Şimdi Ara

Canım acayip sosyal çalışmak istiyor ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 11.sınıfa yeni geçtim. Sınava 1.5 yıl var. Ders programımda 9-10-11i beraber götürüyorum yani ağır bir program. Bir yandan da canım çok fazla sosyal çalışmak istiyor. Eğer çalışırsam sosyalden 35 civarı net yapacağıma eminim diyebilirim. Çalışınca coğrafya ve tarihten çok rahat anlıyorum fakat gel gör ki benim fizik çalışmam gerek Programımdan ygs fiziği kaldırsam (ygs fizik ve 11.sınıf fizik ayrı ayrı işleniyor, haftada 3.5 saat ygs fizik 3.5 saat 11.sınıf fizik var.) her neyse programımdan 3.5 saat ygs fiziği kaldırsam, yerine sosyal koysam benim için yararlı olur gibi. Fakat unuturum diye de korkuyorum ama ileride canım sosyal çalışmak istemezse bu daha kötü olur. Hazır istek varken çalışayım diyorum. YGS fizik 14 soru, sosyal 40 soru. Zaten ygs fiziğin çoğu 11.sınıf. Yani aslında 11.sınıf fiziği çalışırken ygsye de çalışmış olacağım. Tek değişen fizikten 4-5 soru daha az yapcağım. Fakat sosyalden inşallah daha çok yapacağım -işler iyi giderse - Sizce böyle bir şey yapmalı mıyım? Şimdi sosyal çalışsam unutur muyum? Yoksa ygs sosyal çalışmam zaman kaybından başka bir şey değil midir? Teşekkürler yorum yapan herkese

• şimdi sosyal çalışman kesinlikle zaman kaybı + olarak zaten sosyalde 11'de detaylıca işleniyor merak etme, felsefeyi zaten 11'de gösteriyolar, tarihinde 14 sorudan 7-8 tanesi inkılaptan geliyordu bildigim kadarıyla, bence gereksiz, otur fiziğini falan çalış zaten peşpeşe çok ağır konular geliyor 11'de, fiziği aksattın mı ucunu yakalayamazsın ama tarihi istediğin zaman çalışırsın, hele ki hedefin 5k'sa fiziği sakın aksatma,sosyal son 1 ay bile halledilebilir ygs için bence

Orijinalden alıntı: GangsterParty

şimdi sosyal çalışman kesinlikle zaman kaybı + olarak zaten sosyalde 11'de detaylıca işleniyor merak etme, felsefeyi zaten 11'de gösteriyolar, tarihinde 14 sorudan 7-8 tanesi inkılaptan geliyordu bildigim kadarıyla, bence gereksiz, otur fiziğini falan çalış zaten peşpeşe çok ağır konular geliyor 11'de, fiziği aksattın mı ucunu yakalayamazsın ama tarihi istediğin zaman çalışırsın, hele ki hedefin 5k'sa fiziği sakın aksatma,sosyal son 1 ay bile halledilebilir ygs için bence

Hocam eğer sosyali halledersem fiziği 2.dönem hallederim diye düşünüyorum. Bir de fiziğe karşı hiç isteğim yok. Ayrıca zaten sosyale çalışırsam 11.sınıfı da okuldan önce götüreceğim. Böylelikle yazılıdan da yüksek almış olurum diye düşünüyorum. Yani 9-10 değil, 11.sınıfı da çalışacağım tarihten inşallah. Ayrıca fiziği hiç anlamıyorum kaç kez başladım geri bıraktım. Doğrusal hareketi bile anlamıyorum. Hocalarımız mantıklı anlatmıyor formül verip geçiyor. Ah o hocaları var ya....

