Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
184.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ornitolog

arkadaşlar 1,8 gdi ile 1,8 gdi elegance arasında ne farklar var

Başlığa ilk mesajınız,

Selam, sabah...???
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

aracıma karşılık 11binTL vereceklerdi. yaptığım masrafları ve aracın pert durumunu göze alınca kabul etmedim. aracı pert olarak 5750 ye saydılar üstüne de 5.250 verecekler şubat 2 de. işçilik olarak ustama 1500 vereceğim üstüne parça masrafı. oktay usta pardon ALPAY USTA (oktay olan aşçıydı acıktım galiba ) sağ-sol çamurluk sol kapı sacı ve 4kapı otomatik cam düğmesi için 1250TL fiyat verdi. bence makul. ancak sol dikiz aynası bulamadı. yardımcı olmak isteyen arkadaşlara duyurulur. muhtemelen çıkma bulmuştur diye düşünüyorum. 4 amortisörü de değiştireyim diyorum. kazadan önce de problemliydiler sanırım. parça treni com. da KAMPANYA FİYATI ortalama tanesi 80TL den monreo marka satılıyor. bir arkadaş amortisörlerin gaz özelliği bozulmuş olabilir dedi. sizce bir sıkıntı olur mu neticede garantili satış. sol dikiz aynasını da bulamazsam K6 sinyalli dikiz aynası (her araç için) almayı düşünüyorum. x-treme tuning sayfasında gördüm. ayna ve amortisör hakkında ve bildik çıkmacı hakkındadeğerli fikirlerinizi bekliyorum.

Yani sen bu haliyle 5.750 TL' ye aldın?

Sen bu araba işinden bayağı bi kar ettin İlhami Alırken de çok ucuza almıştın yanlış hatırlamıyorsam.

Aynayı uyduruk birşey alma. Zira, bizim aynalar ısıtmalı. Sen şimdi başka bişey alıp takarsan ısıtma fonksiyonu olmaz. İstanbul İkitelli Atatürk oto sanayi sitesinde kesin vardır. Alpay Abi' ye söylesen, o da bulur.

Amortisorda monroe' nin reklamını çok duydum ama performansı hakkında hiçbir bilgi ve tecrübem yok. Amortisorun bozuk olup olmadığından emin olmadan da yenisini alma derim.

EVET 10bine almıştım ama 2bin gaz 1200 boya 500 jant 200parksensörü ve alarm kumanda takdırmıştım.
    ikitelli ye dün gittim dikiz ayna yokmuş. alpay usta selamıyla ön tampon sağ-sol çamurluk sol kapı, amblem kapı şeridi vs. 800e aldım 200 yola saysak binTL masrafa aldık normalde tek kapı bin TL imiş.

• proton için ilk arabam proton98 hb otomatikti. herkes yorum yapmış ama yine önyargı ve temkinli olmuş. PROTONUNU SATAMAYAN BENİ ARASIN ŞU AN BURSADA 1 KİŞİ PROTON ARIYOR VE DÜNGECE 1 PROTONUN PAZARLIĞINI YAPTIK: PİYASASI VAR AMA ADAMINI (BENİ ) BULUN. alalım satalım: benim tamircim eski yetkili servisi şimdi özel durumda bursada proton al-sat yapabiliyor. piyasasını kurmuş. özellikle bursa dışından araç alımına yardımcı olunca müşteri portföyü genişliyor. KORKMAYIN KORKAK OLAN ZATEN BU FORUMDA CARİSMA DA OLAMAZ
  • Yürü be İlhami

Parçaların hayırlı uğurlu olsun. İstanbul' a geldin de, niye önceden haber vermedin, telefonlaşır buluşurduk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 4 Şubat 2010; 15:34:17 >
  • quote:

Yürü be İlhami

Parçaların hayırlı uğurlu olsun. İstanbul' a geldin de, niye aramadın?

teşekkürler. kar yağacağı için acele ettik başka işlerimiz de vardı maalesef. istanbula FERHAT USTA ile gittik. tatlı bir tesadüf oldu benim tamirci (proton özel servisi FERHAT USTA ) ile alpay usta 7-8 sene önce birlikte yıldızlar mitsu yetkili servisinde çalışmışlar yani alpay ustanın ÇIRAK olduğu zamanda
    tekrar, arayamadığım için özür diliyorum ancak dönüşte yalova bursa yolunda 5 saat yolda mahsur kaldığımızı söylersem dönüş için acele davranmakta haklı olduğumuzu anlayacaksın. NOKİAN 4MEVSİM LASTİKLERİN KAR PERFORMANSINDAN MEMNUN KALDIK. (2yıldır araçta) hele birde kar lastiği olsaydı diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 4 Şubat 2010; 15:50:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

arkadaşlar 1,8 gdi ile 1,8 gdi elegance arasında ne farklar var

Başlığa ilk mesajınız,

Selam, sabah...???

slm mrb hi hello ola ...
  • valla ilhami hocam akerimoğlu hocam bana biraz yüzünü burkarak bakacak hatta ama protona fena içim kaynıyor. o zaman da dedim şimdide diyorum temizini bulduğumda yapışacam. şöyle 8. 8.5 a 416 GLX arıyorum. yakın zamanda çözecem bu işi, kapımın önündeki 4 teker+motor elin e200 komp. den iyidir.

quote:

proton için ilk arabam proton98 hb otomatikti. herkes yorum yapmış ama yine önyargı ve temkinli olmuş. PROTONUNU SATAMAYAN BENİ ARASIN ŞU AN BURSADA 1 KİŞİ PROTON ARIYOR VE DÜNGECE 1 PROTONUN PAZARLIĞINI YAPTIK: PİYASASI VAR AMA ADAMINI (BENİ ) BULUN. alalım satalım: benim tamircim eski yetkili servisi şimdi özel durumda bursada proton al-sat yapabiliyor. piyasasını kurmuş. özellikle bursa dışından araç alımına yardımcı olunca müşteri portföyü genişliyor. KORKMAYIN KORKAK OLAN ZATEN BU FORUMDA CARİSMA DA OLAMAZ

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

valla ilhami hocam akerimoğlu hocam bana biraz yüzünü burkarak bakacak hatta ama protona fena içim kaynıyor. o zaman da dedim şimdide diyorum temizini bulduğumda yapışacam. şöyle 8. 8.5 a 416 GLX arıyorum. yakın zamanda çözecem bu işi, kapımın önündeki 4 teker+motor elin e200 komp. den iyidir.

quote:

proton için ilk arabam proton98 hb otomatikti. herkes yorum yapmış ama yine önyargı ve temkinli olmuş. PROTONUNU SATAMAYAN BENİ ARASIN ŞU AN BURSADA 1 KİŞİ PROTON ARIYOR VE DÜNGECE 1 PROTONUN PAZARLIĞINI YAPTIK: PİYASASI VAR AMA ADAMINI (BENİ ) BULUN. alalım satalım: benim tamircim eski yetkili servisi şimdi özel durumda bursada proton al-sat yapabiliyor. piyasasını kurmuş. özellikle bursa dışından araç alımına yardımcı olunca müşteri portföyü genişliyor. KORKMAYIN KORKAK OLAN ZATEN BU FORUMDA CARİSMA DA OLAMAZ

Ben, hayalimde Carisma var dediğiniz için size illa Carisma alalım dedim. Yoksa Mitsubishi bana temettü vermiyor

İçinize siniyorsa hiç durmayın derim. Ben onlarca araba baktım, şu an sahip olduğum arabayı ise görür görmez içim ısındı ve hiçkimsenin görüşüne bakmadan çat diye aldım. Çok da mutluyum. Bana çok para harcattı ama, insan arabasıyla barışık olunca inanın gözü görmüyor

• Arkadaşlar yarın mitsucular buluşması var. Bu buluşma opeth' in kendi internet sitesinden organize edildiği için duyulmamış olabilir.

Katılmak isteyen olursa beni arasın organize olalım. Ben İstanbul Avrupa yakasından katılacağım.

