Şimdi Ara

Camıma Çam Ağacı Reçinesi Yapışmış Çıkmıyor (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silecek suyunu bayağı sıktım birazda bekledim iyice etkilesin diye ancak her yer battı bu sefer , silecek yapış yapış camlar bulanıklaştı ne yapmam lazım uhu gibi yapıştı camıma ?

• Maket bıçağının bıçağını sökün ve keskin tarafıyla sürtün çizilmeden onla kazıyın rahatça çıkar merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Maket bıçağının bıçağını sökün ve keskin tarafıyla sürtün çizilmeden onla kazıyın rahatça çıkar merak etmeyin.

Yok hocam bıçakla falan o işler deneyim ister çizerim falan şimdi camdan olmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Maket bıçağının bıçağını sökün ve keskin tarafıyla sürtün çizilmeden onla kazıyın rahatça çıkar merak etmeyin.

Yok hocam bıçakla falan o işler deneyim ister çizerim falan şimdi camdan olmayalım

Ben normal camı çok kazıdım çiziksiz oradan biliyorum maket bıçağı esnek olduğu için çok rahat şekilde çıkartırda hani böyle camın kenarında üstünde yazılar olan bir yerde ise (anlatamadım ama) yapmayın orayı da alırsınız.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

• Camı değiştirin.

Şaka bir yana reçine eğer tüm cama bulaştıysa bi yıkamacıya danışın.
  • Dün yıkamacı tinerle sil demişti. Bendeki lekeyi beze çok az tiner damlatarak sileyim bugün.

Eğer sorunsuz şekilde çıkarsa buradan yazayım.
  • Zıebert yada Dr. Vınly gıbı bır yerlerden profosyonel yardım alın kendınız pek denemeyın onlarda ozel solüsyonlar vardır muhakkakk ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Dün yıkamacı tinerle sil demişti. Bendeki lekeyi beze çok az tiner damlatarak sileyim bugün.

Eğer sorunsuz şekilde çıkarsa buradan yazayım.

Tamam Hocam bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Like Myself

Kezzap dökmeyi denediniz mi ?

Tuvalet dolabında bir şişe olması lazımdı , sadece reçineli kısma mı dökmem lazım ?
    @calamityeas@goodorevil@vaya589

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Realist- -- 4 Nisan 2014; 10:07:57 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I Like Myself

Kezzap dökmeyi denediniz mi ?

Tuvalet dolabında bir şişe olması lazımdı , sadece reçineli kısma mı dökmem lazım ?
    @calamityeas@goodorevil@vaya589

Amman hocam kezzap riskli olur. Tiner olabilir ama kesinlikle kaportaya değirmeyin.
  • quote:

Silecek suyunu bayağı sıktım birazda bekledim iyice etkilesin diye ancak her yer battı bu sefer , silecek yapış yapış camlar bulanıklaştı ne yapmam lazım uhu gibi yapıştı camıma ?

Oto yıkamacılarda, daha doğrusu boya koruma yapan yerlerde KİL ile çıkartıyorlar. Geçen sene eşimin arabasına yaptırmıştık (İlaveten kil uygulamasının üzerine boya koruma da yapıldı ama sadece reçine vs için kil yeter). Gerçekten arabanın boyası sanki 0 km den farksız oldu. Ankara'daysanız adres de verebilirim. Geçen sene sadece kil uygulaması için 60 TL vermiştim. Ortalama 1 saatte de bitiyor.
  • dostum gaz yağını önerebilirim bir kere bizimde köydeyken yola zift çalışması yaparken bizim beyaz arabayı neredeyse siyaha çevirdiler bizde bir yıkamacıya götürdüğümüzde gaz yağıyla yıkadı ve hiç bir sıkıntı olmamıştı.
  • Boya pastaları camdaki bu gibi şeyleri çıkarmada etkili oluyor, denenebilir.
  • Azicik tiner ve bir bezle cozdum hocam.

Mobildeyim simdi resim atamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evomania -- 4 Nisan 2014; 12:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolanya dökün birkaç dakika bekleyin sonra ıslak mendille silin geçtiğini göreceksiniz

• Bende de olmuştu bir ara, camdaki buzları kazımak için kullanılan kazıyıcıların metal olanları var, onunla kazımıştım. Çizilme falan da olmamıştı. Ustura jileti veya falçata jiletinde de sorun olacağını sanmam. Veya daha pratik olması açısından arası geniş olan banyo tipi permatikler.
  • bir parça bezi benzine batır ya da tinere güzelce sil geçer.. saçına falan bulaşırsa kazıtmak zorunda kalırsın dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Silecek suyunu bayağı sıktım birazda bekledim iyice etkilesin diye ancak her yer battı bu sefer , silecek yapış yapış camlar bulanıklaştı ne yapmam lazım uhu gibi yapıştı camıma ?

Oto yıkamacılarda, daha doğrusu boya koruma yapan yerlerde KİL ile çıkartıyorlar. Geçen sene eşimin arabasına yaptırmıştık (İlaveten kil uygulamasının üzerine boya koruma da yapıldı ama sadece reçine vs için kil yeter). Gerçekten arabanın boyası sanki 0 km den farksız oldu. Ankara'daysanız adres de verebilirim. Geçen sene sadece kil uygulaması için 60 TL vermiştim. Ortalama 1 saatte de bitiyor.

Kil uygulamasına 60tl mi verdiniz?

Ne yaptınız. . O kadar basit bir uygulama ve ucuz bir malzeme. . 20gr kil ile 5 araç temizledim ben..

Ayrıca reçine olan yere kil surulmez.. killerin de sertlik derecesi vardır. En sert kil belki kullanılır ama onun yerine orta sertlikte bir oto deterjanı ile çıkarılabilir.

• quote:

quote:

Peki hocam şey sorucam 14 yaşındaki bir aracın orijinal boyasına (Üzerinde tabii ki çizikler var) Kil uygulasak nasıl bir sonuç alırız?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

quote:

Peki hocam şey sorucam 14 yaşındaki bir aracın orijinal boyasına (Üzerinde tabii ki çizikler var) Kil uygulasak nasıl bir sonuç alırız?

Boya yaşı önemli değil,uygulayabilirsiniz.Kilin hiçbir zararı yoktur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.