Şimdi Ara

Canon Powershot G12 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
574
Cevap
4
Favori
42.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*

Canon Powershot G12

o kadar uğraştın . bu muydu yani :)))

Foruma foto yüklemeyi denemek amaçlı bir kare..Yoksa yükleyeceğim fotoyla hepinizi şaşırtacam iddiasında değildim..Ama devamı gelecek..O zaman belki sizi memnun edebilirim..Zamansızlıktan cihazla haşır neşir olamıyorum..

• Transcend 8 GB Class 10 hafıza kartım geldi ve Class 2 kartın ardından G11 cihazım resmen hızını ikiye katladı! Performans isteyenlere Class 10 öneririm.

Orijinalden alıntı: byblue
    s.a arkadaşlar g12 de resim formatını nasıl ayarlayacağım bilen varmı acaba menude öyle birşeye rastlamadım. sadece jpeg olarak çekebiliyorum. fotoğrafçılık konusunda pek deneyimim yok. yardım edebilirmisiniz?

manuel modlarn herhangi birinde (p tv av m) cekim ekraninda funk. Set tusuna basin orada bulursunuz

Orijinalden alıntı: jiddi

Markası nedir kartın @soran2 ? Kartın fiyatı bence de gayet iyi.
    -
    Hızlı Cevap değil de "Cevapla" yazan butona basarsanız, bu mesaj yazdığınız alanın altında fotoğraf ekle butonunu görürsünüz. Fakat bunun çok kullanışlı olduğun düşünmüyorum. Daha iyisi flickr.com'dan üyelik açın, fotoğraflarınızı oraya yükleyin, paylaşmak istediğinizin linkini kopyalayıp mesaj yazdığınız alanın üst kısmındaki "image" butonunu kullanarak mesaj içinde resim/fotoğrafın görünür olmasını sağlamış olun bu şekilde de...

Tarif için sağol kardeş.
    Hafıza kartını aldım.Bugün elimde olacak,gelişmeleri yazarım."Team" markası öğrendiğim kadarıyla Tayvanın ünlü üreticilerinden.
    Aslında tercih sebebimde bu oldu.Ayrıca fiyatı gayet ucuz.Şu an 8gb class4 Toshiba kullanıyorum 3-4mb yazma hızı var.Class 10'da hız 20mb'ı buluyor.

http://www.hepsiburada.com/Liste/team-16-gb-class-10-ultra-yuksek-hizli-sdhc-hafiza-karti-tmsd16gc10/ProductDetails.aspx?productId=bd750514&categoryId=1100011

• Hayırlı olsun Class 10 tercihiniz bence de doğru olmuş, artık gayet alınabilir fiayattalar boşuna daha düşük hızlardakilere para vermemeli hele ki fotoğraf gibi anı yakalamak konusunda bize her şeyin hızlısının gerektiği bir durumda. Sizin elinizden de makinanın ve sizin neler yapabildiğinizi görmek isteriz elbet... Kolay gelsin...

Orijinalden alıntı: jiddi

Hayırlı olsun Class 10 tercihiniz bence de doğru olmuş, artık gayet alınabilir fiayattalar boşuna daha düşük hızlardakilere para vermemeli hele ki fotoğraf gibi anı yakalamak konusunda bize her şeyin hızlısının gerektiği bir durumda. Sizin elinizden de makinanın ve sizin neler yapabildiğinizi görmek isteriz elbet... Kolay gelsin...

Teşekkür ederim.Kart geldi.Hızlı gönderideydi tam 24 saatte elimde oldu.
    Henüz deneyemesemde görünüm+ambalaj gayet kaliteli duruyor.Okuma 20-yazma 18mb/s
    Teknoloji denen tek dişi kalmış canavar alıyor paralarımızı işte
    Onun busu bunun busu derken kazancımızı yatırıyoruz bu aletlere.

G12 alacak arkadaşlar.Cihaz cidden kaliteli ve iyi HD video çekiyor.Tek eksiği videoda optik zoom iptal,sadece dijital 4x yapıyor.Önemli değil diyorsanız hiç düşünmeyin.
    Fazla zoomun görüntü kalitesiyle ters orantılı olduğunu düşünürsek belki böylesi daha iyi.

