Şimdi Ara

Canon S95,90 (ana başlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
18.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Canon  S95,90 (ana başlık)

Canon PowerShot S95 specifications

Sensor • 1/1.7" Type CCD
    • 10 million effective pixels
    Image sizes 4:3
    • 3648 x 2736
    • 2816 x 2112
    • 1600 x 1200
    • 640 x 480
    • 320 x 240
    16:9
    • 3648 x 2048
    • 2816 x 1584
    • 1920 x 1080
    • 640 x 360
    3:2
    • 3648 x 2432
    • 2816 x 1880
    • 1600 x 1064
    • 640 x 424
    1:1
    • 2736 x 2736
    • 2112 x 2112
    • 1200 x 1200
    • 480 x 480
    4:5
    • 2192 x 2736
    • 1696 x 2112
    • 960 x 1200
    • 384 x 480
    Movie clips • (HD) 1280 x 720 @ 24 fps
    • (L) 640 x 480 @ 30fps
    • (M) 320 x 240 @ 30fps
    • Miniature Effect (HD, L) 6fps, 3fps, 1.5 fps
    Maximum clip length • Up to 4 GB or 29 min. 59 sec. (HD)
    • Up to 4 GB or 1 hour (L, M)
    File formats • Still: JPEG (Exif v2.3), RAW
    • Movie: MOV [H.264 + Linear PCM (stereo)]
    Lens • 28-105mm (35mm equiv)
    • f = 6.0 - 22.5 mm
    • 3.8x optical zoom
    • F2.0-4.9
    • Construction: 7 elements in 6 groups (2 double-sided aspherical elements including 1 UA element)
    Image stabilization Yes (Lens-Shift)
    Digital zoom up to 4x
    Focus • Auto focus :TTL
    - 9-point AiAF/ Face Detection
    - 1-point AF (center)
    • Manual focus
    AF modes • Single
    • Continuous
    • Servo AF/AE
    • Tracking
    AF lock Yes (on/off selectable)
    AF assist lamp Yes
    Focus distance Closest focus distance 5 cm
    Metering • Evaluative (linked to Face Detection AF frame)
    • Center-weighted average
    • Spot (center)
    ISO sensitivity • Auto
    • ISO 80
    • ISO 100
    • ISO 125
    • ISO 160
    • ISO 200
    • ISO 250
    • ISO 320
    • ISO 400
    • ISO 500
    • ISO 640
    • ISO 800
    • ISO 1000
    • ISO 1250
    • ISO 1600
    • ISO 2000
    • ISO 2500
    • ISO 3200
    AE lock Yes
    Exposure compensation +/- 2EV in 1/3 stop increments
    Shutter speed • Auto (1 - 1/1600 sec)
    • 15-1/1600 sec
    Modes • Auto
    • Program AE
    • Shutter Priority AE
    • Aperture Priority AE
    • Manual
    • Custom
    • Scene
    • Low Light
    • Movie
    Scene modes • Portrait
    • Landscape
    • Kids & Pets
    • Smart Shutter(Smile, Wink Self-Timer, FaceSelf-Timer)
    • Super Vivid
    • Poster Effect
    • Foliage
    • Snow
    • Beach
    • Fireworks
    • Underwater
    • Color Accent
    • Color Swap
    High Dynamic Range
    • Fish-eye Effect
    • Miniature Effect
    • Nostalgic
    • Stitch Assist
    White balance • Auto (including Face Detection WB)
    • Daylight
    • Cloudy
    • Tungsten
    • Fluorescent
    • Fluorescent H
    • Flash
    • Custom
    • Underwater
    • White Balance Correction
    Self timer • 2 or 10 sec
    • Custom
    Continuous shooting • Approx. 1.9 shots/sec.
    • AF: Approx. 0.7 shots/sec.
    • LV: Approx. 0.8 shots/sec. (until memory card becomes full)
    Image parameters My Colors (My Colors Off, Vivid, Neutral, Sepia, Black & White, Positive Film, Lighter Skin Tone, Darker Skin Tone, Vivid Blue, Vivid Green, Vivid Red, Custom Color)
    Flash • Auto, Flash On, Flash Off, Slow Sync, Red-eye reduction
    • Slow Sync Speed : Fastest speed 1/1600 sec
    • +/- 2EV in 1/3 stop increments
    • Face Detection FE compensation
    • Safety FE
    • Flash exposure lock
    • Manual Power Adjustment
    • Second Curtain Sync
    • Range (Auto ISO):50cm - 6.5m (wide) / 2.5m (tele)
    External Flash Canon High Power Flash HF-DC1
    LCD monitor • 3.0 inch PureColor LCD II (TFT)
    • 461,000 pixels
    • 100% coverage
    • Adjustable
    Connectivity • USB 2.0 Hi-Speed
    • HDMI mini connector
    • AV out (PAL / NTSC switchable)
    Print compliance PictBridge
    Storage SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HC MMCplus
    Power Rechargeable Li-ion Battery NB-6L
    Weight (inc. batt & card) 193 g
    Dimensions 100 x 58 x 30 mm

Canon PowerShot S95 djital kamera : Canon'un PowerShot serisinin yeni modeli Canon PowerShot S95 loş ışıklı ortamlardaki yüksek çekim performansı ve manuel çekim özelliklerini cebe sığan boyutlarda sunuyor. Daha önce büyük beğeni gören PowerShot S90 modelini devamı niteliğindeki Canon PowerShot S95 dijital kamera manuel çekim, HD kalitesinde video kayıt, HS Yüksek Hassasiyet sistemi ve Hibrit Görüntü Sabitleyici gibi özellikleri ile öne çıkıyor. Her türlü ortamda güzel fotoğraflar çekilmesini sağlayan yeni Canon PowerShot S95 dijital kamera gelişmiş manuel çekim özelliklerine ve kompakt gövde yapısına sahip.

Canon PowerShot S95 gövde yapısı
    Canon PowerShot S95 dijital fotoğraf makinesi kompakt Canon modellerinde bir ilk olan Hibrit IS Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip. Hibrit Görüntü Sabitleme Teknolojisi loş ve zayıf ışıklandırılmış ortamlarda kullanıcıların yaratıcı fotoğraf çekimleri yapabilmesini sağlıyor. Canon PowerShot S95 dijital kamera RAW formatta fotoğraf çekim desteği de sunuyor.

10 megapiksel çözünürlüklü Canon S95 dijital kamera
    Canon PowerShot S95 dijital fotoğraf makinesinin Canon'a özgü HS Sistemi 10 megapiksel çözünürlüklü CCD sensör ve güçlü DIGIC 4 görüntü işlemciden oluşuyor. HS Sistemi Canon PowerShot S95 fotoğraf makinesinin ISO 3200 gibi yüksek ışık hassasiyetlerinde kullanılabilmesini sağlıyor. Kullanıcılar Canon PowerShot S95 ile loş ışıklı ortamlarda dahi saniyede 3.9 kare gibi yüksek bir seri çekim hızına ulaşabiliyorlar.

Canon PowerShot S95 fotoğraf çekim modları
    Canon PowerShot S95 dijital kameranın tamamen özelleştirilebilen ve ayarlanabilen kişisel çekim moduna sahip. Kameranın özel kısayol tuşu ile hazır çekim modlarına seri şekilde ulaşılabiliyor. Canon PowerShot S95 dijital fotoğraf makinesinin AF Takip özellikli otomatik netleme sistemi sayesinde fotoğraf karesindeki nesneler hareket dahi etseler sürekli odaklanmış olarak kalıyorlar.

Canon PowerShot S95 özellikleri
    • HS sistem & f/2 objektif
    • 10 megapiksel çözünürlüklü yüksek duyarlıklı CCD sensör
    • 28mm geniş açılı 3.8x opti zoom objektif
    • Hibrit görüntü Sabitleyici
    • Objektif Kontrol Bileziği, Tamamen manuel çekim
    • RAW formatta çekim
    • 7.5 cm (3.0 inç) PureColor II G LCD ekran
    • HD kalitesinde video kayıt
    • HDMI
    • Yüskek Dinamik Alan modu
    • Akıllı Otomatik çekim modu
    • Opsiyonel sugeçirmez kamera kılıfı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 4 Ağustos 2011; 23:49:24 >

•  Canon  S95,90 (ana başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 7 Aralık 2010; 18:04:14 >

• Oldukça arayanı olan bir makine. Zaten akranlarından büyük sensörlü makina bulmak güç. G serisinin gölgesinde kalmaz umarım. Alanlar ve diğer incelemelerden burada bilgi eklenirse faydalı olur. İyi yapmışsın netün.
  • G serisinin hamallığını yapmaktansa s95 almak ve gömlek cebinde taşımak daha iyidir. İmaj kalitesi birebir aynı ne de olsa.
  • s95 alan varsa çektiği fotolar'dan eklese görsek?
  • Arkadaşlar artık Canon S95'i bulmak neredeyse imkansız...S90'nin devamı olan bu makine genel olarak aynı ama gece çekimlerinde S90 ile S95 arasında muazzam bir fark var.Düşük ışıklı ve loş ortamlarda S95 çok daha kararlı ISO performansında..http://www.flickr.com/photos/minami/sets/72157624687523053/with/4928954661/ bu siteden S95 ile farklı modlarda çekilmiş orjinal resimler var.İnceleme yapabilirsiniz...Ben S95'i gece çekimlerinde çok daha kararlı olduğunu resim incelemerinde farkettim ve 3200 iso da dahi mükemmel sonuçlar elde edebiliyorsunuz.Diyaframın 2.0'dan başlaması çok önemli çünkü çoğu ortamda flash'a dahi gerek duymuyorsunuz.Bazı gece çekimleri F30 ve F31 gibi fuji efsanelerinden bile daha iyi...

