Şimdi Ara

Canon 2000d vs 1300d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu iki makina arasında kaldım. Hediye olarak alacağım. Daha öncesinde fotoğraf makinalari ile ne bilgim ne de deneyimim var. Hangisini almalıyım? Fiyatlar şu şekilde
    Canon 1300d

Canon 2000d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir sürü çöp veriyorlar yanında. Mesela SD kartların hızları ve kalitesi önemlidir. Acaba burada verdikleri ne ? Keza o filtre vs. de öyle. Bir sürü çöpe para vermektense parayı heba etmeyip bu şeyleri kişi öğrendikçe ve ihtiyaç doğdukça kendisi araştırarak alması daha iyi olacaktır.
    www.apotelyt.com
    Canon 2000D vs Olympus E-M10 II Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-2000d-vs-olympus-e-m10-ii
    -
    urun.n11.com
    Olympus Om-d E-m10 Mark Iı 14-42 Iı R Kit (gümüş) - n11.com
    https://urun.n11.com/aynasiz-fotograf-makinesi/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-14-42-ii-r-kit-gumus-P289214544
    -
    Şöyle de bakacak olursanız,
    www.dpreview.com
    Side by Side Comparison Nikon D3500 vs. Canon EOS M100 vs. Canon EOS Rebel T6 vs. Canon EOS Rebel T7 vs. Olympus OM-D E-M10 II: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d3500&products=canon_eosm100&products=canon_eos1300d&products=canon_eos2000d&products=oly_em10ii&sortDir=ascending
    - Canon'un bu modellerine ben özellikle para vermezdim. Hem iri, hem eski teknoloji. Malzeme kalitesi olarak da kaliteli ürünler değiller. O ise önerdiğim Olympus modeli metal kasalıdır. Elektronik vizörlü, daha güncel teknolojileri barındırır, gövdede dahili 5 eksenli titreşim özelliği vardır ki bu yetenek ile 40 senelik filmli makina lensi bile kullansanız titreşim önleme sisteminiz olur.

Şu da olabilir -
    urun.n11.com
    Nikon D3500 18-105mm Vr Dslr (distribütör Garantili) - n11.com
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d3500-18-105mm-vr-dslr-distributor-garantili-P375586702

Canon'un buradaki 2 modelinden de çok daha iyi sensörlüdür, daha yeni çıkmış bir üründür, lensi de tek lens olup tak-gez denilen geniş görüş açısı ve zumludur da. 2 lens taşımaktan çok daha yararlıdır çoğu durumda.

Benim önerim .
    1. Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42 R II (Güvde kalitesi, ürünün fotorğafçılık konusundaki detaylı üstün yetenekleri (timelapse, 5 eksenli titreşim önleme, yıldız pozlama, uzun pozlama konularında müthiş kolaylıklar sunması, ufak ve kolay taşınabilir olması)
    2. Nikon D3500 + 18-105 (veya bütçeyi zorluyor ise Nikon D3500 + 18-55 de alınabilir. Zaten 2.elde 18-105, 18-140 gibi lensler çok uygun fiyata bulunabilir de. Sonra hediye sahibi böyle bir değişim yapabilir hani)
    3. Canon EOS M100 (işlemcisi, sensörü vs. daha yeni, ufak, çok daha kolay taşınabilecek ve her yere yanında götürebileceği bir ürün olduğundan

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Nikon d3500 da baktığım modellerden biriydi ancak nikon makinelere lens takılmiyor, bulunsa bile cok pahali oluyor vs vs. Söylemler ile karşılaştığım için cayma noktasına gelmiştim. Nikon d3500 18-105e gücüm yetmez muhtemelen ancak 18-55 alabilirim tavsiye ediyorsunuz onu demi benim aklımda olanların yerine? Birde son olarak Vr kit lens mi olmali d3500 için soruyorum çünkü vr olanlarin fiyati biraz daha pahalı farki vermeye deger mi ne farki oluyor bu lensin

• Economist35 E kullanıcısına yanıt
    VR titreşim önleme diye hatırlıyorum.

2 çeşit titreşim önleme var, ya makinenin içinde ya da lensin içinde.

Genelde üreticiler gövdeye titreşim önleme koymazlar, lenslere koyarlar. VR olan lensin içinde vrsiz olana göre ayrıca titreşim önleme mekanizması olduğu için daha pahalı olması normal.

gövdede titreşim önleme olunca ise lensten bağımsız olarak titreşim önleme olmuş oluyor (lensler birazcık daha ucuz olur genelde)

benim tavsiyem paranıza kıyıp VR olanı alın, bende olympus omd em10 var (gövde içinde titreşim önleme) ve yarattığı fark gerçekten muazzam. VRsiz sistem eziyet gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Economist35

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Nikon d3500 da baktığım modellerden biriydi ancak nikon makinelere lens takılmiyor, bulunsa bile cok pahali oluyor vs vs. Söylemler ile karşılaştığım için cayma noktasına gelmiştim. Nikon d3500 18-105e gücüm yetmez muhtemelen ancak 18-55 alabilirim tavsiye ediyorsunuz onu demi benim aklımda olanların yerine? Birde son olarak Vr kit lens mi olmali d3500 için soruyorum çünkü vr olanlarin fiyati biraz daha pahalı farki vermeye deger mi ne farki oluyor bu lensin
    Yıllardır 18-55mm lensli Nikon’lar kullandım, kullanıyorum da. Hiç de şikayetim olmadı. Olympus veya Nikon seçin birini alın.
    MegaPixel önemliyse Nikon 24mpix, Olympus 16mpix.

