Şimdi Ara

canon a570 aldım, pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen hafta a570 is aldım, burada okuduklarıma dayanarak ve canon markacılığına kapılarak.. arkadaşlar kesinlikle tevsiye etmiyorum rezalet bir çekim kalitesi var, tekrar iade ettim ürünü aldığım yere ve arkadaşımın kullandığı ve fotoğraf kalitesini bildiğim sony w55 aldım.

canon a570 te bi ton özellik var, yok işte yüz tanıma, yok işte IS, ama hepsi fos inanın ki, hiç bi halta yaramıyorlar.

isteyen arkadaşlara konu hakkında detaylı kıyaslama yapabilirim.

tavsiyem canon deyip almayın sakın... compact makinelerde gözümden düştü, sony çok daha güzel..

• bizde a560 düşünüyorduk..neyi kotu acaba tam olarak?
  • arkadaşım ben yaklaşık 300 çekim yaptım a570 ile auto, kapalı mekan, gece, manzara türü fotoğraflar. fotoğraflardaki kalitesi kötüydü, kötü derken arkadaşımın 2 yıldır kullandığı sade bir casio s600 den daha kötü.. diyeceksinki senin makinede sorun vardır, hayır gittim mağazaya aynı model diğer aletlerle kıyasladım, gerçekten kötü, benimkinde sorun yoktur.

kapalı mekan çekimleri rezalet, detay yoktur fotoğraflarda. portrelerde renkler yerinde değil. gün ışığında daha iyi olmasına rağmen yine de kötü arkadaşım, dediğim gibi diğer aletlerle kıyaslayınca anlıyorsun bunu

bence birşerkilde alacağın makineyi kullanma imkanı bul, bilmediğin makineyi alma.

istersen sana maille örnek 2 fotoğraf gönderebilirim, çok daha iyi anlayacaksın.

bunun yanısıra arkadaşım canon eos var, çektiğimiz fotoğraflar çok kalite, profesyonellerde iyi olabilir ama compact makinelerde canon gözümden düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaydut -- 31 Ağustos 2007; 9:44:17 >

• merak ettim şimdi..buradada gösterebilirsin fotoğrafları..birlikte yorumlarız hem..hayret canon üstelik
  • fotoğrafları mail ile full size gönderebilirim...
  • ok
  • gönderdim fotoğrafları yorumlarını sende buraya yazabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ettim .... full size olmasına gerekte yok ... bahsettigin kadar kötüyse küçültiülerekte burda anlaşılabilir .. bir şekilde eklersen konuya bi fikir sahibi olabiliriz...
    cunki söyledigin şeyler normal koşullarda hiç mantıklı diil.. sony w55 veya casios600 gibi makinalar kıyas edilmiyo genelde "a5**" serileriyle
  • ben de şimdi okuduklarıma inanamadım
    ben de canon da karar kılmıştım ama yazılanlar düşündürücü,fotoları buradan paylaşırsan kıyaslama imkanı bulabiliriz ve herkes bu bilgi paylaşımından yararlanır diye düşünüyorum.
  • yusufnar
    makina hala sendeyse burada gösterebileceğin fotolar cekip gönderirsen arkadaslarda fikir verebilirler örneğin makro,gece cekimi manzara v.s
    gönderdiğin fotografları inceledim sony ile çekilen daha net ama cekim koşulları ışık düzeni v.s önemli faktorler
    aynı koşullarda olsa net bişey soylerdim ama sony daha iyi çekmiş.
    bu arada Allah bağışlasın bebeği..
  • Auto modda her makina kötü çeker
  • bence sen elma ile armudu karşılaştırıyorsun. sony w serisi yada casio exilim makineler auto modda çekim yapan makinelerdir. bu makineleri canon icus ile kıyaslayabilirsin işte...
  • arkadaşım kompakt makinaların gücü bellidir neticede
    sen hangi beklentilere göre aldın bilmiyorum ama manuel ayarlara imkan veren ve diyafram enstantane öncelikli çekim modu bulunan kompakt makinalar dışındakilerin hepsi hemen hemen aynıdır..

