|
|

|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 15 Mayıs 2020; 1:40:53 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 15 Mayıs 2020; 13:15:48 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 14 Haziran 2020; 16:16:41 > |
|
@gezgiin tesekkurler guzel paylasim icin. bugun sizin konunuzu tam karsilayan bir konuya rastladim. 7 aylik kullanim sonucunda hala memnun musunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenimo -- 19 Aralık 2020; 18:9:22 > |
|
@erenimo ben teşekkür ederim nezaketin için. iki kelime ile "kesinlikle memnunum", bugün bakınca gerçekten iyi fiyata almışım.
genel olarak tecrübelerimi paylaşayım. öncelikle öngörülerimin hepsi doğru çıktı yazıcıyı aldığımdan beri 100 sayfa bile yazdırmamışım ama çok kritik zamanlarda tık diye hemen işimi gördü. kartuşlu yazıcı alsaydım kesin kafalar kururdu. her hafta çıktı almak aklıma gelecek bir şey değil, çevreci de değil. mürekkepli yazıcı acil işlerde isyan sebebidir. ben kimlik, ehliyet, vb tüm ihtiyaç duyduğum şeyleri cloud üzerinde tutan birisiyim. sınav belgesi vs aklınıza ne gelirse... (bağlayacağım) yazıcının wifi bağlantılı olması gerçekten çok pratik. tüm cihazlara aynı anca bağlı olabiliyor. düğmeye basınca hızlı açılıyor ve artık bilgisayarı bile açmadan telefon ile yazdır kullanıyorum çoğunlukla. (bağladım) yazıcıyı açtıktan sonra uyku moduna geçmesi bir kaç saat sonra otomatik kapanması da çevreci. telefona canon uygulamayı da indirdim siyah beyaz renkli seçim de yaptırıyor. ister dubleks ister tek tarafa yazdırıyorsun. yazıcıya özel mail açmıştım, gmail sorun çıkardı onu hotmail ile değiştirdim outlook sorunsuz çalışıyor. iki adet maili favorilere kaydettim. (eşiminki ve benimki) tarama yaparken de direkt maile gönderiyorum oradan drive'a filan atıyorum. bilgisayara tarama yapmıyorum artık hiç. mailde dosyada tutuyorum. tarama özellikleri kesinlikle tatmin edici, isteyip de yapamadığım bir şey olmadı hiç. ekrana da alıştım ama sağ-sol oklarını (ekranı sağa sola götürme) çok saçma yapmışlar, güncelleme ile halledilebilecek bir şey ama güncelleme konusunun umurlarında olacağını zannetmiyorum. tek ve çift taraflı; renkli-siyah beyaz tarama; pdf, jpg vb format desteği. telefon üzerinden kullanılabilen kolaylıklar. ilk çözmek biraz uğraştırsa da kendinize göre özelleştirmeyi becerebilirseniz biraz da uğraşırsanız efsaneler yaparsınız. ayrıca bahsedeyim ekran özelleştirme olayı var çok dikkat çekici. şöyle düşünün en çok kullandığınız birkaç özelliği (çift yönlü pdf olarak renkli tarama mesela) ana ekrana ekleyip tek tıkla yapabilirsiniz. drive'a dropbox'a doğrudan yükleme imkanı var ama ben kullanmadım. kullanadabilirdim aslında. renkli çıktılar keyifli ama dediğim gibi mürekkep kalitesini bekleyen bekleme yapmasın :)) boyut konusunda da (kapladığı alan) cihaz evet büyük. ancak benzer cihazlara göre -yüksekliği hariç- abartıldığı kadar büyük değil bence. yaptığı iş kadar büyük olsa odaya sığmaz :-P; insanlara büyük gelme sebebi dolu bir şekli ve yükseliği olması. ANCAK VE ANCAK kesinlikle kompakt bir cihaz. yani orası yamuk burası yamuk değil; dolu bir küp gibi düşünün. kağıt haznesi benim için çok önemlidir. böyle bir cihaz alıp kağıdı dışardan dandik bir plastik içinde destekleyen modeller bundan küçük. ama onlar da çok kötü. kağıtlar hep toz oluyor ve ürün bütünlüğü yok. sakın ama sakın kağıt besleme ünitesi dışarda olan cihaz almayın. özellikle sormak istediğiniz tecrübelerim varsa sorularınızı burdan alabilirim. |
|
cevabiniz icin cok tesekkurler. ben de sizinle ayni dertten muzdaribim @gezgiiin . suan hala 15 senelik hp 1018 lazer yazicimi sorunsuz kullaniyorum. ne murekkebi kurudu, ne nozzle bozuldu. bu sure icerisinde sadece 1 kez toner aldim o da 2 sene once :) cok nadir cikti aliyorum, ancak almam gerektiginde sorunsuz calismasini istiyorum ayni sizin senaryo gibi. uni. 1.sinifta almistim ben hp laserjet 1018'i ve keske zamaninda renklisini alsaymisim diyorum. simdi 15 sene sonra cocuk oldu, okulu v.s basladi ve artik renkli ciktilara da ihtiyacim basladi. tarayici, mail v.s hic onemli degil benim icin. o yuzden sizinki kadar buyuk alete luzum yok benim senaryomda. hatta ne kadar ufak o kadar iyi. fotograf basmak gibi bi derdim de yok, https://fujibas.com/ hallediyor o isleri benim icin ve her zaman disarda fotograf bastirmak daha isime geliyor. (kagidi, kaliteli murekkebi v.s) bu kosullari dusununce 2 alternatif cikiyor karsima.
