Bi arkadaşa 2000 dolar verdim aralık 2021 yıllında halen 1 kuruş ödemedi. Bunun kredi borcu var diye para verdim beni hapse atıcaklar vb nasılsa yatar çıkarım diye konuştu üzüldüm çıkardım annemin borcu varken buna verdim karşılığında ne yaptı biliyorusunuz hiçbirşey ödemedi. İşsizim vb diyordu sesimi çıkarmadım hadi 3-4 ay sonra biraz biraz öder dedim sustum fakat haziran 2022 oldu ödemedi eylül oldu ekimde birşeyler alıp satıyorum dedi sustum halen bekledim ki kendi aklına getirsin diye bi ara tartışma esnasında söyledim tamam ödücem fakat sonra senle konuşmıcam bla bla etti fakat hiçbir şekilde birşeyler atıpta ödemedi En son 3 hafta önce yurt dışına gidelim 4 bin euro para biriktir ben biriktircem lafları etti canımı sıktı 2 haftadır konuşmuyorum oda nasılsa umrunda değil kafası rahat ya Ya canım sıkılmasın diye ne foruma konu açtım ne eleman yazdım bu konuyu açtım en son birşeyler yazmış neredesin felan diye cevap vermedim sırf kafamı bozmak istemedim bunla fakat yani böyle birşey yok En iyi arkadaşım dediğim adam bunu yapıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 11 Ocak 2023; 1:59:11 > |
Canım sıkkın

-
-
Geçmiş olsun , insanlar çok değişti sadece çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.
İyilikten Maraz doğuyor artık.
-
Bu devirde en iyi arkadaşına bile güvenilmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Durumunu bildiğim için acıdım birşey demek istemedim fakat bizde zengin değilizki 160 bin tl kredi borcumuz var annemler sorup sorup duruyor onlara mahcup oldum sürekli ödücek diyorum.
Bana diyorki mayıs ayında 5 bin tl kredi çektim kriptoda batırdım bankaya borçlandık diyor. Sanki hiç para vermemişim gibi hayatına devam ediyor eleman.
-
Günümüz şartlarında arkadaşlık sadece manevi bir şeydir ben de benzer durumda öğrendim geçmiş olsun hocam umarım halleder arkadaşınız
-
2 bin dolar ne demek ya.
Kredi borcun varken vermeyecektin. Zaten paran varsa bile kimse bilmemeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 11 Ocak 2023; 9:41:48 > -
Çok büyük hata yapmışsınız maalesef, anlattığınız kişinin ödemesi de çok zor karakterinden anladığım kadarıyla. Parasını geri isteyeni suçlamak, borcu ödemeyip yurt dışı planları yapmak... Bunları yapan kişi en hafif tabirle karaktersizdir. En yakın arkadaşınızı tanımış oldunuz.
Bir arkadaşım benden 5 bin lira borç istemişti, o zaman dolar da 8.5 civarıydı. Yakın zamanda ödemeyecekti ki kendisi de bunu dedi. Sana 600 dolar olarak veririm, istediğin zaman öde ama dolar olarak öde demiştim. Kabul etmemişti ve beni suçlu çıkarmıştı sanki onu dolandırıyormuşum gibi. O gün kimseye borç verilmemesi gerektiğini anlamıştım. Siz de anladınız ama sizinki pahalıya patlamış maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 11 Ocak 2023; 12:12:50 >
söyle adama yaz ver paramı diye
-
Noldu son durum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam Türkiye'de verilen borç geri dönmez kolay kolay.
Türkiye'de çok fazla sayıda "ağlak" insan var. bunlar her fırsatta sana dert yanarlar, kötü durumda olduklarını söylerler, eften-püften gider kalemlerini hahane edip paraya sıkıştıklarını söyleyip borç isterler. mesela son model otomobil almak için benden borç isteyen oldu ciddi ciddi. hayatın boyunca çok karşına çıkacak bu anormal tiplerden.
bu kişilere yapacağın şey şu:
1- onlara asla acıma, çünkü onlar kötü durumda değiller, sadece "ağlamak" ve insan sömürmek için can atıyolar.
2- onlara sinirlenme, çünkü onların kişilikleri bu şekilde oturmuş, bu para isteme olayını "planlayarak" yapmıyolar, refleks gibi "huy" olmuş onlarda borç istemek.
