Şimdi Ara

Carbon Clean yapılır mı? -> 210bin km 525i e39 2002 model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 210.000km'deki bmw 525i e39 araca carbon clean sizce yapılmalı mı?
    Yararı olur mu? Veya zararı?
    Genel olarak yorum alabilir miyim? Kullanıcı yorumları, hatta e39 kullanıcılarının yorumları çok değerlidir.

M54 motorun malzeme yapısına uygun mudur? m54b25 motorun blok ve silindir başları aliminyum diye biliyorum vs. Ama bu carbon clean'deki deterjan çeşidi uygun mudur vs? Bir bilgim yok.

Teşekkürler şimdiden herkese.

• Yapilmaz zarari olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Yapilmaz zarari olur.

kendiniz yaptırdınız mı?
  • Normalde 40 bindr bir onerilir ama yuksek km ye gelmis daha once bu islem yapilmamis araclara onerilmiyor sebebini ise bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

quote:

Yapilmaz zarari olur.

kendiniz yaptırdınız mı?

Çok km yapmış araçlarda homojen olarak zifti sökemiyor,özellikle rölanti bozuluyor ilaveten gerekli yerde conta etkisi oluşmuş parçalardaki o km deki motorun conta etkisini yok ediyor ve kompresyon kayıplarına yol açıyor.
  • 200 bin üstü bir iki araçta duydum, sıkıntı çıkmadı diyorlardı. Ancak yüksek kmlerde ilk işlemde tam temizleme olmuyor, 5 bin km sonra tekrar yapılmalı deniyor. Ben 250 binde 99 mondeoya yaptıracaktım, araçta bir sıkıntı olmadığı için vazgeçtim.
  • Konuya vakıf arkadaşlar, size yardımcı olacaklardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Yapilmaz zarari olur.

kendiniz yaptırdınız mı?

Çok km yapmış araçlarda homojen olarak zifti sökemiyor,özellikle rölanti bozuluyor ilaveten gerekli yerde conta etkisi oluşmuş parçalardaki o km deki motorun conta etkisini yok ediyor ve kompresyon kayıplarına yol açıyor.

bunları ben de okuyorum ama kullanıcı yorumu gerekiyor. herkes duyduğunu söylüyor ama kendi yaptıran hiç yok
    denilen kulağa mantıklı geliyor, evet. yararlı kurumları sökebilir vs. ben de fabrikamda hidrolik preslerin keçelerini sökünce benzer durumlar görüyorum.

lakin bunun yanı sıra gerçekten kullanmış üç adet bmw e39 kullanıcısı arka arkaya "yaptım yararını gördüm" derse işin şekli değişir. isterse sağdan soldan duyan ve yorum yapan 1000 tane adam tersini söylesin :)

anladığım kadarı ile sizin bilgileriniz de okuma/duyma bilgileri

yine de teşekkürler

• Arkadasa yeterince yardimci oldum. Lakin pek begenmedi galiba. Forumda 45bin goruntulenmeye sahip e39 agirlikli bir bmw genel konusu olmasina karsin gelip tek bir mesaj atmaz surekli konu acarak devam eserse benden bir yardim cikmaz. Hayirli alisverisler diliyorum.Istedigi araci almasi dilegiyle.

• Ben hiç yaptırmadım hiç bir zamanda yaptırmam,açıkçası böyle şeylerin faydalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca bor power,benzinliklerde satılan katkı maddeleri yok yakıt tasarruf cihazları vs hepsi ayrı birer para tuzakları.
    Ayrıca aracınıza neden böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorsunuz sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Arkadasa yeterince yardimci oldum. Lakin pek begenmedi galiba. Forumda 45bin goruntulenmeye sahip e39 agirlikli bir bmw genel konusu olmasina karsin gelip tek bir mesaj atmaz surekli konu acarak devam eserse benden bir yardim cikmaz. Hayirli alisverisler diliyorum.Istedigi araci almasi dilegiyle.

beğenmediğimi nereden çıkardınız, yorumlarınıza normalinden daha fazla değer veririm çünkü bir kullanıcısınız sonuçta. şimdiye kadarkiler için de teşekkürler.

haaa... konu "niye benim konum varken başka konu açıyorsun, paşa paşa gelsene" diye trip atmaksa, teşekkürler karnım tok.

böyle daha hızlı cevap alabileceğimi düşünüyorum, bununla ilgili bir sorununuz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Ben hiç yaptırmadım hiç bir zamanda yaptırmam,açıkçası böyle şeylerin faydalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca bor power,benzinliklerde satılan katkı maddeleri yok yakıt tasarruf cihazları vs hepsi ayrı birer para tuzakları.

aslında bana mantıklı geliyor. yani direkt düz mantık kullanınca. yararlı kurumları söküyormuş, e tamam söksün, zaten bir süre sonra tekrar oluşacak. ama bu kurum yeni bir kurum olacak ve yumuşak olacak, eski kurum gibi taşlaşmış olmayacak. aynı kompresyon görevini görür fakat belki de piston veya gömlek duvarını çizmez vs vs.

ama şu da olabilir, katalitik konvertör tıkıyordur bir anda kurum çözüldüğü için, veya homojen olarak sökemiyordur piston iç çeperi irili ufaklı girintili çıkıntılı kalıyordur, o zaman OK. diyecek lafım yok, zararlıdır.

ama bunun için, örneğin yapmış birinin rektefiye veya benzeri bir durum için motoru açıp görmesi lazım. böyle bir arkadaş yorum yazsın, 20 tane forum ile bilgilenen kişinin yorumundan değerlidir diye düşünüyorum.

