Şimdi Ara

Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
26.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: süleyman79

Hx300 tüm forumlarda yerden yere vuruluyor sensörü mercimek 1/2.3 boyutlu diye ama aynı sensöre sahip Canon sx50hs 50xzoom için hiç bu kadar kötüleme göremedim acaba arkadaşlar Canon DSLR sahipleri olduğu içinmi kötüleyemiyorlar aynı sensör boyutunda nasıl gözle görülür IQ oluyor?

Dikkat edecek olursanız bazı başlıklarda marka ve model değil aslında bu sınıf sensörü ve buna karşın istenilen fiyatı sebebi ile eleştiriye maruz kalıyor. O yüzden aslında şu marka demek de yanlış. Sizin gördüğünüz konularda o modeli kullananların kendilerinin en iyi makinaya sahip olduklarını iddia etmeleri sebebi ile bir yanlış anlaşılma oluyor. Benzer süreç evvelce başka markanın başka bir d-slr serisi için de yaşanmıştı. Benim bildiğim bu forumda en az eleştiriye maruz kalan d-slr like modeli Panasonic FZ-150 idi. Onun da fiyatı yüksekti gerçi. Fakat uygun megapixeli ile diğerlerinden biraz daha öne çıkması sebebi ile ve en önemlisi kullanıcılarının "d-slr da dahil en iyisi budur" iddiasında olmamaları sonucunda Panasonic FZ-150 olumsuz anlamda çok popüler olmamıştır. 4-5 yorum yukarıda yabancı bir siteden kullanıcı yorumlarını alıntıladım mesela. Hani diyelim ki bu forumda bizler hata yapıyoruz, orada daha sakin ve benzer teşhisler var. Tabi forum olmamasından kaynaklı da olabilir.

• quote:

Hx300 tüm forumlarda yerden yere vuruluyor sensörü mercimek 1/2.3 boyutlu diye ama aynı sensöre sahip Canon sx50hs 50xzoom için hiç bu kadar kötüleme göremedim acaba arkadaşlar Canon DSLR sahipleri olduğu içinmi kötüleyemiyorlar aynı sensör boyutunda nasıl gözle görülür IQ oluyor?

Siz yazılanlardan hiç bir şey anlamamışınız kusura bakmayın.
    Kimsenin marka olarak Sony'yi kötülediği filan yok. Söylenenler tamamen DSLR-Like makineler için.
    Mercimek kadar sensörlü makinelere 1400TL verilmez diyoruz. Ayrıca bu konunun bu kadar uzamasına sebep 1400TL verip içi yanan arkadaşların HX300'ün bir DSLR'den daha kaliteli kareler vereceğini iddia etmeleri.
    Kaldı ki ben Canon kullanmıyorum, hiç kullanmadım da :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Siz yazılanlardan hiç bir şey anlamamışınız kusura bakmayın.
    Kimsenin marka olarak Sony'yi kötülediği filan yok. Söylenenler tamamen DSLR-Like makineler için.
    Mercimek kadar sensörlü makinelere 1400TL verilmez diyoruz. Ayrıca bu konunun bu kadar uzamasına sebep 1400TL verip içi yanan arkadaşların HX300'ün bir DSLR'den daha kaliteli kareler vereceğini iddia etmeleri.
    Kaldı ki ben Canon kullanmıyorum, hiç kullanmadım da :)

Ben SONY kullaniyorum
    Sony slt-a33 ve sony nex f3 kullaniyorum

• http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8664960096/in/photostream
    http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8658684663/in/photostream

Sony hx300 ile çekilmiş sizce kötümü? idare edermi? iso mu uygun olduğundan güzel?

• quote:

Bu cihazların DSLR de aynı kefeye koydukları için konu bukadar tartışmalı oldu. DSLR ye para vermektense aynı paraya bunu alırım daha iyi mantığı yüzünden bu olay bu kadar uzadı. Konuda da sürekli denilen bu cihaza bu kadar para verilmez. Ederi 500 TL bu makinenin. Parana yazık deniliyor. Milletin yediği kazığı başkalarına da aldırıp çıkartması çok yazık.

quote:

http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8664960096/in/photostream

Sony hx300 ile çekilmiş sizce kötümü? idare edermi? iso mu uygun olduğundan güzel?

Cam gibi çekiyormuş haksızlık ettim. İso 400 de çekimine hayran kaldım.

Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 23 Nisan 2013; 13:23:29 >

• Ben fotoğraf çekmeye kompact makine ile başladım. Çoğu DSLR kullanıcısı da aynı şekilde başladı. Belli bir mesafeyi geçmiş tüm dslr kullanıcıları aynı şeyi diyecektir. O kadar sensörle doğru dürüst kalite alamazsın. Işık az gittimi iso ya abandın mı iso yüzünden fotoğraf patlıyacak. 250mm nin üstünde zoomunu kullanmak aşırı zor olacak çünkü ışığın mükemmel şekilde olması gerekecek ki çekim yapasın. günlük güneşlik olmadıktan sonra 50x de fotoğraf senin hiç tatin etmeyecek. Yerdiğin kazığın farkına varınca da o makineyi satamıyacaksın. 2 tane aylık maaşını yatırıyorsun. Az buz değil. Bu kadar para yatırıyor isen kesinlikle değecek parayı vermelisin.
  • quote:

http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8664960096/in/photostream

Böyle paylaşım sitelerinde fotoğraf bakarken şu esası aklınızdan çıkartmayın öncelikle. Buralarda kişiler fotoğraflarım kötü görünsün diye paylaşmıyorlar değil mi ? İşte bu sebeple sizin göreceğiniz fotoğraflar en kötü kullanıcısı tarafından çekilmiş olsa da onun da eleyerek en beğendiği fotoğraflar olacaktır. Sizce bu dediğimde bir yanlışlık var mı ?

İkinci olarak dikkat etmeniz gereken şey çözünürlük olsun. 20 megapixel makina ile çekip size 1024 x 719 = 737.000 pixel (1 megapixel dahi değil) olarak sunulmuş ise buna hemen atlayıp "Ouv ne güzel işte" demeyin. Flickr'da genellikle büyük ebat olarak 2048 x 1500= 3 megapixel falan bakabiliyorsunuz. Misal verdiğiniz Ay fotoğrafı - 2048 x 1438 = 3 megapixel olarak bakarsanız şöyle :
    http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8664960096/sizes/k/in/photostream/
    Kuş fotoğrafı 2048 x 1097 = 2.2 megapixel
    http://www.flickr.com/photos/aisse_gaertner/8658684663/sizes/k/in/photostream/
    -
    Bence kuş fotoğrafı gayet iyi, 2.2 megapixel çözünürlük de yeteri. Fakat bunu bu makina ile çekilmiş en iyi fotoğraflardan olarak görmeyi unutmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sony almazdım. 14MP üzerindeki makineleri almayın. Marka ya da diğer özellikler ikinci planda olmalı.

Aynen öyle bence Like sınıfının en iyisi Panasonic FZ-150-200.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Ben fotoğraf çekmeye kompact makine ile başladım. Çoğu DSLR kullanıcısı da aynı şekilde başladı. Belli bir mesafeyi geçmiş tüm dslr kullanıcıları aynı şeyi diyecektir. O kadar sensörle doğru dürüst kalite alamazsın. Işık az gittimi iso ya abandın mı iso yüzünden fotoğraf patlıyacak. 250mm nin üstünde zoomunu kullanmak aşırı zor olacak çünkü ışığın mükemmel şekilde olması gerekecek ki çekim yapasın. günlük güneşlik olmadıktan sonra 50x de fotoğraf senin hiç tatin etmeyecek. Yerdiğin kazığın farkına varınca da o makineyi satamıyacaksın. 2 tane aylık maaşını yatırıyorsun. Az buz değil. Bu kadar para yatırıyor isen kesinlikle değecek parayı vermelisin.

burada önemli olan amaçtır bir araba örneği verilip duruluyor bende vereyim golf ile köyde 1.vitesten yukarı çıkamıyorum arabanın altı sürtüyor, doğan basıp gidiyor altı yüksek, bizim köyün yolunda golf işe yaramıyor, amaç zum ise bunun en kolay en pratik ve en ucuz yolu 50x 42x 30x x makinedir, ha fiyatı çoktur azdır o alanın tercihidir, bu benzeri bi kaç konu daha var aynı şeyi söyledim ne aldığını bilerek alıyorsa insan sorun yaşamaz, yüksek zum için dslr alan sıkıntı çeker, önceliği kalite olan like alırsa oda aynı duruma düşer, 250mm derken neye göre 250mm, hx300 lens üserinde yazan değer 215mm

• quote:

Orijinalden alıntı: dimsag

quote:

