Arkadaşlar elimde Canon 60D ve 18-200 is lens var lakin hiç güzel foto çekemiyorum
Deniz kenarındaki uçan martıları çekmek istesem bulanık çıkıyor.
Manzara çekmek istesem memnun edici değil.
Portre çekmek istiyorum, LCD de güzel gözüküyor pcye atınca LCD deki gibi net ve canlı renkli değil.
Sizden isteğim:
Hareketli objeleri en iyi renkte ve netlikte nasıl çekebilirim? Bunun ayarı nedir makinada?
Manzara ve bina gibi yerleri de en iyi verimlilikte hangi ayarda çekebilirim?
Kısacası bana gece-gündüz ayarlarını nasıl yapacağımı söylerseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
hocma öncelikle google amcaya temel fotoğraf eğitimleri yazıp aratırsanız makinanızı nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz, sonralıkla nat. geo.nun interaktif fotoğraf okulu cdleri var nette azıcık araştırmayla bulabilirsiniz onuda iyice kurcalamanızı tavsiye ederim. ben sana şimdi 8 diyafram 250 enstantanede çek desem çektiğin yerin ışık koşullarını bilmediğimden yanıltmış olurum. bu nedenle birazcık araştırmanı tavsiye ederim
verdiğim link canon 60d için hazırlanmış görüntülü rehber diyebilirim. Link ilgili rehberin 4. bölümüne ait toplam 14 bölümden oluşuyor diğer bölümleride youtube üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. kolay gelsin
Ben yıllardır fotoğraf çekiyorum, şu anda da fotoğrafçılık bölümü oluyorum... Kaliteli fotoğraf çekebilmek biraz zaman ve emek isteyen bir iş. Makinen güzel, lensde fena değil fakat fokusu biraz yavaş. Martı çekmek için (net çekebilmek) pekde uygun değil yinede çekilemez diye bişey yok.. Manzara fotoğraflarında keskinlik genelde önem taşır (her iyi fotoğraf keskin olacak diye bişey yok tabi) 18 200 çok keskin bi lens değildir 18mm de en keskin sonucunu en açık diyafram değerinin iki katında verecektir yani f3.5 dan başlıyorsa f7 ve üstü size keskin sonuçlar verir.. Size maddi imkan varsa 17 40f4 L veya daha ucuzu tamron 17 50 tavsiye ederim her iki lens de manzara için çok güzel renkler ve keskinlik almanızı sağlar... Fakat tekrar söylüyorum ne kadar çok bilgi o kadar iyi fotoğraf... Saygılar.
verdiğim link canon 60d için hazırlanmış görüntülü rehber diyebilirim. Link ilgili rehberin 4. bölümüne ait toplam 14 bölümden oluşuyor diğer bölümleride youtube üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. kolay gelsin
işte aradıgım. çok teşekkürler.
Bence de sizin için en yararlı bu olmuş,bu videoları izlerseniz istediklerinizi yaparsınız diye düşünüyorum. :)
Picturestyle yukle 60d ana konusunda vermistim. Ozellikle vivid. Ucan kuslari takip et kadraja girince seri cekimse cek ki icinden bir foto illa ki iyi olacaktr. Estantane yuksek olmasi lazim. Dolayisiyla isik iyi ayarlamalisin. Eger kus lense hiperfokalde kaliyorsa lensi manuele alip sonsuza netle bosuna af yapacam diye ugrasmasin lens. İsikli ortamlarda calis, portrede alan derinligini mantikli kullan, bir kac santim alanderinligi icinde adamin yuzu burnu net kulak sac bulanik cekme. Kisaca oku ve dene, boylece kendini gelistirirsin.
işte aradıgım. çok teşekkürler.
yararlı olur inş. iyi çalışmalar
arkadaşlar bende otomatik cekim nasıl yapılıyor die soracaktım saniyeli cekim anlata bilirmisiniz???
bende canon 60D Kullanıcısıyım aranıza yeni katıldım :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme