Şimdi Ara

Çaresiz olanlar sıkıntıda,çıkmazda olan buyurun konuya.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1996 doğumluyum YGS-LYS sınavlarına tam 3 kere girdim , 2 üniversite değiştirdim .
    Çok büyük sıkıntılar yaşadım ama bir şekilde aştım , şu anda bütlerle uğraşıyorum.
    Sınava 2.kez 3.kez girip istediği sıralamayı puanı alamayanların dünyası başına yıkıldı eminim.
    Sınavdan önce ki süreç hayattan soğuma yaşama dair duyulan 0 ümit , sınav sonrası inanılmaz bir pişmanlık ahlar vahlar , sonuçlar açıklanınca büyük bir karamsarlık hayatın sonu gelmişçesine dünyaya küsme . Hepsi benim başımdan çok fazla geçti. Sizlerin halini çok iyi anlayabiliyorum.

Eğer içini dökmek kendine bir çıkar yol bulmak isteyen arkadaşlarımı mutlaka bekliyorum , 1 fikir belki hayatınızı değiştirir , özellikle tercih dönemide beni bulabilirseniz size tecrübelerimi aktarabilirim.

Bu konuyu açmamda ki amaç ben burada yaklaşık 4-5 yılımı aktif bir şekilde geçirdim , kimi zaman soru çözdürdüm kimi zaman içimi döktüm ama bana çok faydası oldu zararı ise hiç olmadı , şimdi o güzel insanların hatrına ben de elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak vefa borcumu ödemek istiyorum.

not1: yarın son bütünleme sınavım var , akşamına cevaplamaya başlarım.
    not2: bir devlet üniversitesinde elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum.

• Konu güncel arkadaşlar.
  • valla hocam daha ilk senemdeyim lys netlerimi bilmiyorum ama yıldız ümitsiz duruyor.fakat ben yıldız-itü-odtü-boun üçlüsünden birinde olmak istiyorum.mezuna kalırsam yapacağıma inanıyorum ama 1 sene nasıl geçer bilmiyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

valla hocam daha ilk senemdeyim lys netlerimi bilmiyorum ama yıldız ümitsiz duruyor.fakat ben yıldız-itü-odtü-boun üçlüsünden birinde olmak istiyorum.mezuna kalırsam yapacağıma inanıyorum ama 1 sene nasıl geçer bilmiyorum hocam.

İlk yılın ise hiç sorun değil gönül rahatlığı ile 2.kez deneyebilirsin. Muhtemelen sıralaman ilk 50.000 içerisindedir , temelin mevcut yani üzerine koyarak daha fazla kaynak eriterek bu istediğin okullara kendini atabilirsin.

Yıldız bir hayal değil kesinlikle İnşaat'ı 27.000 ile kapattı geçtiğimiz sene ki her sene geriliyor yani tam sıralamanı,netlerini bilmiyorum ama bu sene bile girebilirsin. ( inşaat örnek burada.)

Dediğim gibi 2.seneye iyi ve konsantre bir şekilde girip bitirirsen ODTÜ-BOUN hayal değil , kolay gelsin.

• Merhaba ben de 96 dogumluyum 1 universite biraktim tıp icin tekrar calismaya karar verdim su anda da siralamam cok kritik yani ya kıl payi gelecek yada gelmeyecek. Cok emek verdim. Morale motivasyona o kadar ihtiyacım var ki size anlatamam :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonlysbukucu

Merhaba ben de 96 dogumluyum 1 universite biraktim tıp icin tekrar calismaya karar verdim su anda da siralamam cok kritik yani ya kıl payi gelecek yada gelmeyecek. Cok emek verdim. Morale motivasyona o kadar ihtiyacım var ki size anlatamam :(

Çok kritik lafı geçen sene beni de heder etmişti. O belirsizlik belki de dünyada ki en kötü şey . Dakikalar , saniyeler hatta saliseler geçmek bilmez. Forumu,ÖSYM sitesini arşınlayıp duracaksın ama elden bir şey gelmeyecek.

Sana tavsiyem kendine yeni alternatifler bulman olacaktır , TIP kazanabilecek sıralamayı elde etsen bile bu arada ki süreçte o alternatif seni rahatlatacak zamanın geçmesini sağlayacaktır.

Örnek veriyorum Diş Hekimliği, bu bölümde çok iyi bölümdür yani TIP'tan aşağı kalır yanı yoktur , kendine bu bölümü alternatif belirleyebilir araştırma yapabilirsin , en iyi yöntem budur.

iyi akşamlar.

