Şimdi Ara

Canon Sx1 - Sx20 - G11

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sürü inceleme , bir sürü yorum okumama rağmen hala karar veremedim maalesef arkadaşlar. Belki de bukadar fazla okumak kafamı daha çok karıştırdı. Sizlerden son bir yorum daha istiyorum. Fz35-38'den tamamen vazgeçtim , p100 istemiyorum bu 3 modelden birini tercih etmek istiyorum sanırım , bana yol gösterebilir misiniz ? Farklı özellikleri , farklı fiyatları var. Zoom , full hd birsürü detay yardımınızı bekliyorum kısacası.

• Benim örnek fotoğraflara bakarak-ki özellikle iç mekanlarda flash kullanmadan yapılan çekimler- sıralamam
    1. G11
    2. sx1 yada sx20 den ucuz olan. (bunlarla çekeceğiniz fotoğraflara baktığınızda diyeceğiniz şey "ben bu kocaman makineyi bu fotoğrafları çekmek için mi taşıyorum"olur.)
  • bende sx20vardı ve sattım. resim kalitesini gördüğümde şaşırmıştım. o kadar havalı makine bu kadar soğuk resimler çekemezdi. arkadaşlar beğeniyordu ama canlılık yok diye sattım ben. g11 daha iyi bir alternatif gibi duruyor.
  • Fz35den neden vazgeçtiniz ?
  • video ve fazla zoom önemli değilse bu makinalar içinde banko g11
  • Fz35'ten herhangi bir nedenden vazgeçmedim , sadece canon almak istedim sanırım ama yinede düşüncelere açığım çünkü kararsız aldım okudukça iyice aklım karıştı. Birde 1.5 ay içinde g12 çıkacak deniyor onu mu beklesem diyorum , yapabilecek en iyi şey de sizden yardım almak dolayısıyla bu makinalar dışında daha iyi bir tercih varsa onuda dinleyebilirim.
  • Yine kafamı karıştırdığım için seçeneklerim yine arttı :D

Sony Hx1
    Canon G11
    Canon SX20
    PANA FZ35
    PANA FZ38
    PANA LX3

sanırım sonunda makinemi alamayacağım :D G12 beklesem mi diyorum ona da karar veremiyorum ? 3 farklı marka 6 ayrı tercih arasında tercih etmek zor geliyor açıkcası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quardon

Yine kafamı karıştırdığım için seçeneklerim yine arttı :D

Sony Hx1
    Canon G11
    Canon SX20
    PANA FZ35
    PANA FZ38
    PANA LX3

sanırım sonunda makinemi alamayacağım :D G12 beklesem mi diyorum ona da karar veremiyorum ? 3 farklı marka 6 ayrı tercih arasında tercih etmek zor geliyor açıkcası.

Bence G12 almak için acele etmeyin.biraz daha sabredip G13 alın.

Şu kesin herşeyi üzerinde barındıran bir makine yok.O yüzden keyfinizi ertelemeyin. Yukarıdakilerin hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız.

Bu arada sizin öncelikleriniz nedir? zoom,fotoğraf kalitesi,video kalitesi ...vs.

• Onceligim fotoğraf kalitesi , videoyu aman aman cekmesine gerek yok idare etmesi yeterli , aslında G11 almak istiyorum ama 5x zoom düşük gibi kalıyor diğer modellere göre. Çok acemi olduğum içinde önemini tam bilemiyorum açıkcası.
  • profesyonel kullanıcılar 3x zoom yapan lensleri bile fotoğraf kalitesini bozduğunu düşünerek almıyorlar. En kaliteli lensler olarak zoom yapmayan lensler kabul ediliyor.

Tabi bu bizim gibi amatörleri bağlamaz. Zoom sizin için önemliyse diğer makineleri tercih etmenizde fayda var. Sonuçta diğer makinelerin çektiği fotoğraflarda sizi tatmin eder.

Burada canonun sx1 ve sx20 makinelerini ben şahsen beğenmedim. bu tarz yüksek zoom yapan makinelere dslr-like deniyor ki, bu sıralar like sınıfının en iyi makineleri olarak fuji s200exr, sony hx1 olarak gösteriliyor.
  • Tekrar tercihlerimi düşündüm ve SX1 ve SX20 ' yi eledim.

LX-3
    G11
    S200EXR

ve fiyatı daha da arttırıp

EOS 550D mi alsam diyorum ne dersiniz arkadaşlar ?
  • almışken 50D al :)
    ben G11 ile A3 baskı alıp ofisin duvarlarına asıyorum ve çok da güzel duruyor. netleme hızı çok önemli değilse LX-3 ve G11 herkese yeter. ufak bir çantayı belinize tekıp gezdirebilmeniz de çok büyük rahatlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

almışken 50D al :)
    ben G11 ile A3 baskı alıp ofisin duvarlarına asıyorum ve çok da güzel duruyor. netleme hızı çok önemli değilse LX-3 ve G11 herkese yeter. ufak bir çantayı belinize tekıp gezdirebilmeniz de çok büyük rahatlık

Sırf bu taşınabilirlik yüzünden G11 sipariş vermek üzere sitelere giriyorum ama lion pilli olmasından dolayı her seferinde vaz geçiyorum.
  • neden? şu anda pili en çok dayanan makine G11. eğer ekranı kullanmazsanız 1000 fotografa kadar fotograf çekebiliyor. normal kullanımda LX-3'ten yaklaşık %50 daha fazla fotoğraf çekebiliyor.
  • 2 aydır g11 kullanıyorum(saee otomatik modda) beni ve çevremdekileri fazlasıyla memnun etti.Umarım nazar değmez performansına.Tavisye edebilirim özellikle şarj süresi konusunda.diğer makineleri bilmiyorum nasıldır ama g11 iyi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremozkan

2 aydır g11 kullanıyorum(saee otomatik modda) beni ve çevremdekileri fazlasıyla memnun etti.Umarım nazar değmez performansına.Tavisye edebilirim özellikle şarj süresi konusunda.diğer makineleri bilmiyorum nasıldır ama g11 iyi duruyor.

Örnek fotoğrafları bizimle paylaşabilir misin ?
  • Tele zoom performansı ve video sizin için önemli değilse G11 en iyi alternatif.

Ama öte yandan FZ35 ve S200Exr da güzel alternatifler..

Salt fotoğraf kalitesi olarak S200Exr, ama HD Video ve Leica lens gibi avantajlarla FZ35..

---

G serisi, Compact sınıfın en üstüne konumlanmış makinalardır diyebilirim.

DSLR-Like sınıfta ise, güncel olarak üretilen modellerden en iyileri S200Exr, FZ35 ve HX1 gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.