0532 561 22 55

Buluşma Anadolu yakası Büyükbakkalköy mevkiinde gerçekleşecek nasipse.
  • yahu ilanı veren benim resmimi çalmış. sedan orijinal kazasız bordo diyen sedandaki kadran bana ait.

km 99775 foruma koyduğum resmi araklayıp koymuş.

resmin tüm hakları şahsıma aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare115 -- 6 Şubat 2010; 18:02:27 >
  • ahanda resmi buldum. ankara'ya gidiş yolunda çekmiştim. ekim 2008

Carisma Sahipleri Buraya...
  • arkadaşlar amortisöreri değiştireceğim ama kafam karışık. niye mi öncelikle monreo mu KYB mı. KYB için fabrika çıkış markası diyorlar. ama piyasaya fiyat soruyorum. acayip dalgalı.mesela KYB için yetkili servis ve ekopar her ikisi de orjinal deyip tanesine 300 derken başkası orjinal fabrikada takılan deyip 230 diyor. fiyat farkını da açıklıyor; yetkili servis ile aradaki fark kutunun birinde mitsu yazarken diğerinde KYB yazıyormuş. piyasadaki bazı japoncular KYB 150 derken bazıları 110 fiyat çekiyor 4 tane alacağım dersem de 100 yaparız diyor. monreo içinde 150 ye kadar fiyat veriyorlar ki parça treni com.da kampanyalı 80TL. yani aracıma 320 ye 4 amortisör de alabilirim 1 tanede alabilirim bu kadar fark nasıl olur alpay ustaya amortisör alacağım dediğimde monreo alırsın demişti. KYB konusuna hiç girmemişti. bazı forumlarda da bu fiyat aralıkları hakkında şaşkınlık yazıları okudum. bazıları taklit olabileeğini iddia ediyor. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 6 Şubat 2010; 21:20:22 >

• arkadaşlar netten bulduğum ve sanırım türkiye temsilcisine ait bir açıklamayı aşağıda sunuyorum;
    Dünyadaki Her Beş Araçtan Birinde Kayaba Kullanılıyor

1919 yılında Kayaba Hidrolik Labaratuvarı olarak kurulan Kayaba, askeri alanlarda kullanılan hidrolik parçaların üretimiyle faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonraki yıllarda faaliyet alanını genişleten firmamız, bugün altı bölüm ve yedi fabrika ile tüm dünyaya hizmet vermektedir. Faaliyet alanımız içerisinde; otomotiv, motorsiklet, hidrolik parçalar, hava taşımacılığı, özel amaçlı ürünler (hızlı trenler, endüstriyel parçalar, uzay mekikleri) bulunmaktadır.

Pazar Payı Arttırmak İçin Fiyat Düşürülüyor

Sektörde fiyat karmaşası olmasının nedeni, firmaların Pazar payını yükseltmek amacıyla uyguladıkları fiyat politikasından kaynaklanmaktadır. Türkiye’de "After Market" pazarına hitap eden belli başlı Kayaba, Bilstein, Boge ve Sachs firmaları bulunmaktadır. Bir tanesi Pazar payını arttırmak için fiyatı biraz indirse diğerleri de maalesef aynı uygulamaya yöneliyor, yönelmek zorunda kalıyor. Bu tür hareketlerin olmasını, uygulanmakta olan serbest piyasa ekonomisinin doğal bir sonucu olarak görüyoruz.

Araba Üreticilerinden "En İyi Kalite" Ödülü

Türkiye’deki satış pazarlama organizasyonumuzu ortağımız Rotaş Oto Ticaret A.Ş. Yürütmektedir. 1928’den beri pazarda olan 73 yıllık firmamız, zamanında teslimat, stoklu çalışma, ileri teknoloji sahibi ürünler ve geniş ürün yelpazesi prensibiyle hareket etmektedir. Dünyanın en büyük amortisör fabrikası olan Kayaba, (ayda 5 milyon adet) yaklaşık 5 bin çalışanı ile Rotaş’a destek vermektedir.

Her üretimden önce, araba üreticilerinden birkaç mühendis gelir ve Kayaba’nın üretim bandını kontrol eder. Hiçbir zaman olumsuz sonuçla karşılaşmadığımız gibi "En iyi kalite ödülü" ve "toplam üretim mükemmeliyeti" ödüllerini de almaya hak kazandık. Aynı zamanda araba üreticileri tarafından da aldığımız özel ödül sayısı oldukça fazla sayıdadır. Firmamıza Audi, Volkswagen, Nissan, Toyota, Mitsubishi ve birçok firma tarafından "En İyi Kalite" ödülleri verilmiştir.

Amortisör, fren ile bir bütündür ve emniyet açısından 20 bin kilometrede bir değiştirilmelidir. Bu kuralı dünyada sadece Yunanistan uyguluyor.

