Şimdi Ara

Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
27.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş "ağzı olan konuşuyor" sözüne biraz kızdığım için "inadına sony" dedim sana tepki olsun diye, tabiiki "sony babamızın oğlu değil" hangi ürünün daha iyi olduğunu anlarsak bizlerde o ürünü almak isteriz yani tek bir markaya hayranlığım yok, "MESELA TV KONUSUNDA ESKİDEN SONY 1 NUMARAYDI AMA ŞİMDİ SAMSUNG 1 NUMARA" tepkim işe yaramış olacak ki en azından bizi bilgilendirmiş oldun. Yeni inceleme ve araştırmalarını paylaşırsan seviniriz. Zaten forum siteleri ürün seçmede gerçekten çok şeyi değiştiriyor, bu küçük polemik için kusura bakma, olurmu kardeş. Konuyla ilgili yeni incelemelerin takibinde olacağım.Bilgiler için teşekkürler.

Şimdi bu Sony ve Canon, ikiside 215mm'lik aynı lensi kullanıyorlar. İkisininde sensörü 1 / 2.3 inç. Sensör o kadar küçük ki, 35mm eşdeğeri için 5.6 çarpanı var. 215mm 5.6 çarpanla 1200 mm'ye ulaşıyor.
    Megapiksel olayı tamamen firma tercihi. Başka bir firma aynı sistemi kullanıp yazılımla der ki 30 megapiksel.
    Yani kadın çorabı gibi, mp arttıkça keskinlik bozuluyor.

Peki diyeceksiniz ki madem aynı sistem var Canon neden daha iyi?

Normalde Canon yazıcı tarayıcı firmasıdır fotokopi falan. Ama bu makinedeki Sony'den artısı, dijital olarak keskinliği düzeltiyor. Profesyonelde işe yaramaz ama amatör kullanımda daha net hissi uyandırıyor.
    Videoda da öyle. Sony ve Canon ikiside optikal titreşim önleme yapıyor ama Canon ilave olarak dijital olarak da işliyor görüntüyü.
    Canon bu dijital işlerle uğraşınca işlemci yetmiyor ve saniyede 24p çekim yapıyor. Sony'de 50p ile devam ediyor yoluna.

Ama tasrım olarak, Sony daha iyi kabul edelim. Birde Sony'nin şöyle bir artısı var, lensin etrafındaki halkayla zum yapılabiliyor ama aslında komut dışardan verilip bu da içerden motorla oluyor Canon gibi.
    Sony'nin diğer bir artısı da AF/MF tuşunu lensin kenarına koymuş. Canonda menüden bulmak çok zor.

Ama Canon daha net, bunu açık söylüyorum. 1 veya 2 güne kurgulayacağım ikisinin karşılaştırma videosunu.

• Karadeniz Otoyolu
    ikiside elinde güzel bir karşılaştırma yapıp sitede paylaşım yaparsan cok güzel olur fotograf olarak güzel degil deniliyordu ama videoda cok begeniliyordu sizin yorumlarınız daha bir farklı oldu videoda da gercekden canon iyi ise sony e gönül vermenin bir anlamı kalmıyacak bir ara ben bu iki arasında cok gidip geldim ama galiba suan nex f3 alacam
    ama videoda sony hx300 hep aklımda idi sidedeki incelemede de videosunu cok begenmişlerdi gercekden dediginiz gibiyse aklımdan tamamen cıkarmak istiyorum

Orijinalden alıntı:

Deme ya.
    Yani Sony oturmuş bi makine yapmış, bunu Dünya pazarına sunuyo. MArka değeri, diğer rakiplerle mücadele, pazar payı falan unutmuş şöyle mi yapmışlar.

Sony fabrikasındaki üretim sorumlusu: Abi, yeni modeli 1.200 mm yapalım mı?

Müdür: Ama 1.200 mm teknolojimiz yok. O teknolojiye sahip değil. DSLR de sınır neyse o Bak maksimum 300mm. 1.200 mmde resim çamur olur bi halta benzemez.
    İşçi: Olsun abi yapalım kim anlayacak. Zaten kimse 1.200 de resim veya video çekmez.

Müdür: 1.200 de resim çekmek isterlerse. Fotoğraflar bi halta yaramadığı ortaya çıkmaz mı?
    İşçi: Yok efendim, kimse anlamaz. Anlasa anlasa bir tek Türkiye de ki DSLR kullanıcıları anlar. Dünyayı kandırırız ama bi onlar kanmaz.

Müdür: Peki yapalım.
    İçi: Efendim, İyi peki kaç megapiksel diyelim makineye. 20 diyelim mi?

Müdür: Ama 20mp değil 16 mp den sonra resim üretecek işlemci ve sensörde yok. Sınır 16mp. Bak Türk DSLR ciler anlamasın.
    İşçi: Yok efendim anlamazlar. Anlasalar bile biz satışlarımızı çoktan yapmış oluruz.

Müdür: İyi yapalım anasını satayım.

Herhalde böyle olduğunu zannediyorlar

Size bu Sony HX300V'yi fotoğrafçılıktan anlamayanların kullandığını ve önerdiklerini kanıtlayan bazı belgeler sunacağım !..
    -
    Şu siteye girin :http://www.bhphotovideo.com/c/product/926281-REG/sony_dsc_hx300_b_cyber_shot_dsc_hx300_digital_camera.html
    Sayfadaki makinanın fotoğrafının hemen altındaki "Customer Reviews" başlığına tıklayın. Orada hemen göreceğiniz en baştaki ortalama puan kullanıcılarının verdiği puanlar. Göreceğiniz üzere toplamda ortalama puanı 5 üzerinden 3.5 , peki bu kullanıcılar ne demiş biraz dikkatli bakalım !..
    -
    İlk yorum "Dick"ten gelmiş 5 üzerinden 5'i çakmış ! Ne şanslıyız ki 2'de fotoğraf paylaşmış !
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

Bu kadar ufak boyuta rağmen (1024x640 = 655.000 pixel - 1 megapixel değil) bu fotoğraflar iyi mi sizce ? Hımmm, ne oldu şimdi bu kişinin durumu ve yorumu ? Açıkca adam ya iyi fotoğraf görmemiş yada hiçbir şey bilmiyor. Öyle değil mi ?
    -
    Devam edelim...
    İkinci yorum "THE CURMUDGEON" isimli kişiden gelmiş. Adam da 5 yıldızı çakmış ve "Yes, I would recommend this to a friend" arkadaşlara öneriyorum bu makinayı diyor. Ne şanslıyız ki bu arkadaş da bir fotoğrafını paylaşmış... Bakın

Şimdi siz bu adama "Yuh ! Bu fotoğrafı bize gösterip bu makinayı alın öneriyorum demeye utanmadın mı be adam" demez misiniz ?! :)
    -
    Gidiyoruz aşağıdaki yorumlara. Birisi 2 kuş fotoğrafı paylaşmış ! Aisse isimli kişi. Ne ilginçtir ki bu adam bu makinaya 5 üzerinden 2 yıldız vermiş !!! Dur bakalım çektiği fotoğraflar neye benziyor ?

E abi şahane ! Daha ne istiyorsun demez misin bu adama da ? :) Haa durun bir hele, bu adamın işi bildiği işte buradan belli. Adamın koyduğu fotoğraf 1024x640 pixel = 655.000 pixel, yani 1 megapixel değil ! Demek ki bu adam bu makinanın çektiği fotoğrafları kendi bilgisayarında 3-5-15 megapixel olarak gördüğü için gerçeği bildiği için şu bize gösterdiği 655.000 pixellik (megapixel değil dikkat edin) şahane fotoğrafa rağmen önermiyor ve 2 yıldız veriyor makinaya.
    -
    En altta "sonjib" isimli kişinin yorumuna bakalım. Adam 5 üzerinden 1 yıldız vermiş !!! Eğlenceli bir oyuncak demiş 1200mm zum" u için. "Fakat 500 $ komple israf" demiş !.. Ne ise, makinayı geri gönderdim demiş... Bu da abartı gibi değil mi ? Bu kişi de bir fotoğraf paylaşmış.

Şimdi diyebilirsiniz ki bu kişilerin fotoğraftan-fotoğrafçılıktan anlayıp anlamadıklarını nerden çıkarıp söylüyorsun !? Bu delillere rağmen diyen çıkabilir. Bu çıkarımı kişilerin çektiği fotoğraflara karşılık makinaya verdiği puanlardan daha başka ne olabilir ki bunun delili ?

