verdiğiniz linkte kit lens hakkında 18-55 dışında bir açıklama yok, makineyi nereden alırsanız alın sipariş vermeden önce arayıp öğrenmek gerekir eğer dc lens ile göndereceklerse almayın...STM veya en azından IS II olmalı...
peki 650 d yada 700 d al lens olsun diyorsun bana artıları neler olacak bu lensin ? arkadaş 600d önermiş ona ne diyorsunuz dokunmatik ekran makinede güzel olmazmı dersiniz ?
hocam sizce 650d deyip zorlamayıp 600 d yi bu lensle alsam beni tatmin edermi mic kayıtı kalitelimidir bir müzikçininde işine yarar mı dersiniz fiyatı da daha uygun üstelik dokunmatik ekranın bir artısı olmaz mı sizce ?
arkadaşlar birazdan yorumlara göre 600 ü sipariş geçicem annemin kartından alacağım aradaki 400 tl baya bi fark sonuçta boşuna para vermek istemiyorum son yorumlarınızı alayım
Afacan Dennis
kullanıcısına yanıt
STM lensler diğer lens türlerine göre otomatik fokuslama yetenekleri çok daha iyi. Özellikle videolarda neredeyse lensten netleme esnasında neredeyse hiç ses gelmiyor.
Bu gibi özellikler yapılacak işe göre hayati önem taşır. Dokunmatik ekran, dönen ekran, çift hafıza kartı olması gibi durumlar biraz daha fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran özelliklerdir. Yani temelde kaliteye değil konfora para vermiş olursunuz.
X Files
kullanıcısına yanıt
hocam bilgiler için teşekkürler arkadaşın verdiği linkteki hb deki 600d yi almış bulunmaktayım düşündüm de illa da dokunmatik ekran benim için şart değil işlemci farkı foto kalitesini etkilermi bilmiyorum makine 2 güne gelir hiç bilgimde yok bu konularda bakalım yavaş yava öğreneceğim :)
Afacan Dennis
kullanıcısına yanıt
Hayırlı olsun öncelikle. Sanırım 550D den başlayıp 600 - 650 ve 700D de sensörler aynı. Dolayısı ile fotoğraf kalitesi pek fark etmez. İlave lensler almak ( düşünürseniz) için acele etmeyin. Makineyi ve çekmeyi biraz öğrenin çok iyi şeyler çekeceğinize eminim.
X Files
kullanıcısına yanıt
teşekkürler gayet heycanlıyım.geçen gün dağa çıkarken bir tavşan gördüm ve çekecek kadar vaktim vardı hafif bir zum lazım oldu telefonla çekemedim çok bulanıklaştı zoomlu şeylere ihtiyacım olursa 3 4 ay sonra bir lens alabilirim.benim için bir hobi olması amaçlı bu işe başladım bakalım hayırlısı :)
quote:
Orijinalden alıntı: Afacan Dennis
hocam sizce 650d deyip zorlamayıp 600 d yi bu lensle alsam beni tatmin edermi mic kayıtı kalitelimidir bir müzikçininde işine yarar mı dersiniz fiyatı da daha uygun üstelik dokunmatik ekranın bir artısı olmaz mı sizce ?
fotoğraf ve video kalitesi olarak farkları yok hatta dpreview test sitesine göre 600d'nin foto, ISO ve video performansı 650d ve 700d'den üstün... ... http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS600D/19 sadece STM lens uyumu açısından 700d'nin bir artısı var, STM lensler ile daha seri ve sessiz netleme yapar... dokunmatik ekran bana antipatik ama meraklısı için sempatik gelebilir... ses kaydı konusunda bilgim yok hatta ilgim yok, elimdeki makineyi alalı 2 yıl oldu daha video çekmedim diyebilirim sadece kontrol ettim aldığım yerde... sonraki mesajınızda 600d siparişini verdiğinizi gördüm, bence doğru karar verdiniz hayırlı olsun... zoomlu bir lens ihtiyacı doğarsa şimdiden tavsiyemi yazayım aklınızda bulunsun; sigma 18-250 hsm macro ... http://www.hepsiburada.com/sigma-18-250-mm-3-5-6-3-dc-os-macro-883955-pm-ftobjsgm18250m
teşekkürler hocam tavsiyeniz doğrultusunda siparişi verdim ve verdikten sonra baktım ürünün fiyatında 50 tl kadar artış olmuş ürün an itibari ile yolda görünüyor :) ses kaydını ben bi denerim artık benim için baya önemli.gerçekten çok güzel bir lense benziyor en azından altta yazanlara göre baya iyi makineye alışınca uzağı çekme ihtiyacım doğacak o zaman alabilirim :)
quote:
Orijinalden alıntı: Afacan Dennis
teşekkürler hocam tavsiyeniz doğrultusunda siparişi verdim ve verdikten sonra baktım ürünün fiyatında 50 tl kadar artış olmuş ürün an itibari ile yolda görünüyor :) ses kaydını ben bi denerim artık benim için baya önemli.gerçekten çok güzel bir lense benziyor en azından altta yazanlara göre baya iyi makineye alışınca uzağı çekme ihtiyacım doğacak o zaman alabilirim :)
hayırlı olsun ...
teşekkürler
Ben de 600d ile 700d arasındayım. fiyat farkına değen bir performans artısı var mı. video da çekeceğim tripod ve mikrofon da almam lazım. 600d alırsam bunları alabilirim ama 700d de bütçemi aşar.
hiç düşünme 600 d al hocam.ben video da çekiyorum orgdan kayıt da alıyorum orgun r l çıkışlarından 600d nin mic ine giriş yapıyorum cızırtı 0 stereo kalite alıyor ama dinlerken çaldıklarımı çok keyif alıyorum.ben alalı 1 hafta oldu olmadı ama memnunum hiç şurasıda dokunmatik olsun vs diye aramıyorsun ekran dönen ekran işine çok yarıcak zaten mic girişi de gayet tatminkar is 2 lens le kullanıyordum fena değildi ama şuan yeni bi lens aldım sonuçları yazarım buraya bende acemiyim daha
quote:
Orijinalden alıntı: Turkishpower$
Ben de 600d ile 700d arasındayım. fiyat farkına değen bir performans artısı var mı. video da çekeceğim tripod ve mikrofon da almam lazım. 600d alırsam bunları alabilirim ama 700d de bütçemi aşar.
600d cananun memnuniyet yüzdesi en yüksek makinelerinden biridir ve bence 650d ve 700d'den eksiği yoktur... 700d'nin teknolojik olarak tek üstünlüğü STM lenslerle videoda daha seri AF yapmasıdır...
Bu lensi sıfır almana gerek yoktu. 2. el de alabilirdin fakat lens dış çekimlerde iyi iken iç mekanlarda istediğin sonucu vermiyor. Elbette bunun nedeni crop sensör den kaynaklanan görüntü büyümesi (80mm gibi çekim yapabiliyorsunuz)
2. elde yine IS II lensler 160 TL ye kadar bulmak mümkün. Dün gece bir şey lazımdı Sahibinden e bakmıştım. Oradan biliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme