Şimdi Ara

Canon 450D için lens tavsiyesi ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün itibariyle kullanmakta olduğum fuji s1700'den canon 450d'ye geçtim .. üstünde 18-55 kit lens var .. daha elime geçmedi makina fakat bir tane daha lens almak istiyorum macro çekimleri çok seviyorum .. s1700'den zoom yapınca macro pek iyi olmadığından az da olsa zoom yapabilen bir makro lens istiyorum .. yani canlı bir hayvanı çekmek istiyorum .. portre çekimlerini kullanıyorum .. manzara .. konser fotoğrafçılığı fln .. ama öncelikli olarak macro lens olursa iyi olur ..

internette araştırdım 50 mm 1.8 var o portreler için ideal fiyatıda ucuz 200-300 tl civarı bütçem .. sizce ne almalıyım 70-300'lük mü 50-250 mi , 50mm 1.8 mi bana biri yardımcı olursa sevinirim ..

• üso bakıyorum hiç vakit kaybetmiyorsun:)
  • vakit nakittir
  • bu dediğin lensler makro değildir.
    ama 55-250 yi 70-300 e tercih et derim.
    50mm i
    le 55-250 arasında seçim yapmak kalıyor geriye onuda sen seç
  • 70-300 makro değil mi hocam öyle yazıyorda üstünde ..bana bir makro lens tavsiyesi verirmisin hocam ..
  • 70-300 macro lens değildir...1.5metreden ancak odaklayabiliryor küçük canlılara...Lenslerde unutmamanızı tavsiye ederim verilen mm rakamları arasındaki sayı boşluğu ne kadar fazlaysa ( mesela 70-300 300mm de çekilen fotoğraf ) çok kalite kaybediyor...Yukarıda arkadaşın 55-250'yi 70-300'e tercih etmesinin bir sebebide budur hatta en önemlilerinden biri...Eğer gerçekten macro lens almak istiyorsanız bekleyin para biriktirin ve alın...Çünkü macro lensler sabit olmalıdır,bu şekilde çok keskin fotoğraflar çekiliyor.100mm canon gibi lensler pahalı 1200tl civarı ama bir ömür kullanılır hemde büyük zevkle...18-55 kit lensle makineye iyice bir alışın, ayrıca 18-55 0.25macro yazıyor üzerinde...25cm'e kadar odaklayabiliyor 25cm de 55mm ye getirirseniz güzel bir macro yakalarsınız...100mm'nin vereceği zevkle alakası bile olmaz ama boşuna 200-300TL'nizi harcamaktan iyidir..Sabırlı olun ve paranızı biriktirin.

• hocam bana çok övdüler 50mm 1.8'i portrelerde falan çok iyiymiş ..sizce o nasıl ..ucuzmuş fiyatıda ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ama macro çekmek için hele böcek falan çekiceksen böceğin dibine girmen gerek,ozamanda böcek kaçar
  • Üso ,

50mm 1.8 ile cisime 45cm'den fazla yaklaşamazsın...50mm sabit bir lens olduğu içinde cisime herhangi bir zoom uygulanmayacağı için macro niteliğini kaybeder...45cm'den çekilen bir resime macro demek ne kadar doğru olur bilemem...

50mm Lens portre için çok kullanışlı bir len hem çok keskin ama macro için işinizi görmez hatta 18-55 daha iyi görür...tabi keskinlik tartışılmaz...

Koberen,

Macro resimler genelde dediğin gibi böceğe 5-10cm kala çekiliyor...Genelde böcek veya fotoğrafı çekilecek olan canlı kendini savunmak için kaçacaktır, ama eğer onu takip ederseniz ve yanına yavaş yavaş giderseniz 3-4 seferden sonra kaçmayı bırakacaktır...Ama macro çekimlerinde en güzel saat'ler sabah güneş doğmaya başlayıncadır...Çünkü bütün canlılar donmuş oluyor ve hareket etmiyor :)
  • ya portrelerde 50mm 1.8 kullanırım macroda 18-55 kullanırım problem değil hocam .. anladım mantığını saolun ..

bir kaç sorum daha olacak şimdi birde ayrıca macro lens alsam sizce ne alayım yalnız bütçe kısıtlı 300 tl.. ya 75-300 ler var 55-250 var bunlar nasıl lensler bana bunları açıklarmısınız telezoom lenslerde bunların macroları nasıl ..kötü diyorlar yani bu lensler sadece zoom için mi eğer öyle ise almak saçma olur .. 18-105 ler nasıl .. iyice kafam karıştı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.ozbek -- 21 Ekim 2010; 22:53:09 >
  • 50mm lens ile de macro çekebilirsiniz kaliteli bir fotoğraf çıkacaktır ortaya.Hatta 70-300'den daha kaliteli bir fotoğraf çıkacaktır...Macro çekecekseniz 70-300 55-250 bunlar olmaz.Bunlar zoom lenslerdir.Çekeceği ''macro'' çok detaysız olacağından güzel bir fotoğraf çekilmez.Tavsiyem para biriktirin.
  • 18-105'ler nasıl hocam ?
  • Macro için kötü..Bakın eğer ben idare ederim düyorsanız 18-105 55-250 70-300 bunlardan herhangi biri olur. Ama eğer gerçekten macro ile uğraşacaksanız bu söyledikleriniz boşuna...Hiç biri 100mm gibi olamaz...veya diğer markaların sabit odaklı macroları gibi...

Ama eğer bana yeter ben bir süre idare ederim dersanız siz bilirsiniz...Tabi 300tl'lik lens hele canon'sa len usm ve ıs yoktur üzerinde yani çok da kalitelidir deyemem...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.