Normalde Canon'un tüm modellerinde makinenin kafasına takıp patlatabiliyoruz ama harici olarak aparatsız çoğu modellerde olmuyor. Sanırım bu özellik 7D, 60D ve 600D'de var yani wireless tetikleme özelliği. 1D serisinden emin değilim.
doğru bizim makinede de var wireless flash triggering. yani makineye bir aparat takıp flashı mı patlatıyoruz yoksa takmaksızın bunları patlatabiliyor muyuz?
600D'ye herhangi bir aparat takmadan patlatabiliyoruz.
iyiymiş. peki hangi flashları tetikleyebiliyoruz ki acaba gerçi google yapsam bulurum herhalde ama forumda paylaşım olsun sorayım :) 430ex veya 580 ex? herhalde öyle ucuz çin malı flashları tetikleyemezflashların kendisinde de wireless triggerıng olması lazım?
YN560 lar iş görür diye düşünüyorum ben hemde ucuz.
önce bir parayı bulalım çok malzemeler alacağız durun bakalım :)
quote:
Orijinalden alıntı: Odysséus
DigitalRev TVyoutube
Canon EOS 600D (T3i) vs 60D: Which one is better? (plus bonus material)
Arkadaşlar 7:45'ten sonrasını izler misiniz? Eleman elindeki makineyi yere atıyor (güya elinden düşürüyor) fakat makine ve lens merdivenlerde defalarca zıpladıktan sonra ikisi de hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor.
Ciddi bir yorum olmadigini umuyorum. Cünkü yere düsen sey kesinlikle gercek makina degil. Sanirim lens mug ve siyah bir kutu. Yerden alirken lensin ön elementine bakin. Gercek bir lens degil. Ve yukari cikarken gercek makina omzunda.
evet lens mug olduğu açık. ebay'den şu lens muglardan bir de ben mi alsam diyorum ya :)
iyiymiş. peki hangi flashları tetikleyebiliyoruz ki acaba gerçi google yapsam bulurum herhalde ama forumda paylaşım olsun sorayım :) 430ex veya 580 ex? herhalde öyle ucuz çin malı flashları tetikleyemezflashların kendisinde de wireless triggerıng olması lazım?
Evet, 430EX ve 580EX flaşları harici olarak patlatabiliyoruz. Bazı ucuz Çin malı flaşlarda da bu özellik vardır.
@ 145tr
Hocam ne yalan söyleyeyim dikkat etmemişim makineye ama lensin orijinal gibi durmadığı belliydi.
cevaplar için sağolun bu adreste ayrıntılı açıklamasını buldum 430ex II ile ilgili:
550D'de olmayan wireless flaş tetikleme gerçekten güzel bir özelliğe benziyor.
flickr'da gördüğüm flaş, şemsiye ve softbox kullanılarak yapılan çekimlere bayıldım. bu konuya yönelmeyi düşünüyorum bakalım. haftaya süper loto bana çıkarsa ilk adımı atabilirim :)
quote:
Orijinalden alıntı: mllm
quote:
Orijinalden alıntı: WinPeAcE
600d en ucuz nereden buluruz canon türkiye garantili?
:) 15 gun dolmadan vatan yapti indirimi. ama internet sitesinde mevcut degil belki gelebilir, bu haftasonuna ozel digital fotograf makinelerinde %25 indirim (world card'a) ve 6 taksit.
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
1874 TL. Stokta Bulunduğu Mağazalar Konya, Batıkent, Mersin, Kocaeli (İzmit), Gaziantep, Sakarya (Adapazarı), Gaziosmanpaşa, Dudullu,
Merhaba arkadaslar, Canon 18-55 IS II ve Canon 50 f1.8 II lenslerimi satiyorum. 50 f1.8 faturali, garantilidir. Alali 1 aydan kisa bir sure oldu. Yuvam Photography den aldim.
Elimde Tokina 11-16, Tamron 17-50 oldugu icin bu lensler gereksiz ve telefoto lens almak icin elden cikarnam gerekli.
Ayrica Tamron 17-50 + ve o 2 canon lens + nakite karsilik sigma 17-50f2.8 takaslayabilirim titresim engelleyici olan modelini.
İlgililer PM atarsa sevinirim.
Saygilar.
merhaba arkadaşlar...2 gün önce ben de uzun bir kararsızlıktan sonra 600D almaya karar verdim...araştırmalarım sonunda media markt dan en uygun fiyatla 18-55 mm IS II lens ile birlikte 2200 lira ya 10 taksite aldım...fakat bugün vatan da 1874 lira 6 takist fiyatı gördüm...media markt en uygun fiyat garantisi ile başka yerde aşağı fiyat farkın 2 katını ödemeyi tahhüt etti fakat vatan bu fiyata 6 taksitte veriyor, yarın yine de konuşmaya gideceğim fiyat farkı için...makinayı henüz yeni yeni keşfediyorum...paylaşımları ilgiyle izliyorum...forumu açan berke_han arkadaşa teşekkür ediyorum...hep birlikte güzel paylaşımlara...
vatan bilgisayarda stok görünmüyor yalnız ona dikkat et. olmayan ürünün fiyatını indirmek kolay olsa gerek :)
@ Jiddi & Gijal Teşekkürlerr
@ MRMiÇ, Hayırlı olsun ve aramıza hoşgeldiniz Vatan'ın bu indirimini duyunca benimde içim gitti. Eğer aldığınız gün Vatan'ın kampanyası olsaydı geri ödeme yaparlardı ancak sizin aldığınız gün öyle bir durum yoksa kabul etmeyeceklerdir.
teşekkür ederim berke_han...listene eklediğin için ayrıca teşekkür ederim...:)
bugün gittim media markt a...fiyat konusunu anlattım hiç tereddüt etmeden 'araştıralım bakalım öyleyse hemen yardımcı oluruz' dediler...gerekli araştırmayı yaptılar ve hiç terüddüt etmeden fiyat farkının 2 katını değil ama vatanbilgisayar daki fiyatın aynısını uygulamayı kabul ettiler...fakat kartımda limit olmadığı için (kartımdan tekrar makinanın 6 taksitle 1874 lık fiyatını çekip önceki 2200 ü iade edeceklerdi) önceki 2200 liralık fiyatın vatanbilgisayarda ki fiyatın farkını kartıma iade etmeyi kabul ettiler...böylece 600D 1869 lira 10 taksite gelmiş oldu bana...:) faturayı da iletime ekledim...
buradan huzurlarınızda Bursa Anatolium MEDIA MARKT a teşekkürlerimi iletmek istiyorum...ayrıca 600D yi satın alma aşamasında ve makinanın tanıtımında beklemediğim kadar yardımlarını esirgemeyen M Akif Bey e ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum...
henüz tanıma aşamasında olduğum makinamın kullanımını ve başlangıç aşamasında olduğum fotoğrafçılığı burada ki güzel paylaşımlarınız ve paylaşımlarımla en iyi şekilde geliştireceğime inanıyorum...:)
@ Odysséus hocam harika çalışmalar olmuş.İlk iki fotografta yüksek isolarda güzel sonuçlar ortaya çıkmış @ MRMİÇ, tekrardan hayırlı olsun,mediamarkt'ı da tebrik ediyorum,müşteri memnuniyeti bu olsa gerek