Şimdi Ara

CANON EOS 600D YANIYOR PUANLA 1264TL YE GELİYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.692
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jawsggg

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Resident

quote:

...PUANLA 1264TL YE GELİYOR

Tabi ki gelmiyor. Bırakın artık bu yanlış matematiği Kazandığınız puanlar ayrı bir şey ödediğiniz ayrı şey. Elma ile armutu toplamayın.

Kazandığın puanla altın alıp, 3-5 lira farkla nakide çevirebilirsin. Armudu elma yapmak mümkün. Uğraşamam ben diyen zaten gidip en yakındaki mağazadan alsın, buralarda zaman kaybetmesin.

Puanla altın satan nereleri var acaba ben de ilerde kullanabilirim.

İllada altın alacaksın diye birşey yok bi arkadaşınla anlaşırsın peşin alacağı birşeyi sana nakit verir sende puanla alırsın olur biter.Forumdan bu şekilde alışveriş yapmak isteyen arkadaşlarda vardır muhtemelen.

Hocam akıl yerine sorduğum soruya cvp alabilirsem sevinirim.

Sorduğunuz soruya en güzel cevabı bulundugunuz yerdeki kuyumcular verebilir. Daha önce yeniçarşımdan ve morhipodan kazandığım puanlarımla 4 kez çeyrek altın aldım, sadece girdiğim bir dükkan hsbc den puan çekemiyordu 2. dükkanda hallettim işimi. Çıkın iki dükkan gezin bulursunuz, ki world yada axess çok daha yaygın bulunuyor.

Üstadım, Üsküdar'daki kuyumcuların çoğu kredi kartına hayli yüksek fiyattan altın satıyorlar. Puanla birkaç kuyumcuya sorduğumda altın satmadıklarını söylemişlerdi. Gerçi ben geçen seneden bahsediyorum, siz de İzmir'lisiniz galiba :) Websitesinde oluyor mu acaba puan kullanımı

İsterseniz gidip tekrar bakın ben hep piyasa fiyatından aldım altınları en fazla 1 yada 2 lira oynamıştır. Puanla altın satan yerler var, hatta satmayanına denk gelmedim ben henüz... Dediğim gibi bir dükkanda hsbc puanını kullanamadık, 2. girdiğim dükkanda onu da kullandım (ataşehir palladium alışveriş merkezinde). Burada "napacağım nasıl halledeceğim" diye bana soracağınıza çıkıp bir dolaşırsanız mutlaka bulursunuz siz de. Selamlar.

• Puan kullanmayı bir yana bırakın Ankara'da kredi kartı ile alırsan fiyatlar uçuyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jawsggg

quote:

quote:

quote:

quote:

...PUANLA 1264TL YE GELİYOR

Tabi ki gelmiyor. Bırakın artık bu yanlış matematiği Kazandığınız puanlar ayrı bir şey ödediğiniz ayrı şey. Elma ile armutu toplamayın.

Kazandığın puanla altın alıp, 3-5 lira farkla nakide çevirebilirsin. Armudu elma yapmak mümkün. Uğraşamam ben diyen zaten gidip en yakındaki mağazadan alsın, buralarda zaman kaybetmesin.

Puanla altın satan nereleri var acaba ben de ilerde kullanabilirim.

İllada altın alacaksın diye birşey yok bi arkadaşınla anlaşırsın peşin alacağı birşeyi sana nakit verir sende puanla alırsın olur biter.Forumdan bu şekilde alışveriş yapmak isteyen arkadaşlarda vardır muhtemelen.

Hocam akıl yerine sorduğum soruya cvp alabilirsem sevinirim.

Sorduğunuz soruya en güzel cevabı bulundugunuz yerdeki kuyumcular verebilir. Daha önce yeniçarşımdan ve morhipodan kazandığım puanlarımla 4 kez çeyrek altın aldım, sadece girdiğim bir dükkan hsbc den puan çekemiyordu 2. dükkanda hallettim işimi. Çıkın iki dükkan gezin bulursunuz, ki world yada axess çok daha yaygın bulunuyor.

Üstadım, Üsküdar'daki kuyumcuların çoğu kredi kartına hayli yüksek fiyattan altın satıyorlar. Puanla birkaç kuyumcuya sorduğumda altın satmadıklarını söylemişlerdi. Gerçi ben geçen seneden bahsediyorum, siz de İzmir'lisiniz galiba :) Websitesinde oluyor mu acaba puan kullanımı

İsterseniz gidip tekrar bakın ben hep piyasa fiyatından aldım altınları en fazla 1 yada 2 lira oynamıştır. Puanla altın satan yerler var, hatta satmayanına denk gelmedim ben henüz... Dediğim gibi bir dükkanda hsbc puanını kullanamadık, 2. girdiğim dükkanda onu da kullandım (ataşehir palladium alışveriş merkezinde). Burada "napacağım nasıl halledeceğim" diye bana soracağınıza çıkıp bir dolaşırsanız mutlaka bulursunuz siz de. Selamlar.

