Şimdi Ara

CASIO EDIFICE EF-550D-1AV Alacağım Orjinelmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CASIO EDIFICE EF-550D-1AV modem saat almayı düşünüyorumda
    Sanalpazardan baktım fiyatlar degişiyor bu satıcıda
    http://www.sanalpazar.com/Casio-Edifice-Ef-550d-1av-Hemen-Teslim+orjinal-Kutu__isp3831522
    Fiyat 179TL Resimlerinde Orjinel Hologram var saatin arkasında

Başka bir satıcıda ayni saat 159TL
    http://www.sanalpazar.com/Orjinal-Casio-Edifice-Ef-550d-1av-Kol-Saati__isp4109955
    Ama saatin arkası düz resim koymuş fark varmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncuasd

hepsiburadadan casio saat aldık böyle bir hologram çıkmadı

arkası düzmü çıktı?
  • quote:

bende ersa garantili aldım benimkindede yok.replika olanlarda var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

quote:

arkası düzmü çıktı?

evet düz geldi

tamam saol alsam sorun çıkarmı acaba düşünüyorum :)

• Eğer bu saat kullanılmış ersa garantili bir saat değilse kaçak bir saattir.Bu noktada iş biraz şansa kalmış %90-95 gibi yüksek bir ihtimal Made İn China yapımı orjinalinden ayırt etmesi neredeyse imkansız replika saat olasılığı yüksek.Karar senin ben de bu saatten yeni aldım 355 tl para verdim.Bu arada benim saat ersa garantili hologramlı.Benim naçizane tavsiyem o parayı eğer orjinal değilse saat çakma bir saate vereceğine biraz araştırma yaparak başka bir seri orjinal casio saat almana yönelik olacaktır.
  • kesinlikle cakma saat.
  • Arkadaşlar n11.com sitesinden CASIO EFR-507SP-1A ERKEK KOL SAATİ aldım. Orijinal olup olmadığını kontrol için bugün iki arkadaş Casio'nun Türkiye distrübütörü ERSA'nın teknik servisine gittik. Orada saate baktılar. Garanti belgesine baktılar. Bu saat bizim, problem yok, dediler. Yani saat replika değildi. İnanmayanlar için fotoğraf bile çektirdim.
    Teknik servisteki arkadaş, kasanın Çin'de yaptırıldığını, makinelerin Japon olduğunu da söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlu2 -- 21 Mayıs 2013; 15:54:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casio EF-513D-7AVDR Kol Saati
    10 yıl önce açıldı
    Casio AE-1200wh alınır mı?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nerden alırsan al o fiyata orjinal satamazlar bence, ersaya da güvenmiyorum ben artık 170 liraya ef-550 satan yere bizim yetkili satıcımız orjinal üründür dediler. Bir kuruş vergi vermeyen hong kong lu satıcılar bile 130$ üstüne satıyorlar. Türkiye'deki satışlardaki ekstra masrafları söyliyim ersa casio'dan aldı saatleri %20 gümrük vergisi sonra bu satıcılar ersadan aldı ersa kar edecek sonuçta %10 diyelim burda da fiyat artacak üzerine bu adam sana satacak kendisi kar edecek bunada %10 diyelim bir de kdv var %18. Toplamda ilk satıcıdan müşteriye %75 artış oluyor fiyatta. Evrak giderleri nakliye giderlerini saymadım bile dikkat ederseniz. Casio saati 50-55$ a satmalı ki bu fiyattan satabilsinler

Uzun yıllardır bu işi yapan bilindik saatçilerde neden hiç böyle %60 %70 indirim olmuyor aynı saati 30-40 yıldır bu işi yapan ünlü bir saatçide sor bakalım 350 liradan aşağı fiyat vermeyecektir. Kesinlikle sahtedir demiyorum bu arada yıllardır yediğimiz kazığın haddi hesabı yoktur bu arkadaşlar düşük karla satıyodur olabilir böyle birşey de ben inanmıyorum böyle birşeye siz inanabilirsiniz.

Replikasında da orjinalinde de miyota mekanizma kullanılıyor zaten. Hangi model saatte hangi model mekanizma kullanıldığını bilmeyen bir adam içini açsada tamam miyota hacı orjinal der. Aynı makinayı kullanıyor bile olabilirler quartz saatte para eden kısım malzeme kalitesi ve markanın prestiji. 1000-2000 liralık tommy diesel gucci armani vs saatlerdeki mekanizma da 30$ anlatabildim mi?

Büyük ihtimalle replika alıcam ben bütçem de kısıtlı zaten 200 lira maksimum verebilceğim miktar. 160-170 liraya satılanların orjinal olduğuna inanmıyorum şahsen, o adamlara para kazandıracağıma 50$ a gidip replikasını alırım çinlilerden. 170 lira verip bu orjinal mi değil mi diye içim içini yiyeceğine 90 lira verir sahtesini alırım en azından sahte olduğunu bilirim kafam rahat olur. Dikkatli kullanırım, denize girmem saatle (replikaların baş düşmanı deniz ) , darbe alıp deforme olmadığı sürece kasası orjinali kadar kullanırım (malzeme kalitesi dediğim buydu).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 24 Mayıs 2013; 1:33:36 >

• bende ersa garantılı aldım hologramlı cıktı yanı 260tl ye baska bı model aldım bu casio işide çok kafa karıstırıyor zaten su geçirmez yazıyor 100m yazıyo eğer su geçirirse zaten adamın kafasına fırlatırım saati
  • EF550D nin fiyatı 350 lira o ucuz olanların hepsi sahte.Sahte olanlar salınım yapamıyor direk oradan anlarsınız birine göstermenize gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

EF550D nin fiyatı 350 lira o ucuz olanların hepsi sahte.Sahte olanlar salınım yapamıyor direk oradan anlarsınız birine göstermenize gerek yok

salınımdan kastın saniye ibresinin sağa sola salınımı ise yapıyor :)

ef-550 d var bende de aliexpressden aldim, bilmesem ayırt edemem orjinali ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: tla776

quote:

EF550D nin fiyatı 350 lira o ucuz olanların hepsi sahte.Sahte olanlar salınım yapamıyor direk oradan anlarsınız birine göstermenize gerek yok

Bozulduğunda çöpe atarken ayırt edersiniz artık
  • orjinal olmadiğini bilerek aldim, kaşıntım tuttu dayanamadım yoksa 100 tl üzerinde bir para vereceksem saate kesinlikle çakma almam :)

gerçekten komik olansa, elimi filan yıkarken su teması bir yana kolumda unutup havuza girdim :)

ama sonuçta gerçeği değiştirmiyor, bu saatler orjinal değil hepsi böyle çıkacak diye de bir şey yok, para verilmesi de akıl karı bir şey değil
  • quote:

quote:

quote:

Mekanizmada kolay kolay sorun çıkarmaz mekanizmanın sorun çıkarma olasılığı orjinaliyle hemen hemen aynı. Kasasında bir sorun olmadığı sürece orjinali kadar ömrü olur. O da dediğim gibi darbeye karşı çok daha narin olur, buharlanma su kaçırma vs yapabilir.

Ben de şu an acayip kararsızım 165 liraya ersa garantili efr-507 satan yerler var ama aklım almıyor nasıl orjinal ürünün bu fiyata satıldığı bir yandan da ersa garantisi var kafam allak bullak oldu. Ha saat gelince orjinal olup olmadığını anlarım kozmetik olarak çok çok ufak olmakla beraber farklılıklar oluyor ondan sonra saati orjinaliyle değiştirirler mi acaba işte sıkıntım orda. Saati aldım replika çıktı diyelim ersaya gittim hocam kusura bakmayın ilgili satıcıyı uyarıcaz buyrun bu da saatin orjinali diyebilecekler mi? Demeleri lazım aslında çünkü garantör firmalar ama işte bir öğrenci olarak 165 lira bile ciddi bir rakam benim için bu riske girmeye korkuyorum. Yoksa 165 liraya orjinal olduğundan emin olsam gözüm kapalı atlarım

Saatin bütün fonksiyonlarını çalıştırdığınız bir videoyu birde zifiri karanlık bir odada çekilmiş bir fotoğrafını koyarsanız bakarım orjinal olup olmadığına, bir de replikalardaki glow çok kısa sürüyormuş 1 saat civarında diyorlar. Orjinal glow lar 5-7 saat gücünü koruyormuş, yani önceden iyi ışık alan bir yerde bekletin saati kısa bir süre sonra koyun zifiri karanlığa 1 saate sönmeye başlarsa fosforlar saat replika. Onun dışında orjinal glow yapay ışıktan alınan ışıkla mavi, güneşten alınan ışıkla mavi-cyan bir renkte parlıyor. Replikalarda bu renk yeşil oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

quote:

quote:

quote:

Mekanizmada kolay kolay sorun çıkarmaz mekanizmanın sorun çıkarma olasılığı orjinaliyle hemen hemen aynı. Kasasında bir sorun olmadığı sürece orjinali kadar ömrü olur. O da dediğim gibi darbeye karşı çok daha narin olur, buharlanma su kaçırma vs yapabilir.

Ben de şu an acayip kararsızım 165 liraya ersa garantili efr-507 satan yerler var ama aklım almıyor nasıl orjinal ürünün bu fiyata satıldığı bir yandan da ersa garantisi var kafam allak bullak oldu. Ha saat gelince orjinal olup olmadığını anlarım kozmetik olarak çok çok ufak olmakla beraber farklılıklar oluyor ondan sonra saati orjinaliyle değiştirirler mi acaba işte sıkıntım orda. Saati aldım replika çıktı diyelim ersaya gittim hocam kusura bakmayın ilgili satıcıyı uyarıcaz buyrun bu da saatin orjinali diyebilecekler mi? Demeleri lazım aslında çünkü garantör firmalar ama işte bir öğrenci olarak 165 lira bile ciddi bir rakam benim için bu riske girmeye korkuyorum. Yoksa 165 liraya orjinal olduğundan emin olsam gözüm kapalı atlarım

Saatin bütün fonksiyonlarını çalıştırdığınız bir videoyu birde zifiri karanlık bir odada çekilmiş bir fotoğrafını koyarsanız bakarım orjinal olup olmadığına, bir de replikalardaki glow çok kısa sürüyormuş 1 saat civarında diyorlar. Orjinal glow lar 5-7 saat gücünü koruyormuş, yani önceden iyi ışık alan bir yerde bekletin saati kısa bir süre sonra koyun zifiri karanlığa 1 saate sönmeye başlarsa fosforlar saat replika. Onun dışında orjinal glow yapay ışıktan alınan ışıkla mavi, güneşten alınan ışıkla mavi-cyan bir renkte parlıyor. Replikalarda bu renk yeşil oluyor.

Normal fiyatı ne kadar bilmiyorum ancak internette 400-500 liraya dolanan saatler sirkecide 250-300 lira Casiolardan bahsediyorum.Senin saatin normal fiyatı ne kadar bilmiyorum 170 lira da normal olabilir peşine

• quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

quote:

quote:

quote:

benim şimdiye kadar gördüğüm tüm casio saatlerin orjinal olmayanlarda akrep ve yelkovanın üzerindeki fosfor'u düzgün sürememişlerdi. bariz bir şekilde sırıtıyordu ben orjinal değilim diye

• quote:

Normal fiyatı ne kadar bilmiyorum ancak internette 400-500 liraya dolanan saatler sirkecide 250-300 lira Casiolardan bahsediyorum.Senin saatin normal fiyatı ne kadar bilmiyorum 170 lira da normal olabilir peşine

Yurtdışında 170$ falan konyalı saatte 450 lira elif saatte 380 lira. Kafam yatmadı işte sahtedir illaki demiyorum %100 emin olmadan ithamlarda bulunmak istemem ersayı da aradım her türlü sorumluluğu alırız dediler de işte Türkiye burası biliyorsunuz durumum olsa zaten böyle şeylerle uğraşmam gider elif saatten inceleyerek alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 24 Mayıs 2013; 17:49:29 >
  • Gözlük ve saatlerde inanılmaz bir kar marjı var. %30-40 indirim yapsalar bile kar edeceklerini düşünüyorum, ama yine de insan cesaret edemiyor işte.

Ya paşa paşa mağazadan parası neyse bayılacağız, ya da internetten yarı fiyatına alıp hindi gibi düşüneceğiz acaba sahte mi diye.
  • www.alisveriskapinda.com da 371 tl ve orijinal ersa garantili
  • ben ersa'nın yetkili bayisinden 340 TL'ye peşin aldım 2012 ekim gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.