• bulunmuyora cevap

http://urun.gittigidiyor.com/CANON-S95-POWERSHOT10mp-3-8-ZOOM-FOTOGRAF-MAK_W0QQidZZ32686489
    f30,31'ü ıso'da zor geçer.
    gözü açtın f2 ışığı aldı sensör büyüklügüne ve eklenen piksel'le pixel density düşük olmazsa pikseleri nereye sıkıştıracak biraz yana gidin diyecek yana gidin deyince keskinlik,detay ve renk doygunluğundan kayıp verecek.noise'den bahsetmiyorum onda zaten nr kullanıyor yeterince kayıp verdiriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Arkadaşlar artık Canon S95'i bulmak neredeyse imkansız...S90'nin devamı olan bu makine genel olarak aynı ama gece çekimlerinde S90 ile S95 arasında muazzam bir fark var.Düşük ışıklı ve loş ortamlarda S95 çok daha kararlı ISO performansında..http://www.flickr.com/photos/minami/sets/72157624687523053/with/4928954661/ bu siteden S95 ile farklı modlarda çekilmiş orjinal resimler var.İnceleme yapabilirsiniz...Ben S95'i gece çekimlerinde çok daha kararlı olduğunu resim incelemerinde farkettim ve 3200 iso da dahi mükemmel sonuçlar elde edebiliyorsunuz.Diyaframın 2.0'dan başlaması çok önemli çünkü çoğu ortamda flash'a dahi gerek duymuyorsunuz.Bazı gece çekimleri F30 ve F31 gibi fuji efsanelerinden bile daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 7 Aralık 2010; 20:41:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .: FUJIFILM X-S10 [ANA KONU] :.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Netün kardeşim yazımda ''neredeyse'' ibaresi var.Bulmak çok zor demeye çalıştım.Zaten ben F31 ya da F30'u geçer demiyorum,bazı gece çekimleri gerçekten çok iyi ve bu 2 efsaneyi aratmıyor.Ben hala Fuji taraftarıyım.Fuji F serisi piyasada birçok makineden ezici üstünlükle ileride.Yakın zamanda elime dolaylı da olsa geçici bir süre S95 geçecek o zaman herşey belli olur.Benim tercihim hala Fuji'dir.Ben sadece gözün gördüğü açıklığı belirtmeye çalıştım
  • Kronossus
    eleştiriler yapsakta zaten yeni modellerde s95'de alınacak makinalar listesinde .
    sensör büyük makinalar sayılı firmalar foto kalitesine önem verip daha iyi kompakt makina çıkarabilirler.
    bunlarında kriterleri belli.
  • Netün hocam sana katılıyorum.Senin kadar usta olmasam da ben de fotoğrafçılıktan anlamaktayım.Benim görsel yeteneğim olduğu için bu alana yöneldim.Resimlere bakınca bir dedektör gibi en ufak ayrıntıdaki ayrıntıyı dahi farkedebiliyorum.Zamanla senin gibi bir üstad olurum umarım
    Bu arada S95 hakkında önemli bir not vermek istiyorum.İngilizce bir sitede rastladığım bilgide S95'in çalışma yöntemi yani sensörün objeye odaklanma yöntemi sadece merkezi yani sensör resmin en üst kısmıyla en alt kısmını 2. plana alıyor.Resimdeki ana temayi yani ana objeyi daha belirgin ve canlı bir biçimde ortaya çıkarabilmek için ve buna da ''sensor edge cut-out'' yani sensör çerçeve tassarufu umarım tam türkçe karşılığı budur Bu da tabi resimde bazen objeler arajı flu yaratıyor ve aslında olmaması gereken bir biçimde noise daha belli olmasına neden oluyor...