Ayrıca delillerim bir güzel detay daha içeriyor. Kaynak gösterdiğim sitedeki kullanıcı yorumlarının tarihine de dikkat edecek olursanız Mart 2013 sonu ve Nisal 2013'ün 3-4-9'uncu günlerine ait yorumlardır. Bu DH forumdaki başlığın açılış tarihi ve bu durumu anlayan Türk kullanıcılar ise olayı 13-15 Nisan tarihlerinde anlamışlar. Yani yabancılar bizden çok az da olsa daha önce anlamışların da belgesini içeriyor kaynağım !

Demek ki ırkçılık(meşhur ya bugünlerde) yapıp da bir tek Türk d-slr'cılar anlamasınmış gibi bir şey demenin hiçbir manası da kalmamış oluyor bu bilgiler ışığında. Elin bilmem nerelisi de benzer bakış açısına sahip olabiliyormuş. Üstelik ne kadar da güzel kanıtlamışlar kimin neden ve nasıl bu makinaya iyi dediğini, herkes kendi dediğini koydukları fotoğraflar ile kendisi kanıtlamış. Daha da mı laf üreteceksiniz ? Bunlar belge, bunlar delil, bunlar fotoğraf .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Mayıs 2013; 2:26:21 >

• Arkadaşlar birkaç mesaj yukarıda bahsettiğim o karşılaştırma videosunu yükledim:

http://www.youtube.com/watch?v=uQv7xbXtlNg
    Mesele aynı fiyata daha kaliteli fotoğraf çeken makinelerin olması. Bu kadar basit. Daha üzerine tartışmaya gerek yok. 1300TL'ye envai çeşit DSLR ya da aynasız makine var piyasada, sıfır ya da temiz ikinci el. tartışmalar bunun üzerine döndü. Bak "aynı paraya" ve hatta "daha ucuza" diyorum binlerce liradan bahsetmiyorum.
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • SONY DSC HX300 ve CANON SX50 HS Mercimek sensörüne rağmen kesinlikle bir DSLR makinenin yerini tutamasada CANON SX 50 HS DSLR kalitesini aratmayacak keskinlikte net fotoğraflar verebiliyor.DSLR nin olmassa olmazlarından RAW çekimi yapıp TTL Harici Flash takılabiliyor.

Aşağıdaki linkte verdiğim yüksek çözünürlüklü fotoların hepsi SX50HS ile çekilmiştir. İnceleyin Karar verin.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151523297324162.1073741825.585354161&type=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 10 Mayıs 2013; 15:35:57 >

• Saçmalamak zevklidir işte böyle. Her türlü görselin "görüntü kalitesi" ölçülebilir şekilde vardır. Yine her türlü görselin "sanatsal içeriği" de ölçülebilir şekilde vardır. Bir görselin görüntü kalitesi ile sanatsal içeriğini karşı karşıya getirmek ayrı iki durumu kıyaslamaya çalışmak gibidir. Dünya çapında bildiğim kadarı ile yaklaşık 30 küsür tane "dijital fotoğraf makinası inceleme" (dikkatinizi çekerim "fotoğraf inceleme" değil) sitesi mevcuttur. Bu sitelerden herhangi birisini bugüne kadar görmemiş olmanızı çok zor diye düşünüyorum. İşte buna rağmen yukarıdaki yorumu yapmanız sizin cehaletinizin tarafınızdan kanıtlanması olmuştur. Filmli makinelerin olduğu dönemde de mevcut makinelerin iyisi-kötüsü vardı. O zamanki şartlar başka detaylara göre ölçüm ve kıyaslanma yapılmasına sebep oluyordu. Günümüzde ise değişen koşullar nedeni ile fotoğraf makinalarının iyisi-kötüsü kolaylıkla bulabileceğiniz inceleme sitelerindeki gibi yapılıyor. Sizin gösterdiğiniz örnek fotoğraflar bir makinanın veya dönemi içerisindeki şartlar içerisinde ve o şartlar gereği, lensinin, filminin, banyosunun, baskısının test edilip sonucunu ölçüp bizim konuştuğumuz alanda örnek olabilecek fotoğraflar değil. Netice de işte tam burada. Siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Bizim ne dediğimizi anlayamıyorsunuz. Bir başka kanıt daha size. Her yıl TIPA fotoğraf makinalarına ödül verir ! Sizin dediğinize göre bu yaptıkları saçmalıktan öte bir şey olamaz. Öyle ya fotoğrafa değil makinaya ödül veriyorlar ! Peki bunu nasıl yapıyorlar ? O makina ile çekilmiş içerdiği anlamın ve sanatsal olarak değerine bakarak mı yapıyorlar !? Bilimsel olarak, fizik ve matematik kanunlarıyla ölçülüp bilgi olarak insanların önüne sunulan veriler karşısında bilim ile hiç alakası olmayan sanatsal içerikli 2 örnek fotoğraf koyup da "siz ne diyorsunuz" dediğinizde sizin dediğiniz şey ensade ve normal ifade şekli ile "saçmalık"tır.
    -
    Yani sizin örneklerini koyarak söylediğiniz şey bizim söylediğimiz şeye cevap asla olamaz. Çünki aynı şeyden bahsetmiyorsunuz. Bunun ayrımını yapabilecek düzeye gelin bir hele siz... ondan sonra hangi konuda ne nasıl konuşulur yapabiliyor musunuz onu da görürüz. Öyle "ney", "zurna" çalmaya benzemez bu konular. Bilmiyorsanız bilmediğiniz konuda insanlara kasten yanlış bilgiler vermeyeceksiniz. Sırf kendinizi tatmin etmek için yada birilerini-bir yerleri memnun etmek için bu saçmalığı yaparım diyorsanız da cevabınızı bulursunuz.
    -
    Hobi amaçlı fotoğraf çeken herkesin ödül almasını beklemek, sergi açmasını beklemek !.. Müthiş bir dehanın ürünleri bunlar. Oysa diğer yandan daha dün yeni makina alıp "Şu kadara şunu aldım 5 yıllık bilmem ne daha iyi çekiyor" diye başlık açan insanlar var iken sizin dedikleriniz eğlenceli bile değil ! Her yıl internet üzerinden bir çok ciddi fotoğraf yarışması yapılıyor. Dünya çapında insanlar buralara dijital ortamda fotoğraflarını yollayıp katılıyor ve ödüller kazanıyorlar. Size göre bu basılmamış ödüllü fotoğraflar çöp yani ! Peh peh peh !.. Neler oluyor hayatta...
    -
    Mesajın her yeri hazımsızlıkları sebebi ile hakaretlerle dolu. İmzaya ekipman yazmak "görmemişlik" imiş ! Yazık... insan cahil oldu mu işte bu kadar rezil edebiliyor kendisini. Orada amaç bu ekipmanlardan birisini almak isteyen var ise bana sorabilir, aynı ekipmanı olan var ise birbirimiz ile bilgi alış-verişi yapabiliriz !!! Gibi sebeplerledir. Hatta o sebepledir ki imzasına kullandığı PC'nin donanımsal özelliklerini de yazarlar ki misal o anakarttan almak isteyen veya olup da bir sorun yaşayan var ise gelir size sorar ! Hiç mi yaşamadınız ?! Bir insan bu kadar mı olmamış olabilir !..
    -
    Bir laf daha var. Gelip de söylenebilir diye şimdiden söyleyeyim. Der ki bu popülistler, tribünlere oynayanlar "Fotoğrafı makina çekmez , insan çeker". E haydi bakalım ver elindeki makinayı bana, çek bir fotoğraf makinasız ! İşte bu kadar mantık dışı bir lafı sırf laf ebeliği olsun diye, sırf birilerine(belki birbirlerine) yaranmak için söylerler. Ayrıca, insanlarla konuşmayı bilmiyorsanız onu da öğrenmeye çalışın. Sizin istediğiniz gibi konuşmayan herkese "delirmiş" diyerek hakaret etmeyi denediğinizde bu ancak sizin ne derecede öyle olduğunuzun kanıtı olur. Farkında bile olabilecek halde olmadığınız zaten tüm mesajınızdan da belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Mayıs 2013; 16:46:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Saçmalamak zevklidir işte böyle. Her türlü görselin "görüntü kalitesi" ölçülebilir şekilde vardır. Yine her türlü görselin "sanatsal içeriği" de ölçülebilir şekilde vardır. Bir görselin görüntü kalitesi ile sanatsal içeriğini karşı karşıya getirmek ayrı iki durumu kıyaslamaya çalışmak gibidir. Dünya çapında bildiğim kadarı ile yaklaşık 30 küsür tane "dijital fotoğraf makinası inceleme" (dikkatinizi çekerim "fotoğraf inceleme" değil) sitesi mevcuttur. Bu sitelerden herhangi birisini bugüne kadar görmemiş olmanızı çok zor diye düşünüyorum. İşte buna rağmen yukarıdaki yorumu yapmanız sizin cehaletinizin tarafınızdan kanıtlanması olmuştur. Filmli makinelerin olduğu dönemde de mevcut makinelerin iyisi-kötüsü vardı. O zamanki şartlar başka detaylara göre ölçüm ve kıyaslanma yapılmasına sebep oluyordu. Günümüzde ise değişen koşullar nedeni ile fotoğraf makinalarının iyisi-kötüsü kolaylıkla bulabileceğiniz inceleme sitelerindeki gibi yapılıyor. Sizin gösterdiğiniz örnek fotoğraflar bir makinanın veya dönemi içerisindeki şartlar içerisinde ve o şartlar gereği, lensinin, filminin, banyosunun, baskısının test edilip sonucunu ölçüp bizim konuştuğumuz alanda örnek olabilecek fotoğraflar değil. Netice de işte tam burada. Siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Bizim ne dediğimizi anlayamıyorsunuz. Bir başka kanıt daha size. Her yıl TIPA fotoğraf makinalarına ödül verir ! Sizin dediğinize göre bu yaptıkları saçmalıktan öte bir şey olamaz. Öyle ya fotoğrafa değil makinaya ödül veriyorlar ! Peki bunu nasıl yapıyorlar ? O makina ile çekilmiş içerdiği anlamın ve sanatsal olarak değerine bakarak mı yapıyorlar !? Bilimsel olarak, fizik ve matematik kanunlarıyla ölçülüp bilgi olarak insanların önüne sunulan veriler karşısında bilim ile hiç alakası olmayan sanatsal içerikli 2 örnek fotoğraf koyup da "siz ne diyorsunuz" dediğinizde sizin dediğiniz şey ensade ve normal ifade şekli ile "saçmalık"tır.
    -
    Yani sizin örneklerini koyarak söylediğiniz şey bizim söylediğimiz şeye cevap asla olamaz. Çünki aynı şeyden bahsetmiyorsunuz. Bunun ayrımını yapabilecek düzeye gelin bir hele siz... ondan sonra hangi konuda ne nasıl konuşulur yapabiliyor musunuz onu da görürüz. Öyle "ney", "zurna" çalmaya benzemez bu konular. Bilmiyorsanız bilmediğiniz konuda insanlara kasten yanlış bilgiler vermeyeceksiniz. Sırf kendinizi tatmin etmek için yada birilerini-bir yerleri memnun etmek için bu saçmalığı yaparım diyorsanız da cevabınızı bulursunuz.
    -
    Hobi amaçlı fotoğraf çeken herkesin ödül almasını beklemek, sergi açmasını beklemek !.. Müthiş bir dehanın ürünleri bunlar. Oysa diğer yandan daha dün yeni makina alıp "Şu kadara şunu aldım 5 yıllık bilmem ne daha iyi çekiyor" diye başlık açan insanlar var iken sizin dedikleriniz eğlenceli bile değil ! Her yıl internet üzerinden bir çok ciddi fotoğraf yarışması yapılıyor. Dünya çapında insanlar buralara dijital ortamda fotoğraflarını yollayıp katılıyor ve ödüller kazanıyorlar. Size göre bu basılmamış ödüllü fotoğraflar çöp yani ! Peh peh peh !.. Neler oluyor hayatta...
    -
    Mesajın her yeri hazımsızlıkları sebebi ile hakaretlerle dolu. İmzaya ekipman yazmak "görmemişlik" imiş ! Yazık... insan cahil oldu mu işte bu kadar rezil edebiliyor kendisini. Orada amaç bu ekipmanlardan birisini almak isteyen var ise bana sorabilir, aynı ekipmanı olan var ise birbirimiz ile bilgi alış-verişi yapabiliriz !!! Gibi sebeplerledir. Hatta o sebepledir ki imzasına kullandığı PC'nin donanımsal özelliklerini de yazarlar ki misal o anakarttan almak isteyen veya olup da bir sorun yaşayan var ise gelir size sorar ! Hiç mi yaşamadınız ?! Bir insan bu kadar mı olmamış olabilir !..
    -
    Bir laf daha var. Gelip de söylenebilir diye şimdiden söyleyeyim. Der ki bu popülistler, tribünlere oynayanlar "Fotoğrafı makina çekmez , insan çeker". E haydi bakalım ver elindeki makinayı bana, çek bir fotoğraf makinasız ! İşte bu kadar mantık dışı bir lafı sırf laf ebeliği olsun diye, sırf birilerine(belki birbirlerine) yaranmak için söylerler. Ayrıca, insanlarla konuşmayı bilmiyorsanız onu da öğrenmeye çalışın. Sizin istediğiniz gibi konuşmayan herkese "delirmiş" diyerek hakaret etmeyi denediğinizde bu ancak sizin ne derecede öyle olduğunuzun kanıtı olur. Farkında bile olabilecek halde olmadığınız zaten tüm mesajınızdan da belli.

