Şimdi Ara

Çanağa çiftli lnb yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan evde iki tv var. Çanağa çift çıkışlı bir lnb bağladım salonda ki TV'de yayın var diğerinde sinyal yok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çift Çıkışlı LNB Sinyal Sorunları

Çift çıkışlı LNB'ler, uydu alıcılarına birden fazla kaynaktan sinyal almak için olanak tanır. Ancak, bu konfigürasyon bazen sinyal sorunlarına neden olabilir.

Yaygın Sinyal Sorunları

• Zayıf veya Kesikli Sinyal: Bir veya her iki çıkışta zayıf veya kesintili sinyal yaşayabilirsin.
    • Hiç Sinyal Yok: Çıkışlardan birinden veya her ikisinden de sinyal alamayabilirsin.
    • Donma veya Takılma: Sinyal donabilir veya izlerken takılmalar olabilir.

Olası Nedenleri

• Hatalı LNB: LNB'nin kendisi arızalı olabilir.
    • Hasarlı Kablolar: Çanaktan LNB'ye veya LNB'den alıcıya giden kablolar hasar görmüş olabilir.
    • Uygun Olmayan Ayar: LNB, çanak üzerinde doğru şekilde hizalanmamış olabilir.
    • Uygunsuz Çap Polarizasyonu: Çift çıkışlı LNB'ler dikey ve yatay polarizasyonları destekler. Çap polarizasyonu doğru ayarlanmamış olabilir.

• LNB'yi Kontrol Et: LNB'nin arızalı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse değiştir.
    • Kabloları İncele: Hasarlı kabloları ara ve gerekirse değiştir.
    • LNB'yi Hizala: LNB'yi çanak üzerinde uygun şekilde hizala.
    • Çap Polarizasyonunu Ayarla: Çap polarizasyonunu doğru şekilde ayarla.

Çift çıkışlı LNB sinyal sorunlarını çözmek için adımlarını takip ederseniz, tekrar kesintisiz uydu yayını keyfi yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarı
  • Sinyal gelmeyen kabloyu lnb diğer gözüne tak eğer sinyal tekrar gelmezse konnektörü kabloya iyi yerleştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    sorunun halletmediysen yaz yardimci olmaya calisayim arkadasim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuteftp

Halledemedim gene aynı bir tarafta yayın var dğerine sinyal gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

quote:

İki tv ye de iki ayrı kablo çektiniz değilmi. Ve her tv ye birer uydu. O zaman çekmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

quote:

İki tv ye de iki ayrı kablo çektiniz değilmi. Ve her tv ye birer uydu. O zaman çekmesi lazım.

Evet ayrı kablo var çanağa çift çıkışlı lnb bağladım iki tvdede ayrı uydu alıcı var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    simdi anladigim kadariyla bir tv de yayin war digerinde yayin alamiyorsun ilk ince uydu alicilarinin yerlerini degistir göstereni göstermeyene tak cihaz saglammi ilk onu ögrenelim göztermeyen uydu alicisi diger yerde gosteriyorsa uydu alicimiz saglam demektir gelelim lbn testi yapmaya gösteren lbn cikis ucunu digeriyle degistir gostermeyen yerdeki cikis ucu eger kablolari degistirdiğimde gosteriyorsa lbn saglam demektir geri kalan bir tek kablo kaliyor arkadasim yarın bir bu dediklerimi yap bana don tekrar...
  • quote:

simdi anladigim kadariyla bir tv de yayin war digerinde yayin alamiyorsun ilk ince uydu alicilarinin yerlerini degistir göstereni göstermeyene tak cihaz saglammi ilk onu ögrenelim göztermeyen uydu alicisi diger yerde gosteriyorsa uydu alicimiz saglam demektir gelelim lbn testi yapmaya gösteren lbn cikis ucunu digeriyle degistir gostermeyen yerdeki cikis ucu eger kablolari degistirdiğimde gosteriyorsa lbn saglam demektir geri kalan bir tek kablo kaliyor arkadasim yarın bir bu dediklerimi yap bana don tekrar...

Dediklerinizi yaptım zaten salonda hiçbir sıkıntı yok diğer tarafa sinyal dahi gelmiyor o sinyal gelmeyen tarafa salonun kablosunu taktım salın çalışıyor. Dedim belki kablo bozuktur. Gittim kabloyu değiştim yine sinyal gelmiyor. Sinyal gelmeyen tarafta 3 uydu alıcısı denedim gene yok. İnternette baktığım kadarıyla çanağın sinyal gücü yetmiyormuş galiba. Çanak standart Digitürk çanağı

canagin ebati kucuk ise 2 lbn aldiği sinyal 2 makinede calıstıgı zaman bi sinyal dusumu olur tmm ama salonun fisini cekersen odada gostermesi lazim odanin fisini cekersen salonda gostermesi lazim egerki her 2 makinada fiste takili durumda ise tmm bi yerde gosterir diger yerde gostermez canak ebatu ufaksa senin dedigin arizanin bi degisigi benim basima gelmisti peki bide soyle dene salondaki gösteren uydu cihazinin fisini cek odaya gideni bagla aç odada sinyal gelmesi lazim canak ufak olsa dahi salonda nasil gösteriosa salon devre dısıyken odadada göstermesi lazim
  • quote:

canagin ebati kucuk ise 2 lbn aldiği sinyal 2 makinede calıstıgı zaman bi sinyal dusumu olur tmm ama salonun fisini cekersen odada gostermesi lazim odanin fisini cekersen salonda gostermesi lazim egerki her 2 makinada fiste takili durumda ise tmm bi yerde gosterir diger yerde gostermez canak ebatu ufaksa senin dedigin arizanin bi degisigi benim basima gelmisti peki bide soyle dene salondaki gösteren uydu cihazinin fisini cek odaya gideni bagla aç odada sinyal gelmesi lazim canak ufak olsa dahi salonda nasil gösteriosa salon devre dısıyken odadada göstermesi lazim

