Şimdi Ara

Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
8.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cumartesi izmir günlük güneşlikti fırsatı kaçırmadım,
    işte.....

Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.
    IMG_2996 by onbes, on Flickr

IMG_3140 by onbes, on Flickr

IMG_3033 by onbes, on Flickr

IMG_3029 by onbes, on Flickr

IMG_3000 by onbes, on Flickr

IMG_3097 by onbes, on Flickr

IMG_3085 by onbes, on Flickr

IMG_3120 by onbes, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 10 Şubat 2015; 10:50:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhabalar
    Bende bir Eos M kullanıcısıyım, makineyi 4 ay önce aldım ve makinemden memnunum ayrıca fotoğraflarımı paylaşmak için kullandığım web sitemi sizlerle paylaşıyorum www.sinankarisan.com umarım fotoğraflarımı beğenirsiniz :)
  • Önceki sayfalardaki fotoğraflar neyse ne de şu son koyduğunuz fotoğraflar beni öldürdü üstat, çok hoşuma gittiler. Sanki fotoğrafı sadece lens çekiyormuş gibi hemen gidip bir 55-250 alasım geldi : )))

Bende de 22mm ve 18-55'lik lenslerle satılan kitten var. Alalı 7-8 ay oluyor ama makineye yeni yeni ilgi göstermeye başladım. Dealxtreme'den aşağıda linkini verdiğim aparatları aldım. Esasında ekran koruyucu alacaktım ama almışken yanına bir iki şey daha aldım. Mesela halen M42 adaptörünü niye aldım bilmiyorum :D

http://www.dx.com/p/43mm-macro-extension-aluminum-alloy-tube-set-for-canon-eos-m-black-silver-184295#.VNxex7uIqUk

http://www.dx.com/p/m42-screw-mount-lens-to-canon-eos-body-adapter-ring-black-185110#.VNxexbuIqUk

http://www.dx.com/p/fotga-optical-glass-lcd-screen-protector-w-cleaning-cloth-for-eos-m-black-transparent-192010#.VNxex7uIqUk

Şimdi öncelikli hedefim Canon adaptörü almak sonrasında da 50 mm f1,8 alıp devam etmek ama zaten fotoğrafçılık konusunda çok da köklü bir geçmişim olmadığından dolayı hiç bir şey almasam bile elimdeki lenslerin bile bana bayağı bir süre yeteceğini düşünüyorum.

Bu arada Meike ve orijinal Canon adaptörü arasında bir fark var mıdır? Konu hakkında bir bilginiz var mı acep?

• hocam merhaba
    pek bilgili değilim bu konularda, acaba 43 mm macro tüp yalnız başına makineyle mi kullanılıyor yoksa başka lensleri mi makroya çeviriyor?
  • gegirti kullanıcısına yanıt
    Tek başına bir numarası yok hocam, başka lensleri makroya çeviriyor. Önceki sayfalarda mimleon'un benzer bir uzatma tüpü ile yaptığı denemeler var.
  • thyke.mc T kullanıcısına yanıt
    Beğenmene sevindim kardeşim,(işte bu işin diğer bir keyifli kısmıda bu, beğenilen işler çıkarmak)
    55-250mm canon lens hakikaten işin hakkını veriyor,
    son derece başarılı ve kullanımda kolay,
    çünkü, IS ve AF kapatma düğmeleri var üzerinde,
    makina menüsüne gitmeden kapatabiliyorsun.
    bende sigma 50-500mm var, ama çoğunlukla bunu kullanıyorum,
    keskin foto veriyor ve ağır değil.

42mm ring, eğer 500mm telefoto alırsan onları bağlamak için,
    ama illaki bir de eos-m ef/ef-s adaptörde lazım.
    ben önce bu ringle beraber, 500mm aynalı telefoto aldım ama AF olmayınca zorlandım,
    sattım Sigma 50-500mm AF DG APO aldım

MACRO yapacak arkadaşlara tavsiye,
    tube falan uğraşmayın,
    önceden yazdığım gibi, 52/58mm reverse macro ring alın.
    daha iyi sonuç veriyor, hem de ucuz.

bu arada, 3+1 adet çantadan sonra,
    tüm teçhizatı taşıyacak yeni bir çözüm buldum,
    yarın fotolarıyla paylaşırım.

iyi forumlar.

• Şu fotoğraf hobisi bayağı teçhizat işiymiş,
    gün geçtikçe aparatlar ve teçhizatlar arttı.
    Sonuçta 3 çanta yetmez oldu, ayrıca neyin nerde olduğuda unutuklunca bayağı bir karışıklık oldu.
    Bu arada 4 close-up lensim ve AF macro tüpüm kayboldu.

Çözümü buldum sanırım.

ilk iş olarak en uygun ve hesaplı sert plastik tekerlekli takım çantası aldım.
    özellikle tripod ve diğer iri şeyleri suğacak olanı seçtim.

