Şimdi Ara

Canon eos 1100d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fotoğrafla ilgilenen arkadaşlara bir sorum olacaktı.
    Elimde suan FUJİFİLM S4200 dslr like var. Kamerayı alalı 2 yıl oldu. Ilk basladıgım gunlerden berı amator olarak fotoğraf çekmeye çalışıyorum.
    Bir çok arkadaş kompakt kamerayı çok benimsemese de ben bu zamana kadar iyi fotoğraf çektiğime inanıyorum.
    Ama daha iyi görüntü elde etmek istiyorum artık.
    Ve başlangıç olarak dslr geçmek ıstıyorum.
    CANON EOS 1100 D 18-55 lens düşünüyorum.
    Sizce elimdeki kamera ile bunun farkını görebilir miyim? (Netlik, geniş açı vb.)

• Öncelikle DSLR nin asıl amacı size daha fazla kontrol sunmaktır.

Şöyle düşünelim.

Elinizde bir motosiklet var. Ve motosiklet in üzerinde belirli ayarlar var. arazi, asfalt ve kum seçenekleri olsun. Ve öyle bir yola girdiniz ki, sürekli mod değiştirmeniz gerekiyor ve bu üç mod da size rahatlık konfor ve performans sunmuyor.
    Başka bir motosiklet var, böyle modların yanı sıra, süspansiyon ayarı, ağırlık merkezini öne veya arkaya belirlediğiniz ölçüde vermeyi, fren ayarları gibi bir çok opsiyon sunuyor. Siz bulunduğunuz yolda ve gitmek istediğiniz yolda yani hoşlandığınız yoltipine göre sürüş zevkinize de göz önüne alıp istediğiniz ayarları yapabilmenize de imkan vermeyi sağlıyor.

Diyelim ki DSLR - Like 1 türde bahsettiğimiz b,r araç ise, 2. türde bahsettiğimiz araç DSLR olacaktır.

Elbette ayarlar ve temel dinamikler öyle hop öğrendim oldu şeklinde değil ama çok da zor değil. Temel dinamikleri öğrendiğinizde istediğiniz türde fotoğraflar çekmenize olanak sağlar. Örneğin 50mm F1.8 lensim var ve ben arka planı olduğu gibi öldürmeyi seviyorum diyelim. O zaman diyaframı 1.8 de kullanırım maksimum istediğim olsun diye ama daa fazla belirgin olması için diyafram değerlerini yükseltmem gerekir. 2.0 - 2.8 .3.0 - 3.5 gibi (rakamları atıyorum) Ancak bu kez ışık gücüne göre enstantene, iso gibi diğer değişkenleri de unutmamam gerekiyor.

Bütün bu değişkenler ile oldukça güzel fotoğraflar çekebilirsin. Asıl önemli olan teknik+ışık + lens tir. Body aslında en başta düşünülen ancak bence en son düşünülmesi veya önemsenmesi gereken noktalardan birisi. Elbette dışarıdan bakan tüm gözler böyle bakmıyor maalesef.

Birde az - çok Photoshop ve/veya Lightroom gibi programları da öğrenmek/kullanmak gerekebiliyor.

Bir arkadaşa sadece 3-5 saatte ışık + diyafram + enstantene mantığını öğrettim. Çok ta hızlı öğrenen birisi olduğu için ve hevesli olup denemeler çokça yaptığı için bir hayli iyi fotoğraflar çekmeye başladı 1-2 günde.

• Sensörler arasındaki devasa farkı elbette hissedersiniz fotoğraftaki alan derinliğinden , renklerden , netlikten . Bütçeniz var ise dslr makine alabilirsiniz .
  • Cevaplayanlara çok teşekkür ediyorum.
    Canon eos 1100 d ile şuanki elimde olan dslr like kamera'dan çok daha iyi görüntüler elde edebilirim anladığım kadarıyla.
    Öyleyse 18-55 mm lens kullanarak portre 'de de başarılı olabilir miyim? Yoksa onun için başka lenslere ihtiyacım var mı?
  • AmatorFotograf A kullanıcısına yanıt
    Aslında en ucuz fiyat performans lensi istediğin konularda 50mm 1.8 olduğunu söyleyebilirim. (Canon da ortalama 250 TL ) Cidden sana kolaylık sağlayacaktır çekimlerde ancak kullanacağın makine 1.5 / 1.6 gibi bir crop oranı olduğu için 80mm civarı bir açı elde edeceksin. Buda bazı yerlerde kompozisyon için yeterli alanı vermiyor.

Yinede dslr ye terfi ederek bir basamak atlamış olacaksın. Sahne olarak önce kit lens ile çekim yaparsan hem işin tekniği hem de mm lerde alacağın performansı karşılaştırmış olabilirsin. Daha sonra çekmek istediğin konulara göre lens almak daha mantıklı.

Ancak cihaz almadan önce mutlaka cihaza bir mağazada bakmanı tavsiye ederim. Çekmek için değil en azından 18-55 lens, şu an sahip olduğun makine kadar ne zoom yapabilir ne de makro çekim yapabilir. Yani yeterince alıştığın özellikleri bulamayabilirsin ve yapmak istediğin lens veya ekipman almak gerekecektir ve biraz da lensler pahalıdır.

