Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
10
Favori
181.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar carismasına lpg taktıran varmı. taktırınca bende oksijen sensörü ikaz lambası yandı. lpgci bilgisayardan okuttur. ne yazıyor ona göre ayar yapalım dediler.TELEFLEX İKAZ LAMBASI YANMAMASINI TAAHHÜT EDİYOR.
    Taahhütler
    1. Motor arıza lambası yanmayacak,
    2. Yakıt tasarrufu litre bazında garanti edilecek,
    3. Aracın çekişi düşmeyecek,
    4. Araç ayar için servise tekrar gelmeyecek,
    5. Sabah çalışma zorluğu ve yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu yaşanmayacak,
    6. Benzin ECU'su zamanla bozulmaz, resetlenmesine gerek kalmaz
    YUKARIDAKİ 6 TAAHHÜTÜ KENDİ SİTELERİNDEN AYNEN KOPYALADIM. bilgisayara bağlatarak başka yerde lambayı söndürttüm ama bilgisayarcı tekrar yanar dedi. daha sonra 30 dk. kadar aracı kullandım. stop edip tekrar çalıştırdım. yanmadı. lpg montajından sonra aracı teslim alırken mühendis işyeri sahibi "ikaz lambasını biz söndürebiliriz ama sen bilgisayara bağlat oradaki yazıya göre ayar yapalım dedi. daha sonra akşam şehir dışına fulleyip depoyu çıktım ve aynı istasyon aynı pombadan (AYGAZ) 118 km.de 16 litre (30TL) hesap verileri çıktı. sonuçta km.de 250krş. hesapladım yanlış mı hesapladım bilmiyorum. lpgyi takan ustaya telefonla söyleyince ilk 2-3 depo boşalınca gerçek değerler ortaya çıkar dedi. ben de200 kr. dan başlayıp inmesi gerekmezmiydi 250 krş çok fazla geldi. dedim. ve ekledim ikaz lambası yanıyor. bilgisayarcı cihazda oksijen sensörü yazdığını ve mühendis(lpg işyeri sahibi) bunu kendilerine söylenmesi gerektiğini de söyledim. usta senin oksijen sensörün arızalı o yüzden çok yakmıştır dedi ama lpg den önce ikaz hiç yanmamıştı ve benzin bazında 100 km de 6 litreden az (6 litre diyebiliriz)yakıt hesaplamıştım. oks. sensör fiyatı 500 TL civarındaymış. demek istemem o ki lpg taktırınca sensör bozuk olmadığı halde ikaz lambası yanan varmı ve lpg taktırınca yakıt sarfiyatı kaçtan kaça düştü. bayram dönüşü daha net verileri sizlerle paylaşacağım. şimdilik ifade-i meramım,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 25 Kasım 2009; 22:59:47 >




  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 23:28:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare115

    quote:

    MITSUBISHI
    Carisma 1.6, 1.8 (1996-04)

    Magnatec 10W-40
    MAGNATEC 10W-40

    w.) Alternatif tavsiyeler, Motor (Benzinli): -30°C arası 40°C, 10W-30; >-30°C, 10W-40; >-30°C, 10W-50; >-15°C, 15W-40; >-15°C, 15W-50; >-10°C, 20W-40; >-10°C, 20W-50; <-10°C, 5W-20; <10°C, 5W-30; <20°C, 5W-40; <20°C, 5W-50


    castrolun sitesinde aracı seçerek yaptığım arama sonucu. çok uç değerlerde iklim özellikleri olan bir yerde kullanmadıkça değiştirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ben motor üreticisinin tavsiyesi olan castrol magnetec 10w-40 kullanmaya devam edeceğim.

    yola çıkan arkadaşlara iyi yolculuklar.

    teklif var ısrar yok. km.ye dikkat ettikçe tabi ki 10-40 yeterli. ben daha fazlasını isteyenlere tavsiye ediyorum. volvo arkas misali "rekabet güzeldir" ancak bu konuya ara ara döneceğim




  • sakın oksijen sensörü almayınız. LPG kullanımından dolayı fakir karışım oluştuğu için oksijen sensörü ikaz veriyor. ayrıca şunu belirteyim benim 6 aydan uzun süredir oksijen sensörüm bozuk. sürekli yanıyor. bu arada LPG kiti yok aracımda. bozuk olmasına rağmen şehirdışı 5.5 lt/100 km ortalaması ile yolculuk ediyorum. bu yüzden LPG servisinin oksijen sensörüne topu atması abes olmuş. bir anormallik var ki 25 krş tüketmişsiniz üstelik ş.dışı kullanımda. benzinde kullansanız en az %40 daha az maliyetiniz olurdu. kaldı ki benzin 3 lira civarlarında iken şehiriçi 20 lira ile 70 km yol gidiyor carismalar.

    caramurat sağolsun askerlik bittiğinde oksijen sensörü konusunda ve LPG de karar kılarsam kendi servislerinde montajında yardımcı olacak.

    Alpay usta carisma ve LPG konusunda işinin ehli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare115

    sakın oksijen sensörü almayınız. LPG kullanımından dolayı fakir karışım oluştuğu için oksijen sensörü ikaz veriyor. ayrıca şunu belirteyim benim 6 aydan uzun süredir oksijen sensörüm bozuk. sürekli yanıyor. bu arada LPG kiti yok aracımda. bozuk olmasına rağmen şehirdışı 5.5 lt/100 km ortalaması ile yolculuk ediyorum. bu yüzden LPG servisinin oksijen sensörüne topu atması abes olmuş. bir anormallik var ki 25 krş tüketmişsiniz üstelik ş.dışı kullanımda. benzinde kullansanız en az %40 daha az maliyetiniz olurdu. kaldı ki benzin 3 lira civarlarında iken şehiriçi 20 lira ile 70 km yol gidiyor carismalar.

    caramurat sağolsun askerlik bittiğinde oksijen sensörü konusunda ve LPG de karar kılarsam kendi servislerinde montajında yardımcı olacak.

    Alpay usta carisma ve LPG konusunda işinin ehli.


    şok, şok, şok!!!! arkadaşlar dün nekadar kötü gittiyse bugün o kadar güzel.sıla-i rahim yapmanın kerameti herhalde. TELEFLEX BİR HARİKA TAM ORTALAMALARI DAHA SONRA VERECEĞİM AMA ŞU YAŞADIĞIMI ANLATAYIM. afyon sandıklı çıkışında aygaz fullettim. daha sonra 65 km (tamı tamına 65,00km.) tekrar aygaza (opet) girdim. çünkü başkaca bizim oralara yakın aygaz yok. tekrar fulledim. pompaya inanamadım. pompacıya doğru mu diye kontrol ettirdim. abi sonuna kadar doldurduk basınç sesi(depo dolunca gelen pıst sesi) geldi. daha fazla dolduramam dedi. önceki istasyon ile bu istasyonu kıyaslarsak bu istasyon rakım olarak daha aşağıda yani yakıt yönünden daha az yakar iniş yolu olduğu için. ama ben yine de ödediğim paraya inanamadım. yola çıkmadan önce bilgisayarla oksijen sensörü ikazını söndürdüğümü ve halen yanmadığını hatırlatayım.şu an için teleflex ikaz yanmayacak sözünü tutmuş oldu. evet açıklıyorum ödediğim ücreti TAMI TAMINA TAM 97 KURUŞ ÖDEDİM. SADECE KURUŞ VERDİM. Tabi sevinçten 1 tl verip üstü 3kuruşu almadım. bahşiş bıraktım




  • fulleyip biraz kullanıp tekrar fulleyerek yapılan ölçümler malesef yanlış oluyor. zira LPG tankı her zaman sabit miktarda gaz almıyor. şamandıranın nerede dur diyeceği hiç belli olmuyor. sizin olayınızda da öyle olmuş yola çıkmadan önce aldığınız ver iyice basmış fakat ikinci istasyon o kadar basamadığı için siz 1 lira vermekle yetinmişsiniz.

    en doğru ölçümü LPG bitip benzine geçtiğinde 10 -20 liralık LPG alıp tekrar benzine geçtiği anda katettiğiniz yol ile hesap yaparsanız ulaşırsınız. önceki ölçümleri de fulleme yöntemiyle yaptıysanız o yüzden yanlış veriler elde ettiniz.

    iyi forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare115

    fulleyip biraz kullanıp tekrar fulleyerek yapılan ölçümler malesef yanlış oluyor. zira LPG tankı her zaman sabit miktarda gaz almıyor. şamandıranın nerede dur diyeceği hiç belli olmuyor. sizin olayınızda da öyle olmuş yola çıkmadan önce aldığınız ver iyice basmış fakat ikinci istasyon o kadar basamadığı için siz 1 lira vermekle yetinmişsiniz.

    en doğru ölçümü LPG bitip benzine geçtiğinde 10 -20 liralık LPG alıp tekrar benzine geçtiği anda katettiğiniz yol ile hesap yaparsanız ulaşırsınız. önceki ölçümleri de fulleme yöntemiyle yaptıysanız o yüzden yanlış veriler elde ettiniz.

    iyi forumlar

    DOĞRU SÖZE NE DENİR ortalama veri 178 kuruş çıktı ancak bence bu hala iddialı bir lpg kiti için ve tabii fiyatı için çok yüksek. en az 160 kuruş yakmalı ama ben 150(en fazla) kuruş olmalı diyorum. yol bilgisayarı anlık tüketimi 7.1 litre oldu ancak bilgisayar lpg nedeniyle bildiğiniz gibi randımanlı değil bizim hesaba göre 9.7 litre çıktı. (arabayı stop edince günlük km. sayacı sıfırlanacağını unuttum ancak 20 km. hata payıyla toplam km. üzerinden hesapladım.) bu arada akşam üstü depo yine yüzde 85 civarı depo doluyken tekrar gaz fulledim. arabayı çalıştırınca oksijen sensörü yine yandı. Allah sevdiği kulun devesini önce kaybettirir sonra buldurup sevindirirmiş. biz bahtsız bedevi misali deveyi bulup hemen kaybediyoruz bakalım gaz macerası ilerleyen günlerde neler getirecek. bizi izlemeye devam edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 2 Aralık 2009; 23:20:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

    Ben ıspartadayım..Fakat akrabalar olunca bursa'da, her fırsatta gidiyorum o yolu...Her tarafını ezberledim sayılır.... Siz nerden ayrılıyosunuz ısparta yolundan?...

    burdur sapağından. tam anlayamadım burdura giderken mi bursaya giderken mi? yol üstüyse görüşebiliriz. gerekirse 20 km civarı yolu uzatabilirim

    Fark eder mi?

    aklıma gelmedi de zaman kazanmaya çalışıyorum. siz neresi olduğunu söyleyinde kıvırtmaktan kurtulayım

    İlçe olarak sordum...Keçiborlu , dinar vs. var ya oralarda... Daha evvel mi burdur çıkışı onu merak ettim sadece.

    keçiborlu dan sonra ısparta burdur(antalya) denizli yol ayrımında ıspartaburdur yönüne girip (çoban sülü havaalanı sağda kalıyormuş)yarım saat sonraki kavşaktan ayrım varmış. yani son ilçe keçiborluymuş. keçiborludan sonra başmakçı ve gölcük üzeri burdur merkez oradan da gölhisar (my home) ilçesine gidiyoruz. sattte 120kmyi geçmeden

    99 u geçmeden

    Siz sülonun mekandan az daha devam ediyosunuz demek ki...Benceğiz, sülonun kulesini görünce dönüyorum(Hatta kaçırırsam,ilerideki benzincinin ordan geri dönüyorum)




  • yol bilgisayarı 7.1 gösterdiyse benim hesabıma göre 8.5 litre LPG tüketiyor olması lazım. litre olarak %20 daha fazla gaz tüketildiğinden dolayı. LPG'nin litre fiyatını 1.80 kabul edersek: 8.5x1.80=15.3 Krş elde edersiniz. 80-90 sabit hızda kullanırsanız benim tahminim 13-14 krş tüketim değerine ulaşırsınız.

    tüketim değerlerinizi izlemeye devam sn ilhami
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

    Ben ıspartadayım..Fakat akrabalar olunca bursa'da, her fırsatta gidiyorum o yolu...Her tarafını ezberledim sayılır.... Siz nerden ayrılıyosunuz ısparta yolundan?...

    burdur sapağından. tam anlayamadım burdura giderken mi bursaya giderken mi? yol üstüyse görüşebiliriz. gerekirse 20 km civarı yolu uzatabilirim

    Fark eder mi?

    aklıma gelmedi de zaman kazanmaya çalışıyorum. siz neresi olduğunu söyleyinde kıvırtmaktan kurtulayım

    İlçe olarak sordum...Keçiborlu , dinar vs. var ya oralarda... Daha evvel mi burdur çıkışı onu merak ettim sadece.

    keçiborlu dan sonra ısparta burdur(antalya) denizli yol ayrımında ıspartaburdur yönüne girip (çoban sülü havaalanı sağda kalıyormuş)yarım saat sonraki kavşaktan ayrım varmış. yani son ilçe keçiborluymuş. keçiborludan sonra başmakçı ve gölcük üzeri burdur merkez oradan da gölhisar (my home) ilçesine gidiyoruz. sattte 120kmyi geçmeden

    99 u geçmeden

    Siz sülonun mekandan az daha devam ediyosunuz demek ki...Benceğiz, sülonun kulesini görünce dönüyorum(Hatta kaçırırsam,ilerideki benzincinin ordan geri dönüyorum)

    99 ikazı geç geldi sandıklıdan çıktıktan sonra 107km hızla radara yakalandığımı söyleyerek polis durdurdu. benden öncekinide durdurunca sadece polis kontrolü olduğunu sandıydım. ailecek şoke olduk. lastik yanakları orjinal 60 yanak ben 65 yanak kış lstiği takmıştım.abimle internette baktık 100km hız göstergesinde gerçek hız 103 oluyormuş. 180 bile yaptığım zamanlarda yakalanmayıp yakıt kontrollü ve ekonomik gitmeye çalışırken radara girince aklıma "insan zulmeder kader adalet eder" sözü aklıma geldi. bu arada günlük yakıt tüekitimi gaz nedeniyle kontak kapatınca sıfılıyor zannediyordum. merkezikilit çalışmayınca servise gittim. sigorta değiştirdive artık günlük km sayacı kendini sıfırlamıyor. HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLER KURBANLARINIZIN KABULÜNÜ CENAB-I ERRAMÜRRAHİMİMDEN DİLERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 27 Kasım 2009; 22:48:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare115

    yol bilgisayarı 7.1 gösterdiyse benim hesabıma göre 8.5 litre LPG tüketiyor olması lazım. litre olarak %20 daha fazla gaz tüketildiğinden dolayı. LPG'nin litre fiyatını 1.80 kabul edersek: 8.5x1.80=15.3 Krş elde edersiniz. 80-90 sabit hızda kullanırsanız benim tahminim 13-14 krş tüketim değerine ulaşırsınız.

    tüketim değerlerinizi izlemeye devam sn ilhami



    ÜSTAD KLAVYENİZDEN BAL DAMLIYOR TEŞEKKÜRLER İNCE HEASP İÇİN. oldum olası matematiği becerememişimdir.
  • geçmiş olsun ilhami bey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr


    quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

    Ben ıspartadayım..Fakat akrabalar olunca bursa'da, her fırsatta gidiyorum o yolu...Her tarafını ezberledim sayılır.... Siz nerden ayrılıyosunuz ısparta yolundan?...

    burdur sapağından. tam anlayamadım burdura giderken mi bursaya giderken mi? yol üstüyse görüşebiliriz. gerekirse 20 km civarı yolu uzatabilirim

    Fark eder mi?

    aklıma gelmedi de zaman kazanmaya çalışıyorum. siz neresi olduğunu söyleyinde kıvırtmaktan kurtulayım

    İlçe olarak sordum...Keçiborlu , dinar vs. var ya oralarda... Daha evvel mi burdur çıkışı onu merak ettim sadece.

    keçiborlu dan sonra ısparta burdur(antalya) denizli yol ayrımında ıspartaburdur yönüne girip (çoban sülü havaalanı sağda kalıyormuş)yarım saat sonraki kavşaktan ayrım varmış. yani son ilçe keçiborluymuş. keçiborludan sonra başmakçı ve gölcük üzeri burdur merkez oradan da gölhisar (my home) ilçesine gidiyoruz. sattte 120kmyi geçmeden

    99 u geçmeden

    Siz sülonun mekandan az daha devam ediyosunuz demek ki...Benceğiz, sülonun kulesini görünce dönüyorum(Hatta kaçırırsam,ilerideki benzincinin ordan geri dönüyorum)

    99 ikazı geç geldi sandıklıdan çıktıktan sonra 107km hızla radara yakalandığımı söyleyerek polis durdurdu. benden öncekinide durdurunca sadece polis kontrolü olduğunu sandıydım. ailecek şoke olduk. lastik yanakları orjinal 60 yanak ben 65 yanak kış lstiği takmıştım.abimle internette baktık 100km hız göstergesinde gerçek hız 103 oluyormuş. 180 bile yaptığım zamanlarda yakalanmayıp yakıy kontrol ve ekonomik gitmeye çalışırken radara girince aklıma "insan zulmeder kader adalet eder" sözü aklıma geldi. bu arada günlük yakıt tüekitimi gaz nedeniyle kontak kapatınca sıfılıyor zannediyordum. merkezikilit çalışmayınca servise gittim. sigorta değiştirdive artık günlük km sayacı kendini sıfırlamıyor. HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLER KURBANLARINIZIN KABULÜNÜ CENAB-I ERRAMÜRRAHİMİMDEN DİLERİM.

