Şimdi Ara

Canlı ve Cansızlar Bir Yaratıcıya Neden İhtiyaç Duyar?Ve İncilin ilginç yazılışı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
8.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ------------------------------------------------------------
    Cümle-i alemin yaratıcısı Allah neden olmalıdır?
    Biz neden tanrıya ihtiyaç duyarız?
    Halbu ki kendimiz gayet iyi bir şekilde doğar, yaşar ve ölürüz...
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Bir ikincisi kendi kutsal kitabım hakkında;
    İncilde sevmediğim bir özellik var.Hikaye tarzında anlatılıyor din..
    Bir kutsal kitapta bu olmamalı diye düşünüyorum.
    Ama Din bu.Yargılanamaz...
    Kuran daha güzel bu konuda fakat onun da ''bana göre'' bir kısım çelişkileri vardır...

Kısacası tanrıya ihtiyaç duyma sebebimiz nedir ve niye kutsal kitapların yazılış biçimleri farklıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.C.C.P. -- 5 Eylül 2007; 11:19:39 >

• öncelikle ''çelişkili'' dediğiniz yanlarını yazar mısınız?
  • arkadaşım inançlardan sözediyorsun ama mesajın her tarafı komünizm işaretleri var.
    öncelikle komünistsen hristiyanda olamazsın
    hangisi?
  • Bir insanın tanrıya ihtiyaç duyması ya da duymaması onu var ya da yok yapmaz. İnsanın tanrıya ihtiyaç duymasının nedeni bana göre cehennem korkusu, yok olup gitmeyi kabullenememe ve sevdiklerini bir daha görememe korkusudur. Ayrıca ben tanrıya ihtiyaç duymuyorum. Tanrıya inanmadığım için kutsal kitapların nasıl bir tarzda yazıldığı ve çelişki varmı yokmu konusu beni ilgilendirmiyor açıkçası.
  • quote:

Canlı ve Cansızlar Tanrıya Neden İhtiyaç Duyar?Ve İncilin ilginç yazılışı??

Cansızlar neden ihtiyaç duysunlar anlamış değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

quote:

Tanrıya inanmadığım için kutsal kitapların nasıl bir tarzda yazıldığı ve çelişki varmı yokmu konusu beni ilgilendirmiyor açıkçası.

İlgilenmediğiniz için bilmiyorsunuz ondan.

quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

arkadaşım inançlardan sözediyorsun ama mesajın her tarafı komünizm işaretleri var.
    hangisi?

Komünistim ve koyu Ortodoksum.

quote:

Orjinalden alıntı: OğuzhanAhan

öncelikle ''çelişkili'' dediğiniz yanlarını yazar mısınız?

Önceki dinlere kapanma diye birşey getirilmemişken neden sadece kuranda var bu kapanma mevzuu?
    Kuranda Dayak tamamen yasak deniyor ama başka birçok yerde kimi durumlarda dayak atınız diyor..
    Bu ikisi şimdilik yeter sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.C.C.P. -- 4 Eylül 2007; 22:35:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: C.C.C.P.

quote:

quote:

quote:

Tanrıya inanmadığım için kutsal kitapların nasıl bir tarzda yazıldığı ve çelişki varmı yokmu konusu beni ilgilendirmiyor açıkçası.

İlgilenmediğiniz için bilmiyorsunuz ondan.

quote:

arkadaşım inançlardan sözediyorsun ama mesajın her tarafı komünizm işaretleri var.
    hangisi?

o nasıl oluyor. benim bildiğim komünist sistemde tanrı ya karşı inançsızlık vardır.
    ortodoks hristiyanlık olduğuna göre bir tanrı inancı var.
    iki zıt inancı aynı anda nasıl kabulleniyorsun bi anlatırsan bizde öğrenelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o nasıl oluyor. benim bildiğim komünist sistemde tanrı ya karşı inançsızlık vardır.

Komünizm sadece tanrısızlık mıdır sizce?

Sizde bunu bize anlatın bizde bilelim.
    Hani Moskovanın göbeğinde siz büyüdünüz ya..Ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.C.C.P. -- 4 Eylül 2007; 22:36:26 >
  • quote:

Ayrıca ben tanrıya ihtiyaç duymuyorum.

Tanrıda senin gibi bir faniye ihtiyaç duymuyor.

bundan emin olabilirsin.
  • quote:

İnsanın tanrıya ihtiyaç duymasının nedeni bana göre cehennem korkusu, yok olup gitmeyi kabullenememe ve sevdiklerini bir daha görememe korkusudur.

mazisi insanlık tarihiyle özdeşleşmiş

dünyaya gelen insanların en akıllılarının en cesurların , kralların, hükümdarların beynin meşgul etmiş ve çoğununda inanmaya sevk etmiş , uğrunda savaşlar yapılmış bir konuyu

geldin bir korkuya ve sevdiklerini görememe gibi bir insani duyguya indirdin ya!
  • quote:

quote:

Allaha şükür moskovada büyümemişim. Allaha çok şükrediyorum.

komünizmin sadece tanrı inançsızlığı olmadığını biliyorum.

o zaman sen ortodoks inançlı komünist mi oluyorsun ?

