Şimdi Ara

Capcom'un yeni oyunu Pragmata'dan etkileyici başlangıç; İki günde 1 milyon kopya sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Capcom'un yeni oyunu Pragmata'dan etkileyici başlangıç; İki günde 1 milyon kopya sattı
    Capcom'un yıllar sonra çıkardığı ilk özgün oyun olan Pragmata, 17 Nisan'da oyunseverlerle buluştu. Stüdyoların herhangi bir seriyle bağlantılı olmayan tek kişilik oyunlar çıkarmaya korkar hâle geldiği bir dönemde çıkan Pragmata, bu tarz oyunların hâlâ oyuncu nezdinde karşılık bulabildiğini kanıtladı. Zira Capcom tarafından paylaşılan ilk rakamlar oldukça umut verici.

Capcom, dün bir açıklama yaparak Pragmata'nın ilk iki günde 1 milyon kopya sattığını duyurdu. Stüdyo, oyunun daha ilk günden Nintendo Switch 2'ye de gelmesinin satış performansında kilit rol oynadığını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Rol yapma oyunlarından hoşlananların kaçırmaması gereken en iyi RPG oyunları

Pragmata: Biraz Death Stranding, Biraz The Last of Us

Yakın gelecekte Ay’da kurulmuş bir araştırma tesisinde geçen oyunda iki ana karakter bulunuyor: Özel astronot kıyafeti sayesinde pek çok yeteneğe sahip olan Hugh ve yanında taşıdığı kız çocuğu görünümlü android Diana. İkili, kontrolden çıkmış yapay zekâ sistemleri ve düşman makinelerle dolu bu izole ortamda hayatta kalmaya çalışıyor. Pragmata’nın en ayırt edici yönü, Hugh ve Diana arasındaki iş birliğini doğrudan oynanışa yansıtması. Diana’nın robotları ve sistemleri hackleme yeteneği, oynanışın önemli bir parçasını oluşturuyor  Diğer yandan iki ana karakter arasındaki yürek ısıtan ilişki de oyunseverleri etkilemiş görünüyor.

Kaynak:https://www.polygon.com/pragmata-launch-sales-single-player-games/

• Optimizasyon cidden sağlam bir oyun ama denuvo işi problem çıkarıyor.

• Series S te 2k 60 fps çalıştırmışlar helal olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk günden böyle çok fazla satış yapılan oyunlar hep bana garip gelmiştir, GTA vs. hariç. Rockstar sonuçta belli başlı bir kitlesi oluyor ve multiplayer dahil herkes oyuna erkenden giriş yapmak istiyor. Bir yandan rockstardan oyunu alıp pişman olman da zor, kişisel zevkten ziyade cyberpunk 2033 deli gibi sattı ilk günden ama hatırlıyorum ki oyun iki sene falan beta sürüm satmış gibiydi konuşulanlar :).

Şahsen en azından bir hafta beklerim hele ki zaten singeplayer. Oyunun yorumlarını görür öyle alırım. Para verip kanser olacağıma oyun adam gibi oturunca oynarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Stüdyoların herhangi bir seriyle bağlantılı olmayan tek kişilik oyunlar çıkarmaya korkar hâle geldiği bir dönemde çıkan Pragmata, bu tarz oyunların hâlâ oyuncu nezdinde karşılık bulabildiğini kanıtladı.

Nesine kanıt aranıyor ki, her çıkan oyun çevrimiçi, çok kişili, açık dünya olmak zorunda mı arkadaş? Tek kişilik oyunlar bir kez oynanınca bir daha ilgiyi mi kaybediyor diye düşünülüyor? Tek kişilik oyunları oynayanlar bir kez oyunlarını bitirince ortadan yok mu oluyorlar, bu kitle kayıplara mı karışıyor? Bu ne saçma bir anlayış! Hayır bu oyuncular mevcut ve yeni çıkacak olan single-player offline oyunlara ilgi duymaya, bu oyunları beklemeye ve bunları satın almaya devam edecek. Hangi gereksiz tiplerin aklından "online multiplayer, online co-op ya da hiç" fikri çıktıysa artık, bu kanser fikir bütün oyun sektörünü sarmış. Single player oyun çıkıp da satış rekoru kırınca mal gibi "aa nasıl bu kadar sattı!" diye şaşırıyorlar.