• Bir alternatif olarak zoom videoya başlamadan yapılabilir ve ihtiyaç böyle karşılanabilir. Bir de videodaki renk değiştirme olaylarını daha yeni çözdüm

Orijinalden alıntı: arandur

Bir alternatif olarak zoom videoya başlamadan yapılabilir ve ihtiyaç böyle karşılanabilir. Bir de videodaki renk değiştirme olaylarını daha yeni çözdüm

Evet olabilir ama unutulmamalı ki nasıl başlarsan öyle devam edersin.Benim 2003 model A60'da aynı şekilde videoda zoom yapamıyor.
    Ben renk ayarlarına daha bakamadım.Menüde gördüm ama nasıl yapılıyor?
  • _____________________________
    "Parayı Bulunca Komünizm, Kocayı Bulunca Feminizm, Uçak Sallanınca Ateizm Biter."
  • arkadaşlar 2-3 ay önce aldığım g12'mi satıyorum detayları burda bulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_49178987/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49178987

Canon Powershot G12

Bu fotoğrafta neyi amaçladın neyi çekmeye karar verdinde bunu çektin?,çok güzel bir manzarayı bir güzel öldürmüşsün acele ve düşünmeden çekerek.

Bir kere elindeki kompkta olasa çok harika bir makine tam manuel ayarlara izin veren tartışılmaz yetenekli bir alet,birinci tavsiyem manuel kullanmayı alışkanlık yap.
    Gelelim fotoğrafa,gölcüğün yarısı nerede?,o tabela'ların ve otomobilin kadrajda işi ne?,biraz yüksek bir yere çıkpı çekseydin daha alımlı bakımlı olabilirdi

Kontrast eksik,keskinlik yok,bir küçük foto edit programıyla bunları halledebilirdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thin Lizzy

@soran2,biraz eleştireceğim son koyduğun fotoğrafla ilgili.

Bu fotoğrafta neyi amaçladın neyi çekmeye karar verdinde bunu çektin?,çok güzel bir manzarayı bir güzel öldürmüşsün acele ve düşünmeden çekerek.

Bir kere elindeki kompkta olasa çok harika bir makine tam manuel ayarlara izin veren tartışılmaz yetenekli bir alet,birinci tavsiyem manuel kullanmayı alışkanlık yap.
    Gelelim fotoğrafa,gölcüğün yarısı nerede?,o tabela'ların ve otomobilin kadrajda işi ne?,biraz yüksek bir yere çıkpı çekseydin daha alımlı bakımlı olabilirdi

Kontrast eksik,keskinlik yok,bir küçük foto edit programıyla bunları halledebilirdin.

Eleştirilerinizi dikkate alacağım.Teşekkürler.
    Makineyi daha yeni yeni tanıyorum.Bu arada foto edit programlarını hiç sevmem.
    Ben herşeyin orjinalini severim.Makinem ve ben neyi başarabiliyorsak onu yansıtmaktan yanayım.
    Hayatım boyunca da foto edit programı kullanmayı düşünmüyorum.

Eleştirilere her zaman açık olduğumu bilmenizi isterim.Eleştirilen insan kendini geliştirir.

• Dijital makinelerin olmadığı bir dönemde okul harçlıklarımı yıl boyu biriktirip bir zenith almıştım,kendi çapımızda bir şeyler çeker bastırır ve büyüklerimizden bilgi alırdık nasıl olmuş nasıl yapayım gibilerinden,ve o insanlar fotoğrafın tab aşamasından yani kırmızı ışıklı odada fotoğrafı basarken şöyle yapılsaymış daha iyi olurmuş böyle yapılsaymış daha iyi olurmuş diye yorum yaparlardı,düşünüyorum demekki pek az girebildiğimiz o kırmızı ışıklı odada fotoğraf basılırken müdahale edilebiliyormuş.

Sonraları fotoğrafın felsefesini konuşan adamlar dedilerki kırmızı ışıklı oda neyse foto edit programlarıda odur.

Bir yerde katılıyorum sana,ama doğallıkta bir yere kadar,fotoğrafa müdahale ederken orijinalliğini bozmamaya dikkat etmek lazım,ama dijital müdahale lazım.

Çalışmalarında başarılar dilerim,sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thin Lizzy

Dijital makinelerin olmadığı bir dönemde okul harçlıklarımı yıl boyu biriktirip bir zenith almıştım,kendi çapımızda bir şeyler çeker bastırır ve büyüklerimizden bilgi alırdık nasıl olmuş nasıl yapayım gibilerinden,ve o insanlar fotoğrafın tab aşamasından yani kırmızı ışıklı odada fotoğrafı basarken şöyle yapılsaymış daha iyi olurmuş böyle yapılsaymış daha iyi olurmuş diye yorum yaparlardı,düşünüyorum demekki pek az girebildiğimiz o kırmızı ışıklı odada fotoğraf basılırken müdahale edilebiliyormuş.

