Şimdi Ara

Canon eos 7D aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
8.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır fotograf makinesı araştırıyorum. tabii ki amatorüm hatta duble amatörüm. dubaiye giden bir arkadaşıma canon d7 aldırdım. pazar günü gelicek. sizce iyi bir tercih mi yapmışım. bu makine hakkındaki bilgilerinizi yazarsanız sevirim.

edit : ayrıca yanında 18-135 lens aldırdım. iyi bir tercih mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 27 Ocak 2012; 11:51:53 >

• Canon anakonusundan devam edin.
  • Iyidir iyi, hadi sen Canon basligina akranlarinin yanina git bakayim
    Bir ipucu: RAW cekip islemeyi ogrenmeye calis, 7D'nin RAWlar'i JPEGlerine gore cok daha iyi (bu JPEG kotu demek degil).
  • Hayırlı olsun, çok iyi makine, fakat Lens'i değiştirme imkanınız varsa ve bütçeniz müsaitse Canon EF-S 15-85mm almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevez

arkadaşlar uzun zamandır fotograf makinesı araştırıyorum. tabii ki amatorüm hatta duble amatörüm. dubaiye giden bir arkadaşıma canon d7 aldırdım. pazar günü gelicek. sizce iyi bir tercih mi yapmışım. bu makine hakkındaki bilgilerinizi yazarsanız sevirim.

Hayırlı olsun dostum. Makine hem dış etkenlere karşı dayanıklı, hem de çok güzel bir makine. Full Frame olmaması gibi bir dezavantajı var ama uzun süre problem yaratacağını sanmıyorum. Lens konusuna gelince başlangıçta elbette idare eder, ancak ileride bu lensin eksilerini kendinde farketmeye başlarsın. Yüksek aralıklı lensler zaten çok verim alınan lesler değildir. Canon'un makinelerinin üzerine taktığı 18-55, 18-135 gibi lensler vasatı asla aşamaz. Ancak, bu demek değil ki mükemmel fotoğraflar çekemezsiniz. Fotoğrafı makinenin değil, kendinizin çektiğini unutmayın.

Hayırlı olsun tekrardan.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umittsahin -- 27 Ocak 2012; 23:28:41 >

• Yeri geliyor Raw Jpeg'in yanında kötü kalıyor, birkaç kez yaşadım..Fotoğrafın ham hali işlenmişinden iyi olacak diye bir kaide yok.
    Canon 7D kasasıyla,mekaniğiyle,hızıyla güzel gövde iyi günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevez

arkadaşlar uzun zamandır fotograf makinesı araştırıyorum. tabii ki amatorüm hatta duble amatörüm. dubaiye giden bir arkadaşıma canon d7 aldırdım. pazar günü gelicek. sizce iyi bir tercih mi yapmışım. bu makine hakkındaki bilgilerinizi yazarsanız sevirim.

hayırlı olsun güle güle kullanın.

mahsuru yoksa kaça aldığını yazarmısın? hediyesi vs varmıydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    9 yıl önce açıldı
    [SATILIK] Canon EOS 1300D
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Yeri geliyor Raw Jpeg'in yanında kötü kalıyor, birkaç kez yaşadım..Fotoğrafın ham hali işlenmişinden iyi olacak diye bir kaide yok.
    Canon 7D kasasıyla,mekaniğiyle,hızıyla güzel gövde iyi günlerde kullanın.

Her yerde RAW çekmek mantıklı değil zaten dediğiniz gibi durumlarla karşılaşmak mümkün. Üstelik RAW'ı işlerken zaman kaybetme gibi bir durumda söz konusu. Ancak, 7D gibi bir makina da, sırf bilgi yazmış olmak için RAW çekin JPEG'den kaliteli demek de ya bizi aptal yerine koyuyor ya da kendine dev aynasından bakmak oluyor.
  • Şahsi fikrime göre şu an piyasada ki en iyi DX makine bence Canon 7D , güzel bir seçim yapmışsın. Ancak Lens arkadaşlarında dediği gibi , değiştirebilirsen değiştir derim... Değiştiremesen de sorun değil ama iyice makineyi öğrenene kadar sana yeterli gelecektir.
  • 18-135, 7D ye yakışmayan bir lensdir. Neden yanına bundle yaparlar hiç anlamıyorum. 18-55 verse hem çok daha iyi olur hem fiyatı da ona göre olur.
  • canon 7D alanlara hayırlı olsun!

