Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
16
Favori
50.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albunar

quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frostbitemdr

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Sonuçlar açıklandı galiba, yok mu gelen bizim üniversiteye?

Benim ingilizce iktisat tuttuda şimdi bu hazırlık atlama sınavı zorunlumu girmelimiyiz sizce :D Çünkü ingilizce 0 :D

Hazırlık atlama sınavı zorunlu değil hocam isterseniz girersiniz. İngilizce 0sa geçebileceğinizi sanmıylrum zaten

hocam zorunlu değil ama düzey belirleme sınavına bi girin bence

dostum seviye belirleme zor oluyormu orda galiba seviyene göre ders saatinı ayarlıyorlar ona girmek zorunlumu ?

Zorunlu değil tabi ki hocam ancak mantıklı olan girmek. Eğer o sınava girmezseniz en düşük kurdan başlayıp sayıları renkleri öğrenirsiniz

ingilizce sıfır dediysek o kadarda değil anladım dostum Öyle olursa çok sıkıcı olur heralde

Eğer para ve zaman konusunda sıkıntınız yoksa benim tavsiyem sınava girin kurunuzu belirleyip okuyun benim geçebilecek durumum vardı ancak abimin tavsiyesi ile filan okudum hazırlığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim ingilizce iktisat tuttuda şimdi bu hazırlık atlama sınavı zorunlumu girmelimiyiz sizce :D Çünkü ingilizce 0 :D

Hazırlık atlama sınavı zorunlu değil hocam isterseniz girersiniz. İngilizce 0sa geçebileceğinizi sanmıylrum zaten

dostum seviye belirleme zor oluyormu orda galiba seviyene göre ders saatinı ayarlıyorlar ona girmek zorunlumu ?

Zorunlu değil tabi ki hocam ancak mantıklı olan girmek. Eğer o sınava girmezseniz en düşük kurdan başlayıp sayıları renkleri öğrenirsiniz

ingilizce sıfır dediysek o kadarda değil anladım dostum Öyle olursa çok sıkıcı olur heralde

Aynen sıkıcı oluyor ben onada baştan başladım 2 ay baya sıkıcıydı ama yeni bişey öğrenmeyince dışarıya dahada çok vakit ayırıyorsun oda güzel oluyor :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer para ve zaman konusunda sıkıntınız yoksa benim tavsiyem sınava girin kurunuzu belirleyip okuyun benim geçebilecek durumum vardı ancak abimin tavsiyesi ile filan okudum hazırlığı

zaten tam burslu dostumda aynen dediğin gibi yapıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: ryoneasis

Hocam forumda çankaya üniversitesinden mezun olup UCLA'ya giden bir bilgisayar mühendisi vardı. Var mıdır bu işin aslı?

https://www.youtube.com/watch?v=NkgggAqIsFU bu arkadaşımı diyorsunuz
  • Öncelikle böyle bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler şu an en çok ihtiyacım olan şeydi gerçekten iyiki buldum. Mimarlık kazandım kaydımı yaptırdım geliyorum inşallah okulun merkez kampüsü epey uzakmış ama balgat kampüsünün yerini beğendim içerisindeki petek kız öğrenci yurdu çok güzel kampüsü gezmedim ama iyi gözüküyor. Benim sorum şu, eylülde ingilizce muafiyet sınavı varmış ingilizcem orta düzeyde 23 bin yapmıştım lys de sınavda sorular nasıl çıkıyor listening reading speaking nasıl yapılıyor ve kolay mı? Ücretli kazandım ailemin durumu aşırı iyi değil yani 5 sene yerine hazırlığı atlayıp 4 sene okusam daha rahat olurum, ayrıca yatay geçiş olanakları nasıl oluyor bilginiz var mı internetten araştırmaya çalıştım ama net birşeyler bulamadım ösym puanının 15 fazlası yada eksiği olan okullara gidilebilir yazıyor doğru mu? Bir de okulda notlarımı yüksek tutup burs kazanmayı istiyorum zorlanır mıyım acaba hocalar sınavlarda çok kasıyor mu?

• Baadwolf B kullanıcısına yanıt
    Eylüldeki sınav sadece test diye hatırlıyorum.Eylüldeki sınava pek bel bağlamayın bence o sınavda herkesi keyfi bırakıyorlar çünkü.1. dönemin sonunda tekrar bir muafiyet yapılıyor eğer geçemezseniz.
  • calamityeas kullanıcısına yanıt
    Cidden hocalar bilerek geçirmiyor mu muafiyet sınavında? Çok önemli benim için yani 1 dönem bile atlasam kâr olur ayrıca ingilizcem gayet iyi çalışmaya başladım ben yine de umarım geçerim her şeye rağmen :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Baadwolf

Cidden hocalar bilerek geçirmiyor mu muafiyet sınavında? Çok önemli benim için yani 1 dönem bile atlasam kâr olur ayrıca ingilizcem gayet iyi çalışmaya başladım ben yine de umarım geçerim her şeye rağmen :/

Şöyle diyeyim o sınavdan almanız gereken not 60 dı ben 55 bir arkadaşım 58 almıştı ismini unuttum hazırlığın başındaki hocanın odasına gittik dedik kağıtlarımızın bir daha okunmasını istiyoruz çünkü ben ingilizceme güveniyordum arkadaşımda bilkentte 2 sene ingilizce görmüştü.Hocanın bize dediği ise şu oldu 'Bunlar zaten yükseltilerek verilmiş notlarınız vs vs diyip savdı bizi' ee madem öyle neden not sisteminde bu notlar yazmıyor ? Not sisteminde sadece başarısız yazıyor puana dair bir bilgi yok.Yani yükseltilerek verilmesi filan tamamen palavra ben inanmıyorum.İlk dönemin sonunda muafiyette bölüme geçtim bende yine aynı ayardaki bi sınavdan geçtim.Hazırlığa pre-inter. olarak başladım ilk dönemin sonunda yanlış hatırlamıyorsam upper olarak bitirdim.

