Şimdi Ara

Çarşı hakkında ne düşünüyorsunuz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 37 yaşındayım ve 91den beri maçlara gidiyorum.son 10 yıldır kombine alıyorum.eski inönüde hiç kapalıya gidemedim.son 2 sene hariç yeni açıktaydım.oldum olası çarşı gurubuna mesafeli durdum.ben tribüne gittiğim günden beri çarşıyı hep siyasetin içinde gördüm.reklam amaçlı yapılanları gördüm.stadın etrafında çarşı logolu satılan ürünlerin kapış kapış gittiğini gördüm.hiç aynı yerde maç izlememiştim bu seneye kadar.bu sene olimpiyat doğuda yanyana idik.gs maçında çıkan olaylarda hiç bir dahli olmamıştır çarşının.ama alkol sorunu artık sadece çarşıya mı yoksa bütün taraftaramı söylemek lazım tehlikeli boyutlarda.bunu sadece çarşı mensupları yapıyor diyemem son maçta çarşı dışarıdayken kapıların zorlanması çocuk ve bayanların arada kalması ayakta duramayan adamların ellerindeki kart1903lerle bile stada girmeye çalışmalarını gördüm.kaç kişi aynı turnikeden çifter çifter girdi.başkan geçen sene boş gözüken kapalıdan önceleri dolu gözükenden daha fazla gelir elde edildiğini söylemişti.o zamanlar bire bir şahidim bir arkadaşım 1800 lira olan kapalı üst kombinesini 900 e aldığını onunlada 2 kişi girdiklerini söylüyordu.yani ben kale arkasına 600 veririken adamlar stadın en güzel yerinde benden az paraya maç izliyorlardı.

tabii gezi olaylarına kadar kimsenin umurunda değildi çarşı(biz maça gidenler hariç)ne zaman orada tavır koydular.bir takım arkadaşlar hemen siyasi olarak saldırmaya başladılar.çarşının sol tandanslı olduğunu bunu yapmaması gerektiğini söylediğim için forzadan ihraç edildim ben.ama gezi olayları sonrası tepki gösterenler beşiktaşın menfaatleri için değil siyasi menfaat için bunu yapıyor.Aynı şekilde beşiktaşlı olmayan bir sürü insan sırf sol görüşlü diye çarşıya sempati besliyorlar.

• Adalet olmayan yerde,adaleti çarşı sağlamaya çalışıyor,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın durumunda değiller,halk hakkını arayıp hesap soramaz hale gelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: semih_avcı

quote:

Orijinalden alıntı: o3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

Beşiktaş'tan üstün gelmeye çalışan, yardım sever görünerek taraf toplamaya çalışan ama bunu pek medyatik ama bir o kadarda etik ve ahlaki değerleri ezerek yapan eskiden sevdiğim bir gruptur. Eskisi gibi Beşiktaş'a odaklanmak yerine isviçre çakısı kimliğine büründüler. Ben hayır diyorum.

Altına imza atarım.

dh forum taraftarlarlığıyla bugünleri görmedi klüp sen istediğin imzayı at anca komik olursun..

çarşı tüm türkiyedeki taraftarlar tarafından imrenilen 1 numaralı oluşumdur.
    çarşı biziz, benim, sensin.

İnönü'de Akatlar'da orada tezahurat söyletmeye çalışan kişiler olmuştur denerler.
    yöneticiler para verir kendi 100 adamını sokar ama stadtaki insan yani sen-ben onları dinlemeyiz.

sen ben kendine çarşı diyenle aynı yolda yürürüz. o 10 marş söyler 9unu tekrarlarız. 1 tekrarlanmayanda da bizim sevmediğimiz anlaşılır o da ona göre kendini düzeltir bu iş böyledir.

ÇARŞI RUHTUR.
    TÜM GERÇEK BEŞİKTAŞ TARAFTARLARININ OLUŞTURDUĞU BİR RUHTUR...
    içinde mühendisi doktoru işçisi garsonu öğrencisi serserisi herşeyi vardır.

