Şimdi Ara

Çapraz kablo Düz kablo (cat5) sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İki bilgisayar arasında ağ kurmak için çapraz kablo kullanın deniliyor fakat ben düz kabloyla iki bilgisayar arsında ağ kuarbiliyorum dosya paylaştırabiliyorum hatta dosya paylaşım hız 10-15 Mb/saniye (vista ile kopyalarken öyle görünüyor.) Görev yoneticisinden ağ iletişiminde Ağ kullanımı neredeyse %100 yani tam performans alıyorum. Bu nasıl oluyor?
    Birde Router özellikli adsl modem ile wireless router arasında ne tür kablo kullanmalıyım?
    Wireless router usr5463 us robotics.

Ancak güncel bilgisayarlardaki ethernet kartlarının pek çoğu takılan kablonun DÜZ-ÇAPRAZ olup olmadığını ayırt edebiliyor ve karşılıklı olarak ethernet kartları kendi içlerindeki alıcı-verici uçları dijital olarak değiştirebiliyorlar. Bu sayede sizin de bahsettiğiniz bilgisayar-bilgisayar arası bağlantıda ÇAPRAZ kablo yerinde DÜZ kablo da kullanılabiliyor.
    Bahsettiğiniz ADSL modem ile Router arasında kullanılacak kablo çapraz kablodur. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi düz kablo da kullanmak mümkün olabilir. Tabi cihazların ethernet portları destekliyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 2 Mart 2009; 16:09:55 >
  • router-router
    switch-router

gibi şeylerde Çapraz kullanmanız gerekiyordu ama artık gerekmiyor.
    Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Bir problemim var ama neden olduğunu bilmiyorum. Usr5463 kablosuz router ile rt 102 adsl modemi bağladığımda internet hızı çok düşüyor direkt modemden bilgisayara bağladımda problem yok sorunum ile ilgili daha çok ayrıntı aşağıda linkini verdiğim mesajda
    Teşekkürler.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=29997164
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.