Bu Uzun ve açıklayıcı yorum benim yaptığım değerlendirme içinmi yapıldı ???
    Hemen mesajımın altında olunca üstüme alındım nedense :)

• Konuyu açan arkadaşım.. bak ustalar seni güzel yönlendirmiş..
    tabiki fotoğrafı insan çeker..yeri gelir çok kötü pozlanmış teknik olarak yetersiz bir fotoğraf çok özel bir anı yakaladığı için paha biçilmez olur.. ama bunlar hep istisnalar kaideyi bozmaza gelir dayanır..

Kaliteli imaj için birinci unsur sensördür.. artık film kullanmadığımıza göre fotoğrafımız orada oluşacak değil mi?

bu sensör denen illetin ölçüleri büyüdükçe alacağın netice daha tatminkar olur..

MP ve ZOOM üreticilerin yeni başlayanları avlamak için kullandıkları basit satış taktikleridir.
    bu iki parametre çok önemlidir diyenler

CANON G1X 14MP 4X zoom ile 650 USD
    CANON G15 12MP 5X zoom ile 450 USD ye satılırken
    SONY HX300 ünen az1000 USD ye satılması gerekirdi sonucu çıkarmalılar

Oysa HX300 de 20MP ve tam 50X zoom a rağmen 450 USD (son tartışmadan bu yana fiyatı 50usd düşmüş) Satılıyor

Neden?

1. gövde de 1,5" sensör,
    2. gövde de 1/1,7" sensör
    ve HX300 de 1/2,3" sensör var da ondan

sadece sensör farkı ile compact gövdelerde fiyatların nasıl değiştiğini gördükten sonra "sensör de neymiş" demenin bir anlamı kalmıyor.
    Sony, HX300 ü uzay gemisi gibi dizayn da etse içine pancar motor kullanmış kısacası..

burada kimse Compact makineleri aşağılamıyor.. çoğumuzda kullanıyoruz bir şekilde.. ama bu 50x falan satış numaralarına kanmayın..
    Compact makineye o kadar para gerçekten vermeye değmez.. 300-500 TL ye hemen hemen aynı işi yapacak 1/2,3" sensörlü üstelik adı gibi Compact makineler var..
    sormuş olduğun gövdeler boyut olarak neredeyse DSLR ayarında.. Fiyat olarak ta neredeyse giriş seviye DSLR ayarında.. O zaman bu parayı vermeden evvel düşünüp araştırmakta fayda var.

para senin karar senin tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ufocu

Hayır efendim. Sizin için değil. Zaten siz mesajımda geçtiği gibi bir şeyler söylemediniz. Burada ender rastlanan bir kişinin dedikleri var da ona istinaden . Hakaretler içeren mesajı silinmiş. Görmemişlikmiş imzasında ekipmanını yazanların yaptıkları ! Deliymiş fotoğraf makinalarının imaj kaliteleri hakkında konuşanlar, baskısı alınmayan fotoğraflar dijital çöpmüş falan, demiş de demiş saçma sapan şeyler. İsterseniz mesajını alıntılayarak tekrar görmenizi sağlayabilirim o ibretlik mesajını. Çünki kayıt ettim, yani mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Mayıs 2013; 18:39:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ufocu