Hocam o "burada nasıl yapacağım diye bana soracağınıza.." şeklindeki sorunuza istinaden daha açıkça yazayım;

Çoğu kuyumcu kredi kartına altın satışı yaparken fiyatı uçuruyor, puanla almak istediğinizi söylediğinizde ise olumsuz yanıt alıyorsunuz. Siz de madem bunun aksini söylüyorsunuz nereler yapıyor biz de gidip oradan soralım diyorum. Amacım nasıl olacak diye bilgi almak değil, sizin faydalandığınız yerin bilgisini almak şayet İstanbul'da ise. Lütfen ithamlarınıza dikkat edin. Saygılar

• quote:

quote:

Bu ürün ne kadara alınırsa alınsın belirli bir puan verilirse, ve bu puan herhangi bir şekilde paraya çevrilirse(para ile yapılacak bir alışveriş olabilir, altına çevirme olabilir, Bes'e aktarma olabilir v.s)
    Genel olarak bu ürünün maliyeti 1264 TL olmuyor mu?Herhangi bir şekilde puan sayesinde geri gelen para ile?

Örnek vereyim daha açıklayıcı olacak

1000 TL ye satılan bir TV var. Bunu alana 100 TL hediye veriyoruz dediler ve siz de bu hediye puanı ile 5 gün sonra 100 TL lik ayakkabı aldınız. Şimdi :

1) TV 900 TL ye geldi derseniz eğer : İlk alışverişinizde cebinizden nasıl 1000 TL çıktı? Satıcının nasıl cebine 1000 Tl girdi ?
    2) TV yi indirimli aldım diyebiliyorsanız bu sefer 100 Tl lik ayakkabıya tam para vermiş olmanız lazım ki siz onu alırken para vermediniz.
    3) Ayakkabıyı zaten alacaktım, alışveriş listemde vardı derseniz bu şekilde ona para vermemiş olduğunuz için etkisiz eleman olmuş oluyor.
    4) Ayakkabıya para verdim ben önceden derseniz bu sefer Tv yi indirimli fiyattan almanız lazım ama siz indirimli fiyat parasını vermediniz satıcıya, normal fiyatta aldınız .

quote:

Bunun matematikle ne ilgisi var? Ben kredi kartımla alıyorum 1389 TL'ye. Haftalık 1000 TL yakıt alıyorum birini kazandığım puanlarla alıyorum yani puanım kadar ekstrem dolayısıyla ödemem düşüyor, bu kadar basit

Ben değil ama "Matematik" der ki : Siz "indirimsiz" şekilde 1389 TL ye o ürünü normal fiyatından aldınız. Size bu alışverişi yaptığınız için banka hediye olarak benzin verdi. Her halukarda o ilk ürüne 1389 TL lik normal fiyatını kuruşu kuruşuna verdiniz.

hocam oalyı sizin örneğinizle açıklayayım.

Öncelikle benim tv ve ayakkabı ihtiyacım var bunu biliyorum diyelim. Sonra gittim bir teknoloji mağazasına sizin örneğinizdeki kampanyadan bahsetti. benim de işime geldi ve aldım. TV ye 1000 lira ödedim. 100 tl lik çeklede gittim ayakkabımı aldım. sonuçta elde ettiğim tv+ayakkabı ne ödedim 1000 tl.

diğer durum için konuşamalım:

hikayeyi biraz değiştirsek. teknoloji mağazası dedi ki bugun şanlısınız tv de 100 lira direk fiyat üzerinden indirim yapıyoruz ve 900 lira ödeyeceksiniz (bu sizin anlayışınızda indirime denk geliyor) ben de seviniyorum süper diye ödüyorum çıkıyorum. sonra ayakkabı almam gerektiği aklıma geliyor. gidiyorum ayakkabıcıya begendiğim ayakkabı da 100 lira. 100 lira da ona ödüyorum. totalde 1000 tel harcıyorum ve karşılığında ayakkanı ve tv sahibi oluyorum.