bu arada;

18-135 niçin yakışmıyor? siz mi yakıştırmıyorsunuz yoksa teknik olarak mı çok yetersiz?
  • @eflatoon

Kalite olarak 7d gibi bir makinenin yanına bundle olması hata bence. 5D 24-105L le geliyor, bu da en azından 17-40L gibi bir objektifle gelmeli diye düşünüyorum ben. 18-135 cidden yetersiz bir lens... Teknik olarak...
  • 17-40L artik eskidi, yenisinin cikmasi lazim.
    50D'yi 28-135IS ile de satti Canon, en azindan 18-135IS'in insan gibi bir araligi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

@eflatoon

Kalite olarak 7d gibi bir makinenin yanına bundle olması hata bence. 5D 24-105L le geliyor, bu da en azından 17-40L gibi bir objektifle gelmeli diye düşünüyorum ben. 18-135 cidden yetersiz bir lens... Teknik olarak...

hayırlı olsun öncelikle.

7d yalıtımlı bir makine. yani sağanak yağmur altında gönül rahatlığıyla fotoğraf çekebilirsiniz. tabi sadece gövdenin yalıtımlı olması yeterli değil malesef. arkadaşlar 24-105 L önermişler mesela. güzel lenstir. ama eğer uzaklarla işiniz yoksa ve portre manzara çekimine meraklıysanız 16-35 L alın derim. ciddi anlamda güzel bir lenstir. L serisi her lens yalıtımlıdır. 1.6 çarpanla düşünürseniz lens 25-56 mm gibi bir orana geliyorki herkes 50 mm lensin nekadarda güzel bir lens olduğunu bilir :)

birde şu vardır. fotoğraf makinesi alınırken düşük model almak anlamsızdır. bütçenizi zorlayıp alabileceğiniz en iyi makineyi almalısınızdır. çünkü ânı yakalamak nekadar iyi fotoğraf çekmekse, ekipmanın güzelliğide o fotoğrafı okadar güzelleştirir. herşeyi çok daha kolay ve çabuk öğrenir daha çok zevk alırsınız. benim canon 60D makinem var ve 7D almak için satıcam onu.

saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

17-40L artik eskidi, yenisinin cikmasi lazim.
    50D'yi 28-135IS ile de satti Canon, en azindan 18-135IS'in insan gibi bir araligi var

+1

Bence eski 28-135 ile bir karistirma var. 18-135 aslinda 17-85 tadinda bir lens.
    Cok iyi veya cok kötü degil.
  • Arti L serilerinde yalitimi tamamlamak icin filtre gerektigini hatirlatayim.

quote:

Orijinalden alıntı: Ümit Şayan
    L serisi her lens yalıtımlıdır.

70-200 L f4 non-IS 'de weather sealing yoktur. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 28 Ocak 2012; 21:12:58 >
  • ince detay için teşekkür ederim.
  • 17-40 konusuna ben de sonuna kadar katılıyorum, kesinlikle o parayı hak eden bir lens değil. O fiyatın yarısına Tamron 17-50 alınıp çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor. Keşke Tamrondan kat kat iyi bir lens olsa da o parayı isteseler.
  • Her L lens yalitimli degil. Ayrica APSC algilayicili bir makine icin 16-35L ilk onerilecek lens olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Her L lens yalitimli degil. Ayrica APSC algilayicili bir makine icin 16-35L ilk onerilecek lens olmaz.

ilk lens değil genel kullanıma oldukça elverişli ve güzel bir lens manasında söyledim onu. ben tamron 17-50 VC kullanıyorum. manzara ve portreye önem verdiğim için bu böyle. kuş fotoğrafçılığı yapacak olsam tele lens kullanırım. zaten 16-35 i söylediğimde ne sebeple önerdiğimide yazdım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.