Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

tereddütüm şundan alpay ustaya arabayı yaptırmak için çamurluk vs. derken amortisör de alacağım dedim. monroe alırsın dedi. ama kolay bulunurluk açısından mı dedi. orjinale göre ucuz olacağı için mi dedi onu bilemiyorum. galiba alpay ustaya doğrudan KYB mı monroe mi diye sormak gerek sanırım. alpay usta yetkili servis olduğundan orjinal (KYB) tanesi 300 olduğunu düşünerek hesaplı ve kaliteli diyerek monroe demiş olabilir.eğer KYB sadece 20 TL daha pahalıysa (4amortisör x20=80TL) KYB diyorum ben. aracı satarken orjinal parçayla değiştirdim derim (pert kısmını söylemem )
    aracı alırken arka amortisörlerden ses geliyordu. kaza olmasada değiştirecektim. hazır sigortadan masrafı karşılayacakken 4 amortisörüde değiştireyim diyorum ki bazıları amortisör değişiminin 4ü birden olmalı diyormuş siz ne dersiniz. 4 tane değiştirmek lüks mü gereklilik mi

4ünü birden değiştirmek lüks yada gereklilik değil, SAÇMALIK Yahu patlamamış amortisor dğeiştirilir mi hiç Yani bi deyim var bilirsin, Arap yağı bol bulmuş

Şahsen benim amortisorum bozuk olsa gezer tozar internetten araştırır, fiyat/performans oranı en iyi olanı alırdım. Yada hiç gezmez, tozmaz, araştırmaz Alpay Usta' ya sorar, onun dediğini alırdım

amortisör patlak olmayıp da özelliğini kaybetmeye başlamış olabilir. bu durumda da aracın dengesi= güvenlik sözkonusu. yağı bol bulmadım ama sütten çook ağzım yanIYOR. sen arap de ben bedevi diyorum (bahtsız olanından )eğerk tek amortisör değşmez çift (2 ön gibi) değişir kuralını anlıyorsan aynen öyle de niye 4 değişmesin. hem patlak olmayanları atmayıp çıkma olarak elimde tutarım. böylece kendi çıkmacım olurum istanbullara gitmekten kurtulurum. sakla amortisörü gelir zamanı. (amma deyimsel muhabbet ol du be )

• İlla tüm detayıyla mı yazalım yahu, patlak dedim. Tabi illa patlamış olmasına hacet yok, bağlantıları bozuk olabilir, yıpranmış ve işgörmez hale gelmiş olabilir, özelliğini kaybetmiş olabilir. Söylemek istediğim, vazifesini eksiksiz ifa eden bir amortisor, diğerleri değişiyor diye değişmemeli...
  • akerimoğlu hocam o bordo rengi bende çok tuttum ama artık karar verildi hatta kapora bile verdik. proton 416GLXİ 2000 model sıralı LPG li 92000km de triger+baskı değişmiş 3-4 parça boyalı 8750 TL ye anlaştık hemde uzağa gitmeden ankarada. Pzt si kredi vs. işlemleri yapacağız ve ona göre baktırıp alacağız. artık bu saatten sonrasına yanlışmı yaptım doğrumu yaptım moduna girmeyeceğim. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

http://www.sahibinden.com/sedan_orjinal_kazasiz_bakimli_klimali_sahibinden_-73WQQaXQQ20170940WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_satilik_1_6_glx_mitsubishi_carisma-98WQQaXQQ10931292WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/122000kmde_tertemiz_piril_pril-46WQQaXQQ21038229WQQpXQQdisplayitem

İlk ilanı çok tuttum bilgin olsun...

yardımların için teşekkür ederim ama benim aklım 1,8 gdi'larda kaldı, ve olmuşken sunroof olsun istiyorum :)

bişeyi de merak ettim 1999 ve 2000 model arasında çok fark var mı?

• Kasa farklı,

1,8 GDI alınmaz.
  • quote:

Kasa farklı,

1,8 GDI alınmaz.

neden, vergiden dolayımı?
  • motor doğrudan benzin enjeksiyonlu olmasından dolayı lpg uyumlu olarak sıkıntılı. her usta anlamaz bilmez alpay usta gibi işin ehli lazım. gürültülü dizel gibi yorumlara siz de denk gelmişsinizdir. kötü benzini bi kere görünce ses kalıcı olarak değişiyor gibilerinden. 2 üst dilim vergi decabası.

1.6 yeter de artar kanımca. yüksek hızlarda gdi normal 1.6 dan çok daha fazla tüketir. hem 1.6 ile de 220 gibi hızlara çıkılabiliyot gitmem demez anlayacağınız.

sonuçta sizin tercihiniz tabi ki ama bence de alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

motor doğrudan benzin enjeksiyonlu olmasından dolayı lpg uyumlu olarak sıkıntılı. her usta anlamaz bilmez alpay usta gibi işin ehli lazım. gürültülü dizel gibi yorumlara siz de denk gelmişsinizdir. kötü benzini bi kere görünce ses kalıcı olarak değişiyor gibilerinden. 2 üst dilim vergi decabası.

1.6 yeter de artar kanımca. yüksek hızlarda gdi normal 1.6 dan çok daha fazla tüketir. hem 1.6 ile de 220 gibi hızlara çıkılabiliyot gitmem demez anlayacağınız.

sonuçta sizin tercihiniz tabi ki ama bence de alınmaz.

+1

Not: Alpay Usta' da "sakın 1.8 alıp yanıma gelme" dedi

• quote:

İlla tüm detayıyla mı yazalım yahu, patlak dedim. Tabi illa patlamış olmasına hacet yok, bağlantıları bozuk olabilir, yıpranmış ve işgörmez hale gelmiş olabilir, özelliğini kaybetmiş olabilir. Söylemek istediğim, vazifesini eksiksiz ifa eden bir amortisor, diğerleri değişiyor diye değişmemeli...

kusura bakma da 10 yıllık amortisör ile sıfır amortiör arasında özelliğini kaybetmeye başlama durumu herhaldefarklıdır. bu farkda =yol tutuş=güvenlik olarak karşımıza çkacatır. yani patlak=değildir yıpranmşlık
  • quote:

quote:

İlla tüm detayıyla mı yazalım yahu, patlak dedim. Tabi illa patlamış olmasına hacet yok, bağlantıları bozuk olabilir, yıpranmış ve işgörmez hale gelmiş olabilir, özelliğini kaybetmiş olabilir. Söylemek istediğim, vazifesini eksiksiz ifa eden bir amortisor, diğerleri değişiyor diye değişmemeli...

kusura bakma da 10 yıllık amortisör ile sıfır amortiör arasında özelliğini kaybetmeye başlama durumu herhaldefarklıdır. bu farkda =yol tutuş=güvenlik olarak karşımıza çkacatır. yani patlak=değildir yıpranmşlık

Hepsini değiştir İlhami, 4 tane de yedek al at bagaja. Lazım mazım olur

• quote:

quote:

quote:

AZİMLE ISRAR EDEN AKERİMOĞLUNU İKNA EDERMİŞ

• quote:

quote:

quote:

quote:

AZİMLE ISRAR EDEN AKERİMOĞLUNU İKNA EDERMİŞ

Bezdirdin beni yav

Bu arada,

Resimleri akşama koyacağım. Dünkü mitsucu buluşması çok güzeldi...

Hele bi karışık ızgara yemişiz. Parmakları geçtik elimi yiyecektim az kalsın

Çay semaverdeydi

• bu çaylı fasıl aracım servisteyken mi yapılır ya hu. ANLADINIZ TABİİ BENİM MASRAFLI (4x içer)OLDUĞUMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 8 Şubat 2010; 17:10:33 >
  • Sen de birdahakine katılırsın artık. Hem yeni amörtisörlerini de taktırırsın. Fıs, fıs, fıs çukurlara girip çıkarsın
  • Ooo ne muhabbetler dönmüş burada. Ali merhaba. Keyfin nasıl? Bir önceki sayfada mitsubishi buluşmasını okuyunca, Ali yi bir arayayım dedim. Sonra bu sayfayı okudum ve "Dünkü mitsucu buluşması çok güzeldi.." cümlesi ile yalan oldum. Hem bu kadar yakına gelmişken seni ağırlasaydım ben Ali. Oto teybinden de memnunum, sağolasın.

He bu arada o bahsettiğim kaplamadan aldım ve dün montajını yaptım. Karbon desenli olanından aldım. Fotosunu çeker gösteririm size de. He, servisten (3 yerden fiyat aldım, hepsi de aynı verdi) ön konsol çerçevesi için fiyat da almıştım. Ayrı ayrı satılmıyormuş onlar. Yani ön ortadaki iki hava mazgalı ve onu tutan H şeklindeki gri/siyah plastik çerçeveden oluşuyor takım. 4 lü sinyal butonu hariç çerçevenin fiyatı 1047 lira. Sinyal butonu da 120tl. Koca bir oha çektikten sonra derhal kaplama siparişi verdim. Kartal oto sanayi ve ikitelli oto sanayiden toplam da 5-6 çıkmacıyla telefon ile görüşmüştüm ve bu parçaları bulamayacaklarını söylemişlerdi. Bunun üzerine yetkili servisten fiyat almıştım. Plastik çerçeveye 1000 lira fiyat çekince güldüm yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Ooo ne muhabbetler dönmüş burada. Ali merhaba. Keyfin nasıl? Bir önceki sayfada mitsubishi buluşmasını okuyunca, Ali yi bir arayayım dedim. Sonra bu sayfayı okudum ve "Dünkü mitsucu buluşması çok güzeldi.." cümlesi ile yalan oldum. Hem bu kadar yakına gelmişken seni ağırlasaydım ben Ali. Oto teybinden de memnunum, sağolasın.

