Şimdi Ara

çamaşırlar sentetik olunca tambur kapasitesi neden düşüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7kg luk gorenje72105 makinemin kullanım kitapçığında, mesela eğer pamuklu yıkayacaksam tamburu 7kg doldurabileceğim yazıyor. buraya kadar normal, ancak sentetik programını seçersem, tabloda tamburu max 3,5kg doldurmam gerektiği yazılı.

ben çoğu elbisem sentetik türde olduğundan, çoğunluklada makineyi ağzına kadar doldurarak sentetik programında, 40 derecede yıkama yapıyordum. pamuklu programını battaniye, yastık e nevresim takımları ile, kot pantolonları yıkarken falan sentetik programına oranla daha az kullanıyordum.

makineyi ağzına kadar doldurarak bugüne kadar yanlış yapmışım demek?

-bunun makineye bir zararı olur mu?
    -ne diye 3,5kg limit koşmuş, biz bu makineyi 7kg yıkasın diye aldık.
    -benim makinemde (gorenje wa72105) tambura ne kadar çamaşır koyduğumu tespit eden herhangi bir sensör..vb var mı?

• çamaşır makinesi üzerindeki her program farklı kumaş türleri için yapılmıştır. kumaşın yıpranma katsayısı - su emiş kapasitesi - kumaş lif türü - sıcaklık dayanımları - renk transferleri - renk alma katsayıları hepsi birbirinden farklıdır. dolayısı ile üretici firmalar her kumaş türü için özel program geliştirir. makinede seçtiğiniz program aslında bir yazılımdır ve bu yazılım makinenin ne kadar su alacağına suyu ne kadar ısıtacağına tamburu nasıl hareket ettireceğine ne kadar durulama yapacağına ve kadar sık süre sıkma yapacağına sıkma hızını kaç devirde yapacağına karar veren ve makineyi buna göre yöneten yazılımdır.

- aşırı yükleme uzun süre kullanımda makinenin mekanik aksamını olumsuz etkiler. illa bişey olacak diye bir kural yok ama mekanik aksamdaki parçalar ömürlü olan parçalar sonuçta..
    - niye limit konusunu üst tarafta detaylı söyledim ama kısacası koymuş olduğun kumaş için en uygunu odur. daha fazla yüklersen sürtünme kat sayısı artar fazla enerji su tüketir makine zarar görür vs...
    - sensör ile ilgili bilgim yok ama çamaşırın ağırlığı hakkında kullanım kılavuzunda bilgi vermeleri gerekir her kıyafetin ortalamasını yazarlar 1 gmlek 200 gr gibi ordan yükleme detayına ulaşabilirsin.

• sentetik kumaşların pamukluya oranla daha dayanımı yüksek olacağını düşünürdüm hep, pamuklunun yarısı tambur hacminde yüklemek görünce bana epey garip geldi.
  • Şimdiye kadar elektrikli süpürge yedek parça ve aksesuarları ile tanıdığınız SüpürgeMarket firması olarak çamaşır makinelerinizin içerisinin temizliği için harika bir kampanya başlattık... Electrolux markası altında üretilen ve son derece olumlu yorum ve geri dönüşler aldığımız çamaşır makinesi temizleyicisi kısa süre için 24 TL yerine sadece 18 TL.

çamaşırlar sentetik olunca tambur kapasitesi neden düşüyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.