İlk defa slr makine kullanıcam, hatta kompak makine bile pek kullanmışlığım yok diyebilirim, çalıştığım yerde sony dijital bir makine ile araba fotoğrafları çekiyorum, ama ayarlarından vs çok anlamıyorum, bir arkadaşımın canon 30d sini denedim gerçektende hayran kaldım, 3-4 yıllık bir cihaz olmasına rağmen çok keskin net kumlanma nerdeyse hiç olmadan rahatlıkla fotoğraf çekebildim, ben aldığım cihazı bozulmadığı takdirde en az 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum, bir kere alıcam diyenlerdenim :) aslında kompakt makinelere bakıyodum 500tl seviyelerinde fakat 30d yi kullandıktan sonra bende en kötü slr en iyi kompakt tan daha iyi iş çıkartıyor algısı oluştu, ne kadar doğru bilemem. Sormak istediğim şu, canon 1100d 18-55 kit 1000tl civarında, bir de kullanım amacıma yönelik 250-350tl civarında ayrı bir de lens almam gerekecek, bunun yerine 1500tl değerinde bir makine alıp lensi 2-3 ay ertelemek mi mantıklı olur, benim görüşüm 1400-1500 civarındaki makineler ile 1100d arasında aman aman bi fark yok ama bir kere alınacağı için sormak istedim
İnanın 150tl lik makine alıcaktım en ucuzundan ortalama foto çeksin yeter diye, sonra başka bi makine gördüm sonra bi başkasını sonra diğerini fln bu rakamlar aklımın ucundan geçmiyodu ama heveslendik bakalım
İyi akşamlar. Bence 1400 - 1650 tl arası verebilirseniz canon 600d 18-55 (1400tl) artı 50mm f(1.8) lens alın(250tl) hem video açısından hem de fotoğraf açısından daha iyi bir setiniz olmuş olur. Eğer sonradan iyice merak salarsanız 1100d yi değiştirmeyi düşünebilirsiniz ama 600d yi uzun bir süre değiştirmeyi istemezsiniz bence
Canon eos 1100D yerine sana Sony SLT-A57K`yı öneririm.. Emin ol Canon`un sana çekemeyeceği fotoları çeker..Fotoğraf makinesini online alıcaksan "www.teknolojipazar.com" sitesini ziyaret etmeni tavsiye ederim..
A57 nin fiyatı 2000 - 2600 tl aralığında ayrıca elektronik vizör çoğu kişinin hoşuna gitmiyor. pixelpepper. com a girin apsc makinelerin hepsiyle çok güzel fotoğraflar çekildiğini görün. Onun çekemediğini bu çeker yanlış bence.Yanlış yönlendirmeyin. Ucundaki lense bakar daha çok fotoğraf. Ayrıca verdiğiniz sitede fiyatlar 1 tık daha pahalı.
Çok teşekkürler yorumlar için forumdan bi arkadaştan d3100 aldım şimdilik mutluyum :)