Sonraları fotoğrafın felsefesini konuşan adamlar dedilerki kırmızı ışıklı oda neyse foto edit programlarıda odur.

Bir yerde katılıyorum sana,ama doğallıkta bir yere kadar,fotoğrafa müdahale ederken orijinalliğini bozmamaya dikkat etmek lazım,ama dijital müdahale lazım.

Çalışmalarında başarılar dilerim,sevgiler.

Benimde İlk makinem 1986 model Kodak 24'lük kartuş filmli yassı makineydi.Çok severdim o zamanlar.
    2001 yılı kıbrıs gezimde Kartuşu girnede bulamayıp Lefkoşe'de zar zor bulmam sonucunda emekliye ayırdım.
    Nikon coolpix 775 aldım ve hiç memnun kalmadım,arızalandı.Sattım.
    Üçüncü makinem 2003 model Canon A60'tı ve inanılmaz memnun kalmamı sağlayan makinedir. Hala sapasağlam durur.
    Şu an iki makinem var.Canon A60 ve G12.
    Sizlere eski ve yeni makinemden çıkmış 1-2 fotoğrafı göstermek isterim.Hepsi otomatik modda çekildi.

Canon A60
    [simage][/simage]

Canon Powershot G12

Canon Powershot G12

Canon G12
    [simage][/simage]

Canon Powershot G12

Canon Powershot G12

Canon Powershot G12

Canon Powershot G12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 20 Mayıs 2011; 11:44:50 >

• canon A60 Bende de vardı bozuldu sonra Canon S3 aldım o da bozuldu, ve ben bıkmadan usanmadan gittim yine canon aldım (g12), inş. bu sefer sağlam çıkar... diğer iki makinamıda çok temiz kullandım ama ikiside lens arızası verdi, ve tamir icin cok tuzlu ücretler istediler.
    Yoksa s3 ü kullanirken hic yeni bir makina ihtiyaci duymuyordum. Bakalim G12 yi de uzun yıllar kullanmak istiyorum,
    işimi fazlasıyla görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

canon A60 Bende de vardı bozuldu sonra Canon S3 aldım o da bozuldu, ve ben bıkmadan usanmadan gittim yine canon aldım (g12), inş. bu sefer sağlam çıkar... diğer iki makinamıda çok temiz kullandım ama ikiside lens arızası verdi, ve tamir icin cok tuzlu ücretler istediler.
    Yoksa s3 ü kullanirken hic yeni bir makina ihtiyaci duymuyordum. Bakalim G12 yi de uzun yıllar kullanmak istiyorum,
    işimi fazlasıyla görüyor.

Bende G12'ye iyi başlamadım.Hotpiksel çıktı,servis halletti.Sanırım yeniden haritalandırmayla hallediyorlar.

Canon A60'ı 2003'te aldım.2007 gibi sensörü bozuldu.İnternetten biraz araştırdım.Amerika, Fabrikasyon arıza olduğunu kabul etmiş,garanti süresine bakılmaksızın ücretsiz tamir edileceğini ama sadece Amerka ve Kostarika'da bunun geçerli olduğu web sitelerinde yeralıyordu.
    Bende hemen Erkayaları aradım dedim böyle böyle,peki beyfendi gönderin sensörü değiştirelim dediler.Hatta kargoyu ödemeyin biz öderiz dediler.Şaka gibiydi.
    Bende haftasonu tam tatile çıkmak üzereydim Rica ettim,cuma günü makine elimdeydi.

İnternette Erkayalardan çok şikayet okudum ama beni çok memnun ettiler açıkçası.
    15 gün evvel G12'yi götürdüğümdede karşımda nazik insanlar buldum.Umarım böyle devam ederler.

• tavsiye üzerine canon g12 alıcağım.

nasıl bu alet üstadlar?

bir de ebaydan nasıl getirtiriz...500 dolar civarı fiyatı ‚hediye felan mı yazması lazım yollayan kişinin.nasıl bir katakulle yapmalıyız gümrükte takılmaması için

ayrıca lens almak şart mı:)

Alet çok iyi. En iyi kompakt fotoğraf makinesi, flaşı bile olmayan lx3 gibi cihazlarla kıyaslanmamalı bile.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.