Şimdi Ara

CASPER KAMPANYASI 2014 (TTNET CN.TTD4200) (KUTU AÇILIMI) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
17.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Rica ediyorum, konuya yazmadan önce, geçmiş girdileri okuyun. En son yazdığım girdiden beri 5-6 tane cevabı zaten yazan soru sorulmuş, başlık çöplüğe dönmesin.

Bir adaptör ile rahatlıkla optik sürücüyü çıkarıp yerine SSD veya HDD takılabilir, sistemde iki disk çalıştırabilirsiniz. Tavsiyem 7200 RPM lik bir disk ve özellikle yanına 128 GB orta seviye bir SSD. Bunun yaninda 2 RAM girişi var, biri 4GB RAM ile dolu geliyor. 2GB lik orta seviye bir RAM ve yine orta seviye bir SSD ile SSD ye işletim sistemini kurduğunuzda bilgisayarın açılış süresi 7-8 sn oluyor.

Ekstra bir kaç bilgi:

-Fiyatı yükseltmemek (veya kâr marjını yüksek tutmak için) ses sisteminden, ekrandan, RAM den ve HDD den biraz kalite kısılmış. Ekran dışındakileri 200-300-400 TL bir bütçe ile orta veya üst seviyeye yükseltebilirsiniz, zor şeyler değil. Onun dışında geri kalan bütün parçaları gerçekten oldukça kaliteli. Ben ekran olayını da harici ekrana bağlı kullanarak çözdüm.

-Saf bir Windows kurulumu yapın. Cihazı aldığınızda tertemiz bir format çekin, casper sürücülerini kullanmayıp internetten modeline göre ilk elden sürücüleri kurun. Tavsiyem Windows 8.1 Pro. Yarı yarıya performans farkediyor bunları uyguladığınızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokberkTunc -- 2 Haziran 2015; 14:02:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şem-i Ruhsar

Üstadım CPU-Z programında neden öyle görünüyor bilemiyorum fakat cihazda ikinci bir Ram yuvası var. Ben müşteri hizmetleriyle görüştüğümde 2 slotla birlikte toplamda 8 GB Ram kullanılabilir demişlerdi ama konuda bir kaç arkadaş bundan fazla takviye yaptıklarını söylüyorlardı. Zaten 4 GB daha ilave etmeniz yeterli olacaktır.

SSD olayına gelince; evet optik sürücü yerine takabilirsiniz. Konuda @GokberkTunc nickli arkadaş takmıştı. Onu da konuya dahil ettim, muhtemelen yardımı dokunacaktır.

Bu arada harici ekran kartınız 2 GB ayrılmış + 1 GB sistemden alabiliyor üstadım.

Teşekkür ederim cevabınız için,konuyu tam okumamıştım kusuruma bakmayın en kısa sürede yükselteceği bilgisayarımı yardımlarınızdan dolayı sağolun.saygılar.
    AMD A10 7890 İŞLEMCİ+ASUS A68HMK PLUS ANAKART+TEAMDARK 2X8 16GB RAM+SANDİSK PLUS 480GB SSD+TOSHİBA 500GB HDD+AEROCOOL STRİKE X 80+ PLUS BRONZE PSU+POWER UP 1000VA UPS+MSİ RX480 8GB GRAPHİC CARDS+WİEWSONİC 2457 FREESYNC MONİTÖR.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokberkTunc

Rica ediyorum, konuya yazmadan önce, geçmiş girdileri okuyun. En son yazdığım girdiden beri 5-6 tane cevabı zaten yazan soru sorulmuş, başlık çöplüğe dönmesin.

Bir adaptör ile rahatlıkla optik sürücüyü çıkarıp yerine SSD veya HDD takılabilir, sistemde iki disk çalıştırabilirsiniz. Tavsiyem 7200 RPM lik bir disk ve özellikle yanına 128 GB orta seviye bir SSD. Bunun yaninda 2 RAM girişi var, biri 4GB RAM ile dolu geliyor. 2GB lik orta seviye bir RAM ve yine orta seviye bir SSD ile SSD ye işletim sistemini kurduğunuzda bilgisayarın açılış süresi 7-8 sn oluyor.

Ekstra bir kaç bilgi:

-Fiyatı yükseltmemek (veya kâr marjını yüksek tutmak için) ses sisteminden, ekrandan, RAM den ve HDD den biraz kalite kısılmış. Ekran dışındakileri 200-300-400 TL bir bütçe ile orta veya üst seviyeye yükseltebilirsiniz, zor şeyler değil. Onun dışında geri kalan bütün parçaları gerçekten oldukça kaliteli. Ben ekran olayını da harici ekrana bağlı kullanarak çözdüm.

-Saf bir Windows kurulumu yapın. Cihazı aldığınızda tertemiz bir format çekin, casper sürücülerini kullanmayıp internetten modeline göre ilk elden sürücüleri kurun. Tavsiyem Windows 8.1 Pro. Yarı yarıya performans farkediyor bunları uyguladığınızda.

Gökberk bey kardeşim tavsiyelerinize uymaya çalışacağım ben alalı çok oldu bilgisayarı pek bi şikayetim yok çok şükürde ,işte biraz çocukların oyunlarıydıiş dosyalarıydıderken biraz şişti bu yüzden SSD takacağım büyük ihtimalle,saygılar.
    AMD A10 7890 İŞLEMCİ+ASUS A68HMK PLUS ANAKART+TEAMDARK 2X8 16GB RAM+SANDİSK PLUS 480GB SSD+TOSHİBA 500GB HDD+AEROCOOL STRİKE X 80+ PLUS BRONZE PSU+POWER UP 1000VA UPS+MSİ RX480 8GB GRAPHİC CARDS+WİEWSONİC 2457 FREESYNC MONİTÖR.