Çarşı ruhu İnönü ile birlikte yıkıldı. Eskisi gibi Beşiktaş'a odaklanmak yerine herşeye muhalefet olup sivil toplum gruba burunduler, yardım sever görünerek taraf toplamaya çalışan bir hal aldılar. 6-7 sene demirörene hiç bağırmadılar neden? bedava bilet.

Sen ezeli rakibinle en krıtık maca cıkıyorsun protesto edıyoruz gelmıcez dıyorlar. Madem karsısın e-bılet'e, gir tepkını stadta kufursuz koy. ki karsı olucak ne var bunda? olması gereken sıstem sımdı gelıyor geri kafalılar -İstemezük diyorlar. 25 lıra kart parası dıyorlar. adamlar kartal yuvasından alısverıs yapana bedava vercez dıyor daha ne desınler. alışmış kudurmustan beterdır der atalarımız

Senin gibi insanlar olduğu sürece yakında evimize bile e-biletle gireceğiz. Yahu, stada girip tepkiyi küfürsüz koymak ne demektir? Passolig alıp tepki mi koyulur?

Çarşı bir ruhtur. Bedene indirgenemez.

• Çarşı canımızdır ciğerimizdir kıymetlimizdir efsanedir her zaman taklit edilmiştir rakipler bile kıskanmıştır ama çarşıda biraz kendine öz eleştiri yapmalıdır en azından insanlardaki ''kendi reklamını yapıyor, beleş bilet olmassa stada gelmez v.s.'' algıları yıkmalıdır. ÇARŞI gücünü gösterdiğinde diğer taraftar guruplarının esamesi okunmaz. ama eski Çarşıyı özlüyoruz....

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

çArşı'yı sevmeyen adam Beşiktaşlıyım demesin.

bu ve bunun gibi mesajlar çok üzücü.
    çarşı dediğin grup daha kaç yıllık ? Beşiktaş'tan, Beşiktaş sevdasından üstün mü ?

bazıları belki farkında değil ama, çarşı'dan önce de vardı Beşiktaş
    ... ve bence daha popüler ve güçlüydü.
  • Başına buyruk çok fevri hareketleri var.Ne olursa olsun BEŞİKTAŞ TÜRKİYE'NİN TAMAMINI kucaklayan bir klüptür.Bu klübün içinde Akplisi de var Chplisi de var Mhplisi de var gezicisi de var Kürt'ü de var ; her kesimden her görüşten insan var.Sen Gezi Parkına çıkıp BEŞİKTAŞIMIZIN şerefli adını kendi siyasi ideolojine malzeme yapamazsın böyle bir hakkın yok sana bu hakkı kim verdi.BEŞİKTAŞ Klubü her türlü siyasi ideolojiden üstün bir kluptür herkes bunun farkına varsın.

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Başına buyruk çok fevri hareketleri var.Ne olursa olsun BEŞİKTAŞ TÜRKİYE'NİN TAMAMINI kucaklayan bir klüptür.Bu klübün içinde Akplisi de var Chplisi de var Mhplisi de var gezicisi de var Kürt'ü de var ; her kesimden her görüşten insan var.Sen Gezi Parkına çıkıp BEŞİKTAŞIMIZIN şerefli adını kendi siyasi ideolojine malzeme yapamazsın böyle bir hakkın yok sana bu hakkı kim verdi.BEŞİKTAŞ Klubü her türlü siyasi ideolojiden üstün bir kluptür herkes bunun farkına varsın.

• .

Orijinalden alıntı: Persheid1903

quote:

quote:

quote:

quote:

Beşiktaş'tan üstün gelmeye çalışan, yardım sever görünerek taraf toplamaya çalışan ama bunu pek medyatik ama bir o kadarda etik ve ahlaki değerleri ezerek yapan eskiden sevdiğim bir gruptur. Eskisi gibi Beşiktaş'a odaklanmak yerine isviçre çakısı kimliğine büründüler. Ben hayır diyorum.

Altına imza atarım.

dh forum taraftarlarlığıyla bugünleri görmedi klüp sen istediğin imzayı at anca komik olursun..