Ben fotoğraf çekmeye kompact makine ile başladım. Çoğu DSLR kullanıcısı da aynı şekilde başladı. Belli bir mesafeyi geçmiş tüm dslr kullanıcıları aynı şeyi diyecektir. O kadar sensörle doğru dürüst kalite alamazsın. Işık az gittimi iso ya abandın mı iso yüzünden fotoğraf patlıyacak. 250mm nin üstünde zoomunu kullanmak aşırı zor olacak çünkü ışığın mükemmel şekilde olması gerekecek ki çekim yapasın. günlük güneşlik olmadıktan sonra 50x de fotoğraf senin hiç tatin etmeyecek. Yerdiğin kazığın farkına varınca da o makineyi satamıyacaksın. 2 tane aylık maaşını yatırıyorsun. Az buz değil. Bu kadar para yatırıyor isen kesinlikle değecek parayı vermelisin.

burada önemli olan amaçtır bir araba örneği verilip duruluyor bende vereyim golf ile köyde 1.vitesten yukarı çıkamıyorum arabanın altı sürtüyor, doğan basıp gidiyor altı yüksek, bizim köyün yolunda golf işe yaramıyor, amaç zum ise bunun en kolay en pratik ve en ucuz yolu 50x 42x 30x x makinedir, ha fiyatı çoktur azdır o alanın tercihidir, bu benzeri bi kaç konu daha var aynı şeyi söyledim ne aldığını bilerek alıyorsa insan sorun yaşamaz, yüksek zum için dslr alan sıkıntı çeker, önceliği kalite olan like alırsa oda aynı duruma düşer, 250mm derken neye göre 250mm, hx300 lens üserinde yazan değer 215mm

oooooo dünyadaki en zor şey hiç bir şey bilmediği halde bildiğini zanneden kişilere laf anlatmak.

HX300 24-1200mm aralığında çekim sağlarım diyor. Bırak 1200mm 250mm nin üstüne çıktığı an keskinlik gider iso patlamaya. Bunun nedenlerinden biri üzerinde küçük sensör bulunması. İkinci bir nedende optik çarpanlı olması. Buna lenslerde karşılığı optik zoomdur. DSLR de en fazla 10x zoomlu lens vardır. Onuda bilinçli bir kullanıcı almaz zaten. Optik zoom artıkça görüntüde keskinlik azalır resmin kalitesi düşer. Bu yüzden 5x zoomun üstüne çıkmayız. Bende iki tane lens var. 28-70mm optik çarpanı 2,5x diğeride 70-300mm 4,28x dir. 5x optik zoomun üstüne çıkmıyorum. En iyi prime lens dediğimiz zoom yapmayan, sabit odak uzakligina sahip lenslerdir. 35mm,50mm,80mm,100mm,500mm gibi lenslerdir genelde en keskin fotograflari bu tur lenslerde çekilir. 50x optik bir zoomda o kadar küçük bir sensörden verim alamazsın. 250mm üstünde resim koymuyorlar dememin nedenide budur. 24*10=240mm yapıyor ve keskinlik diye bir şey kalmıyor. Üstelik DSLR-lite'ın sensörü daha küçük olduğu için 10x de daha da kötü bir performans veriyor.

optik çarpan hesabı : ikinci lens değeri ile birinci lens değerini birbirine bölünce çıkar. 28-70mm lens 70/28=2,5 2,5x optik çarpan yapar.
    HX300 ilk lens 24 optik çarpan 50x
    24*50=1200mm

Bilinçli kullanıclar kompact makineyi bu yüzden 4x üstünde almıyor. Nedeni keskinlik yok oluyor diye. 20mp değerini kompact makine sensörüne yazdıramazsınız. Bliniçli kullanıcılar o yüzden 12mp üstünde kompact almıyorlar.

Kompact makineye 4x ve 12mp üzerindekilere para verilmez. Verilecek para da 300 TL civarındadır. DSLR-Lİte alacaksanızda 500 TL üstü verilmez.

Hiç bir şey bilmeyenlerin lafına inanır. Gider bu dslr-like lara 1000-1500 TL para bayılır. Sonuçta para sizin paranız kazıklanacak olanda sizlersiniz.

• karşılaştırma resimlerini yayınlayan jiddi arkadaşımıza sözüm yok yanlış anlamasın, sanırım yabancı forumlardan aktardı bizlere yardımcı olmak için, ancak o yabancı forum sitelerinde canonla sony yi yer değiştirmedikleri ne malum. yani sonynin çektiği fotoğrafı canon, canon'un çektiği fotoğrafı sony olarak lanse etmedikleri ne malum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dimsag

quote:

oooooo dünyadaki en zor şey hiç bir şey bilmediği halde bildiğini zanneden kişilere laf anlatmak.