    Geçmiş olsun efendim...Navigasyon cihazı ile karşılaştırmam sonucu,benim ibremin (her araçta böyledir diye düşünüyorum) , aracın gerçek hızından 4 ila 6-7 km/h fazla gösterdiğini fark ettim. (Bkz; Düşük hızda az,yüksek hızda çok fark etmesi)

    Ama yine de , Cc'ü ibreye göre ayarlıyorum.99 yahut 98 ... Gelsin ve geçsin radarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: av.ilhami

    HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLER KURBANLARINIZIN KABULÜNÜ CENAB-I ERRAMÜRRAHİMİMDEN DİLERİM.



    ne kadar güzel söylemişsiniz hocam...inş sizin de bayramınızı bu kadar güzel kutlayanlar olur azizim...


    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 27 Kasım 2009; 21:08:48 >
  • yahu herkesin mi kontak kapanınca yol bilgisayarı sıfırlanıyor. ben hiç sıfırlandığını görmedim. ben tuşa basık tutup sıfırlayana kadar ölçmeye devam. meslektaşım sıfırlama konusunda bir hatanız olmasın. kontak kapatmakla 3-5 saat ile sıfırlamıyor yol bilgisayarı. sıfırlamayınca da hassasiyet namına birşey kalmıyor. hele ki şöyler uzun bir yola gidin ardından şehiriçine dalın 0.1 bile değişmiyor meret.

    babamdan geçmiş ince hesaplama olayı fakat kendisi aklından yapar ben hesap makinesiyle :)

    şimdiden aklımdan lastik, LPG kiti, oksijen sensörü, amfi, kapasitör, comp, yağ, hidrolik, amortisör, lcd tv , ps3 beyaz eşya böyle uzayıp gidiyor. çokk para lazım çokkkk. askerde mi kalsam ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare115

    yahu herkesin mi kontak kapanınca yol bilgisayarı sıfırlanıyor. ben hiç sıfırlandığını görmedim. ben tuşa basık tutup sıfırlayana kadar ölçmeye devam. meslektaşım sıfırlama konusunda bir hatanız olmasın. kontak kapatmakla 3-5 saat ile sıfırlamıyor yol bilgisayarı. sıfırlamayınca da hassasiyet namına birşey kalmıyor. hele ki şöyler uzun bir yola gidin ardından şehiriçine dalın 0.1 bile değişmiyor meret.

    babamdan geçmiş ince hesaplama olayı fakat kendisi aklından yapar ben hesap makinesiyle :)

    şimdiden aklımdan lastik, LPG kiti, oksijen sensörü, amfi, kapasitör, comp, yağ, hidrolik, amortisör, lcd tv , ps3 beyaz eşya böyle uzayıp gidiyor. çokk para lazım çokkkk. askerde mi kalsam ki


    benim A modu ve B modu günlük sayaç sıfırlanıyordu. ancak merkezi kapı kilit sistemi çalışmadı ve elektrikçiye gidince sarı renkli sigortanın bozulduğunu tespit edip değiştirdi böylece hem merkezikapı kiliti düzeldi hem de günlük yol sayaçlarım kontak kapatınca sıfırlamıyor ve kaldığı yerden devam ediyor.
    benimde babam kafadan yapar lakin ben sadece 2 kere 2nin5 ettiğini bilirim
    askerde mesleki branştaysanız şiddetle tavsiye ederim. ben acaip pişmanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 27 Kasım 2009; 23:01:48 >




  • arkadaşlar 2001 carisma 1.6 comfort otomatik kullanma kılavuzu bulabilirmiyim.yardımcı olursanız sevinirim.
  • tümen disiplin mahkemesindeyim. bitsin arkama bile bakmam, yüzerek yine kaçarım.

    temsa global sitesi üzerinden talebinizi iletebilrsiniz.forumdan caramurat yardımcı olmuştu sağolsun kargo ile evime kadar yollamıştı. kendisine teşekkürü bir borç bilirim.
  • bu arada ben "casq" yeğenimin nickiyle yazıyorum nede olsa teğmen olmuşarkadaşlar yol muhabbetlerini kaçırmışım.bu arada kırık düğmelerle olan video onaylanmıştır işine yarayan bakabilir. hayırlı bayramlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_TASQ -- 28 Kasım 2009; 15:53:09 >
  • izledim güzel çözüm tebrikler. yanlız yolcu tarafındaki düğmenin tırnağı kırık değil ama aşağı indirmiyor. fakat kapatırken kapatıyor. bi el atmak lazım ona da, artık izin dönüşü yada teskereyi alınca elden geçireceğim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.