• quote:

Orijinalden alıntı: sutlugahve

quote:

şimdi sosyal çalışman kesinlikle zaman kaybı + olarak zaten sosyalde 11'de detaylıca işleniyor merak etme, felsefeyi zaten 11'de gösteriyolar, tarihinde 14 sorudan 7-8 tanesi inkılaptan geliyordu bildigim kadarıyla, bence gereksiz, otur fiziğini falan çalış zaten peşpeşe çok ağır konular geliyor 11'de, fiziği aksattın mı ucunu yakalayamazsın ama tarihi istediğin zaman çalışırsın, hele ki hedefin 5k'sa fiziği sakın aksatma,sosyal son 1 ay bile halledilebilir ygs için bence

Hocam eğer sosyali halledersem fiziği 2.dönem hallederim diye düşünüyorum. Bir de fiziğe karşı hiç isteğim yok. Ayrıca zaten sosyale çalışırsam 11.sınıfı da okuldan önce götüreceğim. Böylelikle yazılıdan da yüksek almış olurum diye düşünüyorum. Yani 9-10 değil, 11.sınıfı da çalışacağım tarihten inşallah. Ayrıca fiziği hiç anlamıyorum kaç kez başladım geri bıraktım. Doğrusal hareketi bile anlamıyorum. Hocalarımız mantıklı anlatmıyor formül verip geçiyor. Ah o hocaları var ya....

sen ilk dönemde işlencek fziği kaçırırsan biraz zor halledersin onu söylim ben, basınç, arşimed, ısı sıcaklık, genleşme,manyetizma,idenge moment gibi yüzde yüz soru getiren ağır konular işleniyor sadece ilk dönemde, fiziğin %60 %70'idir bu bence, ben TM'ciyim ama sayısal okudum 3 sene son sene hedefler dogrultusunda TM'ye geçtim ama dediğim gibi 11'in fiziğini kaçıran birisi zor yakalar bence, sosyali de göznde büyütme abi yorum cıkıyor calısılcak öyle sabahlara kadar kasılcak bi ders değil sosyal, sayısalcı adamsın sosyale oturup calıscan mı bide ? dershanede hızlandırmalarda ögreniyor benim cogu sayısalcı arkadasım kitap bile acmıyor sosyalden, 20-25 net yapsam kafi modunda hepsi, sen 38-39 mat fen yap sosyal o kadar etkilemez takma

• quote:

quote:

quote:

sen ilk dönemde işlencek fziği kaçırırsan biraz zor halledersin onu söylim ben, basınç, arşimed, ısı sıcaklık, genleşme,manyetizma,idenge moment gibi yüzde yüz soru getiren ağır konular işleniyor sadece ilk dönemde, fiziğin %60 %70'idir bu bence, ben TM'ciyim ama sayısal okudum 3 sene son sene hedefler dogrultusunda TM'ye geçtim ama dediğim gibi 11'in fiziğini kaçıran birisi zor yakalar bence, sosyali de göznde büyütme abi yorum cıkıyor calısılcak öyle sabahlara kadar kasılcak bi ders değil sosyal, sayısalcı adamsın sosyale oturup calıscan mı bide ? dershanede hızlandırmalarda ögreniyor benim cogu sayısalcı arkadasım kitap bile acmıyor sosyalden, 20-25 net yapsam kafi modunda hepsi, sen 38-39 mat fen yap sosyal o kadar etkilemez takma

Hocam zaten fizik 11.sınıfa devam edeceğim ygsyi kaldıracağım sadece. Bu arada hiç temelim yok 11 zorlar mı acaba? Ayrıca fiziğin çoğu 11.sınıfsa 9 ve 10 fiziğe çalışmayım olmaz mı? Benim fizikten ygsde 8 lysde 20 üzeri yapsam yeter. O kadar kötü temelim. Nasıl temel yapabilirim? Hiç zevk almıyorum şu dersten Hocamız değişti ve sapık çıktı bu arada

• sutlugahve kullanıcısına yanıt
    cok detaylı bilgi sahibi değilim dostum ben de fizigi tam yapan birisi değildim ama sınıfın geneli zaten fizikle sorunluydu, yani zor yapılan bir ders ama yapan adam tam yapıyor affetmiyor öyle garip bi ders, benden daha yararlı bilgiler önercek adamlar dolu forumda istersen onlara sor

cok detaylı bilgi sahibi değilim dostum ben de fizigi tam yapan birisi değildim ama sınıfın geneli zaten fizikle sorunluydu, yani zor yapılan bir ders ama yapan adam tam yapıyor affetmiyor öyle garip bi ders, benden daha yararlı bilgiler önercek adamlar dolu forumda istersen onlara sor

Tamam hocam çok teşekkürler.

Başka yorumları da bekliyorum
    17 yıl önce açıldı
    Çok garip bir ailem var.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sen önce geometriyle fiziği hallet sonra sosyale geçersin arkadaşın dediği gibi zaten sosyalde sorulacak soruların çoğu 11. sınıftan gelecek okul derslerine çalışırsan rahat edersin seneye

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

sen önce geometriyle fiziği hallet sonra sosyale geçersin arkadaşın dediği gibi zaten sosyalde sorulacak soruların çoğu 11. sınıftan gelecek okul derslerine çalışırsan rahat edersin seneye

Peki o zaman, fiziğe devam. Hiç zevk almıyorum ya

Orijinalden alıntı: okandevrim

Kardeş sen ne olmak istiyon

Doktor hocam
  • Sevmediğin derse yükleneceksin, sevdiğini zaten yaparsın. 14 soru diye fiziği hafife alma bence

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

imzanı görünce söyleyeyim dedim 2015 te YGS/LYS yok

Sınavı kaldıracak değiller hocam. Çalışan yine -inşallah- kazanacak. Gerçi fizik soruları artmaz inşallah. 2015te çok değişiklik olacak gibi

Ayrıca;

@Berk A.: Kardeşim yükleniyorum yükleniyorum olmuyor, ben de bırakıyorum, korkuyorum. Hiç bir kaynak doğru düzgün anlatmıyor (bence). Hepsi temel isteyen kaynaklar

• 11. sınıf fiziği çok önemlidir dostum, lys ygs ikisinde de çıkar.
    Ben de 9-10 da fiziği sevmiyordum okuldaki hocam saolsun 11. sınıfta hallettim fiziği, zor değildir konularda 1-2 hadi bilemedin en fazla 3 formül var, aslında soruya yorum yapmak önemlidir. Matematik gibi şunu yaz buna eşitle yok öyle bi dünya
    Bir yerden başlamak lazım, unutma başarı birden gelmez, güzel bir konu tekrarı yaptıktan sonra testlere abanıp boş bıraktıklarını mutlaka hocaya sormalısın, veya bilen arkadaşlarına. Yavaş yavaş konularda mantığı anladıktan sonra fiziğin ne kadar eğlenceli olduğunu anlarsın eminim :)

quote:

Hangi okuldasin ve düzeyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk A.

11. sınıf fiziği çok önemlidir dostum, lys ygs ikisinde de çıkar.
    Ben de 9-10 da fiziği sevmiyordum okuldaki hocam saolsun 11. sınıfta hallettim fiziği, zor değildir konularda 1-2 hadi bilemedin en fazla 3 formül var, aslında soruya yorum yapmak önemlidir. Matematik gibi şunu yaz buna eşitle yok öyle bi dünya
    Bir yerden başlamak lazım, unutma başarı birden gelmez, güzel bir konu tekrarı yaptıktan sonra testlere abanıp boş bıraktıklarını mutlaka hocaya sormalısın, veya bilen arkadaşlarına. Yavaş yavaş konularda mantığı anladıktan sonra fiziğin ne kadar eğlenceli olduğunu anlarsın eminim :)

+1 aynen öle mesela bnde 11 im fizige abaniyom

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf061996

quote:

Orijinalden alıntı: Berk A.

11. sınıf fiziği çok önemlidir dostum, lys ygs ikisinde de çıkar.

+1 aynen öle mesela bnde 11 im fizige abaniyom

hadi ordan
    fizik konularıda sıkıtnıya basınç olsun falan filen kk kolay yine basınç moh gibi

• Valla kardesim ben fizikten zevj alan birisiyim bana basinc filan cok eglenceli geliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACIT -- 29 Eylül 2013; 19:37:01 >
  • sevmediğin derse çalış ben geometriyi hiç sevmiyordum sevmiyorum diyede geometri yerine fizik matematik kimya çalışıyodum ama şimdi çok kötü yaptığımı anladım toparlamam zaman alıcak ama toparlıcam inş. ben mevzuya çabuk uyandım bari. 0 dan orta düzeye geldim 2-3ay sonra pro olmayı hedefliyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.