Şimdi Ara

Canon (1200D, 1300D, 100D, 700D) vs Nikon (D3300, D3200, D5200)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İlk kez fotoğraf makinesi alacağım. Anlayacağınız amatörüm. Bütçeme göre birkaç makine belirledim. Belirlediğim makineler benim gibi amatör biri için fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Fakat fiyatları da duruma göre değişiyor. Aslında 1500'ün üzerine çıkmak istemiyorum. Çünkü dediğim gibi amatörüm ve giriş seviyesi bir şey arıyorum. Mesela daha üst modeller olan ama lensi olmayan modeller de aşağı yukarı aynı fiyatta. Bu konuda sizlere danışma ihtiyacı duydum.

Hepsiburada veya N11'den alacağım için link verebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sony a6000'i de değerlendirebilirsiniz.
    bu seviyede makine alacak olsam d3300 , d3400 , a6000 3lüsünden seçim yapardım. bir süre kullandıktan sonra ise hareketli nesneleri ya da ornito fotoğraflamıyorsam da full frame bir ekipman kurmaya başlardım. ancak canon da alsanız lens seti dizmeniz daha ucuza mal olacaktır. bu konuda tercih size kalmış.
  • 101000 yapar kullanıcısına yanıt
    Aslında gönlüm Nikon'dan yana ama gövdede AF yokmuş. Sıkıntı olur diye yazılmış yeni başlayan biri için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Symbianist

Aslında gönlüm Nikon'dan yana ama gövdede AF yokmuş. Sıkıntı olur diye yazılmış yeni başlayan biri için.

Gövdede AF olmadığı için AF motoru olan lensler alabilirsiniz, auto focus yapmak zorunda da değilsiniz diğer lensleri de kullanabilirsiniz manuel focus yaparak. yani makine komple işlevsiz olmamakta. Nikonda AF motoru olan gövdeler 7000 serileri onlar da düşündüğünüz bütçeyi aşmakta malesef
  • 101000 yapar kullanıcısına yanıt
    Hayatımda hiç makine kullanmadım. Fotoğrafçılığım cep telefonu fotoğrafçılığından ibaret. Dolayısıyla çok bir bilgim yok. Diyaframı nasıl kullanmam gerektiğini bile bilmiyorum. Dolayısıyla manuel kullanmak benim için çile olur. D7000'de AF varmış. Keşke para olsa da alabilsem onu ama çok çok üzerinde bütçenin. Bunun yanında Nikon'un AF motorlu lensleri de daha pahalıymış. Bana her halükarda sıkıntı olacak gördüğüm kadarıyla. Her ne kadar gönlüm Nikon'dan yana olsa da hem amatörlüğüm hem de maddi imkanlarımı göz önüne alarak istemeyerek de olsa Canon 650D benim için en iyi seçenek gibi duruyor. Gerçi okuduğum yorumlara bakarsam 650D hiç de fena değil. Alıp da memnun olmayan birini görmedim. Özellikle giriş seviyesi biri için fazla fazla yeterli diye okudum. Hatta girişin de bir tık üstü imiş.

• Manuel kullanmaniz sizin yarariniza olur cile olmaz.

Zaten titiz fotografcilar en dogru sonucu almak icin lensleri manuel kullanirlar. Zeiss macro planarin manuel odak olmasi buna ornek.

Ama tabi yine 650d alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 6 Kasım 2016; 4:19:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar giriş seviyesi makineler . Bu kategoride canon üstün zaten satış rakkamlarından belli .tercih ufak makine ise eos 100d eliniz büyükse eos 600d 650d 700d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Canon gövdelerde de AF yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.