HX300 24-1200mm aralığında çekim sağlarım diyor. Bırak 1200mm 250mm nin üstüne çıktığı an keskinlik gider iso patlamaya. Bunun nedenlerinden biri üzerinde küçük sensör bulunması. İkinci bir nedende optik çarpanlı olması. Buna lenslerde karşılığı optik zoomdur. DSLR de en fazla 10x zoomlu lens vardır. Onuda bilinçli bir kullanıcı almaz zaten. Optik zoom artıkça görüntüde keskinlik azalır resmin kalitesi düşer. Bu yüzden 5x zoomun üstüne çıkmayız. Bende iki tane lens var. 28-70mm optik çarpanı 2,5x diğeride 70-300mm 4,28x dir. 5x optik zoomun üstüne çıkmıyorum. En iyi prime lens dediğimiz zoom yapmayan, sabit odak uzakligina sahip lenslerdir. 35mm,50mm,80mm,100mm,500mm gibi lenslerdir genelde en keskin fotograflari bu tur lenslerde çekilir. 50x optik bir zoomda o kadar küçük bir sensörden verim alamazsın. 250mm üstünde resim koymuyorlar dememin nedenide budur. 24*10=240mm yapıyor ve keskinlik diye bir şey kalmıyor. Üstelik DSLR-lite'ın sensörü daha küçük olduğu için 10x de daha da kötü bir performans veriyor.

optik çarpan hesabı : ikinci lens değeri ile birinci lens değerini birbirine bölünce çıkar. 28-70mm lens 70/28=2,5 2,5x optik çarpan yapar.
    HX300 ilk lens 24 optik çarpan 50x
    24*50=1200mm

Bilinçli kullanıclar kompact makineyi bu yüzden 4x üstünde almıyor. Nedeni keskinlik yok oluyor diye. 20mp değerini kompact makine sensörüne yazdıramazsınız. Bliniçli kullanıcılar o yüzden 12mp üstünde kompact almıyorlar.

Kompact makineye 4x ve 12mp üzerindekilere para verilmez. Verilecek para da 300 TL civarındadır. DSLR-Lİte alacaksanızda 500 TL üstü verilmez.

Hiç bir şey bilmeyenlerin lafına inanır. Gider bu dslr-like lara 1000-1500 TL para bayılır. Sonuçta para sizin paranız kazıklanacak olanda sizlersiniz.

Vaybee bilen insan senmisin, ogren ozaman ukalalik yapma, ezberede konusma, 215 mm x makine krop faktörü 35 mm esdegeri 1200 mm eder, bi bok bilsen zaten bu makine 250 mm den yukari cekemez diyemezsin hani demisinya baska baslikta 250 mm yukarisi resim goremedim die goremessin zaten cahil exifte lens uzerindeki mm degeri yazar en uzak degerde 215 mm dir, bazi programlar ile exifden direk 35 mm esdegeride gorebilirsin, oyle kopyala yapistir yaparak millete sende olmayan akli verme

• Ben de yakın zamanda bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum.Şimdiye kadar hiç DSLR makinem olmadı.Altı yıldır kullandığım manuel ayarlara sahip kompakt makinem artık beni tatmin etmekten çok uzakta.Bir süredir DSLR almayı planlıyorum.Almışken en yenisi olsun diyerekten Canon 700D yi beklemekteyim.Aslında aklım 650D ye de gitmiyor değil.

Bu esnada aslında pek düşünmediğim bir segment olan like ailesinden SONY HX300 çıktı karşımıza.Yüksek zoom ve 50p video özelliği cazip,baştan çıkarıcı.Güzel bir teknolojik oyuncak.Bu sınıf bir makineyi DSLR ile karşılaştırmak doğru değil kesinlikle katılıyorum.

Teknoloji öyle bir noktada ki artık zaten bütün makinelerin çektiği bütün fotoğraflar çok güzel.Ona bakarsak cep telefonları bile harika çekiyor artık.Ama işin diğer ucuna bakarsak gerçekten,güzel ve kaliteli fotoğraflar isteniyorsa,kaliteli optik unsurlar,lensler,sensorlerin gerekliliği karşımıza dikiliveriyor.

Binlerce fotoğraf inceliyorum.İnsanı heyecanlandıran,usta ellerden çekildiği belli olan o harika kadrajlar hep bir DSLR ürünü olarak karşıma çıkıyor.Ne kadar güçlü olursa olsun,en son teknoloji olsun,teknoloji harikası olsun hiç bir like ya da kompakt makine fotoğrafı bir DSLR havası veremiyor.O renkler,keskinlikler,dokular DSLR'de bambaşka farklı bir havada.