Montaj parçaları, helezon, fren aksamı, lastiklerin havasındaki problemler arabada ses yapar. Ancak her zaman "amortisör ses yapıyor" diye suçlanır. Veya bağlantı yerindeki bir vidanın gevşekliği, frenlerin ve amortisörün ses yapmasına sebebiyet verir.

"Bitti" ve "patladı" gibi suçlamaları da beraberinde getirir.
    Avrupa’daki "after market" payımız yüzde 16,7
    Japonya’daki "after market" payımız yüzde 86,8
    Dünyadaki amortisörlerin yüzde 21,4’ü Kayaba tarafından üretilmektedir. Yani her beş araçtan birinde Kayaba kullanılıyor.

• arkadşlar rotaş oto ticaret a.ş. sektör yayıncılık.com. adresinde şöyle beyan dabulunmuş Dünyadaki Her Beş Araçtan Birinde Kayaba Kullanılıyor

1919 yılında Kayaba Hidrolik Labaratuvarı olarak kurulan Kayaba, askeri alanlarda kullanılan hidrolik parçaların üretimiyle faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonraki yıllarda faaliyet alanını genişleten firmamız, bugün altı bölüm ve yedi fabrika ile tüm dünyaya hizmet vermektedir. Faaliyet alanımız içerisinde; otomotiv, motorsiklet, hidrolik parçalar, hava taşımacılığı, özel amaçlı ürünler (hızlı trenler, endüstriyel parçalar, uzay mekikleri) bulunmaktadır.

Pazar Payı Arttırmak İçin Fiyat Düşürülüyor

Sektörde fiyat karmaşası olmasının nedeni, firmaların Pazar payını yükseltmek amacıyla uyguladıkları fiyat politikasından kaynaklanmaktadır. Türkiye’de "After Market" pazarına hitap eden belli başlı Kayaba, Bilstein, Boge ve Sachs firmaları bulunmaktadır. Bir tanesi Pazar payını arttırmak için fiyatı biraz indirse diğerleri de maalesef aynı uygulamaya yöneliyor, yönelmek zorunda kalıyor. Bu tür hareketlerin olmasını, uygulanmakta olan serbest piyasa ekonomisinin doğal bir sonucu olarak görüyoruz.

Araba Üreticilerinden "En İyi Kalite" Ödülü

Türkiye’deki satış pazarlama organizasyonumuzu ortağımız Rotaş Oto Ticaret A.Ş. Yürütmektedir. 1928’den beri pazarda olan 73 yıllık firmamız, zamanında teslimat, stoklu çalışma, ileri teknoloji sahibi ürünler ve geniş ürün yelpazesi prensibiyle hareket etmektedir. Dünyanın en büyük amortisör fabrikası olan Kayaba, (ayda 5 milyon adet) yaklaşık 5 bin çalışanı ile Rotaş’a destek vermektedir.

Her üretimden önce, araba üreticilerinden birkaç mühendis gelir ve Kayaba’nın üretim bandını kontrol eder. Hiçbir zaman olumsuz sonuçla karşılaşmadığımız gibi "En iyi kalite ödülü" ve "toplam üretim mükemmeliyeti" ödüllerini de almaya hak kazandık. Aynı zamanda araba üreticileri tarafından da aldığımız özel ödül sayısı oldukça fazla sayıdadır. Firmamıza Audi, Volkswagen, Nissan, Toyota, Mitsubishi ve birçok firma tarafından "En İyi Kalite" ödülleri verilmiştir.

Amortisör, fren ile bir bütündür ve emniyet açısından 20 bin kilometrede bir değiştirilmelidir. Bu kuralı dünyada sadece Yunanistan uyguluyor.

Montaj parçaları, helezon, fren aksamı, lastiklerin havasındaki problemler arabada ses yapar. Ancak her zaman "amortisör ses yapıyor" diye suçlanır. Veya bağlantı yerindeki bir vidanın gevşekliği, frenlerin ve amortisörün ses yapmasına sebebiyet verir.

"Bitti" ve "patladı" gibi suçlamaları da beraberinde getirir.
    Avrupa’daki "after market" payımız yüzde 16,7
    Japonya’daki "after market" payımız yüzde 86,8
    Dünyadaki amortisörlerin yüzde 21,4’ü Kayaba tarafından üretilmektedir. Yani her beş araçtan birinde Kayaba kullanılıyor.

• İlhami,

Alpay Usta Monroe dediyse Monroe.

