Canon un türkiye distribütörü erkayalar olarak gözüküyor ancak bu sitede satılan ürünün distribütörünü sorduğumda bana duru elektr. dediler. Kaldı ki sitelerinde yetkili satıcı / distribütör garantili diye belirtilmiş.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Evet grey/paralel ithalat vs cihaz. Ben de g11 için GG de bir iki satıcıya sordum. Balkan elektronik ve Duru elektronik (Resmi ithalat vs denmesine rağmen) garantili olduğu ortaya çıktı. Elbette firmaları tanımadığımdan fazla yorum yapamayacağım. Bu firmaların satışları spot rakamlarım 200 lira civarı üstünde oluyor sanırım.
Distribütörünü bilmem fakat eğer o makineyi almayı düşünüyorsanız size daha uygun birkaç makine tavsiyesinde bulunmak isterim..
makinalar güzel ancak compact / ultra compact sınıfındayım ben
Canon Turkiye resmi Distributoru Erkayalar'dır ancak Canon marka makinaları sadece Erkayalar getirebilir diye bi kaide yok .Erkayalar veya diğer Distributor firmaların diyelim... diğerinden farkı nedir?? ; distributor direk markanın fabrikasından alır ve o marka ureticisi distributor ile yapmış oldugu distributorluk anlaşması geregi farklı bir firmaya ürün satamaz..buna karşın Sanayi Bakanlıgından ithalat izni alıp gerekli yeterliliklerini yerine getiren X firmalar da Avrupa veya farklı kıta ülkelerindeki buyuk toptancılardan ürün alarak resmi yollarla ithalatını yapabilir ve 2 yıl Resmi turkiye garantisi verebilir.Neden fiyatları Distributore gore daha uygundur ? a gelince : buyuk toptancılar dediğimiz dealer lar Erkayaların fabrikadan cektiği malın 5-10 katını cektikleri icin cok daha uygun fiyata alabiliyorlar ve ona baglı olarak Ithalatcı firmaların maliyetleri de dusuyor,ki ayrıca reklam gideri gibi bi gideri de olmayınca fiyatlar oldukca makul seviyelere gelebiliyor .. fotograf makinası veya benzeri ürünleri ithal etmenin cok kolay olmayacagını goz onunde bulundurursak bu firmaların garanti sartları da diğer firmalarla aynı koşulları kapsar ve anlaşmazlık durumunda hakem heyeti ve tuketici Mahkemeleri devreye girerek hak savunuculugunu hakkıyla yapar. burdaki en onemli nokta nedir..teknik servislerde karsınıza cıkartılan zorluklar.Cogu zaman distributor firmalar TOK Satıcı konumunda olduklarından teknik servisleri musteri memnuniyetini cogu zaman hiçe sayıp saglıklı bakım yapmayabiliyor veya masraf gerektiren durumlarda cok fahiş fiyat talebinde bulunup (nerdeyse makina fiyatına tamir yapılıyor ..) ,
Sayet guven veren bir yer bulur ve firmanın sizi magdur etmeyecegini dusunurseniz tereddut etmeden alışveriş yapmak mantıklıdır.Sattığı malın arkasında duran firmaları tercih ettiğinizde sorun yaşamazsınız... ilgili mağazadan alışveriş yapanların yorumunu almanız en sağlıklı yoldur herhalde
Şu linkteki spot cihazı düşünmezsiniz peki sayfa altında aksesuar vs'den de çanta+hafıza kartı+yedek batarya seçip kendinize özel ilan açtırırsanız 480+ sandisk ultra 8 gb kart 45 + yedek pil 20 + çanta 10 tl 555 tl gibi bir fiyata geliyor oldukça iyi duruyor fiyat spot alırım derseniz.