• Selam,
    Bende var bu makine, önceden sd630 kullanıyordum, çok memnundum, değiştirmek için iyi bir makine çıkmasını bekledim açıkcası.
    Eşim SLR istiyordu ama performansının ve boyutunun yaklaşık 2 katı ayarındaki SLRlar ile yarışıyor olması beni S95e yöneltti.
    As kalsın Sony NEX alacaktım ama sizin gibi konu ile ilgili insanlar da S95i beğeniyorlar ise kötü bir tercih yapmamışım demekki.
  • @ alisayit
    Yaptığın seçimle çok doğru bir karar vermişsin.Canon S95 şuanda zaten ''World's best compact'' makinesi olarak tanımlanıyor...DSRL makinelerle boy ölçüşebilecek bir makine.Fuji de F30 ve F31 efsanesi ve Canonda ise S95 gibi dünyanın en iyi compact makinesi seçilen bir makine daha var.F30 ve F31 gibi efsanelere ciddi bir rakip olarak Canon S95'i rahatlıkla söyleyebilirim.Bu arada bizlerle Canon S95 ile çekilmiş resimler paylaşırsan çok iyi olur...Almak isteyenlere en azından bir referans olur
  • bende bu makineden sipariş verdim haftaya kadar elimde olur inş. kendi sınıfında yapılan incelemelerde oldukça iyi olması beni almaya sürükledi bakalım bi gelsin de kurcalayım :)
  • @totti44
    Hayırlı olsun kardeş.Çok doğru bir tercih yapmışsın.S95 seni kesinlikle pişman etmeyecektirMakine eline geçince örnek resim paylaşımlarını bekleriz.Herhangi bir sorun olursa sana da yardımcı olabilirim..Kompak sınıfta şu anda resmi olarak dünyanın en iyi kompağı olur kendileriUmarım güzel çalışmalarınla göz kamaştırırsın.Şimdiden bol şanslar diliyorum...
  • mesajım bulunsun ,s95 i 1 aydır araştırıyorum fiyatıda 600-650tl arasına düşerse alacağım
  • Vizör'ü olmayan makineleri sevmiyorum,ama alet özellik olarak çok güzel.
  • quote:

@totti44
    Hayırlı olsun kardeş.Çok doğru bir tercih yapmışsın.S95 seni kesinlikle pişman etmeyecektirMakine eline geçince örnek resim paylaşımlarını bekleriz.Herhangi bir sorun olursa sana da yardımcı olabilirim..Kompak sınıfta şu anda resmi olarak dünyanın en iyi kompağı olur kendileriUmarım güzel çalışmalarınla göz kamaştırırsın.Şimdiden bol şanslar diliyorum...

saol dostum gelince çektiğim resimleri koyarım :)
  • güncell
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

bulunmuyora cevap

http://urun.gittigidiyor.com/CANON-S95-POWERSHOT10mp-3-8-ZOOM-FOTOGRAF-MAK_W0QQidZZ32686489
    f30,31'ü ıso'da zor geçer.
    gözü açtın f2 ışığı aldı sensör büyüklügüne ve eklenen piksel'le pixel density düşük olmazsa pikseleri nereye sıkıştıracak biraz yana gidin diyecek yana gidin deyince keskinlik,detay ve renk doygunluğundan kayıp verecek.noise'den bahsetmiyorum onda zaten nr kullanıyor yeterince kayıp verdiriyor.

quote:

Arkadaşlar artık Canon S95'i bulmak neredeyse imkansız...S90'nin devamı olan bu makine genel olarak aynı ama gece çekimlerinde S90 ile S95 arasında muazzam bir fark var.Düşük ışıklı ve loş ortamlarda S95 çok daha kararlı ISO performansında..http://www.flickr.com/photos/minami/sets/72157624687523053/with/4928954661/ bu siteden S95 ile farklı modlarda çekilmiş orjinal resimler var.İnceleme yapabilirsiniz...Ben S95'i gece çekimlerinde çok daha kararlı olduğunu resim incelemerinde farkettim ve 3200 iso da dahi mükemmel sonuçlar elde edebiliyorsunuz.Diyaframın 2.0'dan başlaması çok önemli çünkü çoğu ortamda flash'a dahi gerek duymuyorsunuz.Bazı gece çekimleri F30 ve F31 gibi fuji efsanelerinden bile daha iyi...

Pixel Density'nin bir yere gittiği yok hocam,o yerinde duruyor.Canon S95 de ''sensor edge cut-out'' sistemli işlemci var. Keskinlik ve detay kaybolmuyor.Bu sistemle renkler daha canlı ve daha net oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1989

mesajım bulunsun ,s95 i 1 aydır araştırıyorum fiyatıda 600-650tl arasına düşerse alacağım

daha önce dolar 1.40 a kadar inmişti bende 650ye veriyordum.şu anda 700 liraya satıyorum.gerçekten güzel makine çok sattım ve alanlar çok memnunlar ancak bir arkadaş g serisi yerine tercih edeceğini söylemiş.tabi tercihine saygılıyım ama bence g12 ile kıyaslamak bile g12 ye ayıp eder.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.