Şimdi Ara

Casper kötü müdür? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
423
Cevap
4
Favori
39.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umut5513

quote:

Orijinalden alıntı: hirosiyamazaki

casper kötü bir marka değil ancak vatanda satılan modeller fason üretim buna dikkat

Fason üretim derken?

Alıntıları Göster
    fason üretim ne kardeş?

Casper avrupanın en büyük üretim tesislerinden birine sahip bi kere. dışarıdan gelen donanımları kastediyorsan fason derken bunu yapmayan üretici yok zaten. bütün dünyada bilgisayar üretim şekli budur. çünkü bu kadar parçayı aynı yerde üretecek teknik daha görülmedi. sony de olsa, hp de olsa, casper da olsa bu değişmez.

önemli olan teknoloji. mesela casper çok yakından takip ediyor son teknolojik yenilikleri ve direk uyguluyo bilgisayarlarına. son olarak aklıma gelen switchable graphics teknolojisiş var. bir de kendi geliştirdikleri süper sessiz teknolojileri var sadece fısıltı kadar ses çıkaran masaüstü bilgisayarlar. intelin pazarlama müdürü casper a ceo olarak geldikten sonra atılımları iyice hızlandı. farketmisşinizdir reklamlarda bu sene logolarını falanda değiştirdiler. bana kalırsa yavaştan türkiye dışına da açılacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreilkan

fason üretim ne kardeş?

Casper avrupanın en büyük üretim tesislerinden birine sahip bi kere. dışarıdan gelen donanımları kastediyorsan fason derken bunu yapmayan üretici yok zaten. bütün dünyada bilgisayar üretim şekli budur. çünkü bu kadar parçayı aynı yerde üretecek teknik daha görülmedi. sony de olsa, hp de olsa, casper da olsa bu değişmez.

önemli olan teknoloji. mesela casper çok yakından takip ediyor son teknolojik yenilikleri ve direk uyguluyo bilgisayarlarına. son olarak aklıma gelen switchable graphics teknolojisiş var. bir de kendi geliştirdikleri süper sessiz teknolojileri var sadece fısıltı kadar ses çıkaran masaüstü bilgisayarlar. intelin pazarlama müdürü casper a ceo olarak geldikten sonra atılımları iyice hızlandı. farketmisşinizdir reklamlarda bu sene logolarını falanda değiştirdiler. bana kalırsa yavaştan türkiye dışına da açılacaklar.

Alıntıları Göster
    Casper neden ucuz?

Yerli olması ve dünyaca ünlü bir marka olmaması.

Hp, Sony gibi markalar kullandığı işçiliğin yanında marka parasıda koyarlar.

Yoksa aynı ekran kartı, aynı hdd, aynı işlemci.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Casper neden ucuz?

Yerli olması ve dünyaca ünlü bir marka olmaması.

Hp, Sony gibi markalar kullandığı işçiliğin yanında marka parasıda koyarlar.

Yoksa aynı ekran kartı, aynı hdd, aynı işlemci.

Alıntıları Göster
    sony de alsan çin malı...çin üretimi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfect life

Casper'ın ucuz olması kafaları karıştırıyor.Millette şu zihniyet var "Ucuz etin yahnisi yavan olur"
    Halbu ki Casper Türk malı olduğundan gümrük vergisi falan yemiyor.Bu yüzden daha ucuz diğer markalardan.Ayrıca Microsoft tarafından da 2010 yılın bilgisayar üreticisi ödülüne layık görüldü.Fiyatına göre çok güzel donanımlı cihazlar satıyorlar.Tamam kasasını kendi üretmiyor ama Casper çok başarılı bir marka bana kalırsa.

diyosunuz;

bunu bir casper çalışanı olarakmi diyosunuz! yoksa bir müşteri olarakmı!
    2010 yılının en iyi üreticisi ödülüne layık gürülmesinin sebebi ürünleri kalite yaptığından değil kendi sınırları içinde hiç bir firmanın bu kadar büyük satışlara ulaşamadığından caspere verdiler. asus lenovo apple hp acer dell msı packardbell ve diğer büyük ulusal markalar duruken caspere!

peki casper neden ucuz satıyo buna gelelim:);
    kalite bakımından bişey diyemem sonucta herkez bir yerlere ürettiriyo belli başlı donanımlar zaten sabıt ama ya geri kalanı!

ramin markası
    anakartın markası
    kasa donanımı
    kasa argesi
    hoparlor markası
    dokunmatık sistem

türkiuede toplanıyor dediğimiz markanın 2 3 parçası sadece trde takılıyo ram hdd belkide işlemci. geri kalan iç parcalar yurt dışındna montajlanmış şekilde geliyor. ama nerde montajlanıyor kim tarafından nasıl yapiyor yine belli değil.

yazı geçmişime bakarsan casperi ne kadar koruduğum ortada,
    ama gerçekde bu yani. insanları yanlış yönlendirmeyelım.

