Bu kitabı bileniniz var mı acaba? Nasıl bir kitap? Biyoloji bölümüne gidilmeden önce okunabilir mi? |
|
Hicbir sey ifade etmeyen madalya mit bachelora sokuyo seni Ayrica bir allahin kulu bile mbg minor yapmiyor merak etme mfde, psyccilarda filan populer (donemde 1 kisi), muhendislerin ayri intro dersi var (110), campbellin hafifletilmis halini goruyor me ve csciler. Bi de mbg minorde sanki sadece 101 102 var, psycdan bile arkadasim 4 gpa ile ilerliyor mbg minorde 1 dersi kaldı |
Iyi kitap tabi baslamak icin, bioda campbell kimyada petrucci kutsal kitaplar |
Bilkent’te dil olarak beni en çok zorlayan şey campbell biyolojiyi ingilizce okumaktı (yaklaşık 13 chapter) fakat türkçesi muhtemelen daha rahat gelir. Lise biyolojisi temeli üzerine okunabilir.
|
Ben ibo silver medalist arkadaşlarıma daha çok guveniyorum malsf onlar da temellerini campbell ile attilar su an akademik hayatlarindan son derece memnunlar😔 Bi adam harbi sifirsa temeli atar campbell ile buna hiç sasirilacak bir durum yok, tertemiz dilli (standart versiyon) bir başlangıç kitabı daha ne beklemek lazım bundan |
her zamanki hali, umursamamak lazım
![]() |
Bunun okutuldugu imam hatipler bile var okunabilir
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 10 Temmuz 2023; 13:59:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
olimpiyatlara çalışmayı düşündügüm zamanlarda tüm hocalar bunu önermişti çok güzel falan dediler tabi çalışmadığım için bilmiyorum |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
hocam baktım da bence bizim pae readingleri daha zor |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Layman kitabi bu, biyoloji bolumlerinde okutulmaz, okutuluyorsa o uni ve bolumler dandiktir. Campbell'i, doga bilimleriyle alakasi olmayan ve anlamayan yazilimcilar/muhendisler falan okur. Biyolojiyi anlamak istiyorsaniz, Lodish - Molecular Cell Biology ve Lehninger - Principles of Biochemistry kitaplarini okumakla baslayin. |
Chapter 1’e falan baktıysan kolaydır yani. Campbell okurkenki sorun düz okuyup bi fikir almanın yeterli olmamasıydı, midtermde adam ucu açık soru sorduğunda terimleri falan çok iyi özümseyip kullanmak gerekiyor Edit: zamanında pae reading’te 33/35 yapmıştım o kadar kolay nasıl olabilir yahu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 10 Temmuz 2023; 17:0:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ne bilim hocam pdf’den biraz okudum, anlaması aman aman zor gelmedi. belki biyolojim iyi diye oha 33/35 mi? hocam ben denemelerde 23 net üstüne çıkamadım. pae’de 18 yaptım. şu an pae practise kurstayım. cati geçip pae’de kalanlarınki. ben bu reading’i nasıl çözcem bilmiyorum. bi kere 30/35 yaptım ama onda bile okuduğumu doğru düzgün anlamadım. acaba gramer ve upper-pfc wordlist çalışıp mı boostlamayı deneyeyim? gerçi oradaki kelimelerin de %90’ınını biliyorum. 22’sinde de ielts var kafayı yicem. keşke odtü yazsaydım :( |
|
oha bu ne ya hocam ingilziceyi bilkent’te öğrenmediniz sanırım. aşırı yüksek skorlar. sadece vocabimiz benziyor. tavsiyeleriniz var mı acaba? çalışıyorum çalışıyorum bir halta yaramıyor. ne yapacağımı şaşırdım yks gibi de değil ki. tüm sene gramer çalıştım %60 geldi kafayı yicem. ben pin başladım hazırlığa ondan herhalde benim çevremde geçenler de hep sınırdan 60-61 ile geçti. ilk defa böyle bir pae skoru görüyorum hayretler içerisindeyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 10 Temmuz 2023; 17:20:14 > |
dil öğrenmeye yatkınlığım olduğunu düşünüyorum + 10 yaşından beri internetimi falan ingilizce kullandığım için bana kolay geliyo hocam bilkent hazırlığı, ama bilmeden gelenler ciddi çalışmadan geçemez onun da farkındayım grammar tüm sene çalışarak nasıl %60 geliyor? direkt teste mi atladın hocam, kalıpların arasındaki nüansları çözünce önüne gelen soruların %90'ını yapıyorsun bence. vocab'i iyi halletmişsin ama |
valla hocam kütüphaneye geldim çalışayım diye. o skoru görünce tüm şevkim kırıldı ya ben pfc ve upper gramerinde çok vakit harcadım. reduction, causative, participle, mixed con. vs. gerund ıvır zıvır. hiçbiri çıkmadı. saçma sapan şeyler soruldu. bunlara vakit harcayacağıma reading listening kassam şu an tatil yapıyor olurdum. bugün de bi deneme çözdüm, gramerde 5/15 yaptım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 10 Temmuz 2023; 17:40:12 > |