üst kapaklı bölümündeki bölümleri, plaka yalıtım süngeri ile kapladım, her zaman çabuk ulaşmam gereken ıvır zıvırları yerleştirdim.
    pil, şarz, tornavida, uzaktan kumanda, seramik bıçak, yedek sd kart, fener, pil AA, kauçuk lens şapkası, tripod kafası, tripod ikili kullanım sürgüsü vs...

iç üst kapağındaki bölümleride sünger kapladım, buraya ise asıl teçhizatı koydum,
    makine, flaş, torbada geniş açı lens, 18-55mm, 50-250mm, 22mm, 360 derece döner aparat, katlanır halka ve lens çantası, kafa feneri, bez, temizlik seti.

iç kısma ise şunları yerleştirdim,
    tripod, selfie çubuğu, 3 adet boş çanta, 50-500mm sigma telefoto, (sigma hiç bir yere sığmayınca mecburen buraya taşındı)
    .

sonuçta tüm teçhizatı bir arabaya yüklemiş oldum.

Amacım;
    bu araba büro veya bagajda duracak, hangi tür foto çekmek için çıkacaksam, hemen boş çantalardan birine lazım olan teçhizatı kkoymak ve yola çıkmak.
    böylece boşu boşuna bir sürü aleti taşımam gerekmeyecek.
    dün gece ilk uygulamasını yaptım.
    Kayınbiraderin yaş günüymüş, evde kutlayalım demişler,
    aldım küçük çantayı koydum içine makine+18-55+yedek batarya+flaş, sadece yarım kilo taşıdım, gittim.
    işimi gördüm dönüşte tümünü 1 dakikada arabaya geri yerleştirdim.
    çok rahatladım anlayacağınız.

tavsiye ederim,
    çok teçhizatı olan arkadaşlar bir denesin.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 13 Şubat 2015; 12:34:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar eos-m almak istiyorum ama çoğu yerde satışta görünmüyor satılan yerlerde de 5-6 ay önce 799 tl olan rakam biraz yükselmiş, yakın zamanda alan varmıdır uygun rakama alınabilecek güveilir biyer arıyorum
  • vatan, bimeks, gold gibi mağazalara bak
    ben 3 vatan dolaştım öyle aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: alyy

arkadaşlar eos-m almak istiyorum ama çoğu yerde satışta görünmüyor satılan yerlerde de 5-6 ay önce 799 tl olan rakam biraz yükselmiş, yakın zamanda alan varmıdır uygun rakama alınabilecek güveilir biyer arıyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/canon-eos-m-18-55-18-mp-30-lcd-lens-ekran-dijital-fotograf-makinesi-beyaz.html

istanbulda iki mağazada stokta görünüyor. İstanbuldaysanız Hayyam pasajında da olabilir. İkinci el düşünürseniz internette çift lensli takımlar var. Hatta forumdan satan arkadaşlar var.

• yeni merak konusu water drop photo,
    yani, su damlası çekimleri,
    araştırdım,
    teçhizatı kurunca yazarım.

örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Şubat 2015; 9:16:10 >
  • 200 kadar çekimden sonra işe yarayan 10 kadar fotodan beğendiğim 3 tanesini yükjlüyorum.
    çekim teknikleri ve deneyimlerimi daha sonra yazarım.

sevdim bu işi ben.

IMG_3791 by onbes, on Flickr

IMG_3766 by onbes, on Flickr

IMG_3746 by onbes, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 21 Şubat 2015; 15:50:37 >

• Detaylar;

ilk olarak ışık konusu çok önemli, ofisin arkasındaki kapalı (karanlık) bölümde 2 adet 120w beyaz ışık ampül az geldi, biri yakın diğeri yüksekde kullandım. bir dahaki sefere ışığı arttıracağım.

su damlasını elde etmek için komşum eczaneden serum takımı aldım, akrobat lambaya taktım, istediğim aralıkta ayarlamak kolay oldu. damlayan suya mavi yazıcı mürekkebi ekledim güzel oldu, bir dahaki seferde farklı renkler kullanacağım.

siyah tabak ve siyah arka plan hazırladım. tripod ile farklı yönlerden çekimler yaptım. en zor kısmı netleme ayarı oldu.
    damlanın suya düştüğü yere cetvel koyup önce elle netleme ayarını yaptım, ancak suyun düştüğü yer ile zıpladığı yer farklı olunca pek randıman alamadım. sonraları tam ayarı buldum.

manual ayarda, 22mm lens kullandım, çünkü, manuel min yaklaşma mesafesi daha kısa 15cm olunca ekranı doldurabildim. ayrıca f2.0 ile bol ışık alabildim.

çekim modunu sürekliye aldım, 1/250 ve 1/500 tv ile peş peşe 3-4 çekim yaptım, el alışınca her çoklu çekimde mutlaka damlayı yakalıyorsunuz. bir sonraki denemede 1600tv ye kadar çıkarım, bu sayede çoklu çekimde aralık azalıyor.

Lightroom da exp ve noise vs... ayarları oynayıp güzel sayılacak (ilk deneyimde) fotolar aldım.

tavsiye ederim, keyifli oluyor.

ek;
    iyi bir macro lense ihtiyacım olduğu ortaya çıktı,
    reverse ring, macro tube falan kesmiyor.
    yine pamuk eller cebe girecek sanırım.
    ama önce M3 makinayı alacağım sonra diğer masraflar.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 21 Şubat 2015; 16:59:41 >

• devam

IMG_3789 by onbes, on Flickr

IMG_3688 by onbes, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 23 Şubat 2015; 12:00:38 >

• Arkadaslar tum sayfayi okudum , amator fotografciliktan ziyade aile ani tatil resim ve videolari cekmek niyetindeyim. Bu makineyi almami tavsiye edermisiniz yoksa bir compact makine mi alayim . Ayarlarla fazla ugrasmak istemiyorum amma cektigim resim de net olsun istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hobi olarak kullanmayacaksan,
    iyi bir kompakt makine al geç.
    yeni G serisi canonu övüyorlar....
  • M3 ün nisan ayında çıkacağı kesindi,
    ama yine de ben Taiwan da bir araştırma yaptırdım kuzene.

TaiPei de fotoğrafçılar caddesine gitmiş dolaşmış,
    hepsi nisanda gelir demiş.

Bu arada eğer ucuz olursa alırım niyetiyle 6D sordurdum.
    6D sıfır body için 44.300NT=1300usd demişler yani 3.250 TL.
    ülkemizde 3500-3600 sıfır ve 2 yıl ithalatçı garantisi varken çinden almak doğru gelmedi.

sonuçta nisanı bekleyeceğiz...................

bu arada ofis atölyesinde küçük bir stüdyo kurmaya çalışıyorum.
    macro ve portre veya özel çekimler için.
    aydınlatma ve spot için kısmen çinden malzeme alırken kısmende kendim bir kaç şey üretiyorum.
    sonuçlanınca burada paylaşırım.

kolay gelsin.
  •  Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.

Malumunuz, amatör fotoğrafçılık sadece dış ortamdan ibaret değil.
    Zaman zaman bazı çekimler için kapalı mekanda uygun ortam aranıyor.
    Water Drops tekniği çekimlerde bunu gördüm.
    Ofisin arkasındaki atölyede nasıl bir şey yaparım diye bir müddet araştırmadan sonra basit bir stüdyo kurdum.

Koçtaştan 1 adet ahtapot kollu lambader ve 1 adet benzer ürün masa lambası aldım, takım oldular.
    Lambaderin kafasına balsa, mıknatıstan ve aydınger kağıttan oluşan difüzer yaptım, mıknatıslı olduğu için kolayca kafaya yapışıyor.
    Masa lambasına ise bildiğimiz banyolar için olan plastik karpuz aplik aldım, yine mıknatıs yerleştirip kolayca takılıp çıkarılan 2. difüzeri yaptım.
    Ampül olarakda koçtaştan osram marka 23w>110w tasarruflu ampul ve 12w>60w led ampüller aldım. ihtiyaca göre değişik kullanacağım.

Fotoğrafda tam görünmeyen eski 500w halojen lambaderi bozdum, çanağına ikli tasarruflu ampul takacak şekilde uyarladım, 2x110w oldu, genel aydınlatma için.

Arka plan için, bir çok projeden sonra imdadıma İkea yetişti.
    biri beyaz biri siyah iki adet 80x195 stor perde aldım, kendinden kapanma yaylı kullanımı basit ve sade, tanesi 45tl.
    basit stüdyom hazır,
    yarın zevkli çekimlere başlayabilirim.
    malum kış henüz çıkmadı, yağmurlar bitinceye kadar böyle çalışacağım.

iyi forumlar.

ek:
    Koçtaşda 45w>250w osram var, ancak çok pahalı 60TL, çinden getireyim dedim ama dolar patladı, beklemedeyim, riske girip getirteceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 9 Mart 2015; 21:39:28 >

• mimleon kullanıcısına yanıt
    Çinde böyleyse yanmışız...Hayyamdan başkası yalan...
  • çok değil, daha 8-9 ay önce 2.45 kur ile aksesuar alırdım, şimdi 2.60 oldu, ürünlerin fiyatı artmış oldu.
    yazık......
    56 yaşındayım, daha önce iş hayatımda 2 darbe yemiştim bu işbilmezler yüzünden,
    şimdi herhangi bir riskim yok rahatım ama doların bu artışı çok can sıkıcı.

zamanında 2100 tl almadığım 6D olmuş 3500 tl.
    yazık.....

artık iş başa düştü,
    kendi aksesuarımızı kendimiz yapacağız,
    ithal bir şey alınmaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 19 Mart 2015; 20:16:47 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.