Hayırlı olsun.

• D3500 da gövdede vr yok sanırım değil mi bunu lensler ile sağlıyoruz. O yüzden de 18-55 vr lens almam mantıklı olacaktır galiba.

• Nikon D3500 18-55MM VR Kit (Karfo Karacasulu Garantili) (AYNI GÜN 2.799,00 TL yerine 2.729,00 TL
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d3500-18-55mm-vr-kit-karfo-karacasulu-garantili-ayni-gun-P181292794

Nikon D5300 AF-P 18-55mm VR (Yeni Nesil) Wi-Fi® Fotoğraf Makinesi 4.000,00 TL yerine 3.379,00 TL
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d5300-af-p-18-55mm-vr-yeni-nesil-wi-fi-fotograf-makinesi-P69158875

Arkadaşlar nikonda karar kıldım ancak şimdide bu nikon diğer model dikkatimi çekti. Arada 600 TL gibi bir fark var bu bütçelere çıkma ihtimalim var ancak değer mi bu farki vermeye acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canon'daki IS (image stabilization), Nikon'daki Vibration reduction mu neydi işte. Yani hepsi aynı şey aslında da... Gövde içinde IS olan Olympus ve Panasonic(hepsinde var), Sony(hepsinde yok tabi) ve Pentax'lar. Lenste VR yazmasına bakacaksınız ama işte şöyle bir şey var mesela Nikon'un 35mm. ve 50mm. lenslerinde VR falan hiç yok diye biliyorum ben. O ise gövdede dahili IS'i olan makinanız var ise ISO'yu yükseltmeyip elde tripodunuz da yokken daha net böyle karıncalanmasız foto çekme imkanınız oluyor. Şahsen bu megapixel olayını da işte tam bu durumda Olympus bu avantajı ile kapatıyor. Şöyle ki, 24mp bir fotonuzu ISO 1600 ile çekip de %50 ufaltırsanız nerde ise hiç kumlanma görünmeyecektir. Baskıda falan zaten görünmez. Olympus'un gövdede 5 eksenli IS'i olan bir makinasında da zaten o fotoraf ISO 3200'de değil de ISO 800'de çekilebilecektir ve çok yakın hatta bazen daha iyi sonuçlara ulaşabilecektir kullanıcı.

-
    Bunu şöyle de görsel olarak size göstereyim. Hatta bu örnekte Gövdede 5 eksenli IS'i olmayan makina ile ISO 6400'de çekilen fotoğraf Olympus'un harika 5 eksenli IS'i ile ISO 400'de çekilebilmiş -
    Canon 2000d vs 1300d
    -https://store.donanimhaber.com/bb/59/a1/bb59a17de04d6cf83cf7fef0692c1521.jpg -

Bu 2 linkteki Nikon D3500 fiyat farkını anlayamadım. Ucuz olan ile iletişime geçip gerçekten "Karfo Karacasu (Resmi İthalatçısı) garantisi olup olmadığını öğrenin. Öyle ise onu alabilirsiniz. Lenslerde VR mi yok diye baktım her ikisi de VR lesli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Ekim 2019; 17:49:10 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Fiyat farkı aynı modelde değil. Biri d3500 diğeri d5300 yani bu fiyat farkıyla nikon d5300 modeli almaya değer mi acaba diye sordum. 600 tl fark model farkından

• quote:

Orijinalden alıntı: Economist35

Fiyat farkı aynı modelde değil. Biri d3500 diğeri d5300 yani bu fiyat farkıyla nikon d5300 modeli almaya değer mi acaba diye sordum. 600 tl fark model farkından
    Bildiğim kadarı ile sadece harektli LCD ekran farkı var. Foto kalitesi aynı. Değmez bence 600 TL fazladan ödemeye.
  • Nikon D5300’de dahili GPS alıcısı, dönebilen LCD ekran gibi üst özellikler var; D3500 daha yeni bir model. Fotoğraf kalitesi aynı. Yani 600 liranın içinde bayağı bir şey var.
    Şöyle düşünün; fotoğraf makinesi her zaman alınan bir şey değil; D3500 giriş seviyesi bir gövde, D5300 giriş ve orta seviye bir gövde. Bütçe ve tercih meselesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.