auto moda güvenme sen memnun değilsin ben memnunum canon almayın demek ne demek
  • pardon ixus :D
  • fotograf makinası kötü demek bence yanlış,
    daha iyi kaliteli Fotoğraf çekmeninde kuralı ışık,el titremesi,isovb. ayarlar doğru yapıldığı zaman problem olmamalı. bende Canon A630 var yeni aldım ilk resimlerimi benden auto modunda çektim. resim kalitesi çok kötü geldi. biraz dikkat ettim araştırma yaptım.
    benim gibi acemiler resim çekerken iso'yu düşük tutsunlar 100-200 gibi birde ışık olayına dikkat etsinler auto modunda değil TV veya P modunda bu ayarları yaptıktan sonra deneyin ve farkı sizde görün.
  • arkadaşlar a570 IS manuel ayarları zengin bir makine ona itirazım yoktur, ama sonuç olarak o da bir kompakt makine ve otomatik modda da iyi çekim yapması gerekir diye düşünüyorum. zaten makine üzerinde bilmem kaç tane otomatik mod var. onun ötesinde her fotoğrafta manuel ayar yapmaya gerek olmaması gerek diye düşünüyorum.

az sonra fotoğrafları da göndereceğim ve sizlerinde kıyaslamasını istiyorum, bende forumlarda okuduğum bilgilere dayanarak a570 IS aldım, fiyat olarak w55 ten biraz daha pahalı, fakat w55 her modda her yönden daha iyi çekiyor...
  • Valla hocam istersen git nikon d80 al auto ayarda kötü çıkar fotoğraf
  • bunlar a570 ile çektiklerim arkadaşlar.

makro

manzara : çektiğim en iyi manzara resmi..

kapalı mekan, florasan ışığında

bunlar da w55 ile çektiklerim

makro 1

makro 2

araba hareket halindeyken, cam arkasından ayrıca..

bu şekilde bi fotoyu imkanı yok çekemedim a570 ile..

bunlar da manzara

Linkler düzeltildi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Açıkçası beyenmediğin fotoğrafları bende çok merak ettim.AUTO modda çekilen fotoğrafların MANUEL de düzgün bir ayarla çekilenlere kıyasla daha kalitesiz olması gayet doğal ama bu kalite düşüklüğünün ne seviyede olduğunu görmek isterdim doğrusu.
    Birde:AUTO modda çekipte beyenmediğin bir fotoğrafı,yine aynı açıdan MANUEL ayarlarla çektiğin oldumu? Eğer böyle bir örnek varsa kıyaslamamız açısından bizlerle paylaşırsan sevinirim.
  • arkadaşlar manuel ayarlar olan diyafram, enstantane v.s. hakkında çok fazla bilgim olmadığı için onlara girmedim. benim yaptığım şudur, otomatik modları deneyerek bir nesnenin-manzaranın neyse her modda fotosunu çekmeye çalıştım, ama ne yaptımsa canon da doğru düzgün bir kalite göremedim, özellikle portre çekimlerde ten renkleri abuk subuk çıkıyor, detaylar pek yok..

w55 ile yaptığım şey farklı değil, onda da otomatik modlarda kullanıyorum, tabiki kapalı mekana göre, ışık miktarına göre, belli modları tercih ediyorum, çektiğim fotoğraflarda ilkinde olmasa da 2. yada 3.de çok güzel çekimler elde ediyorum.

bazı arkadaşların dediğine göre şöyle bir sonuçmu çıkıyor, a570 otomatik modlarda kötü çeken bir makine, manuel ayarlar yapılırsa ancak iyi çekim yapar.. benim buna biraz itirazım olacak, çünkü bu makine profesyoneller için değil ki, manuel ayarlara imkan veren, kompakt bir makine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaydut -- 31 Ağustos 2007; 14:34:49 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.