Şimdi Ara

Casio AE-2000W İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casio ve dijital saat sevenler illaki bu modeli bilirler. Saat tasarımı itibariyle oldukça spor bir model. Fakat bu saatin en can alıcı özelliği 200 metre su geçirmezliğe ve mineral cama sahip olması. Çünkü piyasada bu iki özelliği bir arada sunan en ucuz model olma özelliğine sahip. Bir diğeri AE-2100W modeli. Bu iki model esasında birbirinin özellik itibariyle ikizidir. Tek farkları tasarımlarıdır. Fakat renk ve çeşit olarak AE-2000W’nin varyasyonu daha fazladır. Hatta negatif ekran versiyonu (AE-2000W-1BV) bile üretilmiştir. Tasarım noktasında kesinlikle AE-2100W’den daha güzel olduğunu söyleyebilirim. 200 metre su geçirmezlik saatin dalışlar için uygun olduğu anlamına gelir. Mineral cam ise safir kadar olmasa da plastik camlara göre çizilmelere en az 3-4 kat daha dayanıklıdır. Bu iki özelliğe ek olarak bir diğer kilit özelliği 10 yıl gibi muazzam bir pil ömrüne sahip olması. 30 sene kullansanız sadece 3 kez pil değişimi yapmak demek bu.

Öncelikle malzeme kalitesinden bahsedelim. Saatin birkaç farklı versiyonu mevcut. Ben metal yerine silikon kayışlı modelini aldım. Oldukça dayanıklı ve geniş yapıda bir silikon kayışı var. Bileğinizi mengene gibi kavrıyor mübarek.

Casio AE-2000W İnceleme

Casio AE-2000W İnceleme

Kasasının bir kısmı silikon bir kısmı da paslanmaz çelikten oluşuyor. Ekran kısmındaki çıkıntıları sayesinde herhangi bir düşme durumunda ekran için ekstra bir güvenlik kalkanı oluşturulmuş. Oldukça sağlam bir yapısı var. Bu sebeple G-SHOCK alamayıp da düşünenler için bence en güzel seçenek. Bilekte çok güzel durduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Casio AE-2000W İnceleme

Saat 52,2×47,7×16mm ölçülerinde ve 60 gram ağırlığında oldukça hafif.

Gelelim saatin işlevsel özelliklerine. Ana ekran saat ve tarih (gün/ay/haftanın günü) bilgilerini gösteriyor. Ekran üzerindeki sayılar gayet net ve okunaklı. 2099’a kadar destekli otomatik takvim özelliği mevcut. Üst bölmeye üç ayrı ekran yerleştirilmiş. Solda saniye bölümü mevcut ve 10’ar saniyelik kısımlara ayrılmış. Her 10 saniye sonrasında bir bölme koyulaşıyor. Orta kısımda geçerli olan zamanı saat dakika ve saniye olarak gösteren analog ekran mevcut. Bu sayede (kronometre, geri sayım, alarm, dünya saati gibi) ana ekran dışındaki modlarda olsanız da mevcut saati takip edebiliyorsunuz. Sağ kısımda ise bilgi paneli mevcut. Bunlar ne anlama geliyor onları da belirtelim.

ALM = Alarm
    SIG = Saat başı sinyali
    MUTE = Tuş seslerini kapama

Aktif olan özelliği koyu renkte gösteriyor. Ben sadece saat başı çalmasını istedim. Diğer iki özelliği kullanmıyorum.

5 adet günlük olarak ayarlanabilen alarm mevcut. Hangisini aktif etmek isterseniz SEARCH tuşuna basın yeter.

Kronometre 24 saat kapasite ile çalışıyor. Uzun zaman ölçümleri için oldukça işe yarıyor. Aynı şekilde geri sayım modu da 24 saatten geri sayım kapıyor. Saat/dakika/saniye olarak istediğiniz zaman dilimini girip geri sayım yapabiliyor.

Dünya saatleri için 48 ayrı şehir kayıtlı. Türkiye’den maalesef şehir bulunmuyor. Zaman ayarı yaparken Türkiye ile aynı zaman dilimine sahip bir şehir seçmek gerekiyor. Eskiden aynı zaman diliminde olduğumuz için Atina’yı seçiyorduk. Atina GMT+2 dilimine ait. Fakat Türkiye kalıcı olarak GMT+3 dilimine geçti. Dolayısıyla GMT+3 dilimine ait bir şehir seçmek gerekiyor. Yani Moskova’yı. MOW olarak yazılmış onu da belirtelim. DST yazısı görürseniz kapatın çünkü yaz saati anlamına geliyor. Ayarlar kısmında mevcut.

Zemin aydınlatması da gayet güzel. Sol alt kısımda tek LED ile ekranın tamamı aydınlatılıyor. Bazı modellerde çift LED kullanılmış keşke bunda da olsaymış. Sol alt kısımdan uzaklaştıkça parlaklık azalıyor. Bu sebeple ışık dağılımı biraz dengesiz ama kötü değil. Ayarlardan tercihe göre 1.5 veya 3 saniye olarak yanma süresini değiştirebişiyorsunuz.

Casio AE-2000W İnceleme

Toparlamak gerekirse sağlam yapılı, uzun pil ömrüne sahip, spor ve dalış yapmak için uygun fiyatlı bir model arıyorsanız bu saat bu ihtiyaçlar için biçilmiş kaftan diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vakti zamanında askere gitmeden alacaktım, çok araştırdım, inceledim ve son anda farklı bir Casio saat almistim, benzer özellikli 10 yıl pil ömrü ve daha bir çok güzel özellik.
    Memnun kalmıştım ve memnun kalacaginizi düşünüyorum.
    Saatim olsa hâlâ kullanırsın fakat bir dostumun hoşuna gidip benden istemişti saati ve ona vermiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casio VDB serisi aranıyor.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.