arkadaslar fotograf cekımı yapmak ıcın canon eos 40d makıneye uzakdan kumanda acaba varmıdır varsa modelı markası nedır ve nereden temın edılır saygılarımla.
Kaliteli birsey istiyorsaniz Canon TC-80N3 oneririm. Yaklasik 40cm uzunlukta kablosu var, eger isterseniz uzatma kablosu da alabiliyorsunuz.
Yaklaşık 8 aydır aşağıda detaylı fotograflarını verdiğim PHOTTIX CLEON WRC-C8 telsiz alıcı- vericili uzaktan kumanda cihazını kullanıyorum. Aşağı yukarı ve ortama bağlı en az 100 mt bazen daha uzaktanda rahatlıkla kumanda edebiliyorsunuz. Frekans karıştırması olduğında sakin frekansı seçebileceğiniz 16 ayrı frekansa üzerinde bulunan micro switch' ler ile ayarlayabilirsiniz. Alıcı ve vericide farklı piller kullanılıyor. Vericide 12V/23A, alıcıda 3V/CR2 kodlu piller kullanılmakta. Benim aldığım kablosuz uzaktan kumanda: Kablosuz ( Wireless) Uzaktan Kumanda Kablosuz ( Wireless) Flaş Tetikleyici WRC-C8 modeli 1Ds serisi - 1Ds Mark III, ID Mark II, 1D Serisi - 1D Mark III, 1D Mark II N, EOS 5D Mark II, 50D, 40D, 30D içindir. Ayrıca: WRC-C6 Digital Rebel serisi ise XSi / 450D, XTi / 400D, XT / 350D. ile Pentax fotoğraf makineleri, yani K20D, K200D, K10D ve K100D ile uyumludur. Bunun dışında son aylarda Phottix Cleon II modeli ile yine aynı markanın Zaman ayarlı (Timer' lı LCD ekrandan 100 TL civarında diğerleri 60 TL civarında, bir diğer Phottix STRATO, auto focus, manuel focus, bekletmeli ve seri çekimlere uygun bir modeli 90 TL civarında satılıyor.) Bu markanın dışında orjinal Canon olsun derseniz ! O da var piyasada. Canon LC-5 Kablosuz Kumanda. Fiyatı tavan bir fotograf makinası fiyatı 325-400 USA$ arası, Hepsinden de ucuz olsun derseniz YONG NUO marka 45-55 TL arası. Bir de APUTURE PRO COWORKER AA pillerle çalışan bir marka daha var 100 TL civarında satıyorlar. Tüm bunlar kablosuz cihazlar. Bir de org. Canon' dan (TC-80N3) tutun belki 40 marka telli uzaktan kumandalarda var. Fiyatları 10-90 TL arasında değişiyor. Bunları Sahibinden ve vb. sitelerden araştırırsanız onlarca satan var. Bende bu yoldan 60 TL' ye almıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 20 Ekim 2009; 13:04:56 >
40D ye ucuz çin malı uzaktan kumanda takılmıyormuş ama 450d ye takılıyormuş doğrumudur? şipşaktv'de öyle diyor..
450d ye 10 dolarlık kumanda takılıyor ancak 40d ye takılmıyor diyor..ciddi paralar ödemek lazım diyor hele kablosuzsa daha kötü..
hayır, phottix'in kumandaları gayet iyi çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: okaaaaaan
40D ye ucuz çin malı uzaktan kumanda takılmıyormuş ama 450d ye takılıyormuş doğrumudur? şipşaktv'de öyle diyor..
Ben anlayamıyorum bazen bu garip soruları. 2009' da ben bunu almışım, takıp kullanmışım, halada kullanıyorum, teferruatlıda anlatmışım, daha nasıl açıklama istenirki....
Sen kullanmışsında ben yeniyim, belkide bir ayarı numarası vb birşeyleri vardır öyle yapıp kullanmış olabilme olasılığını düşündüm, neticede tanıtan adamın böyle demesi kafamı karıştırdı, demek ki kaç yıldır kullandığı makinesi hakkında yeterince bilgi sahibi değilmiş, yanlış yönlerdiriyor birde program yapıyorlar......detylı açıklamışsın yukarıda gerçekten salaklığımı bağışla..
Neyse Novarix ve bipekkan sağolun, bunu öğrenmem iyi oldu teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme