Şimdi Ara

Çamurluk Sökülerek Boyanır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yaklaşık 1.5 yıl önce araba aldım. Aklıma takıldı, konusunu açayım dedim.
    Arabayı alırken, sol kapı değişti, sol çamurluk boyalı dediler. Sahibi de daha önce Opel İzmir-Torbalı fabrikasında müdürmüş. Daha sonra expertize gösterdik, sol kapı ve sol çamurluk değişmiş dediler.
    Satıcı, sol çamurluk değişmedi, sökülüp boyandığı için öyle görünüyor olabilir mi diye sordu ustaya. Usta da olabilir dedi. Ustayla baş başa yalnız konuştum. İç direklerde falan herhangi bir oynama yok, büyük bir kazası yok dedi. Sadece 2 parça değişmiş, diğer yerler temiz dedi. Fiyat da uygundu ve aldım.

Araba 1.5 yıl oldu, sorunsuz kullanıyorum. Lakin hala merak ediyorum. Çamurluk sökülüp boyanır mı ? Boyanırsa değişmiş diye görünebilir mi, söküldüğü için ?

Benim için değişmiş olsa da problem değil. Arabadan memnunum. Satarken nasıl satacağımı bileyim diye soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 13 Ocak 2015; 18:41:22 >

• Çamurluk iyi göçmüştür içine çekiçlemek için sökülüp düzeltilmiştir.
  • olabilir.adam titizse arabaya boya tozu bulaşmasın diye söktürüp boyatmışta olabilir.
  • Bunu yaptıran bir arkadaşım vardı geçen yıl 23 bin gibi komik bir rakama 2000 model bir e46 satın almıştı araçta 1 parça kapı değişeni vardı boyası leş haldeydi ön çamurluklarda sürtme vardı zaten kendisi sanayide babası ile birlikte kaporta boya işi yapıyordu iki çamurlugu sökmüşler düzeltmesini öyle yapmışlardı sonrasında takıp araca komple fırın boya atmıştı gri renkten estroil mavi yaptı aracı on numara duruyor :) yani olmayacak işler değil..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değişip değişmediğini civatalara filan bakıp anlıyolar zaten onun için söküldüyse değişmiş gibi söylenmiş olabilir.
  • değişen parçanın iç kısmı genelde siyah renk olur. aracınız siyah değilse çamurluğun iç kısmına doğru fenerle falan bakın siyah değilse değişmemiştir.
  • Biz arka tamponu aractan sokturup boyatmistik.Arka tampon olmadan gezmistik 3-4 gun.Firina atmislardi,oyle boyadilar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En sağlam boyama parçaların sökülerek boyanmasıyla olur zaten.

Ama bizim değişen merakımız yüzünden parça sökülmeden boyanıyor ve boyanan parçayla alakasız yerlerde boya izleri oluyor.
  • Satıcının dediği gibi sökülüp boyanmış olabilir. Değişmiş te olsa sorun değil. Piyasada ne arabalar geziyor, bir çamurluk bir kapı ne ki. Zaten uygun fiyata almışsın, memnunsan güle güle bin ötesini düşünme
  • Degisen parcanin boya kalinligi diger parcalara gore incedir. Astarli gelir ustalar tek kat boya atarlar boya kalinligi ayni ise ustalar voda baslarina bakarak degismis bu derler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

değişen parçanın iç kısmı genelde siyah renk olur. aracınız siyah değilse çamurluğun iç kısmına doğru fenerle falan bakın siyah değilse değişmemiştir.

Bu kadar emin konuşmayın çamurluğu takmadan evvel bir kat boya atıp takarlar, tabii boyamadan takan yok değil, çamurluk vidalarını rötuş ile kapatan işinin ehli ustalar yok değil memlekette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 13 Ocak 2015; 20:19:24 >
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Ben zaten emin konuşmadım orada genelde yazıyor dikkatli okuyun önce, cümlenin sonunda da ona göre değişmemiştir dedim arkadaşın kontrol edebilmesi amaçlı bende biliyorum yaptıklarını fakat bu iç tarafı görülmeyecek parçalarda fazla yapılan birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness88 -- 13 Ocak 2015; 20:29:58 >
  • Kişi temiz bir boya işçiliği (Fırınlı boya) istiyorsa ve bunun için komple arabayı bırakmak istemiyorsa (Araba lazımdır, hiç değilse kapıda dursun denilir v.b) çamurluk bırakılıp araba kullanılabilir. Çamurluk da boyanır, güzelce fırınlanır. Hem usta "Arabayı bi an önce teslim etmek" için sıkıştırılmaz, rahat rahat işçiliğini yapar hem müşteri arabadan mahrum kalmaz...
  • darkness88 kullanıcısına yanıt
    O zaman net bir düzeltme yapalım. Çamurluğun iç kısmı siyah astarlı ise çamurluk kesin değişmiş, gövde rengiyse değişip değişmediği hala şüpheli.

• Boyanmışsa sonuçta iyibir işçilik yapılmış belliki ,anlaşılmıyorsa ne farkeder değişmiş bil ozaman kafa yormaya değmez, yada götür servise baktır.

• benim araba da çamurluk mantara sürttü, çamurluk katlandı resmen. kaportacı sökmeden çekiçledi boyandı.
    takasa toyota ya götürdüm, aracınızda çamurluk değişmiş dediler. halbuki çamurluğun sadece el kadar yeri boyalıydı.
    ve boyalı olduğu kabak gibi belli olurken usta değişmiş dedi. o yuzden cokta takılmamak lazım.
  • @06_EMRE
    Sol ön kapı ve sol ön çamurluktan bahesediyorum ustam, belirtmeyi unutmuşum.

Yorum atan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Demek ki böyle birşey mümkün. Bunu anlamak için de arkadaşların dediği gibi iç kısma bakacağım. Bir de aracın işlemleri Opel yetkili servisinde yapılmış. Yapılan işlemleri oradan sordursam, belli olabilir.

Araçtan memnunum tabi ki. Bile bile bu şekilde aldım. Sadece ilerde satarken mahcup olmak istemiyorum. Gerçi ben ne desem, adam ustanın lafına bakar ya neyse. Tekrar herkese teşekkürler.
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Çoğu markada fabrika çıkışında her parça üzerinde montaj sonrası görülebilir yerlerde logo olur. Ben aracımı kontrol ettiğimde camurluklar da dahil tüm kaporta parçalarında bu logoyu görüyorum.Ustam da araca bakrken bunları kontrol ediyor. Eğer logoyu bulabilirseniz parça fabrika çıkışlı orijinal parçadır. Benim yakın zamanda sattığım aracımın(ford) sağ ön çamurluğu boyalı. İşlemlerin fotoğrafına baktığımda çamurluğun sökülmeden boyandığını görebiliyoruım.
    Bir de, bazı yetkili servisler, düzeltme boyama yapmak yerine daha düşük maliyetli olan çamurlukları yenisiyle değiştirebiliyor. Çok dikkate almamak lazım, ikinci elde buna takılanlarla da ticaret yapmayı kesersek ülkemizdeki ikinci eldeki araca bakış açısındaki saçmalığı bir nebze hafifletiriz.
  • Plastik tampona girin boya yapilabiliyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Plastik tampona girin boya yapilabiliyormu

Plastik tampona yapılıyor ama iyi bir yere yaptırmak lazım. Eniştem arabasına yaptırmış, boyalar hafifden atmaya başladı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.