Ben de benzer bi durumla karşılaşmıştım hatırlarsan. Hani debriyaj seti mevzuu. Aksarayda en az 20-25 parçacıya sordum, hepsi aracın üstünden sachs marka çıkıyor dediler. Üstelik elime alıp baktığımda Made in Germany yazısını gördüm. Aynı zamanda çok kaliteli bir set olduğunu da ilk bakışta belli eden bir parça. Bunun üzerine Alpay Usta' yı aradım. Dedim abi böyle böyle, üstünden de Sachs çıkıyormuş? Alayım mı? Kendin bilirsin, ben Valeo diyorum sonra abi bu kaçırıyor, yok tekliyor bilmem ne deme bana dedi. Ben de ısrarla bu sözler üzerine Valeo aradım. Parçacıların tamamı Valeo bu araçlar için set hiç üretmedi dediler. Koca Aksaray' da girmedik Japoncu bırakmadım. Nihayetinde bulamadım. Tabi aradım dedim ben bulamıyorum, ne yapacağız dedim. Sen bana bırak, filanca gün gel arabayı bırak dedi o kadar. Parçayı da İzmit' ten getirtti.

Nihayetinde set değiştirildikten sonra beni çağırdı. Bak dedi üzerinden çıkan neymiş. Kendi gözlerimle Valeo' yu gördüm. Yani kim ne derse desin, Alpay Usta bu işin duayeni. Ne derse o...

Sen de laf dinle, Monroe al

• tereddütüm şundan alpay ustaya arabayı yaptırmak için çamurluk vs. derken amortisör de alacağım dedim. monroe alırsın dedi. ama kolay bulunurluk açısından mı dedi. orjinale göre ucuz olacağı için mi dedi onu bilemiyorum. galiba alpay ustaya doğrudan KYB mı monroe mi diye sormak gerek sanırım. alpay usta yetkili servis olduğundan orjinal (KYB) tanesi 300 olduğunu düşünerek hesaplı ve kaliteli diyerek monroe demiş olabilir.eğer KYB sadece 20 TL daha pahalıysa (4amortisör x20=80TL) KYB diyorum ben. aracı satarken orjinal parçayla değiştirdim derim (pert kısmını söylemem )
    aracı alırken arka amortisörlerden ses geliyordu. kaza olmasada değiştirecektim. hazır sigortadan masrafı karşılayacakken 4 amortisörüde değiştireyim diyorum ki bazıları amortisör değişiminin 4ü birden olmalı diyormuş siz ne dersiniz. 4 tane değiştirmek lüks mü gereklilik mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 6 Şubat 2010; 22:37:13 >

• quote:

tereddütüm şundan alpay ustaya arabayı yaptırmak için çamurluk vs. derken amortisör de alacağım dedim. monroe alırsın dedi. ama kolay bulunurluk açısından mı dedi. orjinale göre ucuz olacağı için mi dedi onu bilemiyorum. galiba alpay ustaya doğrudan KYB mı monroe mi diye sormak gerek sanırım. alpay usta yetkili servis olduğundan orjinal (KYB) tanesi 300 olduğunu düşünerek hesaplı ve kaliteli diyerek monroe demiş olabilir.eğer KYB sadece 20 TL daha pahalıysa (4amortisör x20=80TL) KYB diyorum ben. aracı satarken orjinal parçayla değiştirdim derim (pert kısmını söylemem )
    aracı alırken arka amortisörlerden ses geliyordu. kaza olmasada değiştirecektim. hazır sigortadan masrafı karşılayacakken 4 amortisörüde değiştireyim diyorum ki bazıları amortisör değişiminin 4ü birden olmalı diyormuş siz ne dersiniz. 4 tane değiştirmek lüks mü gereklilik mi

4ünü birden değiştirmek lüks yada gereklilik değil, SAÇMALIK Yahu patlamamış amortisor dğeiştirilir mi hiç Yani bi deyim var bilirsin, Arap yağı bol bulmuş

Şahsen benim amortisorum bozuk olsa gezer tozar internetten araştırır, fiyat/performans oranı en iyi olanı alırdım. Yada hiç gezmez, tozmaz, araştırmaz Alpay Usta' ya sorar, onun dediğini alırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

ahanda resmi buldum. ankara'ya gidiş yolunda çekmiştim. ekim 2008

Carisma Sahipleri Buraya...

Vay hırkız herif vay
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.