Donanım Haber'in adını arkadaşlarımdan hep duyardım ben Donanım Haberi sadece bilgisayar üzerine zannederdim arkadaşlara sorunumdan bahsettiğimde Donanım Haber forumlarında bulabilirsin dediler , geldim gördüm maşallahınız varmış.
Gece fotoğrafları çekmek istiyorum ( gece çekim modunda çekim değil , gece dürbünlerinin verdiği görüntü ile yaban hayatı ve doğa fotoğrafları çekmek istiyorum.) Bu konuda epeyce araştırma yaptım , gerekli aparatlara da ulaştım ( henüz almadım ) ancak yasal olarak sıkıntı olabilir diyen oldu , olmaz diyen oldu. Zira gece fotoğrafı için gece dürbünü kullanmak gerekiyor. Bazı dürbünler buldum , bu dürbünlerin göz merceğini çıkartıp iki ara aparatı bağladıktan sonra fotoğraf makinesinin lens yuvasına takıyorsunuz fotoğraf çekebilen gece dürbünü oluyor. veya fotoğraf makinesi gece dürbünü oluyor.
Ancak gece dürbünlerini fotoğraf çekmek amacı ile kullanabiliyor muyuz ? Bu konu biraz muğlak , normalde bu tür dürbünleri bir yığın sektörde genellikle de genellikle avda vs kullanıyorlarmış.
İnternetin altını üstüne getirirken aslında tam da benim istediğim konu ile ilgili bir site buldum.http://www.gecegorusdurbunu.com/gece-gorus-durbunlerinin-kullanim-alanlari/ Oldukça kapsamlı da bilgi vermiş ( fotoğraf makineleri için olan farklı ve benim bulduğum çözümden daha güzelini de koymuş siteye ama o üründen bulamadım ) biraz faydası oldu ama yine de konuyu netleştiremedim.
Forumda araştırma yaparken DarthSidious un http://forum.donanimhaber.com/m_88531074/tm.htm linkindeki mesajının başlığını görünce heyecanlandım ama benim sorumun yanıtı orada değildi maalesef. ( Bu arada DarthSidious un çalışmaları çok güzel onu da bu arada tebrik edeyim )
Bu türde fotoğraf çeken kimse var mı , veya bu konuda önerisi olan , bilgisi olan var mı ? Bu dürbünlerden alırsam sıkıntı olur mu ? Gerçi sağıma soluma bakıyorum , kıytırık güvenlik kameralarında da video kameralarında da bu özellik artık var ama ne olur ne olmaz.
Yardımcı olursanız sevinirim
Foto SafariF
kullanıcısına yanıt
Gece goruslu durbunlerin bazi modellerinde fotograf cekme ozelligide var.Yani sizin yapnak istediginiz seyi adamlar yapmis satiyorlar.Ama fiyat olarak ciddi rakamlar ve temin etmen neredeyse imkansiz.Malesef gece goruslu durbun yasak ve yakalanirsan durbunu kaptirmakla birlikte ciddi suc teskil ediyor.Bende basit bir gece goruslu durbun var ama korkumdan xamdan disari bakamiyorum.Evimizin karsisinda mit var Ayrica sunuda belirtmek isterim gece goruslu durbun olmayan isigi yaratmaz.Genelde cogu model ay isigini kullaniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry
Gece goruslu durbunlerin bazi modellerinde fotograf cekme ozelligide var.Yani sizin yapnak istediginiz seyi adamlar yapmis satiyorlar.Ama fiyat olarak ciddi rakamlar ve temin etmen neredeyse imkansiz.Malesef gece goruslu durbun yasak ve yakalanirsan durbunu kaptirmakla birlikte ciddi suc teskil ediyor.Bende basit bir gece goruslu durbun var ama korkumdan xamdan disari bakamiyorum.Evimizin karsisinda mit var Ayrica sunuda belirtmek isterim gece goruslu durbun olmayan isigi yaratmaz.Genelde cogu model ay isigini kullaniyor.
Nazik ilginize teşekkür ederim ,
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry Gece goruslu durbunlerin bazi modellerinde fotograf cekme ozelligide var.Yani sizin yapnak istediginiz seyi adamlar yapmis satiyorlar.Ama fiyat olarak ciddi rakamlar ve temin etmen neredeyse imkansiz.
Bu bahsettiğiniz modellerden birini şurada buldumhttp://www.superekipmanlar.com/bushnell-equinox-z-dijital-gece-gorus-durbunu/ ama benim istediğim bu değil. Bu modeller siyah beyaz görüntü veriyor. Ayrıca fotoğrafçılık açısından tatmin edici bir cihaz değil zira anladığım kadarı ile sadece kendi belirlediği ayarlarda çekim yapıyor veya yaptırıyor. Benim bahsettiğim yeşil zemin üzerine alınabilen görüntüler , yaban hayatı fotoğraflarken hem o görüntünün hem de fotoğraf makinenizle istediğiniz pozlamayı vs yapmanıza izin veriyor olması cazip tarafı.
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry Malesef gece goruslu durbun yasak ve yakalanirsan durbunu kaptirmakla birlikte ciddi suc teskil ediyor.
İşte bu konu biraz karışık , mesela şu sitehttp://www.gecegorusdurbunu.com/gece-gorus-durbunu-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/ oldukça kapsamlı bilgi vermiş. Eğlence amaçlı “Gece avı” yasak olduğu için avda kullanılamaz diyor. Anladığım kadarı ile ağırlıklı olarak millet avda kullanmaya hevesli ama eğlence amaçlı avda kullanılamaz diyor. Onun dışındaki kullanımlar için bir kısıtlamadan bahsetmemiş. Bunu iyice netleştirmem gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry Ayrica sunuda belirtmek isterim gece goruslu durbun olmayan isigi yaratmaz.Genelde cogu model ay isigini kullaniyor.
Sadece ay ışığı ile çalışan modeller sanırım ilk modellermiş , şimdiki ürünlere bakıyorum hemen hemen hepsinin üzerinde kızılötesi ışık var , asıl işi bu ışık görüyor olmalı. O konuda da buradahttp://www.gecegorusdurbunu.com/gece-gorus-durbunu-nedir-nasil-calisir/ bahsetmiş. Işık konusunda sorun yok , zaten tripod kullanarak veya pozlama süresi ile bunu bir miktar aşabilirim. Kızılötesi ışık devreye sokulduğunda en canlı biçimde görüntüyü yakalamak mümkün olur gibime geliyor.