örnek bi hp dv mi nedir i5i 1699 tlden saıtoy casper 1299 tlden satıyo herşey aynı hatta casper belli yerlerde daha üstün. ama ya içerde olaylar böylemi işliyo!

büyük mrkların herzaman ksalarında müşteriye görtericak bi ksiyonları vardır. ne biliyim kaskosu vardir pil garantisi vardir yuz tanıma sistemi vardi hoparlör sistemi iyidir 3d ekranı vardır.

ama rakiplerin kasa özellikleri casper müşterisine soylenmez soylenirsa casper satılmaz.

bu konuşmamda haksız çıkartan biri varsa şurda haksızzın desin!

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayhoca

değil hocam o kaadar basit değil işte
    kendinizi kandırmayın.

bu gibi büyük markaların herzaman size sunduğu bir ayrıntı vardır.
    hadi sony çin malı ise sony i7 modeli ile casper i7 modellerini kıyaslayalım.

sonyde yarı mad full hd 1920x1200 ekran,dunyada ilk full hd cıktı veren hdmı cıkısı,spdif cıkısı,asist sistemi,içindeki sony care yazılımı,carbon kasa,hardisk koruması.1394 çıkışı(firewire)mağazadan gördüğüm kdar aklımda kalan bu sonyde.

casperi inceleyelim
    parlak ekran hd panel 1366x768,hdmı cıkısı(sinyal gücü 1366x768 max) spdif yok benzer koruma destek yazılı yok.plastik kasa,harddisk koruması yok,1394 cıkısı yok..

şimdi ikiside cidden çin malımı!

ürünün çinde yapılıyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmemekle birlikte,sadece işçiliğin ve ham maddenin ucuzluğundan dolayı tercih edilmekte.aynı ham madde tr dede cıkartır yapar ama işçikil ve madde ucuz değil..

umarım farkı hissetmissinizdir.
    gözü kapalı alışveriş yapmamanız dileğiyle:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sailorsaturn

quote:

kendinizi kandırmayın.

sonyde yarı mad full hd 1920x1200 ekran,dunyada ilk full hd cıktı veren hdmı cıkısı,spdif cıkısı,asist sistemi,içindeki sony care yazılımı,carbon kasa,hardisk koruması.1394 çıkışı(firewire)mağazadan gördüğüm kdar aklımda kalan bu sonyde.

casperi inceleyelim
    parlak ekran hd panel 1366x768,hdmı cıkısı(sinyal gücü 1366x768 max) spdif yok benzer koruma destek yazılı yok.plastik kasa,harddisk koruması yok,1394 cıkısı yok..

ürünün çinde yapılıyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmemekle birlikte,sadece işçiliğin ve ham maddenin ucuzluğundan dolayı tercih edilmekte.aynı ham madde tr dede cıkartır yapar ama işçikil ve madde ucuz değil..

Aradaki fark şu: Hemen hemen aynı özellikte bir Sony bir de Casper notebook. Aynı koşullarda almaya kalkarsanız biri 6.254 diğeri ise 1.859.

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-z13v9ex-z13v9ex-core-i7-640m-2.8ghz-6gb-256gb-ssd-dvdrw-1024mb-gt330m-13.1-w7pro/productdetails.aspx?I_ID=48731

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vti640a-core-i7-640m--2.80ghz-8gb-ddr3-640gb-15.6-dvdrw-2048mb-gt420m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=50727

Bir firewire ya da yüksek çözünürlük için bu kadar fark vericeksem kalsın. Aradaki farkla bir tablet bilgisayar, smartphone, lcd televizyon bir de xbox alırım ben

Gözü kapalı alışveriş yapmamanız dileğiyle..

• quote:

Orijinalden alıntı: black_div

quote:

quote:

kendinizi kandırmayın.

casperi inceleyelim

Aradaki fark şu: Hemen hemen aynı özellikte bir Sony bir de Casper notebook. Aynı koşullarda almaya kalkarsanız biri 6.254 diğeri ise 1.859.

