Şimdi Ara

Çapa Motoru tavsiyesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
88
Cevap
5
Favori
152.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de 1-2 ay evvel Kaan 26S aldım. 26S3'lerde şanzıman sorun çıkarıyormuş, dişli kırılıyormuş. En uygun fiyatlı Kaan'dı onu tercih ettim. Şuanlık memnunum. Honda motorlu olmasını ben de isterdim ancak fiyatı çok yükseliyor. Ben 6500 gibi aldım.


    15-20 santim ip mesafesinde çalışıyor, rölantisi gazı şuanlık düzgün. Ben römork da yaptım, sağa sola sürekli ufak ufak kullanıyorum.

    80 kadar ağacımız var bahçemizde onların altını çapaladım 2. vites tam gazla, sonrasında farkettim ki taşlık olduğundan çapanın bıçaklarının bazılarını ekstra köreltmiş. Zaten makine havaya fırlıyordu vurunca.

    1 dönüm kadar da toplamda yer sürdüm. Bahçe ufaktan taşlı olduğu için 1. vites yarı gazda sürüyorum artık. Arkadan hafifçe taşları toplayıp 2. vites yine %40-50 gibi gazla tekrar geçiyorum bazen iyice derine inmek için.

  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt

    Bizde 26s3 aldık. İlk kullanımda sorun yoktu.İkinci kullanımda 2. viteste stop etme sorunu yaşadık.


    Makinenin servis sorunu var. Servisler internetten aldın diye makineye bakmak istemiyor. Daha 2 aylık makine. Fabrika teledonu açmıyor. Ayrıca yedek parça sorunu da yaşayabilirsiniz.


    Daha sonra sorun kendi kendine çözüldü ama makineden soguduk.


    Daha önce honda gx160 motorlu kama sr1z 750 vardı satmıştık. Yine kaan 26s3 satıp kana sr1z 80 geçtik.

    Kama makinede ben makineyi çamurluga kadar yeri geldiginde batırıp 30 cm derine indirirken kaan 26s3 o kadar indiremedim. Toprak yumuşak oldugundan ben güzel olsun az yer diye 2 defa çapalıyorum. 2 defada kama çamurluga kadar oturuyor 25/30 cm çapa derinligine ulaşıyor.


    Kaan 26s3 demir kalitesi iyi degil yumuşak malzeme. Kamada daha sert mesela demir kısmı. Hem bıçaklar hem diger aksam. Kaan 26s3 1 defa kullandık ama bıçaklarının çabuk eriyecegi belliydi.



    buda şikayet yazım.



    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/23833781





  • uzun süre kama sr1z 750 ve yeni kama sr1z 80h kullanıcısı kısa süreli kaan 26s3 kullanan birisi olarak yorumlayayım.bu 3 makinede benzinli.


    Kullandıgımız iki kama da kayışlıydı. Kayışlı makinede aktarma yanda bulunan kayış sayesinde olurken diger piyasada şanzumanlı geçen makinelerde bu durum baskı balata sayesinde oluyor anladıgım kadarıyla.


    Aslında bu kayışlı olan bu iki makinede de şanzuman var sadece bu iki kama aktarmayı kayış üzerinden yaparken diger kaan 26s3 baskı balata sayesinde yapıyor. Tabi şanzumanın yapısı farklıdır dişlileri farklıdır orasını bilemem.Kayışlı makinenin kayışı kopsa kendiniz kolayca degiştirirsiniz.


    Mesajda ki kama makine birbirinin aynısı zaten 80h olan daha yeni model ufak tefek degişiklikler var. Honda gx 160 5,5 hp motorla geliyor. 2 ileri 1 geri kayış aktarmalı şanzumanı var.


    Kaan 26s3 ise 7 hp benzinli motor 3 ileri 1 geri. Kaputu var heybetli duruyor.Kuyruk mili çıkışı bile var. Buna karşın demir kalitesi düşük. Kama makinelere göre daha yumuşak demir kullanmışlar.Özellikle bıçak kısmı daha çabuk erir. Ham demir daha dogrusu. Ayrıca bu makine daha agır olmasına ragmen kama kadar derine batmıyor. Çamurlukları kama makineye göre daha kısa olmasından dolayı etrafa fazla toprak atıyor. Ben kama da topragı iki kere sürüp 30 cm derine ulaşabilirken çapa çamurluklarına kadar yeri geldiginde batıyor kaan 26s3 bu derinlik hayal. Topragın yüzünden gidiyor. Ayrıca daha fazla yoruyor.Ayrıca kaanda geri vites debriyajı çok sertti.