İnönü'de Akatlar'da orada tezahurat söyletmeye çalışan kişiler olmuştur denerler.
    yöneticiler para verir kendi 100 adamını sokar ama stadtaki insan yani sen-ben onları dinlemeyiz.

sen ben kendine çarşı diyenle aynı yolda yürürüz. o 10 marş söyler 9unu tekrarlarız. 1 tekrarlanmayanda da bizim sevmediğimiz anlaşılır o da ona göre kendini düzeltir bu iş böyledir.

ÇARŞI RUHTUR.

Çarşı ruhu İnönü ile birlikte yıkıldı. Eskisi gibi Beşiktaş'a odaklanmak yerine herşeye muhalefet olup sivil toplum gruba burunduler, yardım sever görünerek taraf toplamaya çalışan bir hal aldılar. 6-7 sene demirörene hiç bağırmadılar neden? bedava bilet.

Sen ezeli rakibinle en krıtık maca cıkıyorsun protesto edıyoruz gelmıcez dıyorlar. Madem karsısın e-bılet'e, gir tepkını stadta kufursuz koy. ki karsı olucak ne var bunda? olması gereken sıstem sımdı gelıyor geri kafalılar -İstemezük diyorlar. 25 lıra kart parası dıyorlar. adamlar kartal yuvasından alısverıs yapana bedava vercez dıyor daha ne desınler. alışmış kudurmustan beterdır der atalarımız

Senin gibi insanlar olduğu sürece yakında evimize bile e-biletle gireceğiz. Yahu, stada girip tepkiyi küfürsüz koymak ne demektir? Passolig alıp tepki mi koyulur?

O e bileti elinde sonunda alacaksın. Nokta

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Persheid1903

quote:

quote:

quote:

quote:

Altına imza atarım.

ÇARŞI RUHTUR.

Almayacağım. Virgül.

• quote:

Anadolu takımının taraftarını zaten herkes biliyor. Adamlar biletler 5 lira olsa da 1 lira olsa da sınırlı sayıda katılım yapıyor. Şimdi kart, cart curt hiç giremezler. Taraftarın çoğunluğu zaten liseli tayfadan oluşuyor. Onlar da babasından azarı işitir, tüm stadlar boş kalır.

Üç büyüklerin taraftarı birleşip, bu uygulamayı topluca protesto edilirse, bu adamlar SEVE SEVE vazgeçmek zorunda kalacak. ya da maçlar maksimum 15bin kişiye oynanacak. Lig kalitesi BÖĞH kusmalık olacak.
  • Çarşı tribünsel performans olarak gün geçtikce geriye gidiyor.Bir çok insanı gezi olaylarındaki duruşları sayesinde etkilediler.İnsanların şunu algılaması lazım.Evet çarşı gezi olaylarını çok iyi protesto etti eylemlerde önemli rol oynadı iyi oldu vs. diyebilirsiniz.Bunu yaptı diye 'bir grup olarak' çarşıyı da sevebilirsiniz.Ama bu Beşiktaş'ı olumlu etkilemez.'Bir grup olarak' değil , 'bir taraftar grubu olarak' değerlendirdiğinizde çarşının sanki sırf sol görüşlü insanlardan oluşan ve herhangi bir partiyi destekleyen grupmuş gibi siyasi olayların bu nebze içinde görmeniz , bu denli taraf olmalarını bu kadar sevmenizin size getirisi sadece siyasi alandadır , Beşiktaş açısından hiç bir faydası yoktur.Bana göre taraftar grupları , grup isimlerinin altında göstere göstere siyaset yapmamalıdırlar.İlla ki siyaseti yapacaksan gidip münferit yaparsın , toplu yapacaksan da formanı , takım ya da grup simgesini kullanmamalısın.Aynı şey eylemlerde bulunan diğer takım taraftarları için de geçerli.Bana kalırsa taraftar grubu dediğin takımına sahip çıkar , siyaseti tribüne karıştırmaz , siyaset hariç sosyal ve ahlaki olayları karşı görüşünü gösterebilir ama siyaset asla.. (grubun siyasi görüşü ne olursa olsun)..Bakıldıgında bir takımın taraftar grubunun tamamen aynı siyasi görüşe sahip olması imkansızdır , bu yüzden hiç bir takım taraftarının taraftar grubu ismini kullanarak siyasete girmemesi gerekir.

