Şimdi Ara

CANTON MOVİE 125 MX VE KABLO SEÇİMİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben hama kabloları surroondlarda supra ply 3.4s kablolarıda front ve center için kullanıyorum sizin sistem için hama 2.5 kablo yeterli olucaktır hiç fazla para vermenize gerek yok
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Biraz daha araştırayım bakalım. Sürekli kablo değiştirmek istemiyorum. Değişik kablolar test etme gibi bir imkanım da yok.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    hocam o sete metresi beş liralık kablo yeterde artar bile
  • odesy kullanıcısına yanıt
    5 TL'lik kabloyla da giriş seviyesi sistem biraz daha sönükleşir bence. Zaten o zaman değiştirmeye gerek de yok çünkü mevcut kablolarım da o seviyede. Öte yandan kalkıp bu sete Supra ply 3,4s de bağlayacak değilim. Burada amaç en fazla faydayı sağlayacak kabloyu bulmak.

Kabloya en fazla sistemin 1/10'u kadar para harcayın diyor üstadlar. Ben de 2x10 mt surround, 2x2 mt front ve 1 mt center için toplamda 25 mt kablo için aşağı yukarı 300 TL gibi bir bütçe ayırdım. Bu da metresi 12 TL'ye tekabül ediyor. Bu fiyat bandında da seçenekler sınırlı olduğu için muhtemelen Audioquest G2 ya da biraz daha bütçe takviyesiyle Audioquest X2 veya Can Hi-fi'ın tavsiye ettiği Supra Classic Mini'yi tercih edeceğim.
    o zaman almayı düşündüğünüz marka kabloların hangisini alırsanız bir deneme yapın aradaki fark ne kadar olacak ama yine söylüyorum verdiğiniz paraya değecek bir fark olmayacak neden böyle söylüyorum elimde metresi 1 lira olan kablo var metresi 10 lira olan marka kabloda var harman kardon htsk 9 ile test ettim dts hd bir filmde hiçbir fark yoktu seste o yuzden böyle sistemlere fazla pahalı kabloya gerek yok metresi 3 lira 5 lira yeterli kalınlıkta bir kablo yetip artacaktır şöyle olur alınır 20binliraya 30binliraya hoparlör seti gider alırsın suprayı
    G2 al uğraşma fazla hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperborea61

5 TL'lik kabloyla da giriş seviyesi sistem biraz daha sönükleşir bence. Zaten o zaman değiştirmeye gerek de yok çünkü mevcut kablolarım da o seviyede. Öte yandan kalkıp bu sete Supra ply 3,4s de bağlayacak değilim. Burada amaç en fazla faydayı sağlayacak kabloyu bulmak.

Kabloya en fazla sistemin 1/10'u kadar para harcayın diyor üstadlar. Ben de 2x10 mt surround, 2x2 mt front ve 1 mt center için toplamda 25 mt kablo için aşağı yukarı 300 TL gibi bir bütçe ayırdım. Bu da metresi 12 TL'ye tekabül ediyor. Bu fiyat bandında da seçenekler sınırlı olduğu için muhtemelen Audioquest G2 ya da biraz daha bütçe takviyesiyle Audioquest X2 veya Can Hi-fi'ın tavsiye ettiği Supra Classic Mini'yi tercih edeceğim.

Sinema temelli bu tip paket sistemlerde bir fark yaratmaz o kablolalar. Siz bilirsiniz tabiki.

• Önce 5 mt sipariş edip front ve center'da mevcut kablolarla arasında fark olacak mı test edeyim. Bir fark olmazsa surround için gereksiz yere para harcamayayım.
    Normal bir pc sisteminde (mesela z623) kutudan çıkan kablo yerine monster (20-30 lira) kablo takınca bile ses değişiyo net bir şekilde. Sizin sisteminizde de her türlü değişecektir. G2 yada X2 iş görür Arkaya g2 öne x2 alabilirsin. Hifitürk levent beyde neotech var bakır gümüş karışımı 12 liradan veriyor. G2 ile kıyaslama imkanım olmadı ama güzel kablo bir ara arkalara salonda iken sistemin halı altından ve köşe döneceği için 15m lazımdı almıştım yassı halide yuvarlak normal halide fiyatına göre güzel kablo diyebilirim ancak dediğim gibi arkalarda kullandım ve memnun kaldım. (sr8002 avr ve tannoy revolution r3 ile)

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Apache hocam. Ben de sıradan kabloyla arasında mutlaka fark olur düşüncesindeyim. Önce ön ve center'ın kablolarını değiştirip farkı gözlemleyeceğim. Sonra surround kablolarını da değiştiririm.

Peki Audioquest mi yoksa Can hi-fi'ın tavsiye ettiği şu linkteki kablo mu desem sana üstadım?
    https://www.canhifi.com/markalar/supra-cables/hoparlor-kablolari/classic-mini-loudspeaker-cable-2x16-187.109.638.aspx
    Aynı fiyatta iki kablo. İkisini karşılaştırma imkanıda yok. Ben olmsam copper ve shield ı daha iyi olduğu için x2 alırdım. Daha çok satan da bir kablo.

Teşekkürler. Bir de Audioquest x2 2,5mm Supra 1,6 mm üstadım. Kalın olan daha iyidir değil mi?

Son olarak şu kablo hakkında görüşün nedir?

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-ar-acoustic-research-ssw-250-30-2x2.5mm2-30mt-hoparlor-kablosu-307330004/detay
    Yok linkdeki kablo metresi 9 lira ve dinleyen eden birisi yok onun yerine 12 liraya neotech alınır. Kalınlığa gelince önemli bir etmendir temelde ama kalın olan iyi çalar diye bir kaide yok. Bu bütçedeki kablolarda fark oluşturur ama audioquest copper ofc free oluşu altlarda da daha tok düzgün yapıyor ve kaplaması daha iyi kalın oluşuda cabası.

Anladım üstadım. Tercihim Audioquest olacak.
  • Arkadaşlar subwoofer için power kablo alacağım da fazla pahalı olmayan iyi bişey ne alabilirim

• Canton Movie 125 MX Sub'u için şu kablo iyi midir? Bir de böyle y şeklindeki kablonun avantajı var mıdır yoksa tekli rca kablo yeterli midir?

http://urun.n11.com/tv-kablolari/oehlbach-20561-2xrca-rca-1mt-subwoofer-y-kablo-fiyat-dustu-P177076543
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperborea61

Canton Movie 125 MX Sub'u için şu kablo iyi midir? Bir de böyle y şeklindeki kablonun avantajı var mıdır yoksa tekli rca kablo yeterli midir?

http://urun.n11.com/tv-kablolari/oehlbach-20561-2xrca-rca-1mt-subwoofer-y-kablo-fiyat-dustu-P177076543

Tavsiyem Y tipi subwoofer kablo bakmanız ciddi fark ediyor, low level inputlarda... 1 m az gelebilir ben Almanyadan 3 metrelik almıştım

• Teşekkür ederim. Merak ettiğim bir şey daha var, tabi olur mu olmaz mı bilmiyorum: AVR'de Sub1 ve Sub2 olmak üzere 2 çıkış var. Y kablo yerine stereo kablo ile Sub1 çıkışını L'ye, Sub2 çıkışını R'ye girsem nasıl olur? AVR'nin kullanma kılavuzunda Sub1 ve Sub2 çıkışının aynı sinyali ilettiği yazıyor.
  • Hoparlör kablosu olarak hemen hemen kesinleşen Audioquest siparişi vereceğim ama vermeden önce şu kablo gözüme ilişti. Nasıldır acaba kullanan test eden var mı arkadaşlar? Fiyatı da makulmüş. Mediamarkt'da satılan Hama kablolardan iyi midir?
    http://urun.n11.com/kablolar/prolink-pr-001-2x25mm-hoparlor-kablosu-P95838346?cid=604001&gclid=CM7x9pySv9MCFVW4GwoddKsEAA&gclsrc=aw.ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 25 Nisan 2017; 11:15:39 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.