Denedim odaya hiç sinyal gitmiyor

seninle skypeden konusarak halledelim yazarak olmuyor arkadasim sana ulasabilecegim bir adres werirmisin
  • cuteftp C kullanıcısına yanıt
    salona gelen uc warya onu diger uca taktin o uctata geliyor dimi lbnnin 2 ucundada salonda sinyal aliyormusun
  • quote:

salona gelen uc warya onu diger uca taktin o uctata geliyor dimi lbnnin 2 ucundada salonda sinyal aliyormusun

Aynen lnbnin iki ucunda da sinyal geliyor ama diğer odaya hiç gelmiyor. Bu arada skyoe şuan müsait değilim teşekkürler olmadı uyducuya göstereceğim

peki kablonun ucuna ef takarken kısadevre olmasin kardesim düzgün taktin dimi sacakli telleri wardir onlar koptuysa ondanda sinyal gelmez bi yenile ef leri istersen lbn ile makinaya takilkan ef leri bi yenile bide en son benm kulladiğim bi taktiktir bole odada makina acikken al horzantel bir kanala canak antenin oraya makine 12 v bir elektrik gönderir dilinle yokla bakalim hafiften bi isirir dilini ef leri yeniledikten sonraeflerde sikintida olabilir
  • quote:

peki kablonun ucuna ef takarken kısadevre olmasin kardesim düzgün taktin dimi sacakli telleri wardir onlar koptuysa ondanda sinyal gelmez bi yenile ef leri istersen lbn ile makinaya takilkan ef leri bi yenile bide en son benm kulladiğim bi taktiktir bole odada makina acikken al horzantel bir kanala canak antenin oraya makine 12 v bir elektrik gönderir dilinle yokla bakalim hafiften bi isirir dilini ef leri yeniledikten sonraeflerde sikintida olabilir

Yani hocam o içindeki ince gri teller ef e değmesi lazım demi?

cunki imkansiz bir sey canak ebati tmm ufak salonun fisini cektigin zaman tekli lbn takmis gibi yayini alirsin hem salonu taksan bile sinyali hassas alan kanallar wardir mesala star showturk tv8 gibi bunlarda tmm sinyal yok der ama trt paketnde 11919 frekansinda sinyal olur olmassa bi antenci cagir sistemi görmeden burdan ezbere yardımcı olmaya calisiorum sana sistemi görsem sana daha net bi cvp verirdimde gormeden canagin sinyalini olçmeden sana burdan ezbere yardimcı oluorum neyse gorusuruz
  • quote:

cunki imkansiz bir sey canak ebati tmm ufak salonun fisini cektigin zaman tekli lbn takmis gibi yayini alirsin hem salonu taksan bile sinyali hassas alan kanallar wardir mesala star showturk tv8 gibi bunlarda tmm sinyal yok der ama trt paketnde 11919 frekansinda sinyal olur olmassa bi antenci cagir sistemi görmeden burdan ezbere yardımcı olmaya calisiorum sana sistemi görsem sana daha net bi cvp verirdimde gormeden canagin sinyalini olçmeden sana burdan ezbere yardimcı oluorum neyse gorusuruz

Telin içinde ki gri ince teller ef e değsin mi?

aynen o gri sacakli telleri birbirine dola arkaya kivir efi taktiginda bazen kopartio o yuzden sinyal gelmeye bilir kısa devre yapmamasina dikkat et efi taktiginda cacakli ellerle anten kablosunun ortasindaki antigron tel efle birbirine degmemesi lazim onlara dikkat et bazen efi takarken kopuo peki birsey sorucam normal frekens sinyali gelmiyor lbn sinyali geliyormu tv ye mesala 2 tane sinyal gostergesi wardir biri lbn sinyali biride frekans sinyali freknas sinyali gelmiosa bile makine lbn 12 voltu gonderirse lbn sinyali tvde yaridada %50 bi sinyal gorurusun eger o yoksa makineden lbn ye 12 volt ulaşmiyor buda eflerden kaynaklanir kablodan kaynaklanir bide makinenin tuneri 12 v cikis vermiodur v.s.
  • quote:

aynen o gri sacakli telleri birbirine dola arkaya kivir efi taktiginda bazen kopartio o yuzden sinyal gelmeye bilir kısa devre yapmamasina dikkat et efi taktiginda cacakli ellerle anten kablosunun ortasindaki antigron tel efle birbirine degmemesi lazim onlara dikkat et bazen efi takarken kopuo peki birsey sorucam normal frekens sinyali gelmiyor lbn sinyali geliyormu tv ye mesala 2 tane sinyal gostergesi wardir biri lbn sinyali biride frekans sinyali freknas sinyali gelmiosa bile makine lbn 12 voltu gonderirse lbn sinyali tvde yaridada %50 bi sinyal gorurusun eger o yoksa makineden lbn ye 12 volt ulaşmiyor buda eflerden kaynaklanir kablodan kaynaklanir bide makinenin tuneri 12 v cikis vermiodur v.s.

2 yerde de sinyaller yok neyse şimdi deniyorum yazarım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.