• quote:

quote:

İnsanın tanrıya ihtiyaç duymasının nedeni bana göre cehennem korkusu, yok olup gitmeyi kabullenememe ve sevdiklerini bir daha görememe korkusudur.

mazisi insanlık tarihiyle özdeşleşmiş

dünyaya gelen insanların en akıllılarının en cesurların , kralların, hükümdarların beynin meşgul etmiş ve çoğununda inanmaya sevk etmiş , uğrunda savaşlar yapılmış bir konuyu

geldin bir korkuya ve sevdiklerini görememe gibi bir insani duyguya indirdin ya!

Dediğine hak veriyorum.Korkulacak sadece bunlar yok.
    Bence;
    Cehennemden korkmak değil Tanrıya en iyi şekilde ulaşamamaktır korku..
    Mevlanayı çok severim.Der ya düğün günü bugün diye...
    Keşke bizde de böyle mübarekler olsa...

• quote:

orjinalden alıntı:C.C.C.P.
    Önceki dinlere kapanma diye birşey getirilmemişken neden sadece kuranda var bu kapanma mevzuu?
    Kuranda Dayak tamamen yasak deniyor ama başka birçok yerde kimi durumlarda dayak atınız diyor..

Yanlış hatırlamıyorsam kapanma,karşı cinsi tahrik etmemesi içindir ki biz erkekler olarak ne kadar uyarılara açık bir bünyemiz olduğu muhakkak,kapanma konusu zinaya yaklaşılmaması gerektiği için vardır.

dayak konusuna gelince,adam öldürmek de günahtır,fakat nefsi müdafa helaldir.Aynı noktaya çıkar.

başka çelişki olduğunu düşünüyorsanız açıklayalım,yanlış bilgilendirme olmasın...

(konunun içeriği açısından denebilir ki ömrü,bir yaprağın yere düşüş süresi kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OğuzhanAhan -- 4 Eylül 2007; 22:52:44 >

• quote:

papaz efendi ne diyor bu durumuna...

• quote:

quote:

quote:

Sen benim inancımı neye dayanarak sorguluyorsun ki?Oluyorum veya olmuyorum, bu beni bağlar.Yattara61'i değil...

Zaten konu da ben ve inancım değil.Sorduğum soru çerçevelerinden çıkmamanı tavsiye ederim.
    İnançsız değilim.Tanrıya inanıyorum.Sanırım Kaotika da da bu zeka var.Ama seçim meselesi.Kimseyi zorlayamazsınız.
    Kendi dininizde bile söylüyor ya dinde zorlama yoktur diye..

Bırakın da cennet mi cehennem mi biz karar verelim.
    Yanacak olan benim siz değil.
    Bu nedenle objektif yaklaşın ve sınırlarınızı bilin.Ozaman çok daha iyi anlaşırız.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı:C.C.C.P.

Yanlış hatırlamıyorsam kapanma,karşı cinsi tahrik etmemesi içindir ki biz erkekler olarak ne kadar uyarılara açık bir bünyemiz olduğu muhakkak,kapanma konusu zinaya yaklaşılmaması gerektiği için kapanma vardır.

dayak konusuna gelince,adam öldürmek de günahtır,fakat nefsi müdafa helaldir.Aynı noktaya çıkar.

başka çelişki olduğunu düşünüyorsanız açıklayalım,yanlış bilgilendirme olmasın...

(konunun içeriği açısından denebilir ki ömrü,bir yaprağın yere düşüş süresi kadar)

Pek mantıklı bir açıklama yapmadınız.Sizden daha iyisini beklerdim.

quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

quote:

papaz efendi ne diyor bu durumuna...

Senden adam olmaz diyor.Anladın mı canım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.C.C.P. -- 4 Eylül 2007; 22:54:36 >

• Orjinalden alıntı: C.C.C.P.

Sen benim inancımı neye dayanarak sorguluyorsun ki?Oluyorum veya olmuyorum, bu beni bağlar.Yattara61'i değil...

Zaten konu da ben ve inancım değil.Sorduğum soru çerçevelerinden çıkmamanı tavsiye ederim.
    İnançsız değilim.Tanrıya inanıyorum.Sanırım Kaotika da da bu zeka var.Ama seçim meselesi.Kimseyi zorlayamazsınız.
    Kendi dininizde bile söylüyor ya dinde zorlama yoktur diye..

