Şimdi Ara

Canon'un Ixus 300 Hs Canavarı [ Ürün İnceleme ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
14.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında hava bulutlu onun için biraz soluk gibi çıktı.Ama güneşli havalarda çok daha güzel resimler çekiyor.Allah'a şükür makinemden gayet memnunum.Tripod da almayı düşünüyorum.Böylece enstantene hızını ayarlayarak farklı fotolarda çekebilirim diye düşünüyorum.
  • Ben de geçen hafta sonu yeni aldım. Şimdilerde özelliklerini inceliyorum. Pantalon cebinizde hiç bir sıkıntı yaşamadan taşıyabiliyorsunuz. Boyutları çok güzel. otomatik çekimlerde genellikle başarılı. Rahmetli olan A720IS'den sonra onun yerini alabilecek bir cihaz olarak aldım. Gelişmiş CMOS sensörü ile ISO 3200'e kadar çıkıyor diyafram f/2.0 hatta düşük ışık ISO6400 değeri çok muhteşem. Tam manuel koymamışlar ama AV ve TV seçenekleri var. Ama ne yazık ki cihaz birçok kısıtlamalar içeriyor sanırım. Bu nedenle biraz da hayal kırıklığına uğradım.

AV : diyafram öncelikli kademesinde ne yazık ki 1saniyeden daha uzun pozlamaya izin vermiyor.
    Diyafram değeri çok güzel 2.0 ama 3.8X zoom değerini sona kadar açınca (tele) f/5.3 değerine geliyor. Bu değerler f/8.0'a kadar kısılabiliyor.
    Anlamadığım 3.8X zoom değerinde f/2.0 dan f/5.3'e kısılması. Benim rahmetli A720'de bile f/2.8 olan diyafram 6X zoom'da f/4.8 oluyordu. Yani düşük optik zoom değerine rağman IXUS300HS zoom yapınca ışığı çok fazla kaybediyor.

TV : kademesinde enstantane 15s ile 1/1250s arasında ayarlanabiliyor. Kısıtlamalar da burada var. Makina 1/2500'e kadar çıkabiliyorken bu kademede izin vermiyor. Daha önemlisi, poz süresi 1s'den fazla olduğunda, ASA125'e kilitleniyor. Halbuki bu kısıtlamayı koymasalar gece karanlık gökyüzünün fotoğrafı muhteşem çıkacaktı. Yine de 125ASA da 15s diyafram değeri f/2.0 olduğundan güzel sonuç verebiliyor. Ama keşke kısıtlamasalardı.

Düşük Işık : Makinada bir de düşük ışık seçeneği var. Burada sensördeki her 4 pikselden bir işaret alıp hücre yüzeyini genişletiyorlar (sanırım). Doğal olarak çözünürlük 4'de birine düşüyor ama bu çözünürlük değeri normal çözünürlükler içinde yok. Dolayısıyla AV ve TV konularında yok. Düşük ışık modunu seçtiğinizde ise, en karanlıkta bile 1/15s altına inmiyor ve 6400ASA da çekiyor. Duruma göre ASA değeri otomatik düşüyor. Sanırım sadece elde çekimler için düşünülmüş. ASA dahil hiç bir ayar yapılamıyor.

ISO ayarını Auto'da bıraktığınızda, makina 1/60s'nin altına inmeden 800ASA'ya kadar yükseliyor daha sonra poz süresini uzatıyor. Bu nedenle gündüz bile çok sayıda 800ASA fotoğraf çekebilirsiniz. Eliniz fazla titremiyorsa, ASA kontrolününü elle yapmak daha mantıklı. Bu arada 800ASA değerinin bile başarılı olduğunu söyleyebilirim. Eski makinamda 400ASA bile pek kullanılabilir değildi.

USB kablosu takıldığında pilini şarj edebilmesi güzel olacaktı. Pili şarj cihazında şarj etmem gerekti.
    Nedense ses kayıt eklemiyorlar. Daha ucuz birçok makinede var.

Keşke bu makinada bir de M konumu ekleselerdi çok iyi olacaktı. Sanırım üretici, ayar isteyen kullanıcılar G veya S serisi makinaları alsın istiyorlar. 2008 öncesi A serilerinin ayarlarını bir süre daha anacağız sanırım. Umarım CHDK kısa bir süre içinde çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsirin -- 15 Aralık 2011; 17:37:17 >

• fşirin
    hocam optk zoomda f değerini yükseltmesi pek hoş değil.Mesela iç mekan video çekimini ışık yeterli ise çok güzel yapıyor ama optik zoom yaptığında hemen görüntü kararmaya başlıyor.CHDK nedir?
  • @fatihcaliskan78 hangi ayarları kullanıyorsunuz genelde dış çekim yaparken? Renk ayarları "canlı"da mı? Ben bu makinenin dış çekimdeki performansına bayılıyorum, yaşadığınız yer de çok güzel bu arada
  • f değerinin optik zoom ile birlikte fazlaca yükselmesi büyük ışık kaybına neden oluyor. IXUS300'ü almamın en büyük nedeni de f/2.0 değeriydi. Mesela SX130'da en açık diyafram değeri f/3.4'den başlıyor (bunun için almadım) 12x zoom değerinde f/5.6'ya çıkıyor. Bizim ixus ise 3.8x zoom ile f/2.0'dan f/5.3 oluyor. Herhalde 10x zoom yapsalardı hiç bir ışık almayacaktı.

Şimdi farkettiğim daha tuhafı 3.8x zoom değerinin hemen altında f/5.6 oluyor 3.8x da f/5.3 !!!!!?????

CHDK ilave bir yazılımdır. Makinanın kısıtlanmış özelliklerini geçici olarak açar. İnternetten araştırabilirsiniz. Mesela A720'de 65s poz süresiyle RAW çekim yapıyordum.

quote:

Orijinalden alıntı: fatihcaliskan78

F şirin kılavuzda sensör tipi ccd yazıyor dikkatini çektimi?Kılavuz mu yanlış biz mi?

Şimdi baktım evet klavuzda ,3" CCD olarak yazmışlar. Sanırım yanlış yazılmış. Firmanın sayfasındaki teknik özelliklerde aşağıdaki gibi yazıyor.

Türü 1/2.3 tip arka aydınlatmalı CMOS
    Etkin Piksel Yaklaşık 10,0M
    Renk Filtresi Türü Ana Renk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsirin -- 16 Aralık 2011; 16:00:01 >

• fsirin
    Hocam söylediğiniz ilave yazılımı kullanmaya başladığınızda bizimle de paylaşırsanız sevinirim.Fotoğraf makineleri hakkında bilginiz olduğu görülüyor.Gönül rahatlığıyla bu makine için iyi bir tercih yapmışım diyebiliyormusunuz.Yani bizlerde makinemizle mutlu mesut yaşayalım mı yoksa hep keşke diyecekmiyiz?

ufunqitos

Hocam genelde canlı rengi kullanıyorum.Ben canlı doygun fotoğrafları çok seviyorum.Ama çekimlerde denemek için her ayarla çekim yapıyorum.Otomatik ayar hiçö kullanmadım desem yeridir.Gerçi otomatik çekerkende belki aynı şekilde çıkacaktı bilmiyorum.Maksat makineyi kurcalayıp içimizdeki fotoğrafçıyı ortaya çıkarmak.
  • fatihcaliskan78, makina fiyatına göre güzel bir alet içiniz rahat olsun. Gerek gece gerekse gündüz çekimlerinde başarılı. 800ASA'da bile fazla bozulma yok. Gece kullanımında zoom yapmayacağız. Ya da mutlaka ayakla çekilecek. Düşük ışık modu karanlık yerlerde elle çekim için düşünülmüş. Bir de "M" kademesi koysalardı mükemmel olacaktı, tadından yenmezdi.

Bakalım ben de daha yeni alışmaya çalışıyorum buna.

Uygun fiyatla bulursak, ayarlarla biraz daha uğraşmak için bir DSLR veya daha gelişkin bir kompak makina almak iyi olacak galiba.

Aşağıdaki fotoğraflarda bu ışık kapalıyken çekim yaptım. Gerçek çözünürlükten 1/4 küçültülmüştür. Başka bir oynama yapılmamıştır.
    Forumun ne yazık dosya boyut kısıtlaması var ve EXIF dosyasını script diye algılıyor.

Bütün fotoğraflar f/2.0

Canon'un Ixus 300 Hs Canavarı [ Ürün İnceleme ]

A konumu Flaş kapalı çekim. 1000ASA 1/20s

A konumu Flaş açık 400ASA 1/20s

Düşük ışık Konumu Flaş yok 1600ASA 1/30s

TV kademesi Flaş yok 125 ASA 1/2s

Bu da eski makinalarımdan A530 M kademesinde flaşsız 80ASA 1.3s f/2.6 daha dar açılıdı bir makina. Kıyaslama için konuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsirin -- 21 Aralık 2011; 8:34:48 >

• en düşük ışıklı ortamda bile güzel çekimler yapıyor, şu sıralar çok fazla çekim yapamadım ama en kısa zamanda ekleyeceğim ben de fotoğraf sevgiler.

Üzerinde neredeyse hiç bir fonksiyon tuşu yok.
    Yakında buraya Fotoları ekler eski modele göre eksilerini artılarını değerlendirebiliriz.
    Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 20 Aralık 2011; 21:34:43 >

Standart Çekim

Canlı Çekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 20 Aralık 2011; 21:42:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

Arkadaşlar Merhaba,
    Yurt dışından sipariş verdiğim çocuklarında kullanabileceği hanımın yanında taşıyabileceği
    Tamamen dokunmatik 3.2" ekranlı Canon ELPH 500 HS / IXUS 310 HS bu gün elime ulaştı.

Üzerinde neredeyse hiç bir fonksiyon tuşu yok.
    Yakında buraya Fotoları ekler eski modele göre eksilerini artılarını değerlendirebiliriz.
    Sağlıcakla kalın.

Hayırlı olsun güle kullanın.
  • selam arkadaşlar bende canon 300hs ailesine yeni katıldım nikons70 vardı elimde yenilik arıyordum(rahat battı)donanim haberi sürekli takip ederim konu ile ilgili yazıları okudum genel bir menuniyet vardı,çekilen fotoğraflar gayet güzeldi bende almaya karar verdim hizlialda daha uygundu ama stokta yokmu iyiki sormuşum bende webdensiparis.com dan aldım kargo dahil 418 tlye geldi inşallah doğru bir tercih yapmışımdır.Bu ürünü kullanan arkadaşların tecrübeleri sonucu yazdıkları sayesinde bizlerde bilgileneceğiz inşallah.Hayırlı forumlar.

Gerçi biraz geç oldu ama (ürünü aldık artık)bilgisi olan arkadaşlar nikons 70 ile canon 300 arasındaki farkları değerlendirebilirlermi acaba nikonu 275tlye sattım üzerine 143 tl fark vermiş oldum ne dersiniz
  • hayırlı olsun arkadaşlar.İnşallah sizinde paylaşacağınız fotoğrafları bekliyoruz.Nikonun kompakt makinelerde çok iyi olmadığı söyleniyor ama kullnmaığım için 300 hs ile karşılaştırmıyacam.Tekrardan hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: fatihcaliskan78

hayırlı olsun arkadaşlar.İnşallah sizinde paylaşacağınız fotoğrafları bekliyoruz.Nikonun kompakt makinelerde çok iyi olmadığı söyleniyor ama kullnmaığım için 300 hs ile karşılaştırmıyacam.Tekrardan hayırlı olsun.

çok ciddi farklar göremedim resim kalitesinde nikon 80 alsaydım 70 tl ucuza diyede düşünmüyorum değil inşallah yanılırım
  • makinanın kullanımı ile ilgili tavsiyelerinizi tecrübelerinizi bekliyoruz,bizlerle paylaşın lütfen çekim ayarlarını mesela gece evde ailenizi ve yakınlarımız çekerken yaptığınız ayarı gündüz dışarıda çekilen bir fotoğraftaki ayarları, bizler acemiyiz bazı arkadaşların yazılarında belirtiği gibi otomatik kullanım modunda pek iyi çekim vermiyormuş hal böyle olunca manuel ayarları en azından bize çok lazım olanları iyice öğrenmemiz lazım sanırım.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.