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-z13v9ex-z13v9ex-core-i7-640m-2.8ghz-6gb-256gb-ssd-dvdrw-1024mb-gt330m-13.1-w7pro/productdetails.aspx?I_ID=48731

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vti640a-core-i7-640m--2.80ghz-8gb-ddr3-640gb-15.6-dvdrw-2048mb-gt420m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=50727

Bir firewire ya da yüksek çözünürlük için bu kadar fark vericeksem kalsın. Aradaki farkla bir tablet bilgisayar, smartphone, lcd televizyon bir de xbox alırım ben

çook iyiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: REGeRock

quote:

quote:

quote:

kendinizi kandırmayın.

casperi inceleyelim

çook iyiydi

2 senelik casper kullanıcısı olarak destekliyorum.Ayrıca servis meselesi; o fiyat farkıyla 3 laptop alıp eskidikçe değiştiririm.Allahaşükür 2 senedir servisi görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 25 Aralık 2010; 17:33:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Orijinalden alıntı: REGeRock

quote:

quote:

quote:

kendinizi kandırmayın.

casperi inceleyelim

çook iyiydi

2 senelik casper kullanıcısı olarak destekliyorum.Ayrıca servis meselesi; o fiyat farkıyla 3 laptop alıp eskidikçe değiştiririm.Allahaşükür 2 senedir servisi görmedim

Alıntıları Göster
    "15.6" i7 740qm 4 gb ram gt335m 320 gb hdd olan modelini kullanıyordum. Eylül başında aldığım ürün genel olarak işimi görüyordu (şehir dışında bir şantiyedeydim ve yüksek işlemciye sahip bir makineye ihtiyacım vardı) Neyse makine 2 hafta önce açılmama, açılırsa kitlenmeler vs yapmaya başladı. Ankara Vatan Bilgisayara götürdüm sorunumu anlattım makineyi teslim ettim. 23.12.2010 tarihinde makinenin hazır olduğu öğrendim ve almaya gittim. Makineyi teslim almadan kontrol ederken gördüğüm şey ciddi güven kaybı yarattı. Makinenin sorunu anakartındaymış ve anakartını değiştirmişler ama yanında ekran kartınıda gt240m yapmışlar. 64 bit Win 7 kurulu makine geldiğinde 32 bit win 7 kuruluydu. Teslim almadan tekrar gönderdim makineyi.
    Ben bilgisayarlardan birazda olsa anladığım için böyle bir kontrol yaptım ve yanlışı gördüm. Bu düzey kontrol yapmadan teslim alacak çok fazla insan tanıyorum. Bu insanları kazıklamaya girmiyor mu.
    Bu kadar ciddiyetsiz bir teknik servis ile nasıl "Yılın En Büyük Bilgisayar Üreticisi" olabiliyorlar onuda anlamadım. "
    Bu yazıyı casper i7 740qm başlıklı konuya yazmıştım buraya daha uygunmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mindcrime

"15.6" i7 740qm 4 gb ram gt335m 320 gb hdd olan modelini kullanıyordum. Eylül başında aldığım ürün genel olarak işimi görüyordu (şehir dışında bir şantiyedeydim ve yüksek işlemciye sahip bir makineye ihtiyacım vardı) Neyse makine 2 hafta önce açılmama, açılırsa kitlenmeler vs yapmaya başladı. Ankara Vatan Bilgisayara götürdüm sorunumu anlattım makineyi teslim ettim. 23.12.2010 tarihinde makinenin hazır olduğu öğrendim ve almaya gittim. Makineyi teslim almadan kontrol ederken gördüğüm şey ciddi güven kaybı yarattı. Makinenin sorunu anakartındaymış ve anakartını değiştirmişler ama yanında ekran kartınıda gt240m yapmışlar. 64 bit Win 7 kurulu makine geldiğinde 32 bit win 7 kuruluydu. Teslim almadan tekrar gönderdim makineyi.
    Ben bilgisayarlardan birazda olsa anladığım için böyle bir kontrol yaptım ve yanlışı gördüm. Bu düzey kontrol yapmadan teslim alacak çok fazla insan tanıyorum. Bu insanları kazıklamaya girmiyor mu.
    Bu kadar ciddiyetsiz bir teknik servis ile nasıl "Yılın En Büyük Bilgisayar Üreticisi" olabiliyorlar onuda anlamadım. "
    Bu yazıyı casper i7 740qm başlıklı konuya yazmıştım buraya daha uygunmuş.