Bırakın da cennet mi cehennem mi biz karar verelim.
    Yanacak olan benim siz değil.
    Bu nedenle objektif yaklaşın ve sınırlarınızı bilin.Ozaman çok daha iyi anlaşırız.

ben bir fani olarak senin inancını sorgulamak ne haddime !

peki sen kim oluyorsunda incili , kuranı ve tanrıyı sorguluyorsun

sen benim gibi bir faninin kendi inancını sorgulamana imkan vermezken

Allah ın kendi varlığını ve kitaplarının senin tarafından sorgulanmasına razı olduğunumu zannediyorsun

• düzeltme: yukarıdaki mesajda bu kısım bana ait.

Allah ın kendi varlığını ve kitaplarının senin tarafından sorgulanmasına razı olduğunumu zannediyorsun
  • quote:

quote:

orjinalden alıntı:C.C.C.P.

Yanlış hatırlamıyorsam kapanma,karşı cinsi tahrik etmemesi içindir ki biz erkekler olarak ne kadar uyarılara açık bir bünyemiz olduğu muhakkak,kapanma konusu zinaya yaklaşılmaması gerektiği için vardır.

gayet mantıklı bir açıklama yaptım.Sadece düşünceleriniz ile kutuplaşma noktalı bir açıklama olduğu için size mantıksız gelmiş olabilir.

• "Önceki dinlere kapanma diye birşey getirilmemişken neden sadece kuranda var bu kapanma mevzuu?"
    Örtünme konusunu google da ararsınızda eminim bir çok yazı bulabilirsiniz.Burda konu açılırsa baya dallanır.

"Kuranda Dayak tamamen yasak deniyor ama başka birçok yerde kimi durumlarda dayak atınız diyor.. "
    Dayak yasak diye bir cümle varmı Kuranı kerimde,yasak olan kulun hakkını yemektir.Sizin karşı tarafa sebepsiz atacağınız tek tokatın hakkı bile sizden alınacaktır.
    Şeriatta dayak(falaka) var bunu kimse red etmez.Ama neden ne için atıldığıda su götürmez bir gerçektir.Eşin söz dinlememekte(söylediğin söz haramı emretmiyorsa ) ısrar ederse onun gözünü korkutabilirsin ama onu döversen onun hakkını yersin ve Allahın kul hakkını affetmiyeceğide yine Allahın vaadidir.Bazı istisnalarını uygulanırken diğer kuralların göz ardı edilmesi islamın özüne aykırıdır.

"Cümle-i alemin yaratıcısı Allah neden olmalıdır?
    Biz neden tanrıya ihtiyaç duyarız?
    Halbu ki kendimiz gayet iyi bir şekilde doğar, yaşar ve ölürüz..."

Koyu Ortodoks olarak tanrının varlığını sorgulamanız bana sahiden ilginç geldi.
    Rusyadaki kominizim yıkılmadan önceki Ataistlik derslerinden etkilenmişsiniz gibi bir durum ortaya çıkmış :)

Ayrıca Kuranı Kerimdede bazı olaylar hikaye tarzında anlatılır.Bu olaylar ibret alınmasını için anlatılır.Bize bizim bildiğimiz dilden hitap eder.

"niye kutsal kitapların yazılış biçimleri farklıdır?" Sanırım bunun cevabı birden çok İncil olmasında yada bir dini kitapta olamayacak ifadelerin olduğu Tevratda saklı.Zaten dinler sahte peygamberleden değil insanların dini kendine göre yorumlamasından daha çok zarar görmüşlerdir.

"Kısacası tanrıya ihtiyaç duyma sebebimiz nedir"
    Tanrı size ihtiyaç ise dindarlığınızı sorgulamanızda fayda var.Bir yaratıcının varlığı aklımızın bizi götürdüğü yerdir.

Ekleme ihtiyaçı hissettim:
    Yaradan varmı yokmu, dinin nedenleri elbette sorgulanabilir.Ama bunu sorgulayabilmeniz için bu konularda derin bilgi sahibi olmanız sizi doğru neticeye götürecektir.Yoksa doktor olmayanın doktorluğa kalkıp kendine ilaç yazması gibi sonu sizin için felaket olabilir.Doğruyu ararken yanlışı doğru edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 4 Eylül 2007; 23:18:07 >

• quote:

düzeltme: yukarıdaki mesajda bu kısım bana ait.

Artistlik diz boyu...

---------------------------------------------------------------

Bak kardeşim; Beşer doğruyu bulmak için, yanlışı irdelemek için sorgulamalı mantıklı düşünmeli ve anlamaya çalışmalıdır.Ben yukarıda kendi dinimin hoşuma gitmeyen taraflarını yazdım.Eğer sen bana dışarıdan dinini öğrenmek isteyen birine sen nasıl kuranı sorguluyorsun dersen o adamın artık müslüman olacağı varsa da olmaz!

Sen ne zannediyorsun?
    4 Kutsal kitabı da önüme koyup zar atarak mı birini seçiyorum?

Kendinize gelin, mantık çerçeveleri içerisinde konuşun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.C.C.P. -- 4 Eylül 2007; 23:13:06 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.