Hayır efendim. Sizin için değil. Zaten siz mesajımda geçtiği gibi bir şeyler söylemediniz. Burada ender rastlanan bir kişinin dedikleri var da ona istinaden

Ender ve hatta cins kimseler her yerde her zaman zaten bol miktarda var. Kafanı takıp bu kadar uzun açıklama yapman onları aksine memnun eder. Onların seviyesine inmene gerek yok.

Atalarımız ne demiş ?

Ayağını sıcak tut başını serin.
    Herşeye aldırma düşünme derin.

Bırak kimin kim olduğunu herkes zaten iyi kötü biliyor.

• @Jiddi

Söyleyeceğimizi söylemişiz kazıklanmak isteyen alır kazıklanmak istemeyen almaz. Adam akıllı okumasını bilen insan konudaki mesajları okur ona göre karar verir. bu kadar üstünde durmaya gerek yok. Bende elimi ayağımı çektim küçük bir yazı yazıyorum. Sonra kararını kendi versin diyorum. İlla tecrübe edip alacam diyen aslın.

Bir Japon atasözü "Tecrübe, bir ahmakı bile akıllandır." diyor.

Ne yazık ki bizim ülkede tecrübe edince aklı başına ne kadar gelsede kendini kandırma eğilimi içine giriyor insan. Abi bak fotoğraf güzel çekiyor. Bu paraya değdi değil mi diye. 1500 TL o makineye para vermeseydin kazık yemişsin o görüntü için bu kadar para verilmez desen. Yedi cettine küfür etmiş gibi oluyorsun. Bozulur gider. Seninle küser. Sanki onu sen sattın ona. O makineyi sen önerdin ona. He mükemmel diyeceksin artık. Resmen kendini kandırmak için tastiklenmek istiyor. Acı ve gerçek bizim insanımız böyle. 7 yaşında Türkiye'ye geldim. Bir sürede yaz tatillerinde yurtdışına gidip geldim. Dışardaki insan ile buradaki insan davranışları düşünce yapısını rahatlıkla görülebiliyor. Avrupadaki, Japonyadaki insanlar bir cihaza, eşyaya markası nedeniyle para vermezler. Edeceği paradan fazlasını da vermezler. Nitekimde Almanyada o cihazlar mağazada 625TL gibi fiyattan satılırken Türkiyede 1500 TL den satılıyor. Burada alıyorlar ama orada ona o kadar para verecek insan bulamayacağı gibi 79 da Almanyada ekmeğe çok küçük gereksiz bir zam yapması nedeniyle halk ayaklandı. hükümet öğleye kalmadan zammı geri çekti. hükümeti neredeyse devirecek bir halk bilinçlenmesi var. saçma sapan bir şekilde bunun fiyatı 1500 TL diyeceksin almadıkları gibi o firma baya bir zor durumda kalır.

İsteyen alır istemeyen almaz. İlla tecrübe edecek var ise parasıyla basar parayı alır dener. ^^
    Aşık veyselin dediği gibi

Sofular haram demişler, bu aşkın şarabına
    Ben doldurur, ben içerim, günah benim kime ne

Para sizin kime ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 10 Mayıs 2013; 20:01:41 >

• Haklısınız. Fakat bir çoğumuza hakaret ediyordu mesajında. Ne imiş "bir de utanmadan imzasında çantasına kadar donanımını yazan görmemişler" mişiz . Ne imiş "bakıyormuş da herkes delirmiş" !.. Böyle rahat hakaretler edeceğe ben cevap veririm. Siz vermeyin. Mesele seviye meselesinin ötesinde. Ben mesajımda ne nedir, nedendir, fark nediri açıkladım zaten. Bu konuda düşünürken aynı hataya düşenler de düşüncelerinin yanlış olduğunu görürler diye. Bir şahsa özel bir cevap değil aslında yazdığım yorum. Nasıl ki yazan 1 kişiye etmemiş onca hakareti...
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • yıl olmuş 2013, babamın 2005te aldığı 5mp lik nikon coolpix 5200 ün sensörü sony compact lardan daha büyük. fotoğraf forumunda artık tartışması bıkkınlık veren pirinç sensörlü sony oyuncaklarının 20x yada 50x zoom dışında hiç bir artısı yok. ha bir de yalan yok aletler güzel video çekiyor. kişinin ihtiyacı zoom ve video ise her ne kadar ödenen parayı haketmeseler bile güzel aletler. (şu an 1000tl ve üstü olan hx300 vs makinaların bir üst model çıkar çıkmaz 600-700tl ye düşeceğini söyleyebilirim) kompakt makine ile kaliteli fotoğraf çekmek istiyorsanız sony rx100 bence daha iyi seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _undead_ -- 11 Mayıs 2013; 9:29:26 >

Size bu Sony HX300V'yi fotoğrafçılıktan anlamayanların kullandığını ve önerdiklerini kanıtlayan bazı belgeler sunacağım !..

burda bazı kimselere göre, mercimek sensörlü makinalara 1500 TL veren insanların ne enayiliği kalıyor ne de aptallığı. onlar hakaret değilmi?
    tabi işinize gelmeyince benim dediklerim hakaret oldu. olsun ben yine lafımın arkasındayım.

ayrıca
    "fotoğraftan anlamak" tan kastın ney?
    ya da fotoğraftan anlamak ne işe yarar? nerde üstünlük sağlar?
    sen fotoğraftan anlıyorsun da ne oluyor? kaç para kazandın fotoğraf çekmekten?
    bırakın insanlar hangi makinayı alacaksa alsın.

Orijinalden alıntı: enderking

quote:

burda bazı kimselere göre, mercimek sensörlü makinalara 1500 TL veren insanların ne enayiliği kalıyor ne de aptallığı. onlar hakaret değilmi?
    tabi işinize gelmeyince benim dediklerim hakaret oldu. olsun ben yine lafımın arkasındayım.

ayrıca
    "fotoğraftan anlamak" tan kastın ney?
    ya da fotoğraftan anlamak ne işe yarar? nerde üstünlük sağlar?
    sen fotoğraftan anlıyorsun da ne oluyor? kaç para kazandın fotoğraf çekmekten?
    bırakın insanlar hangi makinayı alacaksa alsın.

Ney değil "ZURNA"
    Kim tutuyor ? Siz bırakın da alsın insanlar istediği makinayı. Laf üreteceğine bilgi üret, bilgi paylaş, kaynak göster. Zekan yetmiyor ise, anlamıyorsan da kendini bu hallere sokma sürekli. Hani nerede bir tek bilgiyi çürütebilecek delilin var mı ? Koyabilmiş misin ortaya ? Yok, olamayacağı için de laf yapıyorsunuz işte, sırf laga luga !

-Haydi de ki benim koyduğum fotoğrafların kompozisyon değeri ödül almıştır.
    -TIPA fotoğraf makinalarının fiziksel yeterlilikleri, yapısı gibi özelliklerine göre yıllardır Dünyanın en iyi fotoğraf makinalarını seçer ! İnkar edebiliyor musunuz !
    -Onlarca inceleme sitesi stüdyo ortamında aynı şartlar altında her makina ile her iso'da fotoğraf çekip bu verileri size sunarken ne ölçüyor, ne görüyorsunuz ?
    -Ben fotoğraftan anladığımı iddia etmiyorum ! Ölye bir şey söylediğime dair kanıtınız var ise ben de görmekten memnun olurum. Ben bilgi kaynaklarından aldığım bilgileri paylaşıyorum. Siz bilgiyle dövüşmeye çalışan zavallı durumuna düştüğünüzü fark edebilecek halde bile değilsiniz !.. 1 tek bilgiyi kanıtla çürütemediğinizden hep aynı hareketi yapıyorsunuz "kişiye saldırmak". Bu harekettir işte zaten sizin yanlış olduğunuzun kendi tarafınızdan kanıtı.

• bakıyorum da ney değilmiş, zurnaymış. dslr ile dslr-like arasındaki farkı bidiğin gibi bu ikisinin arasındaki farkı da biliyormuşsun tebrik ederim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.