Zaten hazırlığa başlayınca göreceksin ilk dönem muafiyet sınavı ile ilgili milletin ağzından cımbız ile bilgi alırsın.Sormak istediğin başka soru olursa özelden sorabilirsin kardeşim.

• quote:

Öncelikle böyle bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler şu an en çok ihtiyacım olan şeydi gerçekten iyiki buldum. Mimarlık kazandım kaydımı yaptırdım geliyorum inşallah okulun merkez kampüsü epey uzakmış ama balgat kampüsünün yerini beğendim içerisindeki petek kız öğrenci yurdu çok güzel kampüsü gezmedim ama iyi gözüküyor. Benim sorum şu, eylülde ingilizce muafiyet sınavı varmış ingilizcem orta düzeyde 23 bin yapmıştım lys de sınavda sorular nasıl çıkıyor listening reading speaking nasıl yapılıyor ve kolay mı? Ücretli kazandım ailemin durumu aşırı iyi değil yani 5 sene yerine hazırlığı atlayıp 4 sene okusam daha rahat olurum, ayrıca yatay geçiş olanakları nasıl oluyor bilginiz var mı internetten araştırmaya çalıştım ama net birşeyler bulamadım ösym puanının 15 fazlası yada eksiği olan okullara gidilebilir yazıyor doğru mu? Bir de okulda notlarımı yüksek tutup burs kazanmayı istiyorum zorlanır mıyım acaba hocalar sınavlarda çok kasıyor mu?

Rica ederim konuyu yararlı bulduysanız ne mutlu bize. Muhafiyet sınavına ben girmedim ama bundan 3 sene önce arkadaşım girip geçmişti, fazla zorlayıcı olmadığını, ortanın üstü bir ingilizce ile geçilebileceğini söylemişti. Tabi üzerinden onca zaman geçti, şimdi ne olduğunu hakkında bir fikrim yok.

Ortalama ile burs alma konusuna değinecek olursak, kendim inşaat mühendisliğindeyim ve 1. Sınıf sonundaki ortalamanız ile alıyorsunuz bursları. Ortalama 3.5 üstü ise %50, 3.0 üstü ise %20 alıyorsunuz. Ben bu sene de dahil olmak üzere 2. Sefer %50 burs aldım. Öyle kolay bir çalışma ile almadım, ancak derslerime güne güne çalıştım mevzusuna da girmedim. Hocalarla ilişkilerim iyiydi, takıldıklarımı sordum. Quiz ve ödevlerin ortalaması düşük olsa bile elimden geleni yaptım ve bursu aldım. Hocalardan kesinle şöyle bir yaklaşım görmedim; "bu çocuk zaten burslu bir daha burs vermeyelim bırakalım" tarzında. Bölümden bölüme söylediklerim değişebilir tabi ancak benim bölümümde böyle

• Anladım çok yararlı oldu teşekkürler

• Arkadaslar diger universitelerde uyum haftası diye bi program eklemisler. Katılmayan kolay kolay sınıfı gecemiyormus(ankara hukuktan arkadas öyle dedi) bu universitede de öyle bi program varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: T@NT@N@

Arkadaslar diger universitelerde uyum haftası diye bi program eklemisler. Katılmayan kolay kolay sınıfı gecemiyormus(ankara hukuktan arkadas öyle dedi) bu universitede de öyle bi program varmı.

Okulumuzda öyle bir şey duymadım hiç sadece oryantasyonlar oluyor

• Hazirlik muafiyet sinavindan "EX" almisim. Yuzluk sistemde notumu gorebileydim eyiydi.

• saf köylü kullanıcısına yanıt
    Bende de ex yazıyor okulu aradım sordum geçti anlamına geliyor dediler hayırlı olsun

• AlmostFly kullanıcısına yanıt
    Oryantasyonlarda nasıl oluyor neler yapılıyor? Birde okulun akademik takviminde 21inde açılacağı yazıyor ama gidersem 2 gün gidip şehrime geri dönmem gerekecek ilk 2 gün önemli midir sizce gidip gelmeme değer mi?

• quote:

Oryantasyonlarda nasıl oluyor neler yapılıyor? Birde okulun akademik takviminde 21inde açılacağı yazıyor ama gidersem 2 gün gidip şehrime geri dönmem gerekecek ilk 2 gün önemli midir sizce gidip gelmeme değer mi?

Hocam oryantasyonlarda öyle tanışma kaynaşma tarzı şeyler yapıyor her bölümün ayrı. Mesala endüstri mühendisliği kahvaltı filan yapmıştı.

2 günün önemli olacağını sanmıyorum anca derslerin tanıtımı filan olur bazı hocalar derslere başlar ama üniversitedesiniz artık biraz rahat olun ;)

• 2. Dönem mcs 155 var mı curve hakkında bilgi lazımda kaç oluyor acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: alfamanager

2. Dönem mcs 155 var mı curve hakkında bilgi lazımda kaç oluyor acaba

Mcs dersleri genelde yaz dahil her dönem açılır, sınav ortalamaları çok değişkendir, o dönem sorulan sorulara ve öğrencilere göre değişir.
  • Sizce Bilkent CTIS mi ? Çankaya Bilgisayar Mühendisliği mi?
  • Mcs 155 dersinin bütleri hakkında bi fikri olan var mı acaba

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.