Canonlar arasinda ne fark var bilmiyorum, ama hepsi ayni toneri kullaniyor sanirim. Son olarak sormak istedigim, muadil toner ile mi ilerliyorsunuz siz 645CX modelinde ? Yukarida belirttigim modeller sanirim sizin cihazinizin yazdirma kismi ile ayni, bu durumda sizdeki senaryolarin tumu bende de gecerli olur mu? |
|
CRG-054 kodlu toneri kullanıyor yazıcım. kullandığı toner aynı ise yazıcı kısmı aynıdır. Orijinal tonerlisini aldım ben. dolum da olabildiğini öğrendim. Tam dolu muadil toner alanlarla irtibata da geçmiştim almadan çok memnun olduklarını ifade etmişlerdi. Yer sorununuz varsa bilemem ancak yeriniz müsaitse çok fonksiyonlu alın bence. tarama işlemlerinde metin tanıma özelliği de var CX645'in. yazıcının şekli küp gibi. en, boy, derinlik ikişer karış olarak hesaplayın. bu arada gidip görüp öyle almanızı tavsiye ederim yer sorunu olma ihtimaline karşı ben direk yönlendirmiş olmayayım zira cep boyutunda da değil. |
|
Yardımcı olur musunuz ofis için Alicaz sizce bahsettiğiniz Canon modelini almaya gerek var mi ? Aklimdaki model hp smarttank 615 ti, her ay çıktı alıyoruz fotoğraf ve baskı da dahil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
hızlı çıktı (çıktı alma süresi) sizin için önemli değilse ofis için orijinal tanklı mürekkepli yazıcı mantıklı olur. tankı doldurması ucuzdur, sürekli çıktı alma durumunu olacağı için kuruma sorunu da yaşamazsınız. buradaki önemli nokta tarayıcı konusudur. tarayıcı da arkalı ve önlü (çift yönlü tarama) ihtiyacını olacak mı? lazer yazıcılardaki özellik opsiyonları daha geniş ve daha kullanışlıdır ancak bunlara bilgisayardan çıktı alan kişilerin çok da ihtiyacı olmaz. bir de ürünün plastik kalitesi nasıl görmenizi tavsiye ederim, zira kesin-net konuşuyorum kartuşlu (veya tanklı) yazıcıların ekseriyetle plastiği düşük kalite olur. genel olarak söylediğiniz yazıcı bahsettiğim hususlar ışığında alınabilir görünüyor ama dediğim gibi yukarıdaki hususlar sizin için ne kadar önemli bunları da göz önünde tutmanızı tavsiye ederim. hayırlı olsun |
|
Yeni karşılaştığım bir sorunu ve çözümünü paylaşmak isterim sizinle. evimde 3 tip internet bağlantısı kullanıyorum. 2ghz; 5ghz ve ethernet kablosu... aynı ağ gibi görünsede kanal farklılıkları var. masaüstü pc önceden 2ghz bandına bağlı idi yazıcı da oraya bağlı olduğu için wifi üzerinden yazdırmada yazıdaki ip değişmeleri sorun olmuyordu. masaüstü pc için son dönemde arka odaya network kablosu çektiğim fakat yazıcı yine 2ghz wifi ile ağa bağlı olduğu için (usb kullanmıyorum) ip değişmeleri artık sorun olmaya başladı. (otomatik ip alması ve her kapanıp-açılışta farklı ip aldığı için) bunu yazıcı için sabit ip alma ile çözebilirsiniz. mesela (192.168.0.399) gibi uzak bir ip adresi tavsiye ederim çakışma olmaması için. faydalı olması temennilerimle |
|
Merhaba, Değerli paylaşımınız için öncelikle teşekkür ederim. Ben de ev kullanımı için 5 bin TL civarında çok fonksiyonlu bir yazıcı araştırıyorum. Paylaştığınız yazıcı tam aradığım ürün ama fiyatı 7250 TL civarı şu an. Çok pahalı açıkçası. CANON MF645CX ile Oki MC363DNW modelini karşılaştırıp bir değerlendirme yapabilirseniz sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 19 Ocak 2022; 18:18:16 > |
|