Alıntıları Göster
    benim laptopdan beklendim cok degıl casper ında f/p oranı iyi gözüküyor bi cok oyunuda acıyor ekran kartı işlemcisi falan bana yeter bi cok oyunuda acıyor.http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnl-i460-4k35p_116_1268 bu laptopbu kullananlar varsa görüslerini söylerse sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zouzuni

benim laptopdan beklendim cok degıl casper ında f/p oranı iyi gözüküyor bi cok oyunuda acıyor ekran kartı işlemcisi falan bana yeter bi cok oyunuda acıyor.http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnl-i460-4k35p_116_1268 bu laptopbu kullananlar varsa görüslerini söylerse sevinirim

Sipariş verdik bakalım hadi hayırlısı

• quote:

quote:

Sipariş verdik bakalım hadi hayırlısı

Nereden verdiğini sorabilir miyim?

• quote:

Aynı özelliklerde tek fark benim şuan kullanımış olduğum laptop'da 6gb ram var diğer özelikler aynı

1.179tl'ye 12 ay taksit Adana Teknosa

sistemimin Özellikleri;
    Casper Nirvana cn.tki-460A Model
    -İntel core i5 işlemci
    İşlemci hızı 2.53Ghz intel Turbo Boost Teknolojisi ile 2.80Ghz, 3M intel akıllı bellek
    -win7 home basic (64 bit) Cd'leri ile beaber.
    -6gb DDR3 Bellek
    -320gb SATA Harddisk
    -15.6"WXGA (1366X768) HD LED ekran
    -2gb DDR3 Nvidia GT320M Optimus ekran Kartı (1gb Ayrılmış Bellek)
    -1.3mpweb cam
    -Pci-e mini cart
    -multi card reader
    -3X usb 2.0port, 1X eSATA pci-2 minicard, 1X HDMI
    -Microsoft security Anti virüs programı.

Ben çok memnunum. Bedava gibi birşey oldu. Yeni çıkan tüm oyunları ükledim. birinde bile takılma olmadan rahatbir şekilde oyunları oynayabiliyorum. Call of duty black ops, gta4,nfs nin son çıkan oyunu hepsindede harika sonuçlar aldım. Isınma konusuna gelirsek makinada herhangibir ısınma yaşamadım dell,hp,toshiba laptop kullandım hepsinde dizlerim uyuşurken casper'da herhangi bir ısınma olmadı. Sadece sol üst köşesinde oyunları oynarken ısınıyor ve çok ısınmıyor öyle dizleri uyuşturacak şekilde ısınma yaşamadım. Kasa tasarımıda çok hoşuma gitti. - olarak gördüğüm sadece ses az çıkıyor hem kulaklık hemde hoporlerini denedim fazla ses çıkmıyor. Herkese tavsiye ederim. Kullanmayanlar yok böyle yok şöyle demesinler insanları karalamasınlar. Teknis serviste sorun yaşayan arkadaşlarada söyleyeyim diğer tüm markalarda bu gibi sorunlar yaşanıyor casper'e özel değil. Özellikle vatan bilgisayardan alınca öyle sorunlar oluyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usnn -- 27 Aralık 2010; 20:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: usnn

quote:

Aynı özelliklerde tek fark benim şuan kullanımış olduğum laptop'da 6gb ram var diğer özelikler aynı

1.179tl'ye 12 ay taksit Adana Teknosa

sistemimin Özellikleri;
    Casper Nirvana cn.tki-460A Model
    -İntel core i5 işlemci
    İşlemci hızı 2.53Ghz intel Turbo Boost Teknolojisi ile 2.80Ghz, 3M intel akıllı bellek
    -win7 home basic (64 bit) Cd'leri ile beaber.
    -6gb DDR3 Bellek
    -320gb SATA Harddisk
    -15.6"WXGA (1366X768) HD LED ekran
    -2gb DDR3 Nvidia GT320M Optimus ekran Kartı (1gb Ayrılmış Bellek)
    -1.3mpweb cam
    -Pci-e mini cart
    -multi card reader
    -3X usb 2.0port, 1X eSATA pci-2 minicard, 1X HDMI
    -Microsoft security Anti virüs programı.