• Kendimi o kadar tıpa endeksledim ki baska ihtimal düşünmek istemiyorum ama sizin tavsiyenizle diş icin araştırma yapacagim ne kadar istemesem de tesekkur ederim insallah iyi gelir. Iyi aksamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayalim hep tıptı. İlk girişimde 80k yaptım olmadı. Lysem baya kötüydü çünkü. İkinci girişimde yani bu sene 19-20 bin gelicek. Ama yine tıp olmuyor. 3. seneye kalmayı düşünüyorum. Ailem de beni destekliyor ama biraz korkuyorum açıkçası 😔

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorum sena

Hayalim hep tıptı. İlk girişimde 80k yaptım olmadı. Lysem baya kötüydü çünkü. İkinci girişimde yani bu sene 19-20 bin gelicek. Ama yine tıp olmuyor. 3. seneye kalmayı düşünüyorum. Ailem de beni destekliyor ama biraz korkuyorum açıkçası 😔

3.seneye kalmaktan korkma , üniversiteye girdiğinde göreceksin ki her yaştan insan var bu biraz şehir efsanesi gibi gelse de gerçekten öyle o zaman diyeceksin ki boşuna kasmışız kendimizi kaç yaşında insanlar mücadele veriyor.
    Kendine inanıyor,güveniyorsan kal derim zaten en kötü yapacağın sıralama ile Diş-Mimarlık gibi kalburüstü bölümlere girersin, hayatı bir yerinden yakalarsın sıkıntı,stres olacak bir durum yok. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

quote:

valla hocam daha ilk senemdeyim lys netlerimi bilmiyorum ama yıldız ümitsiz duruyor.fakat ben yıldız-itü-odtü-boun üçlüsünden birinde olmak istiyorum.mezuna kalırsam yapacağıma inanıyorum ama 1 sene nasıl geçer bilmiyorum hocam.

İlk yılın ise hiç sorun değil gönül rahatlığı ile 2.kez deneyebilirsin. Muhtemelen sıralaman ilk 50.000 içerisindedir , temelin mevcut yani üzerine koyarak daha fazla kaynak eriterek bu istediğin okullara kendini atabilirsin.

Yıldız bir hayal değil kesinlikle İnşaat'ı 27.000 ile kapattı geçtiğimiz sene ki her sene geriliyor yani tam sıralamanı,netlerini bilmiyorum ama bu sene bile girebilirsin. ( inşaat örnek burada.)

Dediğim gibi 2.seneye iyi ve konsantre bir şekilde girip bitirirsen ODTÜ-BOUN hayal değil , kolay gelsin.

aynen hocam tahmininiz doğru ama ben bu sene kötü bi ygs ile o sıralamaya girdim.odtü olması için de ilk 10k olması lazım.yani bi kendimi 35-40 bini leri atmam lazım.hadi odtü olmasa bile ytü itü olması gerek

• bi de mesela oldu da seneye odtüyü falan tutturdum diyelim.2.kerede kazandı diye orda dışlarlar mı beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorum sena

Hayalim hep tıptı. İlk girişimde 80k yaptım olmadı. Lysem baya kötüydü çünkü. İkinci girişimde yani bu sene 19-20 bin gelicek. Ama yine tıp olmuyor. 3. seneye kalmayı düşünüyorum. Ailem de beni destekliyor ama biraz korkuyorum açıkçası 😔

3.seneye kalmaktan korkma , üniversiteye girdiğinde göreceksin ki her yaştan insan var bu biraz şehir efsanesi gibi gelse de gerçekten öyle o zaman diyeceksin ki boşuna kasmışız kendimizi kaç yaşında insanlar mücadele veriyor.
    Kendine inanıyor,güveniyorsan kal derim zaten en kötü yapacağın sıralama ile Diş-Mimarlık gibi kalburüstü bölümlere girersin, hayatı bir yerinden yakalarsın sıkıntı,stres olacak bir durum yok. Kolay gelsin.

Ya şu yazın beni o kadar rahatlattı ki. Çok teşekkür ediyorum ☺️

• quote:

bi de mesela oldu da seneye odtüyü falan tutturdum diyelim.2.kerede kazandı diye orda dışlarlar mı beni

böyle bir şey niye olsun dostum oraya gelen herkes aklı başında insanlar bunları düşünmen bile hata.
  • bilmiyorum ki hocam ve ütopik değil şimdi dimi 50 binden en kötü 15 bine çekmek yine bu sene gibi çalışsam