Siyasi boyutu çıkarırsak , ister beleş bilet alsın ister almasın , bence çarşının varlığı Beşiktaş için yine de olumludur.Yani çarşı olmasa bu takım için daha iyi olmaz.Sonuçta tribünde desteği veren esas grup çarşı.Galatasaray'da da uA'yı seven var sevmeyen var , ben de hastaları değilim , ama uA olmasa tribünler iyice tiyatro seyircisine döner.Biletleri beleş aldıgını bilsem bile iyi destek verdikleri sürece olmalarını isterim , ki uA'da baştakiler esas amigolar , liderler hariç çogunlugu kendi kombinesini biletini alıyor.Çarşı'da bilet durumu nasıl bilmiyorum ama beleş bilet olayı varsa bile çarşının olması bence Beşiktaş için olumludur.Olumsuzlukları yok mu var , sarhoşu ayyaşı kendini kaybeden holiganı var mı her takım taraftarında kısmen var , o zaman çarşı da uA da gereklidir.Taraftar grupları bence her zaman olmalı , bi tek GFB var kendi takımı adına bi işe yaramayan grup olarak.

• potur kullanıcısına yanıt
    Senin son yazdiklarini okuduktan sonra ovunmeyi biraktim. Besiktas ile sivil toplumu ve siyaseti 3 ayri sekilde ele almalilar diye dusunuyorum. Birisi otekinden pirim yapmamali. Carsi nukleere karsi ile kalmalilardi, en kendi adima bu tip davranistan dolayi sevmistim.

Orijinalden alıntı: Ayki

Senin son yazdiklarini okuduktan sonra ovunmeyi biraktim. Besiktas ile sivil toplumu ve siyaseti 3 ayri sekilde ele almalilar diye dusunuyorum. Birisi otekinden pirim yapmamali. Carsi nukleere karsi ile kalmalilardi, en kendi adima bu tip davranistan dolayi sevmistim.

Bilmedigimiz cok sey var ogrenirim ben hafta sonu

Geziye kadar kral çArşı,geziden sonra mı aklınıza geldi tü kaka çArşı

Mesele ülke yöneten en büyük rantçıların çarkına çomak sokulmasının hoşa gitmemesidir.

Mesele onlardan nemalanan sülüklerin diz çöküp biat etmeye alışması;menfaatlerini,rantı kaybetme korkusudur.

çArşı bahsettiğiniz tarzda bir ruh,bir grup olsaydı da zaten ilk icraatı ismi lazım değil atletico taraftar grubu çakması gibi en büyük rantçılara el açmak olurdu.

Korkar açıklamalar yaparlardı gezide hatta "bizim hiiçç siyasetle işimiz olmaz" diye.

Statlarında en büyük rantçılar protesto edildiğinde çıkarımız zarar görür diye ıslıklarlardı protesto edenleri.

Şimdi bu yazdıklarım çok dokunacak biliyorum o menfaat erlerine.

Bol bol eksileyin ama elinizi korkak alıştırmayın,verdiğiniz eksiler düşünen sorgulayan insanların size ne denli dokunduğunun kanıtıdır,şeref madalyasıdır.

• 2000 den beri sürekli maçlara giderim. Çoğunlukla kapalıda bulundum. Özetle söylemek gerekirse 2003 şampiyonluğu sonrası çarşının trübündeki gücü çok azaldı. Trübünde 18 li yaşlardaki ergenlerin koca koca adamlara ana avrat sövmeleri, bir kişiye 20 kişinin birden çullanması bunları yaparkenden çarşıyız lan biz edaları çoğu arkadaşımı trübünden soğuttu. Ortalık bu ergen tiplere kaldı ve maalesef halen bu soruna çözüm bulunamadı. Aralarında beşiktaş sevdalısı çok fazla ama şekil ve menfaat uğruna grubun adını lekeleyen sayısıda yadsınamaz. Gezi olaylarına hiç girmiyorum çünkü beşiktaş her türlü siyasetten üstündür ve asla sabit bir düşünceye indirgenemez. Bu konuyla alakalı forzada yazdığım her yorumda tu kaka edildik açıkcası çokta umrumda değil artık o site. Biz armanın peşinden gitmeye devam edeceğiz.

