Şimdi Ara

Canon EOS 1000D hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben çıktığım Türkiye turunda birçok şey öğrendim.Genel anlamda bakıldığı zaman fotoğraf ile ilgili başarılı kareler yakaladım.Ancak bir sıkıntım var.

Gece çekimleri deniyorum.30 saniyelik çekimler.Pozlama süresi maksimum 30 saniye oluyor makinede.Gerisi basılarak oluyor.Mesela çekmek için 3 dakika basarsan 3 dakika öyle kalıyor ancak otomatik olarak 30 saniyede kalıyor maksimum.

Ben gördüm bazı sitelerde.Çekilen fotoğraflar 40 dakikalık pozlama süresi ile çekilmiş.Ciddi başarılar elde edilmiş.

Ancak ben öyle uzun uzun basamıyorum,ve titreme gibi bir sorun da oluyor.Işık az zaten.

Pozlama süresini otomatik olarak nasıl 10 dakika gibi sürelere çıkarabilirim?Yada EOS 1000D de bunu yapabilir miyim?

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam sanırım en düşük 30 oluyor

30-1/4000 saniye (1/2 veya 1/3 kademeli), Ampul (Toplam enstantane hızı aralığı. Kullanılabilir aralık çekim moduna göre değişir)

canon europe
    EOS 1000D - Support - Download drivers, software and manuals
    http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_1000D/index.aspx?specs=1

Hocam yanlız yanlışmı yazdınız bilmiyorum ama 40 dakika pozlama sensörü çok ısındırır zararlı olabilir gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 28 Temmuz 2010; 14:09:22 >

• Daha uzun pozlama süreler için makinede bulb modu vardır. Deklanşöre basılı tuttuğunuz süre boyunca sensör açık kalır ve çekim yapar. Titreme olmasını istemiyorsanız, kablolu uzaktan kumanda alıp makineye dokunmadan kullanacaksınız bu özelliği:)
  • Ne yazık ki uzaktan kumanda yok elimde.Şu anda elimde bulunan ekipman;
    *Canon EOS 1000D
    *EFS 18-55
    *Kırık kıytırık bir tripod

Tripod yeterince sakat,vida yerleri kırık olduğundan sağa,sola yatabiliyor.Zaten onunla uğraşırken uzun poz süreleri elde etmem gerekiyor.Uzaktan kumanda ne kadardır?Buralarda bulacağımı sanmıyorum ancak yine de bakarım...
  • İki sorum daha var.

1)Ben şu anda 4gb hafıza kartı kullanıyorum.8 yada 16lık bir kart alsam makine kaldırabilir mi?Çünkü yaklaşık 800 fotoğraf çekse de 10-15 gün olarak geçen gezilerimde büyük sıkıntı yaşıyorum.Bilgisayar bir netbook.Taşımak için.Ancak ısınma sorunu gibi sorunları var.Servise veremiyorum fotoğraf yükleme vs işlemlerden dolayı.O nedenle 8 yada 16lık bir kart beni ekstra bir bilgisayar yükünden kurtaracaktır diye düşünüyorum.

Şu anda 2 tişört,bir eşofman,bir mayo ve bir terlik var yanımda.Geri kalanlar soğutucu fan gibi bilgisayarın sorunlarını gidermek için olan ekipmanlardan oluşuyor ne yazık ki.

2)Benim cihazda video çekme gibi bir özellik var mı?

Video formatı gibi bir şey gördüm ayarlarda.Bir türlü anlam veremedim.Video izleniyor,çekilemiyor olsa gerek dedim ama izleme de mantıksız olur bir DSLR için...

• 1000D video cekemiyor yazik ki
    30 saniyeden uzun sureli cekim yapmak icin Bulb Mode kullanmaniz gerekli. bu modda kablolo veya kablosuz uzaktan kumanda oneririm. kablolu olanlari kalitesine gore 15-50 arasina bulabilirsiniz, kablosuzlarin Turkiye fiyatini bilemiyorum ama ben Canon marka olanini 15 pound gibi birseye almistim.
    kart olarak da, 16Gb yerine 2x8 oneririm, hatta 4x4GB belki. kartlar kolay kolay bozulmuyor ama bir kere bozulursa 16GBlik fotografiniz kaybolur. 5 sene once Venedik fotograf ve videolarimin yarisini kaybettim, oradan tecrubem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

1000D video cekemiyor yazik ki
    30 saniyeden uzun sureli cekim yapmak icin Bulb Mode kullanmaniz gerekli. bu modda kablolo veya kablosuz uzaktan kumanda oneririm. kablolu olanlari kalitesine gore 15-50 arasina bulabilirsiniz, kablosuzlarin Turkiye fiyatini bilemiyorum ama ben Canon marka olanini 15 pound gibi birseye almistim.
    kart olarak da, 16Gb yerine 2x8 oneririm, hatta 4x4GB belki. kartlar kolay kolay bozulmuyor ama bir kere bozulursa 16GBlik fotografiniz kaybolur. 5 sene once Venedik fotograf ve videolarimin yarisini kaybettim, oradan tecrubem var

Anladım.

O zaman Türkiye içinden kablolu bir tane almak gerekecek.Zaten masraf çok fazla.Çanta da almam lazım.Ha aklıma gelmişken çanta tavsiyesinde de bulunabilir misiniz?2-3 objektif kapasiteli,bu kartlar için girişi olan gibi...

O zaman bir tane daha 4gb alacağım.Daha sonra da 2 tane alırım diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben lowepro nova 180 AW kullaniyorum. iki lens + govde alabiliyor. AW serisinin alt tarafinda acilan bir ortu yagmurda su almasinin da engelliyor (AW : All Weather)
    Diger markalari cok bilemiyorum, sirt cantam da Lowepro. Belki Kata daha uygun fiyatli olabilir.
  • Ben üç hafta önce önce hayyam pasajından EOS 450D için kablosuz deklanşör aldım, pasaj içinde fiyatları 25-35 arasında değişiyordu, bunların içinde tek düğmeli olanlarda, çok fonksiyonlu hatta compact canon modelleri için ek kontrol bölümü olanlar bile vardı. Yalnız bildiğim kadarıyla EOS 1000D modelinde kablosuz deklanşör için infrared alıcı bulunmamakta. Bu cihaz için kullanılabilecek kablolu deklanşörler ise yine hayyam pasajı içerisinde 45-60 TL arasında değişiyordu, bu fiyat farkına bir anlam veremedim doğrusu, üstelik kablosuzlar sıfır kutulu ürünlerdi, kabloluların çoğu ise kullanılmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.