• berkan 197 kullanıcısına yanıt

Hocam Cyberpunk 2077 ile Metro 2033'ü karıştırdın sanırım Capcom'un yeni oyunu Pragmata'dan etkileyici başlangıç; İki günde 1 milyon kopya sattı 

• Single player game diyor, karakterler birbirine yardimci oluyor diyor. Tek kisi iki karakteri birden mi oynuyor? Iki kisilik oyun lazim bana acil Capcom'un yeni oyunu Pragmata'dan etkileyici başlangıç; İki günde 1 milyon kopya sattı 

• Sevimli robot kız çocuğu ile oyuna renk katmışlar ama ateş ederken her seferinde ufak bir bulmaca çözme işi çok tuhaf ve itici olmuş. Oyunda ay üssünün içerisinde dolaşıp, basit bulmacalar çözerek şifreli kapıları açma faaliyeti yürütüyorsunuz. Oynanıyor ama resident evil gibi tatmin etmiyor. 2 saatlik oynama ile yapılmış yorumumdur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Karıştırdığımı sanmıyorum. Metro 2033 öyle mi bilmiyorum. Cyberpunk ilk çıktığında bir ton hata ve optimizasyon sorunları vardı diye hatırlıyorum. Farketmez metro 2033 olduğunu farz edelim. Yine de o da büyük ve beklenen oyunlardan biri değil mi? Böyle sorunlar yaşanıyorsa eğer bir iki hafta bekleyip kullanıcı yorumlarına göre almak en mantıklısı. Belli başlı sorunlar çözülür rahat rahat oynarsın, sorunlu şekilde oynamaya çalışmak istiyorsa insanlar bişey diyemem. Herkesin kendi tercihi.

Cyberpunk ..7 ile karistirmisim. Oyunu değil ama dediğim gibi oyun oynamayan biriyim bahsettiğim cyberpunk 2037 miydi 2027 miydi hatırlamıyorum. Bahsettiğim oyun Cyberpunk. Düzelttiğin için teşekkür ederim, iki bin veya üç bin kısımlarına hakim değilim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 22 Nisan 2026; 20:2:23 >

İsimleri yani sondaki sayıyı karıştırmışsın onu kastetmiştim. 2033 olan Metro, 2077 olan Cyberpunk. Oyunun hikayesi 2077 yılında distopik bir gelecekte geçiyor, o yğzden 2077. Doğru hatırlıyorsun. Cyberpunk 2077 çıktığında oyun Beta sürümüymüş gibi çıktı, optimizasyon rezildi ama oyun aynı zamanda ölümcül bug'larla doluydu. Bir de bu oyun RPG olacak denmişti ama oyun çıktığında insanlar gördü ki oyun RPG değil sıradan ilerlemeli bir oyun sadece başlangıç ve sonlarında dallanma var yani bir Witcher 3 gibi bir şey değildi. Oyun yapımcıları burada insanlar kandırdı RPG olacakmış gibi oyunu sattılar ama değildi, yani sahtekarlık yapıldı diyebiliriz, bu yüzden de çok tepki çekti. Bu oyunu geçen ay PS4 Pro'da bitirdim yani oyunun çıkışından tam 6 sene sonra. Aradan geçen 6 seneye rağmen ve oyunu konsolda oynamama rağmen -hani konsol sabit bir yapıdır, PC gibi farklı sayısız konfigürasyonu yoktur vs- ona rağmen oyun beni her 2-3 saatte bir oyundan atıyordu, oyun çöküyordu. Hatta o kadar enteresan ki oyunu bitirdiğimde credits akarken o karanlık ekranda bile oyunum çökmüştür. Hani ortada konsolu zorlayan bir şey yokken bile. Birkaç kez de oyunda araçla giderken saçmasapan bir fizikle durduk yere aracın gökyüzüne uçup bir binaya çarpmasıyla öldüm veys yaralandım. Ya da araçla çarpışınca benim araç mancınıkla fırlatılmış gibi saçmasapan yerlere uçtu filan. Bu işkenceye rağmen oyunu bir şekilde yan görevleriyle sinematiklerini geçmeden vs bitirdim hatta farklı sonları ve farklı başlangıçları da denedim. Gerçekten işkenceydi. Sonradan öğrendim ki oyunun PS4 sürümüyle PS5 sürümleri farklıymış. Ps4 sürümünü 1.63 müydü öyle bir şeydi. PS5 halen daha güncelleme alıyormuş. Ps4'teki bu çökme ve absürt fizik hataları ps5 sürümünde yokmuş. Ben şaşırdım açıkçası. Sebebi yeni eklenen şeylerde hapay zeka geliştirmesi yapılmış ancak PS4 komsolunun bunu destekleyecek donanımı yokmuş sebebi buymuş. Açıkçası biraz hayalkırıklığı ve şok yaşadım çünkü eski nesil konsollara göre geliştirilen bir oyunun yeni nesil gelince üvey evlat muamelesi görmesi tuhafıma gidiyor. DLC getirildi mesela o DLC PS4'e gelmemiş. Horizon Forbidden West oyununda da aynısı oldu. DLC getirdiler ama oyun PS4'e de geliştirilmiş olmasına rağmen o DLC PS4'e gelmedi. Hatta Final Fantasy VII Remake DLC'si de gelmemişti. Bence bir oyun birden fazla nesle gelmişse o oyunun ek paketleri de o eski nesilde yer almalıdır ama bazı firmalar bunları yapmıyor.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Denuvo'yu geçici yapsalar da korsan tayfa savaşa girmese keşke.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.