buroks doğru söylemiş. ixus 860 da geniş açı var ama megapixwli 8 sanırım. 960 ın megapixeli 12 kasa hemen hemen aynı. ben g9 aldım. super makina. dslr ye ilk adım. birşok ayarı kendimiz yapabiliyoruz.(her gün yeni 1 şey öğreniyorum) g9 320 gr. diğerleri daha hafif . artık karar sizin
Evet arkadaşlar, sonunda G9'um Amerika'dan geldi. Bugün akşam inceleme şansım olacak, yakında örnek fotoğrafları foruma eklemeye çalışırım.
Değerli arkadaşlar;
ben de G9 konusunda tereddüte düştüm...
aynen Burocks arkadaşım gibi ben de ABD'den bir akrabam vasıtasıyla makine getirtmeyi düşünüyorum...
fakat iki makine arasında ikilemde kaldım..
ve sizlere danışmak istedim...
Bu topicte yazılanların da yardımıyla bi yanım G9 almamı söylüyor...
Fakat G9 un birkaç özelliği, daha doğrusu benim aradıgım bi iki özellikten dolayı diger bir makineyle arasında tereddüt yaşıyorum...
Acaba megapiksel gücü, görüntü kalitesi ve ebat konusunda G9 u mu tercih etsem?? yoksa zoom özelliği aramamdan ötürü ve geniş açı seçeneğiyle Panasonic Lumix FZ 18'i mi seçsem??
Kendimce eksi ve artılarını belirtmek isterim bu iki makinenin
G9'un + ları : megapikselinin yüksek olması, optik zoom'unun 6x gibi yeterli ölçüde olması, Canon'un fotograf kalitesi, boyutunun diger seçimime göre ufak olması
- leri : elektronik vizörünün olmaması, zoom seçenegini göz önünd aldıgımda diger taraftaki FZ 18 e göre düşük zoom'da olması,
FZ18'in + ları: zoom'unun 18x gibi son derece tatmin edici bir degerde olması, eletronik vizör seçeneği, geniş açı, high sensitivity modda iso'nun 6400 a kadar çıkması
- leri: zoom'unun G9'a oranla yüksek olmasına ragmen megapksel degerlerinde 8.1 olarak G9'dan düşük oluşu, boyutunun her zaman yanımda taşıyamayabilecek ölçüde büyük oluşu (G9'a göre),
sizlerden karar vermemde tavsiyeleriniz ve deneyimlerinizle bana ışık tutmanızı rica ediyorum...
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
sağlıkla...
Bu arada elinde G9'un Türkçe Kullanma Klavuzu olan var mı? (soft-copy)
Burocks Onbaşı 25 Aralık 2007; 11:35:19 --------------------------------------------------------------------------------
Bu arada elinde G9'un Türkçe Kullanma Klavuzu olan var mı? (soft-copy)
türkçe olacaktı kusura bakmayın. rusça klavye kullanıyorum, bazen böyle saçma şeyler oluyor.
Değerli arkadaşlar; ben de G9 konusunda tereddüte düştüm... aynen Burocks arkadaşım gibi ben de ABD'den bir akrabam vasıtasıyla makine getirtmeyi düşünüyorum... fakat iki makine arasında ikilemde kaldım.. ve sizlere danışmak istedim... Bu topicte yazılanların da yardımıyla bi yanım G9 almamı söylüyor... Fakat G9 un birkaç özelliği, daha doğrusu benim aradıgım bi iki özellikten dolayı diger bir makineyle arasında tereddüt yaşıyorum... Acaba megapiksel gücü, görüntü kalitesi ve ebat konusunda G9 u mu tercih etsem?? yoksa zoom özelliği aramamdan ötürü ve geniş açı seçeneğiyle Panasonic Lumix FZ 18'i mi seçsem?? Kendimce eksi ve artılarını belirtmek isterim bu iki makinenin G9'un + ları : megapikselinin yüksek olması, optik zoom'unun 6x gibi yeterli ölçüde olması, Canon'un fotograf kalitesi, boyutunun diger seçimime göre ufak olması - leri : elektronik vizörünün olmaması, zoom seçenegini göz önünd aldıgımda diger taraftaki FZ 18 e göre düşük zoom'da olması, FZ18'in + ları: zoom'unun 18x gibi son derece tatmin edici bir degerde olması, eletronik vizör seçeneği, geniş açı, high sensitivity modda iso'nun 6400 a kadar çıkması - leri: zoom'unun G9'a oranla yüksek olmasına ragmen megapksel degerlerinde 8.1 olarak G9'dan düşük oluşu, boyutunun her zaman yanımda taşıyamayabilecek ölçüde büyük oluşu (G9'a göre),
CEVAP......................................................... BEN g9 aldım gayet memnunum. ancak bundan daha büyük ağırlık ve ebatta 1 makinayı taşıma olanağınız varsa, profesyonel 1 makina almanızı öneririm, ki o da panasonic olmamalı. Özellikle fiyat benim aldığım gibi yüksekse.
g9 un iso su 3200 e kadar çıkıyor ama yüksek iso larda resimde parazitlenme olması tüm makinalarda şikayet konusu gördüğüm kadarıyla. yani 10.000 iso var ama ben kulanamıyorum, resim karyağdı sultan gibi benekleniyor, o zaman bunun bir anlamı yok demektir.