çalışabilen biriyim de zaman hızlı geçer mi emin değilim.
  • sbs zamanı bazı imkansızlıklar yüzünden ders çalışacak ortamım olmadı 350 cıvarı bir sbs puanı ile meslek lisesine kayıt olmak zorunda kaldım hayatım en boş 4 yılını atlattıktan sonra ilk ygs/lys sonucum 180 bin geldi bir sene mezuna kalıp daha iyi yaparım dedim hayatımda ilk kez bu sene dershaneye yazıldım (yazılmasam da olurmuş vakit kaybı ) bu sene tüm konuları sıfırdan öğrendim temmuzdan 16 hazirana kadar neredeyse her gün dershane dışında 5-6 saat çalıştım sonuç 25-30 bin civarı gelecek bunca zorluğa ben Tıp için katlanmıştım ama bu sene olmuyor
    kendimi hep doktor olarak hayal ettim 3. seneye kalsam kazanabilir miyim bilmiyorum bakalım sonuçlar açıklansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cba123

sbs zamanı bazı imkansızlıklar yüzünden ders çalışacak ortamım olmadı 350 cıvarı bir sbs puanı ile meslek lisesine kayıt olmak zorunda kaldım hayatım en boş 4 yılını atlattıktan sonra ilk ygs/lys sonucum 180 bin geldi bir sene mezuna kalıp daha iyi yaparım dedim hayatımda ilk kez bu sene dershaneye yazıldım (yazılmasam da olurmuş vakit kaybı ) bu sene tüm konuları sıfırdan öğrendim temmuzdan 16 hazirana kadar neredeyse her gün dershane dışında 5-6 saat çalıştım sonuç 25-30 bin civarı gelecek bunca zorluğa ben Tıp için katlanmıştım ama bu sene olmuyor
    kendimi hep doktor olarak hayal ettim 3. seneye kalsam kazanabilir miyim bilmiyorum bakalım sonuçlar açıklansın.

Seni gerçekten ayakta alkışlıyorum , azmin zaferi resmen.
    Meslek Lisesine giripte ideallerinden vazgeçmemen takdir edilesi bir davranış.
    Hele de 2 sene gibi kısa bir sürede 20-30 bin bandında bir sıralama yapman ayakta alkışlanacak bir başarı.
    Seni tebrik ediyorum.

Soruna gelecek olursak şu an iyi bir temelin mevcut eğer üstüne gidersen sıkı ve en önemlisi disiplinli bir çalışma ile TIP için gerekli sıralamayı elde edebilirsin.
    Lakin geçtiğimiz 2 sene ki tempon seni yıpratmış 3.yıl için içinde heves kalmamış olabilir , bu senin bileceğin iş.
    Eğer 2.ihtimal ağır basıyor ise Mimarlık-Mühendislik bölümlerini araştırıp iyi bir okulda okuman senin için daha iyi olur düşüncesindeyim.
    İstanbul Üniversitesi Mühendislik fakültesini bıraktım ben geçen yıl Mühendislik fakültesi gayet güzeldir , konumuda iyidir 25-30 bin arası birisi rahatlıkla tercih edebilir.
    Bunun yanında Eczacılık bölümünüde yakalayabilirsin bu da gayet iyidir , bir bak derim.
    Kolay gelsin.

• Ah be hocam hep bu eğitim sistemi yüzünden .. Sonra teog diye birşey getirdiler sbs gibi bir sınava haksızlık oldu. Şimdide ygs lys yi bozuyorlar lys bile şans işi olmaya başlıyor yavaş yavaş..
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    ders çalışma isteğim daha var yeni bir şey öğrenmeyi kendimi geliştirmeyi seven biriyim ama bu sene denemelerde 110 civarı net yaparken ygsde süreyi ayarlayamadım 80 küsür net ile 74k ya girdim 3 ayda zar zor 25-30 aralığına çekebildim 3. seneneye kalırsam ygs korkutuyor beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: cba123

ders çalışma isteğim daha var yeni bir şey öğrenmeyi kendimi geliştirmeyi seven biriyim ama bu sene denemelerde 110 civarı net yaparken ygsde süreyi ayarlayamadım 80 küsür net ile 74k ya girdim 3 ayda zar zor 25-30 aralığına çekebildim 3. seneneye kalırsam ygs korkutuyor beni

YGS sürprizlerle doludur , sayısız soru bankası bitirsen bile sınav anı çok önemli .
    Senin özelinde tavsiyem iyi bir okul-iyi bir mühendislik veyahut mimarlık ( ilgine göre ) yaz ve başla olacaktır.
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    staj dönemimde mühendislerin yanında baya bi süre bulundum pek bana göre değil hocam küçüklüğümden beri tıp isteyen biriyim hatta açıp netter anatomiyi ezberlemeye çalıştığım dahi oldu bakalım hayırlısı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.