Şimdi Ara

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
12.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elektronik ve haberleşme müh. ile ilgili bilgisi olan var mı?
  • anladım. tercihlerimin arasında tobb da var ama okul hayli zormuş okuyanların çoğu tavsiye etmiyor iş garantisi var ama bitirmek çok zor diyorlar. açıkcası bende okurken rahat okuma taraftarıyım hazırlanma süreci yeteri kadar zordu çünkü.o yüzden çankaya tobb arasında kararsız kalıyorum.Gerçi söylediğinde haklısın kendimizi geliştirdikten sonra başarısızlık pek söz konusu olmayacak ama bakalım.Yinede teşekkür ediyorum çok sağol :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bussra01

anladım. tercihlerimin arasında tobb da var ama okul hayli zormuş okuyanların çoğu tavsiye etmiyor iş garantisi var ama bitirmek çok zor diyorlar. açıkcası bende okurken rahat okuma taraftarıyım hazırlanma süreci yeteri kadar zordu çünkü.o yüzden çankaya tobb arasında kararsız kalıyorum.Gerçi söylediğinde haklısın kendimizi geliştirdikten sonra başarısızlık pek söz konusu olmayacak ama bakalım.Yinede teşekkür ediyorum çok sağol :)

Benim abim de tobb elektrik elektronik mezunuydu.Bana açıkcası kendisi de yazma dedi, çünkü resmen tatillerinin içine ediliyor ve okul çok yoruyor dedi. Ayrıca ben devlette çalışmak istediğim için, okulun fazla bi getirirsi olmayacaktı benim için o yüzden çankayayı yazdım. Aklına takılan başka bir şey varsa sorabilirsin

• Bölümdeki hocaların baya kaliteli olduğunu ve baya aktif bi mühendislik grubu olduğunu biliyorum. Ancak ne kadar söylesem az, bilgisi olan var mı diye soracağınız yere okulu hem gezip görme hem de hocalar ile derin sohbet kurmanız taraftarıyım
  • evet bende o yuzden cok tereddutteyim iste. ben özel sektör düşündüğüm için okulun getirisi de önemli benim için. vakit bulabilirsem gezmeyi düşünüyorum ama ben ankarada yaşamıyorum malesef. her neyse yani geneli düşündüğümüzde okuldan memnunsun tavsiye ediyorsun ?
  • quote:

evet bende o yuzden cok tereddutteyim iste. ben özel sektör düşündüğüm için okulun getirisi de önemli benim için. vakit bulabilirsem gezmeyi düşünüyorum ama ben ankarada yaşamıyorum malesef. her neyse yani geneli düşündüğümüzde okuldan memnunsun tavsiye ediyorsun ?

Hangi bölüm düşünüyorsun ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endüstri muhendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoLKing

Üniversitede hala eğitime devam etmekteyim. Sıkıntı olan sormak istediği olan pm atabilir.

Edit : buradan sorarsanız daha iyi arkadaşlar konu canlanır hem de. Özeliikle insanlardaki çankaya üniversite mi, aman boşver kötü kampüsü var eğitimi orta düzeyde düşüncesi geçmemiş. Sanırım eski yorumlara bakılıyor. Her türlü yardıma hazırım, ben yazarken korkarak yazmıştım ama iyi ki yazmışım diyorum şu an o yüzden sizleri bilgilendirmek istiyorum

hocam bende başkent ve çankaya arasında kaldım tobbda vardı ama toful(nasıl yazılıyor ) denen bir sınavı vermen lazımmış mezun olmak için o da yemedi açıkcası Çankaya eğitim ingilizce benim ingilizcem başlangıç düzeyinde hazırlığa gitsem zorlanırmıyım? bölümlerde ingilizce anlatıldığı için hazırlıktaki ingilizce yeterlimi ? burs tutuyor çankayada hazırlıkta kalsam bursum gider mi? Başkent hakkında bilgin var mı? Eğitim dili Türkçe olduğu için tercih edecem onu

• quote:

endüstri muhendisliği

Benim tavsiyem okulu görmeden kesinlikle yazma, önemli olan sizin içinize sinmesi. yol uzunluğu göze alın en azından 5 yıl orada okuyacağınızı hesaplayın. tercih günlerinde yazacağınız bölümün hocaları ile konuşun eğitim düzeylerine bakın bölüm ile ilgili sorular sorun ben ancak okulun ortamı hakkında bilgi verebilirim. Ben memnunum şu an ama memnun olmayan insanlar da var, size kesinlikle yazın diyemem ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyizz42

quote:

Orijinalden alıntı: LoLKing

Üniversitede hala eğitime devam etmekteyim. Sıkıntı olan sormak istediği olan pm atabilir.