• quote:

Üstadım CPU-Z programında neden öyle görünüyor bilemiyorum fakat cihazda ikinci bir Ram yuvası var. Ben müşteri hizmetleriyle görüştüğümde 2 slotla birlikte toplamda 8 GB Ram kullanılabilir demişlerdi ama konuda bir kaç arkadaş bundan fazla takviye yaptıklarını söylüyorlardı. Zaten 4 GB daha ilave etmeniz yeterli olacaktır.

SSD olayına gelince; evet optik sürücü yerine takabilirsiniz. Konuda @GokberkTunc nickli arkadaş takmıştı. Onu da konuya dahil ettim, muhtemelen yardımı dokunacaktır.

Bu arada harici ekran kartınız 2 GB ayrılmış + 1 GB sistemden alabiliyor üstadım.

teşekkürler cevap için.
  • Arkadaşlar Aynı ekran kartı o meşhur asus modelinde de var ,ama 64 bit olması biraz canımı sıktı açıkcası. Asustaki de mi 64 bit ?
    Intel i7 9700K 3.6GHz // Gigabyte Z390 AORUS MASTER 4266MHz // Corsair 16GB (2x8)Vengeance Pro White RGB 3000MHz // MSI Gaming Z 2060 RTX // 3TB Seagate Backup Plus HDD // 3TB WD My Book HDD // Sandisk 120GB SSD Ext. // XigmaTek Tauro 600W //x MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS // MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS Logitech G910 Keyboard // Logitech G933 Headset White // Logitech G9x MW3 Edition Mouse // Logitech C920 Webcam // Corsair MM300 Mouse Pad // Windows 7 Ultimate // Pioneer Ev sinema sistemi 5+1 VSX-D511 // Apple Iphone 13 pro max // Ps5 Slim
  • Arkadaşlar uzun zamandır kimse yazmıyor.

Var mı sorun yaşayan cihazla ilgili ?
    Kullandığınız sürede memnun musunuz ?
    Deneyimlerinizi paylaşırsanız konuya faydalı olur.

Not : CD sürücü kısmındaki sata 3 mü acaba

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Arkadaşlar Aynı ekran kartı o meşhur asus modelinde de var ,ama 64 bit olması biraz canımı sıktı açıkcası. Asustaki de mi 64 bit ?

64 bite takılma.bende var bi tane i3+gt740m gta 5i orta ayarlarda kasmadan ısınmadan oynadım.plastik kasa hem de.şu zamana kadar sorun olmadı.
    İlk önce ekranı ledi arızalandı onu değiştirdim daha sonra anakartın vga dahili ekrankartı chipi arızalanmış power tuşuna basıyorum fan çalışıp ekran gelmiyor kapanıyor cihaz. Bilgisayarcı dedi yapamadılar olmamış ne yapmam gerekiyor komple anakartı değiştirmem değer mi sizce?

Ancak bugün, bataryam ölmüş durumda. :) Şarja taktıydım bitmişti, anında %100 olmuş. Çektim, hemen bitti. Şimdi takılı duruyor :D

Arkadaşlar uzun zamandır kimse yazmıyor.

Var mı sorun yaşayan cihazla ilgili ?
    Kullandığınız sürede memnun musunuz ?
    Deneyimlerinizi paylaşırsanız konuya faydalı olur.

Aradan baya bi zaman geçmiş ama ben yinede konuyu hortlatmak için cevaplayacağım,çok şükür hiçbir sıkıntı yok benim casper hala canavar gibi çalışıyor.
    120gb SSD 1tb HDD upgrade yaptım DVD+RW yuvasına 1tb HDD taktım RAM ide 8gb yaptım 10 numara oldu o kadar hoyrat kullanılmasına rağmen hala canavar gibi çalışıyor hiç yoksa çocukların 30 tanede oyunu yüklü üstünde.
    Upgrade yapıpta DVD+RW yuvasına upgrade yapmayı düşünenler 12,5 mm SATA TO SATA cady kızak almasınlar benim gibi çünkü olmuyor,9,5mm kızak olması lazım buna çok dikkat edin.
     CASPER KAMPANYASI 2014 (TTNET CN.TTD4200)  (KUTU AÇILIMI)
    Bu yukarıda resmini verdiğim gibi SLİM SSD kızağı olması lazım,
    DAHA önce almış olduğum DARKSTOREX SSD kızağı üstünde hem 12,5mm hem 9,5mm DVD+RW yuvalara olur diye yazıyor ama olmuyor bilginize.
    Şimdi bende bu yazacağım konuda bilgisi olan arkadaşlardan bir yardım istiyorum CASPER bilgisayarımın içini açtığımda şöyle bir yuva var.
    Bu yuva sanıyorum yeni nesil SSD yuvası sanıyorum (Msata-M2 sata) tam olarak bilmiyorum forumları araştırdım kesin bir bilgi hiçbir yerde yok eğer bu yuvaya SSD upgrade yapan arkadaşlar varsa bu socetin ne tip bir bağlantı birimi olduğunu açıklarsa bende bu yuvaya uygun (Msata-M2sata) SSD upgrade yaparak DVD+RW geri takmak istiyorum olmadık zamanda lazım oluyor çünkü,mesajım biraz uzun oldu,o yüzden başınızı ağrıttığım için özür dilerim,yardımcı olacak arkadaşlarada şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar kısa süreli 6 ay - 1 sene gibi bir zaman için kullanmalık laptop arıyorum uygun mudur sizce

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.