Ben çok memnunum. Bedava gibi birşey oldu. Yeni çıkan tüm oyunları ükledim. birinde bile takılma olmadan rahatbir şekilde oyunları oynayabiliyorum. Call of duty black ops, gta4,nfs nin son çıkan oyunu hepsindede harika sonuçlar aldım. Isınma konusuna gelirsek makinada herhangibir ısınma yaşamadım dell,hp,toshiba laptop kullandım hepsinde dizlerim uyuşurken casper'da herhangi bir ısınma olmadı. Sadece sol üst köşesinde oyunları oynarken ısınıyor ve çok ısınmıyor öyle dizleri uyuşturacak şekilde ısınma yaşamadım. Kasa tasarımıda çok hoşuma gitti. - olarak gördüğüm sadece ses az çıkıyor hem kulaklık hemde hoporlerini denedim fazla ses çıkmıyor. Herkese tavsiye ederim. Kullanmayanlar yok böyle yok şöyle demesinler insanları karalamasınlar. Teknis serviste sorun yaşayan arkadaşlarada söyleyeyim diğer tüm markalarda bu gibi sorunlar yaşanıyor casper'e özel değil. Özellikle vatan bilgisayardan alınca öyle sorunlar oluyor :(

Alıntıları Göster
    2.5 senelik casper kullanıcısıyım imkanım varken gittim aklımı dinleyerek casper aldım o zaman 2.300 gibi iyi ki almışım herkes kötüledi iyi ki almışımhiç arızası yok taş gibi halen çok akıcı ....çok markalar gördüm arkadaşlarımda çogu haftasında bozuldu....bu kadar uzn zamandır kullandığımı gören arkadaşlarım da almaya başladılar artık ...eeee aklın yolu bir...markaya niçin para vericeksiniz ...sony nin içindeki intel i7 kalitelide casper deki i7 adimi.....

• quote:

Orijinalden alıntı: belekbeach

2.5 senelik casper kullanıcısıyım imkanım varken gittim aklımı dinleyerek casper aldım o zaman 2.300 gibi iyi ki almışım herkes kötüledi iyi ki almışımhiç arızası yok taş gibi halen çok akıcı ....çok markalar gördüm arkadaşlarımda çogu haftasında bozuldu....bu kadar uzn zamandır kullandığımı gören arkadaşlarım da almaya başladılar artık ...eeee aklın yolu bir...markaya niçin para vericeksiniz ...sony nin içindeki intel i7 kalitelide casper deki i7 adimi.....

Alıntıları Göster
    Bende de casper nirvana var alalı 1,5 ay oldu simdilik bi sıkıntı görmedim ısınma az fandan da ole cok bi ses gelmiyo yalnız ekran çerçevesi ve klavye biraz uyduruk gibi oda benim için bi prıblem değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: 0_oguz_0

Bende de casper nirvana var alalı 1,5 ay oldu simdilik bi sıkıntı görmedim ısınma az fandan da ole cok bi ses gelmiyo yalnız ekran çerçevesi ve klavye biraz uyduruk gibi oda benim için bi prıblem değil..

Acaba aynı kasayımı kullanıyoruz? Benim kullanmış olduğum ekran ve klavye oldukça kaliteli.
  • quote:

quote:

Acaba aynı kasayımı kullanıyoruz? Benim kullanmış olduğum ekran ve klavye oldukça kaliteli.

benimki bundan bimeksten almıştım
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114666/casper-nirvana-cn-bmni370b.aspx

• quote:

Hemen hemen aynı dediğiniz Sony'de 256GB SSD var. 13.1 inc ve 1600 x 900 çözünürlük sunuyor. 1.4 kilo Casper ın yarısı tam olarak. Kasa farkı hoparlör farkı panel farkı derken gider böyle. Tamam Sony, Toshiba hep daha pahalı satarda bu kadarda abartmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

quote:

Hemen hemen aynı dediğiniz Sony'de 256GB SSD var. 13.1 inc ve 1600 x 900 çözünürlük sunuyor. 1.4 kilo Casper ın yarısı tam olarak. Kasa farkı hoparlör farkı panel farkı derken gider böyle. Tamam Sony, Toshiba hep daha pahalı satarda bu kadarda abartmaya gerek yok.

insanlar işlerine geldiği gibi yazıyor. maksat kendi kullandığı markayı göklere çıkarmak.

bir kere bu karşılaştırılan modeller aynı segmentte değil. bir tanesi casper tarafından maliyetini düşürmek üzere çeşitli özellikleri kırpılmış bir ev bilgisayarı, diğer ise sony'nin premium modellerinden biri.

arkadaşın da dediği üzere, sony'deki 256 gb SSD, önemli bir farktır. hatta dağlar kadar farktır.

hdd'yi saymazsak bilgisayarların donanımları benzer özellikte, ancak donanımların benzer olması performansın aynı olacağı anlamına gelmez. kasa tasarımı ve soğutma da önemlidir. kasa kalitesi de önemlidir.

