Şimdi Ara

Canon - Leica?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üst düzey amatör bir makine almak düşüncesindeyim.Kendi araştırmalarım sonucu 3 model tercih ettim.Aralarından birini en kısa zamanda almam gerekiyor.

Canon A650

Canon - Leica?

Leica D-Lux 3

Canon - Leica?

Canon S5

Canon - Leica?

Fotoğrafçı bir arkadaşım bana kodak modelleri önerdi.Bu modelleride dikkate alabilirsiniz.

z612
    z712
    z812

• leica yı kıyaslama dışında bırakın isterseniz. o makine günlük kullanım için pek uygun değil. fiyat olarak s5 ile yaklaşık aynı a650 den ise 2 kat daha pahalı.
    bunların haricinde bi kaç seçenek sunarsanız daha sağlıklı karar verebiliriz. vede makineyi hangi amaçlar için kullanacağınızıda yazarsanız iyi olur, çünkü en önemli kriterlersen birisi bu. vede bütçeniz...
  • canon g9 al kurtul
  • leicalar içimi gıdıklıyor,
  • kardeş ben dlüx-3 kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim.......diyerlerinin özelliklerini bilmiyorum ben benimkinden biraz bahsedeyim sen ona göre degerlendir.............

10mp ccd
    leica elmarit lens
    16/9 çekim formatı(video ,resim)
    raw formatlı resim çekebilme(ortalama 30mb lık resim çek)
    1280*720 15 fps,848*480 30fps mov video kayıt
    titreme önleyici
    1150mha uzun ömürlü batarya
    .........................sanırım bu sitedeki tek leica cıyım sen ikinci olursun
  • @ceyi35

Makineyi anı,hatıra vs için almak istiyorum.Ama bu zamanla profesyonel fotoğrafçığa doğru ilerlesin istiyorum.Kendi araştırmalarım sonucu bu ürünleri cazip buldum.Fiyat olarak 1200 ytl ye kadar verebilirim.Hem hatıra olarak hemde kalite ve netlik olarak beni yarı yolda bırakmayacak, üst düzey amatör bir makine istiyorum.Bu işi daha iyi öğrendiğimde profesyonel makine almak düşüncesindeyim.Bu modelleri seçmeminde bazı sebepleri var, şöyleki;

Canon a650 pixel oranı, çok fonksiyonlu lcd ekranı, iso değerleri ve panoramik çekim desteği bu modeli bende cazip kılıyor.

Leica d-lux 3 görüntü kalitesi(bizzat test ettim), çok sağlam bir yapısı olması, raw desteği, iso değerleri, 3 çeşit hızlı çekim modu olması, uzun ömürlü olması ve video çözünürlüğünün 1280x750 15fps olması.Ben 640x480 çözünürlükten fazla bir değer sunan fotoğraf makinesi görmedim.Olumsuz yönleri ise, hi-speed desteği ve türkçe menüsü yok.Fiyatıda diğer ürünlere göre gerçekten pahalı.

S5 hakkında fazla bişey bilmiyorum.Ama gerçekten çok övülüyor.En iyi seçenek s5 ise onu alırım.

Bu arada sizin verdiğiniz fiyatlar bildiğim piyasanın altında.Ben trabzonda yaşıyorum ve burda çok daha fazla fiyatlarla karşılaştım.Mesela, a650-900ytl, leica 1200ytl, s5 1050ytl.İnternet üzerinden alışveriş yapmam gerekecek sanırım.

Teşekkürler.

• Canon A630 kullanan birisi olarak tavsiye etmem. Samsung'un NV serisi güzel değerlendirmeye katmanı tavsiye ederim.
  • eğer zamanla profosyonel fotoğrafçılığa doğru ilerleme amacınız varsa bu listeyi tümden iptal edebiliriz. slr makinalara yönelebilirsiniz. giriş düzeyde makinaların fiyatları 1200 civarında. ben sizin için bi kaç makina tavsiye edeyim.
    1.) Pentax K100D:inceleme
    2.) Canon EOS 350D :inceleme
    bütçenize uyabilecek slr makinalar bunlar. özellikleri haliyle biraz zayıf.
    slr olayı aklınıza yatmadıysa Panasonic fz50 inceleme tavsiye edebilrim. bu makinada leica lens var. mekanik aksam ve lens leica'dan elektronik aksam panasonicten. yani leica özellikleri taşıyan harika bi makina. ilk verdiğiniz listedeki makinalar ile bu karşılaştırılamaz bile kalite olarak.