Bir iki yerde bakmanı biraz lens fiyatlarını araştırmanı ve hepsinden önemlisi ne çekmek istediğine önceden karar verip bütçeni ona göre ayarlamanı tavsiye ediyorum. Cihaz satın alıp sonradan çok vazgeçen oluyor. Dilersen 2. el de bir makine alabilirsin. Shutter sayısı düşük oldukça uygun fiyata makineler satılıyor.

Bu arada sadece Canon değil, Nikon almayı da düşünebilirsiniz.

• Tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.
    Bu zamana kadar dslr like kullandığım için dslr ve lensleri hakkında çok bilgim yoktu açıkcası.
    Şuanki kullandığım makinede benim için önemli olan özelliklerden biri kesinlikle "zoom" dur.
    Sanırım canon 1100 d nın yanında verilen 18-55 mm lens benim istediğim zoom özelliğini çok fazla karşılayamaz.
    İlk etapta bu makineyi ve yanındaki lens ile başlasam daha sonra farklı lensler alıp kullanabilirim.

Peki size bir soru daha sorsam. Canon eos 600 d ile Canon eos 1100 d arasında çok büyük farklar var mıdır?
  • AmatorFotograf A kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız var. Kesinlikle 600D - 1100D ye göre daha üstün. Bir değil birden fazla özellik sayabiliriz. Ancak elbette bu özellikler sizin için ne kadar önem arz edecektir ona bakmak lazım. Örneğin 600D 1080p 1100D ise 720p video çekiyor ama video çekmeyecek veya 1080p video yu efektif şekilde kullanmayacak birisi için bunlar çok önemli değil.

Harici mikrofon, daha yüksek MP ve daha yüksek çözünürlük gibi özellikler ile tercih edilmesi gereken cihazı ( bu iki cihaz arasında ) 600D den yana kullanırdım. Bu şahsi düşüncem.

Ancak ikinci bir DSLR almayı düşündüğüm bu günlerde (farklı bazı kullanım amaçları için) elbette ucuz olan herhangi bir DSLR yi ki bu iki cihaz arasında kalsam ucuz olsun der ve yukarıda saydığım özellikler pek önemsiz kalacaktır.

Zoom konusuna gelelim. Rakamlara girip boğmak istemiyorum. Ayrıca her ne kadar DSLR lerde de belirli bir zoom lens ve teleconverter kullanılarak belirli seviyelere erişmek mümkün olsa da bu elma ile armut gibi iki farklı meyveyi karşılaştırmaya benzer. Yani kıyaslamak doğru olmasa da elinizdeki DSLR-Like cihaz daki zoom seviyelerine ulaşmak için iyi paralar harcamanız gerekebilir. Yine de çekeceğiniz fotoğrafın kalitesi ve duyacağınız haz eminim ki DSLR cihaz da çok daha fazla olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    9 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    2 yıl önce açıldı
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sensörler arasındaki farkı hissedersiniz fotoğraftaki alan derinliğinden, renklerden, netlikten. Bütçeniz var ise dslr makine alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Sensörler arasındaki devasa farkı elbette hissedersiniz fotoğraftaki alan derinliğinden , renklerden , netlikten . Bütçeniz var ise dslr makine alabilirsiniz .

quote:

Orijinalden alıntı: haberciburda

Sensörler arasındaki farkı hissedersiniz fotoğraftaki alan derinliğinden, renklerden, netlikten. Bütçeniz var ise dslr makine alabilirsiniz.

• 1100D ye geçmenizi ben aslında pek önermiyorum.
    Çünkü 1100D de dslr like'ları kıskandıracak bir makine.

Bunun yerine ikinci el temiz 550 D 650D düşünebilirsiniz.
    18-55 lensle de gayet başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz.
    Yukarıda da örnek verildiği üzre bir de 50 MM 1.8 lens temin ettiniz mi ohh mis =)

Hayırlı günler.
  • Sorularıma cevap verdiğiniz ve bu konuda bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
    Sanırım su anda Canon eos 1100 d den vazgeçip Canon 600 d' yi düşünmeye başladım.
    Bir de lensler türlerine göre değişiyormuş sanırım.
    18-55 IS II Lens , 18-55 Lens, 18-55 Dc lens gibi bunlardan hangisini önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmatorFotograf

Sorularıma cevap verdiğiniz ve bu konuda bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
    Sanırım su anda Canon eos 1100 d den vazgeçip Canon 600 d' yi düşünmeye başladım.
    Bir de lensler türlerine göre değişiyormuş sanırım.
    18-55 IS II Lens , 18-55 Lens, 18-55 Dc lens gibi bunlardan hangisini önerirsiniz?

İs'li lenslerde titresim engelleyici var. Yani el titremesinden oluşan bulanıklığı önlüyorlar. Dc ler de bu yok. Ama kısmende olsa daha keskin lensler oldugu soyleniyor. İs li almani tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.