3- onlara asla borç verme. ve borç istediklerinde: "benim şu-bu ödemelerim var" deyip geç. çok muhatap olma, konuyu erkenden kapat. kimseye maaşını söyleme, biriktirdiğin paranı söyleme.
ve: kafaya takma. biz de yaşadık, inandık bu insanlara, borç verdik, geri dönmediler, sonra baktık ülkede sistem bu olmuş, "kim kimi öpebilirse" sistemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Şubat 2023; 14:7:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
maddi durumu benden çoooook ilerde olan bi arkadaşım var. eleman bu bahsettiğim tiplerden.
eleman düzenli borç istiyo benden. muhatap olmak istemiyom artık.
eleman aslındak ötü biri değil özünde, yani kötü bi niyeti yok, ama, ailesi bunu şımarık büyüttü, kendisi çocukluk arkadşaımdır, bu çımarıklıktan dolayı eleman maddi konularda inanılmaz çakal ve bencil. buyüzden kendisi ile arkadaşlık yapsam da, benden borç istediği an: "şu-bu ödemem var benim de" diyorum geçiyorum, o da alıştı artık, üstelemiyo.
Baya tartıştım sonuç çıkmadı çalışmıyorum icraa ya verdiler dedi mesaj gösterdi.
5 10 100 tl de istesem 5 kuruşum yok diyor çıkıyor işin içinden.
Ne zaman çalışıcağı soru işaret sorunca tersledi "seni ilgilendirmez sen önce çalış bende sonra çalışırım dedi"
Bide ben kötü oldum üstüne istedim diye
Elinde aslında değerinde eşyalar var kesinlikle satmaya yeltenmiyor nediyeyim böyle adama
canımı mı alacaksınız çalışınca vericem dedi.
3-5 kazancı vardı al sattan ordan birazcik istedim.
Cevap: Onadamı gözünü diktin oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 17 Şubat 2023; 20:25:52 > -
Olanlar olmuş. Sana imtihan olmuş.quote:
Orijinalden alıntı: Naruto45Baya tartıştım sonuç çıkmadı çalışmıyorum icraa ya verdiler dedi mesaj gösterdi.
5 10 100 tl de istesem 5 kuruşum yok diyor çıkıyor işin içinden.
Ne zaman çalışıcağı soru işaret sorunca tersledi "seni ilgilendirmez sen önce çalış bende sonra çalışırım dedi"
Bide ben kötü oldum üstüne istedim diye
Elinde aslında değerinde eşyalar var kesinlikle satmaya yeltenmiyor nediyeyim böyle adama
canımı mı alacaksınız çalışınca vericem dedi.
3-5 kazancı vardı al sattan ordan birazcik istedim.
Cevap: Onadamı gözünü diktin oldu.
Umarım sonu güzel olur .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Halen tık yok
Birşey olunca başkası alıcak param yok demeye getiriyor takılıyo öyle hani ben bunu ödeyim öyle bi derdi yok 2 sene oldu
Boş boş muhabet yapıyoruz ama hiç ödemeye gönlü yok gibi çalışmıyorum diyor geçiyor
Ben dolar bozdum verdim adama 600 700 dolar zarardayım onun umrunda bile değil ben türk lirası olarak aldım senden demişti.
Neyse benim pek umudum yok mebla büyük gözü korkuyor heralde alırken trink aldı
Yağ gibi üste çıkma huyu var şimdi söylesem tekrardan alevlenicek kendini haklı çıkarmaya çalışıcak sanki onun değil benim borcum var ona şaka gibi hani benim sabrim değil sadece evdekilerde benim suratıma vurup vurup duruyor bu konuyu git arkadaşından al diyip diyip duruyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 10 Mayıs 2023; 14:32:31 > -
ALEVLENSİN HACI. TAKSİTE BAĞLASIN ÖDESİN. AYDA 200 DOLAR 200 DOLAR ÖDESİN AMA ÖDESİN. SONRA DA BÖYLE DALLAMALARLA ARKADAŞLIK ETME. PARAYI TAHSİL EDİNCE.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teterboro -- 10 Mayıs 2023; 22:47:31 >
En Beğenilen Yanıtlar

Geçmiş olsun , insanlar çok değişti sadece çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. İyilikten Maraz doğuyor artık. |
2 bin dolar ne demek ya. Kredi borcun varken vermeyecektin. Zaten paran varsa bile kimse bilmemeli |
Benzer içerikler
- doğunun en güzel şehri
- kızlarla konuşamıyorum
- evde 1 tane hamam böceği gördüm
- lookzeel orjinal mi
- ev için böcek ilacı tavsiye
- ipad ders çalışma uygulamaları
- karbon fiber
- 6.8 inç telefonlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X