He bu arada o bahsettiğim kaplamadan aldım ve dün montajını yaptım. Karbon desenli olanından aldım. Fotosunu çeker gösteririm size de. He, servisten (3 yerden fiyat aldım, hepsi de aynı verdi) ön konsol çerçevesi için fiyat da almıştım. Ayrı ayrı satılmıyormuş onlar. Yani ön ortadaki iki hava mazgalı ve onu tutan H şeklindeki gri/siyah plastik çerçeveden oluşuyor takım. 4 lü sinyal butonu hariç çerçevenin fiyatı 1047 lira. Sinyal butonu da 120tl. Koca bir oha çektikten sonra derhal kaplama siparişi verdim. Kartal oto sanayi ve ikitelli oto sanayiden toplam da 5-6 çıkmacıyla telefon ile görüşmüştüm ve bu parçaları bulamayacaklarını söylemişlerdi. Bunun üzerine yetkili servisten fiyat almıştım. Plastik çerçeveye 1000 lira fiyat çekince güldüm yav.

Yani illa birşeyleri öğrenmek için ömür tüketeceksin.

Burada sorduğun soruların tamamını bana sormuştun. Ben de bir güzel cevaplamıştım. Hava mazgalı, konsol çerçevesi vs... Sen illa gidip araştırmışsın.

Yahu akıl var mantık var, bu araba şu an üretimde olmayan bir araba. Üstelik Japon. Cam düğmeleri 650 TL olduktan sonra, konsol çerçevesinin ucuz olma imkanı var mı?

Buluşmanın tarihini, yerini ve saatini tam bir ay öncesinden, her gün tazeleyerek duyurduk. Onu da söyleyim.

Teypten memnun olduğuna sevindim. Buluşmada zaten soru soran sorana Adımız tesisatçıya çıktı Sanırım işimi bırakıp yakında bi oto müzik sistemleri tükanı açacağım

• Arkadaşlar 2 yıldır Carisma Avance arıyordum, 1 ay önce buldum ve aldım.Ama durum vahim km de 50 krş yakıyor.Oksijen sensörü bozuk sanırım ama LPG takılı.Benzini içiyor bu araba.Ş.içi yol bilgisayarı 15 LT civarı gösteriyor.Neler tavsiye edersiniz?Saygılarımla
  • oksijen sensöründen dolayı yakıt o kadar artmıyor. birebir aracımda daaylardır bozuk duruyor. neredeyse yıl olacakarıza ışığı yanar vaziyette. sağlam ve bozuk arasında ben yakıt farkı göremedim. başka bir sıkıntı var gibi görünüyor. lpgli bi ilanı soruşturunca çok yaktığından satılığa çıktığnı öğrenmiştim fakat çözümü hakkında malesef bilgim yok.

servise uğrayıp güzelce baktırmak lazım en iyisi. umarım çok masraaf çıkarmaz
  • 10 yıllık Toyota Corolla GLİ kullanıcısı ve hastasıydım.Bir Carisma sevdasına düştük, o da bizi tokatlamaya başladı.Corollada tamir yüzü görmemiştim, acısı çıkacak herhalde:)
    Benim Carisma da motor lambası sökülmüş, sanırım sürekli yanıyor diye.
    Oksijen sensörü tamamen iptal durumunda olunca mı yakıt zengin karışım oluyor ve sarfiyat artıyor.Rolantide çalışırken benzin gösterge ibresinin indiğini farkediyorum.Abartı öğeleri içermeyen cümle kurmaya gayret ediyorum.
    Öğretmen olduğum için kelimelerle fazla oynuyorum, inşaalah sabrınızı zorlamam.
  • Sayın Hocam,

Aracınızı hangi mesafede kullandığınız çok önemli. Ben şehiriçi 20 Krş' u hiç geçmemiştim. Fakat iş değişikliğinden sonra işyerim evime 2 km mesafede oldu. Şimdi ise 30 Krş' un altına zor iniyorum. Üstelik benzin sarfiyatını da hesaba katmıyorum. Zira, aracım sıralı LPG' li.

Eğer İstanbul' da iseniz size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Birlikte Yıldızlar' a gideriz. Orada aracınız güzel bi elden geçer, arıza tespiti yapılır.

50 Krş' lardan bahsediyorsanız, bence bir sorun var.

Bizim araçlar piyasadaki muadillerine göre az yakıt tüketirler...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.