Orijinalden alıntı: yigitcan1903

Beleş biletmiş,reklammış,rantmış bunlar işin bahanesi

Mesele ülke yöneten en büyük rantçıların çarkına çomak sokulmasının hoşa gitmemesidir.

Mesele onlardan nemalanan sülüklerin diz çöküp biat etmeye alışması;menfaatlerini,rantı kaybetme korkusudur.

çArşı bahsettiğiniz tarzda bir ruh,bir grup olsaydı da zaten ilk icraatı ismi lazım değil atletico taraftar grubu çakması gibi en büyük rantçılara el açmak olurdu.

Korkar açıklamalar yaparlardı gezide hatta "bizim hiiçç siyasetle işimiz olmaz" diye.

Statlarında en büyük rantçılar protesto edildiğinde çıkarımız zarar görür diye ıslıklarlardı protesto edenleri.

Bol bol eksileyin ama elinizi korkak alıştırmayın,verdiğiniz eksiler düşünen sorgulayan insanların size ne denli dokunduğunun kanıtıdır,şeref madalyasıdır.

Benden alinti yapmamissin, yapabilecegini de sanmiyorum, cunku ben kendi acimdan Carsi'nin ahlaki, siyasi ve insani durusunu begendigimi yukarida acikladim. Bunlari da Gezi protestolarina aktif katilmis biri olarak soyledim. Simdi palavrayi kes de anlat bakalim; neden Cem Gezi olaylarinda polise karsi en onde savasirken, Alen bunlari elestirdi ve Carsi'nin siyaset yapmamasi gerektigini soyledi?

Ayrica Carsi'nin en begendigim yonu olan siyasi durusunu (Cemler'i kastediyorum) ve yardim orginizasyonlarini bir kenara birakalim, biraz Besiktas hakkinda konusalim. Olimpiyat stadinda oynadigimiz Gs macinda Carsi grubundan sahaya atlayan ve milleti yonlendirenler olmus mu? Bu atlayanlar araya yazar cizer takimini sokup, Fikret Orman'i dava konusunda ikna etmis mi? Alen Tribunculere bedava bilet konusunda Serdal Adali ile anlasip, Fikret Orman'i karalama kampayasina baslamis mi? Carsi liderleri kendi icinde cikar catismasina dusup, biribirlerini tehdit etmis, hatta vurmus mu? Tribun liderleri tarafindan Fikret Orman'dan istenilen bedava bilet yuzunden Fikret Orman ile Carsi'nin arasi bozulmus ve sahaya giren taraftari tutamayiz diye Fikret Orman tehdit edilmis mi? Taraftar Turk futbol tarihinin gelmis gecmis en kotu baskani Demiroren'e kufur edip, istifaya davet ederken, Alen ve adamlari taraftari susturmaya kalkmis mi?

Fikret Orman senin gibi saf degil ki birader. Isteseydi, bunlari kulubun parasiyla beslerdi ve en az bir hafta icinde Alen'den gelecek emirle Dewe Erol "Efsane baskan Fikret Orman" pankartlari acmaya baslardi. Ama yapmadi ve yapmayacak da.

Simdi sen sacma sapan sloganlar atmayi birak da sordugum sorulara cevap ver. Cevabini bilmiyorsan da alakasiz seyler yazip savunmaya gecme!

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan1903

Beleş biletmiş,reklammış,rantmış bunlar işin bahanesi

aynen meselede bu zaten bu tür oyunlarla çarşıyı itibarsızlaştırıp.asi olmayan kendilerinden olan bir grubu Beşiktaş la özdeşleştirmek.hükümet emriyle,desteğiyle karşı taraftar grubu bile kuruldu.ne malum onlara bilet parası verilmediği halkı taraflaştırma bizim taraftar üzerinde de yapılıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.