Edit : buradan sorarsanız daha iyi arkadaşlar konu canlanır hem de. Özeliikle insanlardaki çankaya üniversite mi, aman boşver kötü kampüsü var eğitimi orta düzeyde düşüncesi geçmemiş. Sanırım eski yorumlara bakılıyor. Her türlü yardıma hazırım, ben yazarken korkarak yazmıştım ama iyi ki yazmışım diyorum şu an o yüzden sizleri bilgilendirmek istiyorum

hocam bende başkent ve çankaya arasında kaldım tobbda vardı ama toful(nasıl yazılıyor ) denen bir sınavı vermen lazımmış mezun olmak için o da yemedi açıkcası Çankaya eğitim ingilizce benim ingilizcem başlangıç düzeyinde hazırlığa gitsem zorlanırmıyım? bölümlerde ingilizce anlatıldığı için hazırlıktaki ingilizce yeterlimi ? burs tutuyor çankayada hazırlıkta kalsam bursum gider mi? Başkent hakkında bilgin var mı? Eğitim dili Türkçe olduğu için tercih edecem onu

Başkent ve çankaya da benim gözümde eğitimi iyi ancak okulu kötüleyen insanlar yüzünden puanı düşük olan okullardan. Tobb gerçekten çok zor orası bir gerçek, benim abim de tobb mezunu ve gerçekten ruhsal anlamda bunaltıyor okul ama katlanırım derseniz kesinlikle tobbu yazın.

İngilizce konusunda merakınız olmasın ne insanlar geliyor daha hiçbir şey bilmeyen, siz gayret gösterirseniz gerçekten ingilizceniz iyi seviyeye gelebilir. Sınavı haziranda geçemezseniz yaz okulu var orada geçemediniz eylülde var yani.

Bölümlerde büyük bir çoğunluk ingilizce evet, ama tek tük hocalar önemli yerleri türkçe özet geçebiliyor veya dersi türkçe olarak anlatabiliyor.

Kesintisiz burs hakkınız var, yine de okula sormak lazım burs konusu, vebaline girmek istemem çünkü.

Başkent de güzel üniversitedir, kampüsü yerleşmiştir çankayadan farklı olarak yani spor salonu filan var bildiğim kadarıyla. Çankayada daha yapım aşamasında yeni kampüse, balgat kampüsünde ise spor tesisi bulunuyor. Çankaya başkentten 10-15 dakika daha uzak bir bölgede bulunuyor, başkentin etrafı daha yerleşik. Bölüm hocaları hakkında bir şey diyemeyeceğim ama.

Sonuç olarak iki okulu da güzelce gezip hocaları ile konuşmanızı tavsiye ederim. En makul yöntem budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Stumaster

Elektronik ve haberleşme müh. ile ilgili bilgisi olan var mı?

Bölümdeki hocaların baya kaliteli olduğunu ve baya aktif bi mühendislik grubu olduğunu biliyorum. Ancak ne kadar söylesem az, bilgisi olan var mı diye soracağınız yere okulu hem gezip görme hem de hocalar ile derin sohbet kurmanız taraftarıyım
  • Ben de Çankaya siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri yazıcam tam burslu. Tabiki herkes gibi benim de tereddütlerim var. Özellikle burs konusu düşündürüyor beni, bursumu kaybetme gibi bir şans tanımıyorum kendime mesela, bazı okullar 2nin altına düşünce bursunu kesiyorlarmış bu okulda nasıl durum? bölüm hocaları nasıl kalite olarak? bir de bazı okullarda hazırlık çok zor oluyormuş özellikle sınavı neredeyse yarısından çoğu kalıyormuş sınavda çankayada durum ne? ingilizcem iyi değil, yüzde yüz ingilizce oluşunu da düşünüyorum dersleri anlayabilir miyim diye? yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyasal2014 -- 4 Temmuz 2014; 22:59:41 >
  • Ben de Çankaya siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri yazıcam tam burslu. Tabiki herkes gibi benim de tereddütlerim var. Özellikle burs konusu düşündürüyor beni, bursumu kaybetme gibi bir şans tanımıyorum kendime mesela, bazı okullar 2nin altına düşünce bursunu kesiyorlarmış bu okulda nasıl durum? bölüm hocaları nasıl kalite olarak? bir de bazı okullarda hazırlık çok zor oluyormuş özellikle sınavı neredeyse yarısından çoğu kalıyormuş sınavda çankayada durum ne? ingilizcem iyi değil, yüzde yüz ingilizce oluşunu da düşünüyorum dersleri anlayabilir miyim diye? yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyasal2014

Ben de Çankaya siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri yazıcam tam burslu. Tabiki herkes gibi benim de tereddütlerim var. Özellikle burs konusu düşündürüyor beni, bursumu kaybetme gibi bir şans tanımıyorum kendime mesela, bazı okullar 2nin altına düşünce bursunu kesiyorlarmış bu okulda nasıl durum? bölüm hocaları nasıl kalite olarak? bir de bazı okullarda hazırlık çok zor oluyormuş özellikle sınavı neredeyse yarısından çoğu kalıyormuş sınavda çankayada durum ne? ingilizcem iyi değil, yüzde yüz ingilizce oluşunu da düşünüyorum dersleri anlayabilir miyim diye? yardımcı olursanız sevinirim

http://aday.cankaya.edu.tr/index.php/sss buradan burs konusuna bakabilirsiniz

Hocalar gayet kaliteli, siyasette arkadaşım var, genellikle hocaları hacettepe hukuk mezunu filandı. Ne öğrettiklerini bilemicem ama ne desem boş bu konuda