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Konuma niye gelmiyorsun değil mesele.O konu sadece bana ait değil. 2500 mesaj var o konuda.Belki 300 tanesi benim.Tüm e39 kullancıları orada.Ayrıca o konuda kimseyi zorla tutmuyoruz.Her arkadaşımız konuyu benimsemiş şekilde(ki bu çok hoş) cevap yazıyorlar.Gerçi bunun bir önemi yok.A kişisi yada b kişisi konuyu açmış vs önemli değil.Bana pm attıklarında başlık değişiyor hemen.Yeterki istesinler.Buna en iyi örnek allstar34 kardeşimin aracını aldıktan sonrası.Başlık hala aynıdır.Diğer arkadaşlarında var konuları bmw adına onların konularındada bir sürü bilgi var.Ayrıca konuda adım nickim yazıyor diye konu benim değil.Orada 15 kişiyi geçik bmw kullanıcısı arkadaşlarım var onların bir sürü emeği var.Benim demek istediğim neden hazır düzenlenmiş bmw adına tüm bilgileri içeren bir konu varken aklınıza her gelen için konu açıyorsunuz.Gerçi banane forumun kirliliği beni ilgilendirmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Arkadasa yeterince yardimci oldum. Lakin pek begenmedi galiba. Forumda 45bin goruntulenmeye sahip e39 agirlikli bir bmw genel konusu olmasina karsin gelip tek bir mesaj atmaz surekli konu acarak devam eserse benden bir yardim cikmaz. Hayirli alisverisler diliyorum.Istedigi araci almasi dilegiyle.

beğenmediğimi nereden çıkardınız, yorumlarınıza normalinden daha fazla değer veririm çünkü bir kullanıcısınız sonuçta. şimdiye kadarkiler için de teşekkürler.

haaa... konu "niye benim konum varken başka konu açıyorsun, paşa paşa gelsene" diye trip atmaksa, teşekkürler karnım tok.

böyle daha hızlı cevap alabileceğimi düşünüyorum, bununla ilgili bir sorununuz var mı?

Ben size sorununu anlatayım. NARSİZM!!

Umutsuz vaka yani boşverin gitsin.

Gelelim Carbon Clean uygulamasına. Asla önermem çünkü yararlı kurumları da sökerek aracınızın sağlıksız çalışmasına yolaçar. Yapacağınız en sağlıklı şey kaliteli yakıt kullanmaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yapilmaz zarari olur.

kendiniz yaptırdınız mı?

bunları ben de okuyorum ama kullanıcı yorumu gerekiyor. herkes duyduğunu söylüyor ama kendi yaptıran hiç yok
    denilen kulağa mantıklı geliyor, evet. yararlı kurumları sökebilir vs. ben de fabrikamda hidrolik preslerin keçelerini sökünce benzer durumlar görüyorum.

lakin bunun yanı sıra gerçekten kullanmış üç adet bmw e39 kullanıcısı arka arkaya "yaptım yararını gördüm" derse işin şekli değişir. isterse sağdan soldan duyan ve yorum yapan 1000 tane adam tersini söylesin :)

anladığım kadarı ile sizin bilgileriniz de okuma/duyma bilgileri

yine de teşekkürler

Kulaktan duyma başka şey değil ki buraya yazarsam iş olsun diyede yazmam .
    Söylediğim olayı fayman ince bizzat söyledi kendi tecrübelerini konuşmamızda yansıttı.İstediğini yapabilirsin ancak durum bu ki konuşulan tarih 2000 yılı yazı.

• hassey kullanıcısına yanıt
    Sana cevap vermeyecegim ama burdan sunu cikarma verecek cevabi yok degil. Karsimda cevap verilecek kumasta adam yok.

• Fiat Stilo aracıma yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam 130.000 kmde.Yaptırma nedenimde rölantide ıfak bir oynama vardı biri önerdi,yaptırırsan düzelir motora faydalı olur şeklinde.Yaptırdıktan sonra yaklaşık 2 depo sonra rölanti sorunu düzeldi.Zararını görmedim.

• 525i'yi benzinde kullanan kullanıcı var mı? kaç kuruş yakıyor? fabrika verilerine ne kadar yakın?
    teşekkürler
  • quote:

Ben hiç yaptırmadım hiç bir zamanda yaptırmam,açıkçası böyle şeylerin faydalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca bor power,benzinliklerde satılan katkı maddeleri yok yakıt tasarruf cihazları vs hepsi ayrı birer para tuzakları.

bor lu yağ katkıları kilometresi yüksek araçlarda motora ilaç gibi geliyor, bende 2 tane 100bini geçmiş araba var ikisinde 2 bakımda bir mutlaka bor power mutlaka katarım bir zararını görmedim,,,,, bu bor power ı önermeyen veya kötü diyen bir tane motor ustası görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 20 Temmuz 2014; 0:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

bor lu yağ katkıları kilometresi yüksek araçlarda motora ilaç gibi geliyor, bende 2 tane 100bini geçmiş araba var ikisinde 2 bakımda bir mutlaka bor power mutlaka katarım bir zararını görmedim,,,,, bu bor power ı önermeyen veya kötü diyen bir tane motor ustası görmedim

İyi peki güzel zararını görmediniz,herhangi bir faydasını gördünüz müHiç bir yetkili servisin yada otomobil üreticilerinin kendi önerdikleri yağ dışında başka bir şey önerdiklerini duymadım görmedim.
    Artı olarak Bor power'ı satan bir bayii ile görüştüğümde millet deli gibi alıyor hiç bir işe yaradığı yok diye kendisi söyledi bunun üzerine ne denilebilirki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.