sonuca gelirsek; sizi bir tüketici olarak ödediğiniz bedel ve aldığınız karşılık ilgilendirir. kimin cebine kaç lira girdiden çok benim cebimden kaç lira çıktı olur. her iki durumda da benim cebimden ne çıktı? 1000 tl her iki durumda da ne aldım ayakkanı ve tv. sonuç olarak iki durumun da benim için farkı yok. ha 900 e almışım tvyi ha 1000 verip çek almışım. yani yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi sosyal yaşamına devam eden bir arkadaş için bu direk indirim olarak kabul edilir. fayda ve maliyet ikisinde de aynı.

eğer adios kart sahibi iseniz ve uçak bileti alacaksanız iş hepten tüketici lehine döner ki elde ettiğiniz 150 tl lik puana karşılık 450 tl lik bilet alırsınız. yukarıdaki hesaba göre faydanızı hesaplayın artık. saygılar...

• Arkadaşlar Garanti neresi peki?

Yani Canon Türkiye servislerinde hizmet alabiliyormuyuz?
  • ilan garanti konusunda muammalı. direk canon eurosia dan bahsederdi şayet öyle olsaydı diye düşünüyorum. 2 yıl türkiye garantisi yeterli bir açıklama değil. bence ürünle ilgileniyorsanız satıcıye direk sorun bence. sitede ilanında canon eurosia dan bahseden en ucuz ilan 1529 lira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Şimdi İki Arkadaşınız Var Diyelimki AdLarı Ayşe ile Ahmet Ahmetten 25 lira Ayşeden 25 lira borç aLdık Toplamda 50 liramız oldu . Gittik Mağazaya Bir ayakkabı aLdık 45 Lira geriye Kaldı 5 Lira Sonra Diyoruz ki Bu 5 Liradan 2 lirasını Ayşeye 2 Lirasınıda Ahmete Verelimki Borcumuz Azalsın geriye kalan 1 lirada Bize Harclık kalsın . Ayşeye 2 milyon verdik 23 Lira borcumuz kaldı Ahmete 2 Lira vermiştik e onada 23 Lira Borcumuz kaldı Topladıkmı 46 Lira oLur 1 Lira da Bizde e 47 oLdu 3 Lira Nerde BuLun BakaLım

ya çok ilginç muhabbetler ya :D neden 50den çıkarıyorsunki 47 yi. ayakkabıya 45 verdin 1 lira cepte var. oda arkadaşlarına olan 46 tl lik borç.

gelen puanla periyodik alışverişlerinde gelen puan kadar kar edip o kadar harcamıyorsun ve o kadar kazanmış oluyorsun. çok zor değil :) o parayı veriyorsun sonuç ta diyorsunuzda gittiniz makineyi aldınız. 1400 lira ödediniz. üzerine çıktınız birde depoyu fullediniz 200 liraya. 1600 çıktı cepten. yakıtı kazandıgınız puanla alırsanız cepten 1460 lira çıkacak cepten belli bir miktar kardasınız işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpgg -- 5 Ocak 2013; 19:29:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Şimdi İki Arkadaşınız Var Diyelimki AdLarı Ayşe ile Ahmet Ahmetten 25 lira Ayşeden 25 lira borç aLdık Toplamda 50 liramız oldu . Gittik Mağazaya Bir ayakkabı aLdık 45 Lira geriye Kaldı 5 Lira Sonra Diyoruz ki Bu 5 Liradan 2 lirasını Ayşeye 2 Lirasınıda Ahmete Verelimki Borcumuz Azalsın geriye kalan 1 lirada Bize Harclık kalsın . Ayşeye 2 milyon verdik 23 Lira borcumuz kaldı Ahmete 2 Lira vermiştik e onada 23 Lira Borcumuz kaldı Topladıkmı 46 Lira oLur 1 Lira da Bizde e 47 oLdu 3 Lira Nerde BuLun BakaLım

ya çok ilginç muhabbetler ya :D neden 50den çıkarıyorsunki 47 yi. ayakkabıya 45 verdin 1 lira cepte var. oda arkadaşlarına olan 46 tl lik borç.

gelen puanla periyodik alışverişlerinde gelen puan kadar kar edip o kadar harcamıyorsun ve o kadar kazanmış oluyorsun. çok zor değil :) o parayı veriyorsun sonuç ta diyorsunuzda gittiniz makineyi aldınız. 1400 lira ödediniz. üzerine çıktınız birde depoyu fullediniz 200 liraya. 1600 çıktı cepten. yakıtı kazandıgınız puanla alırsanız cepten 1460 lira çıkacak cepten belli bir miktar kardasınız işte

Aynen öyle diyoruz ama anlatamadık bir türlü :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.