    Bir diger eksisi ise kama makinede önde teker var yeri geldiginde ön tekeri indirip hiç çapa bıçaklarını çıkarmadan el arabası gibi istediginiz yere sürebilirsiniz makineyi. Kaan 26s3 önde indirip kaldırdıgınız teker yok.Kaanda gidon ayarı bana yetersiz geldi ergonomik degil. Makine daha agır oldugundan ayrıca yoruyor.


    Kaan26s3 benim gözümde en büyük sorunu servis,yedek parça ve servis sonrası hizmetler.


    Kaan 26s3 hep mi kötü derseniz degil. Motor çin malı 7 hp çalışması çok güzel.Honda gx160 göre bildiginiz dozer motoru gibi çalışıyor.İki motorun çalışmasını dinleseniz kaan çalışması daha fazla hoşunuza gider. Tabi 7hp oldugundan biraz daha fazla yakıyor. Yine sol kısımda ki kırmızı el debriyajının çalışması çok güzel yumuşak.İşinize yararsa kuyruk mili çıkışı bir artı.

    Makine daha agır.


    En önemlisi 7hp e 3 vites olmasından dolayı arkasına kendi sattıkları romörkü baglarsanız işinizi görür. 3. viteste lastikleri takınca yolda bayagı seri oluyor.


    Hobi bahçesi ile ugraşıyorsanız kama hem biraz daha hafif.Daha ergonomik ve performanslı daha derine batıyor.Çamurlukları daha geniş ve uzun etrafa çok toprak saçmıyor.Metal kısmı daha kaliteli. Ayrıca çamurluklarını söküp çapa gurubu ve tekerlerini hiç takmadan sedan bir aracın arka koltuguna sıgdırma imkanınız var. Biz bu yolu sr1z 750 ile servise götürürken mecburi halde denedik. Kaan26s3 imkanı yok sıgmaz.


    iki makinenin de kendisine göre artıları var. Ama kaan markasının servis sonrası hizmetleri sıkıntılı.


    Piyasada yagmur markalar özellikle parça açısından tutuluyor parça sorunu yok deniliyor ama bunlarında fiyatı fazla.


    Ben daha önce kama içinde bir keçe lazım oldu biraz dolandım en sonunda karaköyde buldum. çapa makinesi alırken çevrenizde servisin olup olmamasına ve parça konusuna dikkat edin.


    Kaanda oldugu gibi bu makineyi bizden almadın servis olarak bakmıyoruz diyebilirler işi yokuşa sürebilirler.


    Kaan 26s3 için Fiyatına göre güzel makine.Bu fiyata bu özellikte başka makine bulamazsınız. Riske girerim derseniz arıza yaşamadıgınız sürece güzel makine.


    Hobi bahçecileri römörk vs takmayı düşünmüyorsa toprakta aşırı sert degilse kayışlı makinelere yönelin.


    Çok sert topragı benzinli makinede sürmez gerçi.Yüzünde dolanır. Çok sert topraklarda daha agır ve torku yüksek dizellere bakın yada bir kere traktörle sürdürüp ondan sonra sürekli çapalamak lazım.


    İnternette yorumlara bakınca kayışlı makinelerden uzak durulması kanısı oluşuyor biz aksine kayışlı makineden memnun kaldık. Herkesin kullanım senaryosu farklı.





  • Merhaba, bu dört makina arasından sizce hangisi iyi hangisi, hangisini almak mantıklı, ben pek anlamıyorum. yazarsanız sevinirim. tecrubelerinizden fikir yardım istiyorum.


    *taral 210m

    *yavuz y300

    *kama kama sr1z 75 yada 80 klg75 de aynı fiyatlarda

    *kağan 26s yada 260s


    hemen hemen hepsi aynı fiyatlarda


    p.tesine kadar almış olmam lazım biraz acil yardım lazım

  • Ben sizin kadar profesyonel olmadığım için, 300-500 m2 lik yer ekiyorum :) Toprağı sert olduğu için kendim belledikten sonra iyice yumuşasın diye üstünden geçmek için küçük bir çapa makinesi istiyorum. Marka model, benzinli-dizel, gücü vs önerebileceğiniz var mı acaba?

  • Merhaba, bu çapa makinelerini bayanlar kullanamaz mi? Çok mu güç gerektiriyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 2 çapa makinesi arasında kaldım Kaan 260 (17 bin) ve fırtına 210 (20 bin) Kullananlardan yorum alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.