Şimdi Ara

Camdaki Şasi No Kabul Edilmedi - Muayeneden Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
9.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    VW marka aracımın başlıkta da belirttiğim gibi camda yazan şasi numarası kabul edilmedi.
    Aracın sağ çamurluğunda şasi numarası yazıyormuş ve sağ çamurluk benden önceki sahibinde değiştiği için şu anda orada numara yazmıyor.
    Camda yazan koskaca şasi numarasını Tüvtürk çalışanına gösterdim ancak bana çamurlukta yazan lazım o sebeple ağır kusurlu olarak kaldı dedi.
    Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu daha önceleri.
    Şimdi ne yapmak lazım var mı bilgisi veya fikri olan. Şaşırdım kaldım.
    Başka muayene istasyonundan tekrar muayene tekrarı alsam onlar da geçirmez mi?!

• Selam,
    %100 emin olmamakla beraber size bir tespit raporu verilmis olmasi lazim.
    O raporla tahminim yetkili serviste sasi numarasinin ne olduguna dair ilave bir rapor almaniz lazim.
    2 belgeyle tekrar ucretsiz muayene randevusu alip gorevliye gostermeniz lazim.
  • Tabi onlarda haklı camı değiştirilmiş araç olabilir tedbiriyle geçmemissiniz Türkiyede yaşıyoruz her türlü dolandırıcılık var umarım kısa zamanda çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Tabi onlarda haklı camı değiştirilmiş araç olabilir tedbiriyle geçmemissiniz Türkiyede yaşıyoruz her türlü dolandırıcılık var umarım kısa zamanda çözülür

Hocam vag da camin ustunde yazmaz, aracin on konsolunun on cama gore sol alt kisminda yazar. Dolayisiyla cam degisimiyle sasi nosu degismez. Yapilan bana isguzarlik olarak geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 11 Ekim 2017; 19:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Tabi onlarda haklı camı değiştirilmiş araç olabilir tedbiriyle geçmemissiniz Türkiyede yaşıyoruz her türlü dolandırıcılık var umarım kısa zamanda çözülür

Hocam vag da camin ustunde yazmaz, aracin on konsolunun on cama gore sol alt kisminda yazar. Dolayisiyla cam degisimiyle sasi nosu degismez. Yapilan bana isguzarlik olarak geldi

Yaşa.
    İnan ben de çok şaşırdım, şoktayım.
    Yarın soracam başka muayene istasyonuna. Yetkili servisi de arayacağım.
  • yapman gereken yıldız teknik üniversitesine gidip araca sase no tespit işlemi yaptırıcaksın eğer şase no çakılı değişse baştan şase numarası çaktırıcaksın araca beya uğrasıcaksın oradaki çalışanların suçu yok şase numarası aracın tc kimlik numarası gibi birşeydir ülkemiz şartlarında bir çok olay dönüyor malum
  • İşgüzarlık gibi geldi bana. Motor no okunmuyordu benimde çünkü motorun arkasında bir yerlerdeydi hafif kusur verdiler. Diğer muayenede ise o bile çıkmadı kusursuz geçti. Allah kolaylık versin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şase numarası kulede olması gerekmiyordu.Çamurluk devamlı değişebilecek bir parça .Bence sizin kule değişmiş ondan dolayı sorun oluyor.

• Sase no çamurlukta degil sase ana parcasinda yer alır. Eger bulmaya üşenip kusur verdiyse isguzarlik ancak vw aracta yerini bilmeme ihtimali pek yok. Camdaki numara ise onemsiz. Bu kadar sahtekarlik, hırsızlık varken uygalama dogru bir uygulama. Sase numarasının tahribatsiz bicimde doğru yerde olmasi gerek, aksi halde pert arac plaka ve ruhsatını calinti araca takanlara buyuk kolaylik olur.

Motor no konusunda ise isguzarlik var. Hafif kusur oldugu icin motor blogunun alti vs bakmaya üşeniyorlar.

• Bence sizin sadece çamurluk değişmemiş. Amörtisör kulesi de değişmiş. Çünkü çamurluk çok kolayca ve sıkça değişebilen bir parça. Oraya yazılacak bir şasi numarası göstermelik olur. Camın altındaki de aynı şekilde. Şasi numarası arabanın temelinde, çok değişmeyecek bir yerde olur. Amörtisör kulesi gibi.

http://www.vinnumberlocation.com/vw-golf.html
    Yukarıdaki linkten kendi aracınızı bularak şasi numarasının yazılı olduğu yerleri görebilirsiniz.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 13 Ekim 2017; 7:46:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş güzarlıktan ziyade son zamanlarda pert araçların şasi numaralarının cam altından çok kolay bir şekilde değiştirilip hatasız olarak satılması sonucu mahkemelerde çok dava açılmasından kaynaklı
  • Farkli istasyonda tekrar olmuyor, ayni yerde olacak diye biliyorum. Bu arada muayene yetkilisi haklı. Camdaki nonun bir önemi yok.

• Nasıl bi yol izlediniz çözüm bulabildiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: shooter4848

Nasıl bi yol izlediniz çözüm bulabildiniz mi ?

Evet.
    Yetkili servisi aradım ve durumu anlattım.
    Yetkili servisteki eleman "Bizim şasi numaramız çamurlukta değil ki, çamurluğun yanında şaside çakılmış vaziyettedir" dedi.
    Sonra tekrar randevu alarak gittim muayene istasyonuna ve işimi hallettim.
    Zaten bu sefer başka bir çalışan vardı benim aracımla ilgilenen ve durumu anlattım.
    Çağırdı diğer elemanı yanına, o sırada tüm TÜV çalışanları da yanımıza geldiler zaten. Herkes güldü ve dalga geçti beni muayeneden geçirmeyen personelle.

Fakat ben yetkili servisi arayıp durumu anlatmasaydım dünyalar kadar masraf yapıp günlerce uğraşacaktım.
    Siz siz olun her şeyi iyice araştırın. TÜV çalışanı bilir diye düşünüyoruz değil mi... bilmiyor işte hıyar. Bilmiyor ve başkasına da sormuyor terbiyesiz.

• Geçmiş olsun...Hakikaten ucundan dönmüşsünüz...
    Bu ülke ne yazık ki böyle...Herkes her şeyi herkesten daha iyi biliyor...
  • Hangi servisi aradınjz acaba benimde bununla ilgili bi sıkıntım var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.