Öncelikle bizim ihtiyaçlarımız ne cebimize koyacak kadar küçük mü, yüksek zoom olması için uzun gövdeli mi, gibi.....
dansedermisiniz; Sağol ilgine. Evet, Türkçe dil seçeneği var. İngilizcem iyidir ama elimin altında bir Türkçe versiyonu da olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer CD'den çıkarsa Türkçe Kullanma Kılavuzu, bana bilgi verebilirsen çok sevinirim.
dovvah; Ben daha vakit bulamadım G9'u detaylı bir şekilde incelemek için ama ilk izlenimlerim çok olumlu. G9 ve fz18 arasındaki megapixel farkı hiç önemli değil, fz18'inki gayet yeterlidir. Aralarındaki bence önemli farklardan biri sensör boyutu; G9: 1/1.7" , FZ18: 1/2.5" Bir de LCD büyüklüğü var tabii ki G9'un daha iyi olduğu.
Ben G9 almaya karar verirken beni cezbeden kritik farklılık taşınabilirlik oldu, yani G9'un FZ18 gibi makinalara göre ufak olması. Tabii bu G9'un bir kompakt kadar da rahat taşınabileceğini göstermez, hala biraz ağır ve büyük.
Bu arada bence ISO 6400'u de FZ18'in + ları arasından çıkartabilirsin, bu tip bir ISO değerinin çok bir kullanabilirliği yok, ama diğer + özelliklerine katılıyorum.
yani; ebat olarak büyüğünü seçip de çok fazla bi para vererek profesyonel bi makine almak istemiyorum...
SLR ile uğraşacak durumum olamıyor; her ne kadar merakım olsa da...
benim almayı düşündüğüm yerde FZ18 ile G9 arasında 100 $ lık bi fark var...
G9 100 dolar daha pahalı FZ18'e göre...
iso konusunda çok da ısrarcı degilim...
dediklerinize katılıyorum...çok fazla iso olmasa da olur diye düşünüyorum...
ama zoom 'un 18x olması ve elektronik vizörü olması benim biraz daha FZ18'e kaymamı sağlıyor...
yine de son kararımı vermiş değililm...
letsgodigital ın sitedinde iki makine hakkında incelemeleri okudum...
eğer sizin için de mümkünse inceleyip yorumlamanızı isteyecegim...
dansedermisiniz ve burocks; yardımlarınız için teşekkür ediyorum... fikirlerinizi eksik etmeyin...
sağlıkla
bu siteye bakmanızı öneririrm. burada her makina ve birşok yorum var. dpreview.com
buradaki yorumlardan okuduğum kadarıyla tz18, g9 a oranla daha vasat kalıyor.
hatta g2 ve canon un başka modellerini kastederek daha iyiydi diyorlar.
tavsiyem g9
Burocks'un yazdığı Canon G9 İzlenimler şuradan bulabilirsiniz:
Hocam, fotoğraflar gerçekten harika. Ellerine sağlık.
Makine süpermiş yahu. Renkler, netlik süper. Çok beğendim doğrusu.
Gelgelelim fiyat konusunda bu makineyle anlaşamayacağız
Ben yurtdışından $450'a aldım G9'u, bence bu makineye göre uygun bir fiyat ama dediğinde haklısın Türkiye fiyatları gerçekten pahalı.
Manual çekim yaptığımda makine RAW formatında kaydediyor oysa ki jpeg olarak ayarlı diğer auto çekimleri jpeg kaydediyor manualleri otomatik olarak RAW kaydediyor.Bunu nasıl engelleyebilirim ayrıca bu cr.2 formatındaki fotoların exif bilgileri de görünmüyor.Nedendir acaba?Makine G9
manuel ayardayken sadece raw kayıt yapması sorunu bende olmuyor. Sadece jpeg yapması mmkün ama raw yapma işini nasıl başarıyor makina anlayamadım.
cr2 de de sorun çekmedim o konuyu biraz daha açar mısınız?
yani raw formatındaki fotoların exif bilgileri yok demek istedim...
Beyler bu G7'nin pil ömrüne var mı bi dermanınız?
1200mAh yan sanayilere saldırcam yoksa Kız arkadaşıma aldım da 15dk da bitti full şarj dellendik
aşağıdaki linkte exif bilgilerinin ne zaman kaybolacağı yazıyor. Detaylı açıklama var.(http://forum.netfotograf.com/onerileriniz.asp?msg_id=24606)
raw formatındaki dosyaları ben cs3 de açıyorum exif bilgilerini görüyorum.
g9 kullanıcısıyım g7 nin pili 15 dk da bitiyorsa
1-şarz hesabınızda hata var, 2-pil arızalı, 3-cihaz arızalı (fazla akım çekiyor)
aman bu pil konuzusuna dikkat ben bu konuda hassasım. elinde pil patlayan bir arkadaşım oldu.
ama telaşa gerek yok hemen garantiyi veren servise müracaat sorunu çözecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Beyler bu G7'nin pil ömrüne var mı bi dermanınız?
1200mAh yan sanayilere saldırcam yoksa Kız arkadaşıma aldım da 15dk da bitti full şarj dellendik
dansedermisiniz'e katılıyorum, bende G9 var, pili gayet iyi gidiyor. Muhakkak o pilde bir sorun vardır.