forumda "donanımı yüksek olsun da kasa hiç önemli değil" diye düşünen bir kitle var. bu kitle, i5'li bir packard bell veya casper veya exper makine 1200 ise, i5'li bir HP makinaya 1600 TL verecek bir insana direkt "400 TL kazık yiyorsun, bu işlerden hiç anlamıyorsun" diyorlar. bu çokbilmişlikten başka bir şey değildir.

insan bir markayı kullanabilir ama o markanın fanboyluğunu yapmaya gerek yoktur. hatta "o kadar para veriyorlar ben 1200'e aldım senelerdir taş gibi, çok akılsız bu insanlar" diye başkalarına salak muamelesi yapmak kabul edilebilir bir durum değil.

ben 2 hafta önce bilgisayarımı yeniledim. 1260 TL'ye packard bell'in 6 gb ram, i5 işlemci, 640 gb HDD, hd5650'li modelini alabilirdim. aynı fiyatlara casper'ın benzer donanımlı bir modelini de alabilirdim.

ancak ben 1540 TL'ye hp aldım. donanımı ise i5, 320 gb DD, 3gb ram ve hd 5650. bilerek bunu aldım. çünkü kasanın, klavyenin kalitesi benim için önemli. çünkü 1260 TL verip meşe odunu kasayı masama koymak istemedim. sert klavye ve pratikte sıfır touchpad'i kullanmak istemedim. içerisinde 6gb ram olacak ama word'de bir yazı yazana kadar g.tüm çatlayacak.. olmaz öyle iş. aynı durum casper için de geçerli. bilgisayar araştırırken onlara da biraz bakmıştım.

3.5 sene önce çok ekonomik casper'lar exper'ler dururken ben 2050 TL vererek toshiba a100-011 aldım. hiç de pişman değilim, iyi ki de bu markayı ve modeli almışım diyorum. aradan 3.5 sene geçti, ne fanında bir sorun ve gürültü var, ne klavyesinde bir bozulma var, ne kasasında bir bozulma, soyulma-aşınma var, ne de performansında düşüş var. yani, taş gibi makina. donanımı eskidiği için emekliye ayırdım

ben işim gereği bilgisayarda çalışıyorum. günün (ve bazı gecelerin) önemli bir kısmını bilgisayar karşısında geçiriyorum. buradaki insanların önemli bir kısmından daha fazla ve yoğun bilgisayar kullandığıma eminim. bu kadar yoğun bilgisayar kullandığınızda bilgisayarın ergonomik özelliklerinin ve dayanıklılığının ne kdar önemli olduğunu kavrıyorsunuz. öyle zamanlar oluyor ki, pratik çalışabilme açısından touchpad'in rahatsız olması bile problem olabiliyor.

şimdi casper fanboyluğundan dolayı bana cevap verecek kişiler "fare ile kullan" , "harici klavye al" gibi şeyler diyecekler. çok önemsiz noktalara takıldığımı söyleyecekler. bu durumda kendilerinin bir üstteki paragrafı tekrar okumaları gerekiyor. bilgisayar karşısında sadece oyun-surf yaptığınız zaman ufak problemler ufak problemler olarak göz ardı edilebilir. bu kişilerin bilgisayarda kalite araması zaten kendileri için israftır.

bilgisayarın donanımından geri kalan parçalarında da kalite olmalı. bilgisayar kasası, ekranı, klavyesi vs. parçaları ve malzemesi ile dayanıklılık ve sağlamlık hissi vermeli. yoksa i7 işlemciyi hdd'yi ram'i ekran kartını ahşaptan oyma bir kasaya da takar kullanırız değil mi? önemli olan donanım parçalarıysa eğer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 28 Aralık 2010; 11:16:18 >

• quote:

quote:

quote:

benimki bundan bimeksten almıştım
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114666/casper-nirvana-cn-bmni370b.aspx

Başka ürünlerle kıyasladığımda klavyesi bana çok güzel gelmişti tek sıkıntısı yön tuşlarının küçük olması onun dışında baya sağlam birşeye benziyor. Birde pc'de eğer cd takılı değilse ses duymak imkansız gibi birşey çalışıp çalışmadığını anlayamıyorsun Klavyede estetik durmayan 3 tuş var oda açma kapama düğmesi ve yanındaki 2tuş daha güzel yapılabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usnn -- 28 Aralık 2010; 11:23:16 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.