• Merhaba,
    Nikon'un P5000 ve P5100 modellerini de inceleyebilirsiniz,P5000 modeli daha önce kendi sınıfında ödül almıştı ve Nikon daha sonra P5100 modelini üretmişti,hosca kalın.
  • gewnel kullanım için fonksiyonellik olarak Canon lar daha iyi ama bence de para olsa böyle bir Leica alıp 35 MM eskilerden tabi M5 M4 falan gezicem valla neyse

Leica da iyidir

baksana şundaki asalete

Canon - Leica?
  • asalet neresinde bunun.leica ya para verme sahsen.kazık yemek gibi bişi.aynı paraya daha iyi daha sık makineler var.
  • asaleti parasında değil zaten bakınca insanda uyadırdığı duygular çok farklıama çok para o ayrıgrip mi takılı ona?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chilbir

asaleti parasında değil zaten bakınca insanda uyadırdığı duygular çok farklıama çok para o ayrıgrip mi takılı ona?

Grip takmışlar. Cihazı çok güzel kavramış. Kendinden gibi.

Leica'nın makineleri de bence çok başarılı. Hakkını yememek lazım.
  • leica isminden dolayı çok acayip bir fiyat(kazık) politikası uyguluyor.Nitekim leica yı leica yapan yenilikçiliği getirdikleri kolaylıklar değilmiydi.Fakat şimdi leica sadece ismini satıyor leica nın getirdiği bir yenilik göremiyorum ben.Panasonicle tamamen aynı ürünleri var sadece rengi vs. farklı neredeyse ama fiyat olarak inanılmaz pahalı.Şahsen Leica alınacaksa en azından panasonicte olmayan bir model alın ki sonra aynı üründe neden iki kat para verdim demeyin.Çok param olsa alacağım tek leica modeli M8 olurdu gerisi yalan bence.

Leica D-Lux 3 -> Panasonic Lx 2 bu iki makineyi karşılaştırın mesela sonra aradaki 250$ neye ödüyeceksiniz bi düşünün derim
    600$ 350$
  • quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

leica isminden dolayı çok acayip bir fiyat(kazık) politikası uyguluyor.Nitekim leica yı leica yapan yenilikçiliği getirdikleri kolaylıklar değilmiydi.Fakat şimdi leica sadece ismini satıyor leica nın getirdiği bir yenilik göremiyorum ben.Panasonicle tamamen aynı ürünleri var sadece rengi vs. farklı neredeyse ama fiyat olarak inanılmaz pahalı.Şahsen Leica alınacaksa en azından panasonicte olmayan bir model alın ki sonra aynı üründe neden iki kat para verdim demeyin.Çok param olsa alacağım tek leica modeli M8 olurdu gerisi yalan bence.

Leica D-Lux 3 -> Panasonic Lx 2 bu iki makineyi karşılaştırın mesela sonra aradaki 250$ neye ödüyeceksiniz bi düşünün derim
    600$ 350$

aman hocam kaç tane leica kullandında bu çıkarımı yaptın yaw leicayı leica yapan ürettiği merceklerin kalitesidir. tabi oldukça tuzlu makineler ürettiği doğru ama bir akrebi birde yelkovanı dahi olsa bir rolex her zaman 100 tane fonksiyonu olan dijital bir saatten daha değerlidir

• A650IS senin işini görür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

leica isminden dolayı çok acayip bir fiyat(kazık) politikası uyguluyor.Nitekim leica yı leica yapan yenilikçiliği getirdikleri kolaylıklar değilmiydi.Fakat şimdi leica sadece ismini satıyor leica nın getirdiği bir yenilik göremiyorum ben.Panasonicle tamamen aynı ürünleri var sadece rengi vs. farklı neredeyse ama fiyat olarak inanılmaz pahalı.Şahsen Leica alınacaksa en azından panasonicte olmayan bir model alın ki sonra aynı üründe neden iki kat para verdim demeyin.Çok param olsa alacağım tek leica modeli M8 olurdu gerisi yalan bence.

600$ 350$

aman hocam kaç tane leica kullandında bu çıkarımı yaptın yaw leicayı leica yapan ürettiği merceklerin kalitesidir. tabi oldukça tuzlu makineler ürettiği doğru ama bir akrebi birde yelkovanı dahi olsa bir rolex her zaman 100 tane fonksiyonu olan dijital bir saatten daha değerlidir

şahsen hiç leica kullanmadım piyangodan para çıkmadığı takdirdede kullanacağımı sanmıyorum sırf marka için iki kat para ödeyeceksem parayı havadan kazanmam lazım.Leica yı leica yapan mercekleridir demişsin lakin panosonicteki mercekte aynı zaten incelemelere bakarsan değişik olan şey sadece yazılımdaki ufak farkılıklar ve leica yazısı. Şahsen M serisi hariç diğer leicalara o kadar para verilmesini saçma buluyorum panasonicle tıpatıp aynı sayılabilecek aletler. Rolexe gelince bildiğim kadarıyla el işçiliği ile üretiliyor ayrıca malzeme kalitesi oldukça yüksek değerli madenler falan kullanıyorlar yani gerçekten bir ayrıcalığı var.Seikoyla birebir aynı saati yapıp üzerine rolex yazmıyor mesela.

• Leica'ya yenilikçi bir makina demek Leica'yı tanımamak demektir. Tam tersine Leica aşırı geleneksel tutumlu bir firmadır. Hatta sadece bu yüzden batmayı bile göze almışken Panasonic'le yaptıkları anlaşma sayesinde ayakta kalmışlardır.
    Kompakt makinelerde Leica'ya para vermek (hatta DSLR'da bile) çok akıl karı değil bence. Çünkü Panasonic markası altındaki modelle Leica markası altındaki modelde çok küçük farklılıklar dışında hiçbir fark yok.. Fiyat farkı vermek gereksiz.
    Ancak Leica demek M serisi demek. Eğer o seriden bir model alacak kadar zengin ve fotoğrafa aşıksanız zaten kompakt makineler sizi görüş alanınıza bile giremezler.

Sonuç olarak dyeceğim şudur ki, Leica alacağınıza Panasonic alın, hatta Panasonic yerine de gidin bir Canon veya Fuji alın DSLR-Like yada kompaktta. (DSLR'da görüşlerim tamamen farklı bu konuda DSLR için Nikon veya Canon alın ikisi de memnun eder...)

• wikipedia dan aynen alıntı yapıyorum
    quote:

The Leica was the first practical 35 mm camera. The first prototypes were built by Oskar Barnack at E. Leitz Optische Werke, Wetzlar, in 1913. Barnack used standard cinema 35 mm film, but extended the image size to 24 × 36 mm. Barnack believed the 2:3 aspect ratio to be the best choice, leaving room for a 36-exposure film length (originally 40 exposures, but some films were found to be thicker).

şimdi leica nasıl yenilikçi olmuyor anlamadım.Tarihte 36u pozluk filmleri kullanan ilk makine leica ve fotoğraf dünyası etkisi en az analogdan dijitale geçiş kadar büyük.İşte ben buna istinaden leica yenikli bir firmaydı diyorum.Leica nın bu kadar meşhur olmasının en büyük sebebi hem bu 36 pozluk film teknolojisi hemde oldukça küçük taşınabilir aletler yapması idiki o dönemlerde bunlar çok büyük yenilikler gelişmeler.Siz leicanın dijitale geç geçmesine istinaden leicaya yenilikçi değil diyorsanız bilemem kaldıki bu muhafazakarluktan ziyade dijitalin profesyonel kullanımda tutmayacağını düşündükleri içindi ama yanıldılar zaten şu andada dijital makineler üretiyorlar.

• valla yanlış anlama ama Leica nın ne olduğunun bilmiyorsan almaya da ihtiyacın yoktur. alışılagelmiş bir anlatım biçimim kullandım ama

quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

asalet neresinde bunun.leica ya para verme sahsen.kazık yemek gibi bişi.aynı paraya daha iyi daha sık makineler var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.