Hazırlık benim için zor olmadı alt yapım vardı. Ama benimle birlikte başlayan ilkokul arkadaşım vardı, bana bottle ne demek filan diye soruyordu başlarda şimdi ise o kadar ilerletti ki kendini gayet yeterli düzeyde ingilizcesi. Tobb kadar zor olmaz sınavı hatta tobba göre çok kolay bir sınav bana göre. İngilizceyi ilerletmek size bağlı olacak yani yine. Hazırlık sınavı haziranda var onu geçemedin yaz okulunda hadi onu da geçemedin eylülde bir daha var, yani geç diye zorluyorlar açıkcası

Valla hocam öyle insanlar var ki ingilizcesi neredeyse yok ama dersleri geçiyorlar, onlardan eksiğin olacağını sanmıyorum bir de tam burslu olacaksın yani bi sıkıntı olmaz. Hocalar gayet anlayışlı (en azından bizim fakültede) gidip sorarsan yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Aklınıza gelen başka soruları da sorabilirsiniz, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım

• Sorularahttp://forum.donanimhaber.com/m_94188777/f_//tm.htm#94188777 adresinden devam edelim lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmostFly -- 5 Temmuz 2014; 4:52:25 >
  • Ana konumuzhttp://forum.donanimhaber.com/m_94188777/tm.htm adresidir. Oraya bekliyorum sorusu olan arkadaşları
  • Psikoloji bolumu nasildir arkadaslar bir bilginiz var mi? Yurt imkani olarak falan nasil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu sene bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum önerir misiniz eğitim açısından nasıl bir okul
  • Çankaya Üniversitesi yazınca sitenin ilk bu sayfası çıkıyor o yüzden burayada yazıyorum bilmeyen arkadaşlar için.

Güzel bir üniversite son zamanlarda çok iyi başarılar elde etmişlerdir.Türkiyenin önde gelen şirketlerinden ASELSAN HAVELSAN TAI gibi şirketlerle SAYP(Savunma Sanayisine Araştırmacı Yetiştirme Programı) anlaşması imzalamıştır.URAP ın yaptığı 2016 2017 sıralamalarında vakıf üniversiteleri arasında en iyi 7. üniversitedir.Eğitim dili ingilzce olduğu için çok büyük bir avantajdır.Girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde 18. sıraya yükselmiştir.

Okulun iki kampüsü vardır birisi Merkez kampüs( Turkuaz kampüsü) diğeride Balgat kampüsü( Yüzüncü yıl kampüsü).Balgat kampüsünde Hukuk ve mimarlık bölümü okuyanlar eğitim görmektedir.Geri kalan bütün bölümler Merkez kampüste eğitim görmektedir.Kampüsler arası saat başı servisler vardır.Okulun yurtları vardır.

Sosyal aktivite konusunda bu sene merkez kampüste yapılacak olan halı saha basket sahası tenis kortu gibi aktivite yerleri yapılmıştır ve açıktır ayrıca büyük spor kompleksininde inşaatı neredeyse bitmiş çok yakın bi zamanda açılacağı söylenmektedir.Balgat kampüsünde spor kompleksi vardır(Olimpik yüzme havuzu,fitness,halı saha,tenis kortu vb.)Çeşitli öğrenci kulüpleri vardır istediğinize kaydolup sosyalleşebilirsiniz.Kampüsün çeşitli yerlerinde çay kahve içip oturabileceğiniz kafeler bulunmaktadır.

Ulaşım konusunda merkez kampüs biraz uzak ama saatte bir sıhhıye merkez kampüs, merkez kampüs balgat kampüsü ringleri kalkmaktadır.Her akşamda ankaranın çoğu yerine semt servisleri vardır.

Yemek konusunda yemekler güzel ama biraz pahalı.Yemekhanede çorba,ana yemek,yan yemek ve tatlı verilmekte ayrıca istediğiniz kadar salata alabiliyorsunuz onun dışında cafeler var oralardanda fast food,pide gibi yiyecekeler alabilirsiniz.

Eğitim konusunda hazırlıkta ingilizceyi çok iyi öğrenmeniz gerek çünkü okul %100 ingilizce olduğundan iyi düzeyde ingilizce bilmezseniz bölüme geçtiğinizde dersleride anlayamazsınız sınavlarıda yapamazsınız.Bölüm hocalarıda çok kalitelidir ve istediğiniz konuda size yardımcı olurlar.Labaratuvarlar kaliteli ve donanımlıdır.Hem merkez kampüste hemde balgat kampüsünde büyük güzel ve ferah kütüphaneler vardır.(Balgat kampüsü daha geç saate kadar açık ama merkez kampüsteki daha büyük ve daha güzel özel çalışma odaları ve bilgisayar odalarıda var kütüphanede )
    Diyeceklerim bu kadar tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.