HX300'ün 50x zoomu gerçekten baştan çıkarıcı.Gerektiği zaman o kadar işe yarayan bir şey ki.Durumu yakalamak için,anı yakalamak için faydası tartışılmaz.Burada istenen, mesafe kaygısı olmaksızın ve fotoğraf kalitesi beklentisi olmaksızın anı yakalayabilmek.Ki turistik gezilerde bu özellik müthiş faydalı bir şey.

Bu makineler için çok pahalı diyoruz.500 liradan fazla verilmez diyoruz,1500 liraya bu makineleri almak kazık yemektir diyoruz,falan...Haklısınız.Doğru.Bence de bu fiyatları haketmiyorlar.Ama ne yaparsınız ki piyasa bu.Bu teknolojiyi kullanacaksan bu parayı bayılacaksın diyor adamlar.Ya da bekleyeceksin bir yıl sonra alacaksın.O zaman fiyatı düşecek.bu kez de 70x zoomlu modeller çıkacak.Hoop aklımız buna kayacak.Bu işin sonu da yok.teknoloji pahalı bir merak.Maalesef bunun çaresi yok.

• Ağzı olan konuşuyor!

Bende ikiside var! İkiside masamın yanında.
    Hatta 35mm eşdeğeri 1748mm olan Panasonic V510 da var. Hadi o video kamera diye ondan bahsetmiyorum.

Canon SX50, görüntü kalitesi olarak Sony HX300'den daha iyi!
  • Aklıma geldi, Video konusuna gelince de:

Sony HX300 tripotun üzerinde bile titreme yapıyor neredeyse. Yani daldaki bir kuş, hafif hafif kenara doğru kayarken onu videoya çekiyorsanız görüntü titremesinden dolayı gözünüz yorulur.
    Canon SX50, o konuda da Sony HX300'den daha iyi.

Yani özet:
    Fotoğraf kalitesinde de, video başarısında da Canon SX50 Sony HX300'den daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Ağzı olan konuşuyor!

ilk cümlen sana çok yakışmış, hakikaten ağzı olan konuşuyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merpol -- 29 Nisan 2013; 23:23:35 >
  • inadına sony diyorum ne de olsa canon dan daha başarılı.
  • Sen; "inadından" Sony de,

Ben; yanımda duran iki makineyle çektiğim fotoğrafları karşılaştırıp Canon diyeyim
  • Peki madem sony yi beğenmiyorsan fiyat belirle alalım,şayet gerçekten elinde varsa.Tık peşin para hazır.
  • Bak, işim gereği bana zoom lazım.
    Canon SX50 piyasaya çıkınca hemen aldım, ama 24p video çektiği için içime sinmedi.
    Sonra Sony HX300 çıkınca onu da aldım 50p video çektiği için.
    Hatta alırken Sony Yetkili satıcısına da dedim Canon içime sinmedi diye.
    Ama ikiside otomatik modda, aynı şartlarda, aynı tripodla, aynıyı konuyu çekince Canon'un daha keskin olduğu anlaşılıyor.
    Videoda ise, zaten Sony'nin keskinliği olmadığı dibi felaket de titreme yapıyor.
    Sony'i aldığım bayiye bugün iade ettim.
    Gerçi alıp alamayacakları tam sonucu yarın bildirecekler.
    Ama iade etmeden önce Panasonic V510 ile çektiğim fotoğrafları.
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

12 MP'lik Canon'u aldıktan sonra Sony'nin 20 MP olduğunu duyunca tamam işte deyip aldım.
    Ama deneme çekimlerindeki iki fotoğrafıda tam boyutta izlerken Sony'nin aşırı bulanık olduğunu gördüm.
    Benim için hiç fark etmez.
    İstediğinizi alın, bende Nikon'da var, Panasonic'de, Sony'de, Canon'da.
    Hatta Sony'e daha sempati duyarım Canon'dan, Hatta Sony'nin tasarımıda daha güzel.
    Ama çekimi berbat.
    Aynı şartlar için video karşılaştırmasıda çektim bir sürü.
    Bir ara youtuba'a koyacağım bu 3 aşırı zumlu makinenin videolarını.
    https://store.donanimhaber.com/d5/71/14/d57114e7fb6383d367fd9c57412ab191.JPG

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.